




版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1、2022新高考衡水名师原创英语专题卷:专题七七选五记叙类专练(90分钟 100分)考点01:冠词 3颗星考点02:代词 3颗星考点03:介词和介词短语 2颗星考点04: 名词 3颗星 考点05:主谓一致 5颗星考点06:形容词和副词 5颗星考点08:非谓语动词 5颗星考点09:动词的时态和语态 5颗星考点10:定语从句 3颗星考点11 名词性从句 3颗星考点12 并列连词 4颗星考点13 状语从句 3颗星考点23:七选五记叙文专练 5颗星第I卷(选择题)(每题2分,共40分)一、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 One of my earlie
2、st memories was watching my mom talk on our old phone. I was fascinated that she could talk to someone who wasnt actually in the room with her. _ I was wondering how she managed to talk with someone she couldnt see. _ Later, we had mobile phones that could be carried around the room. Then came compu
3、ters and smart phones. These days I can send an e-mail around the world in a second. My daughters smart phone has a hundred apps and a dozen social media accounts. She stores all of her information in a mysterious place known as “the cloud”, where she can take it out at any time. It seems that we ar
4、e more connected in this world than ever before. _ Few take the time to talk face to face. Instead of looking into the eyes of our loved ones, we stare at our screens. It seems as if the most connected generations are also the loneliest. Dont let technology take our time and ruin our life. Make the
5、time to meet, to pray and to communicate with each other. Take a walk on the beach with a friend. Have a long conversation with the phones off and the hearts on._ Remember that we are here to love each other, help each other and make this world a better place._ But when it cant, turn it off.A. That
6、was a long time ago.B. Connect offline well as online.C. Smart phones have both advantages and disadvantages.D. We should communicate with each other with phones off.E. When your technology can help to do these things, then use it.F. However, what bothers me is that we rarely associate with each oth
7、er nowadays.G. When she left the room, I slowly walked over to the phone and stared at it for a while.二、根据课文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。When I was young, my friends and I often played baseball in an alley(小巷) behind our home. A woman named Mrs. Shinas owned a tiny house nearby, and she used
8、 to watch us play from her window._ We all thought that she was mean.She had a big trained dog and whenever one of our baseballs rolled in its direction, Mrs. Shinas would send the dog to catch it._ Soon we ran out of balls.In those days, I used to water our lawn each day. One day as I stood waterin
9、g our small lawn, I noticed that Mrs. Shinas lawn looked a little dry. It took only a few more minutes to water it, so I did it. _.When autumn came that year, I also helped gather up the leaves on Mrs. Shinas yard. I was doing this one day, she invited me to sit in her living room. She gave me a coo
10、kie and a glass of milk. As I sat there eating the cookie, she showed me her collection of paintings._ That surprised me a lot. It was the first conversation I had ever had with her._ She went into her kitchen and returned with a box. In it were all the balls that her dog had taken. She handed me th
11、e box, said “thank you” and smiled. I realized she had a kind heart. I also learned that when we serve others, we are showing them that we love them.A.We wanted to buy a new ball.B.But the dog wouldnt return the ball to us.C.Her next action even changed my opinion of her.D.Then she thanked me for ta
12、king care of her lawn.E.Soon I found myself watering her lawn each day.F.She rarely came out of her house and never smiled.G.What delighted me most was that she was a great painter!三、根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项There was a park near my home. But I didnt go there very often. Many people
13、 said there was nothing special. One afternoon I went into the park and found it was really small. I walked quickly because there wasnt much to see. I walked for some time and found myself standing in front of two paths. _I found that the two paths were different from each other.The left one was wid
14、e and clean. There were lots of flowers on both sides of the path. Though the flowers werent very beautiful, they made me feel good. I decided to take this path. But wait! I looked at the right one. The path didnt look nice._Grass grew everywhere. For a long time I couldnt make up my mind._It wasnt
15、nice , but I didnt want to give up. At last, I came to the end of the path. Ah! There was a small garden there. It was beautiful, perhaps the most beautiful garden I had ever seen._.Many people told me that there was nothing much to see in the park. Now Id like to tell them that if they had followed
16、 the right way, they would have felt differently. But when I told them about what I had seen in the park, they just smiled at me without saying a word. I knew they didnt believe me. They couldnt even remember that path because it was so small._Dont be afraid to choose a different path. You may get a
17、 big surprise!A. There is nothing that I want to see.B. It looked like it had not been cleaned for months.C. After a while a strange feeling made me follow the dirty path.D. “ Which way should I go?” I asked myself. I looked at one way, then the other.E. I told them what happened.F. My trip to the p
18、ark that day made me understand something about life.G. There were trees, flowers and chairs. I thought it was the nicest part of the park.四、根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Last week when I was reading at home, my younger sister rushed in and told me an old man was lying on the ground in fr
19、ont of our building. I immediately took my first-aid kit and ran downstairs. He was suffering a slight heart attack. And I performed CPR on him. Luckily, an ambulance came soon and he was taken to hospital. Later that day I was told by the hospital what I did helped rescue the old mans life. I was h
20、appy to hear that._There were many people who wanted to help around the old man then. Yet no one performed first aid on him as they hadnt attended a first-aid course._Here are my reasons.You can gain the knowledge, skills and confidence to act in an emergency. You never know when you might need them
21、you could be at home, at work, at school or on holiday. If you have the skills, you can act whenever youre needed._For your family, your neighbors or the broader community, having more people with first-aid skills helps build a stronger and more harmonious community.You can stay safe at work._With f
22、irst-aid knowledge you can create a safe work environment and help meet your workplaces safety requirements.Its helpful to your future career. The first-hand experience you gain through learning first aid and using your skills could help you decide if you want to pursue a career in the health profes
23、sion._A.Yet at the same time I felt a bit sad.B.I received a phone call from the hospital.C.You can be a resource for your community.D.Illness and injury can happen anywhere, anytime.E.You can take first-aid courses in your community for free.F.I think everyone should learn at least some basic first
24、-aid techniques, which can be very vital.G.It also shows your commitment to a career in the health profession when it comes to applying for jobs.第 = 2 * ROMAN II卷(非选择题)(每题1.5分,共60分)一、阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。An elderly carpenter was ready to retire. He told his employer of his plans _(le
25、ave) the house-building business to live _more leisure life with his wife. The contractor was sorry to see his good worker go and asked if he could build just one more house as a _(person) favor. The carpenter said yes, but over time _was easy to see that his heart was not in his work.When the carpe
26、nter finished the house, his employer handed the front-door key to the carpenter and said, “This is your house. . . my gift to you.” The carpenter was _(shock)! If he had only known he _(build) his own house, he would have done it all differently.So it is _us. We build our lives, a day at a time, of
27、ten _(put) less than our best into the building. Then, with a shock we realize we have to live in the house we have built. If we could do it over, we would do it differently. But you cannot go back. Life is a do-it-yourself project. Your attitude and the _(choose) you make today help build the “hous
28、e” you will live in tomorrow. Therefore, build _(wise)!二、阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。 My husband received a letter a month ago from a young woman who had been his student when _ was in middle school. She wrote because she wanted to thank him for _ (have) a great influence on her life. In th
29、e letter she wrote, You were the teacher who helped me discover my talent for math. Before you came to teach us, I had been _ (terrible) poor at math, and had never thought that I would be interested in it. To my surprise, you magically showed me the beauty of math. I guess that was the turning poin
30、t of my attitude _ it. Gradually my interest in it began to grow. Thanks to your _ ( encourage), I made continuous progress in math and finally made up my mind _ (study) it in the university. Today I am working as an accountant at Valley Medical Center. You played _ important part. Thank you! _ a wo
31、nderful gift to a retired teacher! My husband _ (receive) many letters from his students over the years. This one was special, for it arrived at this time in his life _ he is in very poor health.三、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。A reporter from Jiangsu Province went to Australia and some other_( cou
32、ntry ) with his father for a 3-month trip. His father spent most of his life_ ( work ) in the field. The son started the_ ( amaze ) trips with his father around the world because his father had cancer-a serious illness. The reporter wanted_ ( take ) his father to travel, hoping that his father can f
33、ind his younger self in his last days. They _ ( travel ) more than 13, 000 kilometers and took over 110,000 pictures on_ ( they ) trips to different countries. Well, a miracle happened during the “rebirth” trips. _their surprise, his father got better from illness and became more open-hearted. He ev
34、en taught himself to play _violin, and then_( gradual )he played it very well, _encouraged him a lot. Now he is expecting another trip to Africa. He is the most stylish dad ever.Time carves (雕刻) his face but youth flows in his blood. This is the real style.四、阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 We alway
35、s enjoyed listening to music. And Im also one of those_ can listen and study at the same time. Im not very fond of jazz music, but apart_ that, I like many other types of music. Last yearI went to a pop festival. It _ (last) three days, so we decided to camp on the field _ (provide) by the concert o
36、rganizers. The weather was awful and it rained all weekend. We were _ (complete) wet and I began to wish that I had stayed at home! The organizers were making_ fortune by selling umbrellas and plastic _ (raincoat). They advised us to keep to the special paths that they had set up over the mud and ga
37、ve _ (we) plastic sheets to put over our tents. In spite of that, the music was brilliant. I particularly enjoyed some of the supporting bands I always find they perform _ (well) than the main stars. Its probably because most of the supporting bands are not well known and this is their big opportuni
38、ty _ (get) their music heard. I would really recommend anyone to go to one of these pop festivals.答案以及解析I、一、答案:1-5 GAFBE解析:1.根据空处前一句可知,作者对于妈妈 能够和一个与她不在同一个房间的人说话感到很好奇,这吸引了作者。故G项“当她离开房间的时候,我慢慢地走到电话那儿并盯着看了一会儿”符合文意,故选G项。2.根据空后的Later, we had mobile phones. Then came computers and smart phones. These days
39、 I can send an e-mail可知,作者阐述了随着时间的变化,家中的通信工具也发生了改变,故A项“那是很久之前的事儿了”符合文意,故选A项。3.根据空处所在的位置可知,空处为段落主題句。根据下文可知,本段主要讲述现在我们很少面对面交流了。F项“然而, 令我感到担心的是,我们现在很少互相交流了”能很好地槪括段意,故选F项。4.根据上文可知,作者认为不能让科技占据我们太多的时间,摧毁我们的生活,我们应该花时间互相见面交流。B项“既要在网上联系也要在网络之外联系”符合文意,故选B项。5.空处前一句提到我们来到这个世界是为了相互关爱.相互帮助,使世界变得更美好;后一句提到当科技不能(帮助你
40、)做到这些时,就关掉它。所以空处应表示当科技能够帮助你做到这些时就使用它,故E项符合文意。 二、答案:FBEDC解析:1F理解判断题根据前文A woman named Mrs Shinas owned a tiny house nearby, and she used to watch us play from her window可知一个叫Shinas夫人的女人在附近有一所小房子,她过去常常从窗口看我们玩F项:She rarely came out of her house and never smiled她很少走出家门,从不笑符合文意,故选F2B逻辑推理题根据后文Soon we ran o
41、ut of balls可知很快我们就没球了B项:But the dog wouldnt return the ball to us但狗不肯把球还给我们符合文意,故选B3E联系上文题根据前文It took only a few more minutes to water it, so I did it可知只花了几分钟的时间就给它浇水了,所以我就这样做了E项:Soon I found myself watering her lawn each day很快我发现自己每天都在给她的草坪浇水符合文意,故选E4D文章衔接题根据前文As I sat there eating the cookie, she
42、showed me her collection of paintings可知当我坐在那里吃饼干时,她给我看了她收藏的画D项:Then she thanked me for taking care of her lawn然后她感谢我照顾她的草坪符合文意,故选D5C段落理解题根据后文She handed me the box, said thank you and smiled I realized she had a kind heart可知她把盒子递给我,说谢谢,笑了我意识到她有一颗善良的心C项:Her next action even changed my opinion of her她的
43、下一步行动甚至改变了我对她的看法符合文意,故选C三、答案:1. D2. B3. C4. G5. F解析:D 根据前一句I walked for some time and found myself standing in front of two paths.可知自己面前有两条路,不知道该走哪一条。故D项符合上下文。 B 根据下一句Grass grew everywhere.可知到处都是草,说明这条路很长时间没有被清理。故B正确。C 根据下句It wasnt nice , but I didnt want to give up.可知我最后还是选择走这条脏的路。故C正确。G 根据前一句It wa
44、s beautiful, perhaps the most beautiful garden I had ever seen可知这里的风景很漂亮,接下来就应该是描述这里的风景,故G正确。F 根据下句Dont be afraid to choose a different path. You may get a big surprise!可知这是我从那一天的经历中多得到的理解,故F项正确。四、答案:1. A2. F3. C4. D5. G解析: 1.A.细节理解题.根据There were many people who wanted to help around the old man the
45、n当时有许多人想帮助这位老人可知此处应填但与此同时,我感到有点悲伤.故选A.2.F.细节理解题.根据Here are my reasons下面是我的理由可知此处应填我认为每个人都应该学习一些基本的急救技术,这是非常重要的.故选F.3.C.细节理解题.根据For your family, your neighbors or the broader community, having more people with first-aid skills helps build a stronger and more harmonious community.对于你的家庭,你的邻居或更广泛的社区,拥有
46、更多的急救技能的人有助于建立一个更强大、更和谐的社区.可知此处应填你可以成为你社区的资源.故选C.4.D.推理判断题.根据With first-aid knowledge you can create a safe work environment and help meet your workplaces safety requirements有了急救知识,你就可以创造一个安全的工作环境,并帮助你满足工作场所的安全要求可知此处应填疾病和伤害随时随地都可能发生.故选D.5.G.推理判断题.根据The first-hand experience you gain through learning
47、 first aid and using your skills could help you decide if you want to pursue a career in the health profession.通过学习急救和使用技能获得的第一手经验可以帮助你决定是否想从事健康职业可知此处应填这也显示了你在申请工作时对健康职业的承诺.故选G.II、一、答案:1. to leave2. a3. personal4. it5. shocked6. was building7. with8. putting9. choices10. wisely解析:1 to leave考查固定短语tel
48、l sb to do sth是固定短语告诉某人做某事,所以填to leave2 a考查固定短语live alife是固定短语过着样的生活,所以填a3 personal 考查形容词此处用形容词做定语修饰名词favor,personal是形容词私人的,个人的,所以听personal4 it考查代词此处是用代词做形式主语,真正的主语是动词不定式to see , 所以填it5 shocked考查形容词此处是用形容词做表语,shocked是形容词感到震惊的,所以填shocked6 was building考查时态根据句意如果他知道他是在给自己建房子,他会做得完全不同,所以应该用过去进行时故填was bu
49、ilding7 with考查固定句型 so it is with sb是固定句型也一样,所以填with8 putting考查非谓语主句的主语we与put之间是主谓关系,所以用现在分词在句中做状语,所以填putting9 choices考查名词make choices是固定短语做选择,所以填choice10 wisely考查副词此处用副词修饰动词buildwisely是副词英名地,明智地,所以填wisely二、答案:1. she2. having3. terribly4. towards/to5. encouragement6. to study7. an8. What9. has receiv
50、ed10. when解析: 作者的丈夫病重时意外收到一封学生的感谢信,这对于一个退休且病重的老师来说无疑是很好的礼物。1.she考査代词。根据文章内容可知,作者的丈夫曾经是这位年轻女士的中学老师,故用she指代这位年轻女士。2. having考査非谓语动词。句中for为介词,介词后面应接动名词作宾语。3. terribly考査副词。句中poor为形容词,形容词应用副词来修饰,故填terribly。4. towards/to 考查固定搭配。名词attitude常与介词to或towards 连用,表示对的态度。5. encouragement考查名词。句中your为物主代词,物主代词后应接名词,故填encouragement。6. to study 考查非谓语动词。make up ones mind to do sth.是固定
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 水利水电工程考试期间的查漏补缺试题及答案
- 水利水电工程行业动态追踪试题及答案
- 2025年市政工程试题及答案概览
- 关于中央经济政策的中级经济师试题及答案
- 真理主题班会课件
- 工程项目成本控制试题及答案
- 加强日常消毒和环境卫生工作计划
- 爱情测试题及答案
- 美术教育观念的革新与反思计划
- 行政管理经济法试题及答案的深入探讨
- 临床尿动力学检查实施演示文稿
- 新旧物业公司交接管理流程
- YS/T 394-2007钽精矿
- GB/T 17193-1997电气安装用超重荷型刚性钢导管
- ETF融资融券的应用策略课件
- 东芝空调用户使用手册
- 全国卷高考标准语文答题卡作文纸3栏800字版
- DB32T 4284-2022 居民住宅二次供水工程技术规程
- 放射性物品道路运输申请表样表
- 110kV变电站高压试验报告完整版
- TSG Z7001-2004 特种设备检验检测机构核准规则
评论
0/150
提交评论