版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Copyright©2012PearsonEducation,Inc.
AdvertisingResearch:TheoryandPractice,2e(Davis)
Chapter13QuestionnaireDesign
1)Thebestwaytoavoiderrorsinconstructingaquestionnaireistotakea________approach.
A)controlled
B)pragmatic
C)systematic
D)realistic
Answer:C
PageRef:324
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
2)Theprocessofquestionnairedevelopmentstartswithtwosimultaneoustasks.Oneistodeterminethedatacollectionmethod.Thesecondistodetermine________.
A)samplecharacteristics
B)theneedfordisguise
C)theprocesswhichwillbeusedtopre-testthequestionnaire
D)thescheduleforinternalandclientreview
Answer:B
PageRef:324
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
3)Itisnotnecessarytocustomizeaquestionnaireforthespecificmethodwhichwillbeusedfordatacollection;aquestionnairewrittenforatelephoneinterviewwillworkjustaswellwhenusedasaself-administeredquestionnaire.
Answer:FALSE
PageRef:325
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO1
Classification:Conceptual
4)Questionnaire________referstotheextenttowhichthepurposeand/orsponsoroftheresearchisknowntotherespondent.
A)disguise
B)format
C)bias
D)integration
E)observation
Answer:A
PageRef:325
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO1
Classification:Conceptual
5)A(n)________questionnairehidesthepurposeand/orsponsoroftheresearchfromtherespondent.
A)constrained
B)undisguised
C)pragmatic
D)disguised
Answer:D
PageRef:325
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO1
Classification:Conceptual
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
6)A(n)________questionnaireallowstherespondenttodiscernthepurposeand/orsponsoroftheresearch.
A)constrained
B)undisguised
C)pragmatic
D)disguised
Answer:B
PageRef:325
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO1
Classification:Conceptual
7)Thedecisionwhetherornottodisguiseaquestionnaireisprimarilyinfluencedbytheextenttowhichitisbelievedthatarespondentwillprovidebiasedanswersiftheresearchsponsorand/orpurposeisknown.
Answer:TRUE
PageRef:325
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO1
Classification:Conceptual
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
8)Thefirstsectionofaquestionnairecontainsthemainbodyofinformationquestions.
Answer:FALSE
PageRef:326
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
9)WhichofthefollowingisNOTamaincomponentofaquestionnaire?
A)directionsfordataanalysis
B)screener
C)mainbodyofinformationquestions
D)classificationquestions
Answer:A
PageRef:326
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
10)Thequestionnaire________explainsthepurposeandgoalsoftheresearchandasksforrespondentparticipation.
A)screener
B)introduction
C)classificationquestions
D)synopsis
Answer:B
PageRef:326
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
11)Thestatement"Yourresponseswillbekeptconfidential."ismostlikelytobefoundinthequestionnaire________.
A)screener
B)introduction
C)addendum
D)closing
E)titlesection
Answer:B
PageRef:326
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Application
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
12)Thestatement"Wewouldgreatlyappreciateyousharingyourthoughtsandopinions."ismostlikelytobefoundinthequestionnaire________.
A)screener
B)introduction
C)addendum
D)closing
E)titlesection
Answer:B
PageRef:326
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
13)Accordingtothetext,whichofthefollowingisNOTpartofaquestionnaireintroduction?
A)animplicitorexplicitreferencetotheimportanceoftheresearch
B)reassurancethatthetaskofparticipatingwillnotbedifficult
C)arequestfortruthfulanswers
D)anexplanationoftheincentiveifoneisbeingused
Answer:D
PageRef:326
Difficulty:Difficult
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
14)Inwhichtypeofquestionnaireistheintroductionlikelytobelongerandmoredetailed?
A)Mail
B)Telephone
Answer:A
PageRef:326
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO2
Classification:Application
15)Thebestwaytodescribeascreeneristhatitworkslikea(n)________.
A)gate
B)train
C)stadium
D)apartment
Answer:A
PageRef:327
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:CriticalThinking
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
16)Thetwostatementsbelowrefertoaquestionnairescreener.
I. Theprimaryfunctionofascreeneristodistinguishbetweenthosewho
shouldbeincludedintheresearchfromthosewhoshouldnotbeincluded.
II. Theendresultofthescreenerisaninvitationtoparticipateintheresearchfor
allthosewhoqualify.
Which,ifany,ofthesestatementsis(are)true?
A)Ionly
B)IIonly
C)IandIIarebothtrue
D)NeitherInorIIaretrue
Answer:C
PageRef:329
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
17)Ifthescreenerisrelativelyshort,thenitisallowabletoincludeadditionalquestionsofinterest,evenifthesequestionsdonotdistinguishtargetfromnontargetindividuals.
Answer:FALSE
PageRef:330
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
18)Thetwostatementsbelowrefertoquestionnaireorganization.
I. Whenthinkingaboutthemainbodyofquestionsinaquestionnaire,itisalways
besttogetthehardestquestionsoutofthewayfirst.
II. Whenthinkingaboutthemainbodyofquestionsinaquestionnaire,allofthe
questionsonthesametopicshouldbegroupedtogether.
Which,ifany,ofthesestatementsis(are)true?
A)Ionly
B)IIonly
C)IandIIarebothtrue
D)NeitherInorIIaretrue
Answer:B
PageRef:330
Difficulty:Difficult
LearningObj.:LO1
Classification:Conceptual
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
19)Thestatementsbelowrefertothemainbodyofquestionsinaquestionnaire.
I. Whenthinkingaboutthemainbodyofquestionsinaquestionnaire,withina
specifictopicitisbesttobeginwiththemostgeneralquestionsmovinglaterto
themorespecificquestions.
II. Whenthinkingaboutthemainbodyofquestionsinaquestionnaire,sensitive
questionsshouldgenerallybeaskedearlierinthequestionnaire.
Which,ifany,ofthesestatementsis(are)true?
A)Ionly
B)IIonly
C)IandIIarebothtrue
D)NeitherInorIIaretrue
Answer:A
PageRef:330
Difficulty:Difficult
LearningObj.:LO1
Classification:Conceptual
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
20)Whenthinkingaboutthemainbodyofquestionsinaquestionnaire,themostimportantquestionsshouldbeaddressed________thequestionnaire.
A)earlierin
B)laterin
C)inthemiddleof
Answer:A
PageRef:330
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
21)________questionstypicallyconcludethequestionnaireandcollectrelevantdemographic,brandusageorbehavioralquestionsnotcollectedaspartofthescreenerormainbodyofthequestionnaire.
A)Category
B)Clarifying
C)Classification
D)Clique
Answer:C
PageRef:331
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
22)Questionsrelatedtoarespondentsage,genderandincome(ifnotcollectedonthescreener)wouldbeplacedinthe________ofthequestionnaire.
A)beginning
B)end
C)middle
Answer:B
PageRef:331
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
23)Thetextidentifiesthreeissueswhichmustbeconsideredwhenaresearcherbeginstophysicallyconstructthequestionnaire.Theseissuesrelateto:(1)visualappearance,(2)transitions,and(3)________.
A)interviewer/respondentinstructions
B)thepaperthequestionnairewillbeprintedon
C)clientapproval
D)proceduresfordetermininglayoutreliabilityandvalidity
Answer:A
PageRef:331
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Application
24)Aresearcherneedstobeveryconcernedaboutthevisualappearanceof________questionnaires.
A)self-administered
B)telephone
C)interviewer-administered
Answer:A
PageRef:331
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
25)Thetextpresentsseveralrecommendationsforself-administeredquestionnaires.WhichofthefollowingwasNOTarecommendation?
A)Use14#paperorheavierpaperstock
B)Keepresponsecodingunobtrusive
C)Becertaintodistinguishquestionsfromresponses
D)Donotcontinuequestionsacrosscolumnsorpages
Answer:A
PageRef:332,333
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
AACSBStandard:MulticulturalandDiversityUnderstanding
26)Inanonlinequestionnaire,picturescanbeusedtoaddvisualappealeveniftheydonothavearealandmeaningfullinktothequestionbeingasked.
Answer:FALSE
PageRef:334
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
27)Witteconductedresearchtodetermineviewstowardendangeredspecies.Respondents'viewsweremoresupportiveofendangeredspeciesprotectionwhenpicturesof________.
A)animalswerenotpresent
B)non-endangeredspecieswerepresent
C)endangeredspecieswerepresent
Answer:C
PageRef:334
Difficulty:Difficult
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
28)Thefollowingtwostatementsrefertoonlinequestionnaires.
I. Whencreatinganonlinequestionnaire,allofthequestionsshouldappear
onthesamewebpagewhenthequestionnaireisrelativelyshort.
II. Onrelativelylongonlinequestionnaires,thedropoutrateincreasesdramatically
afterthethirdpage.
Which,ifany,ofthesestatementsis(are)true?
A)Ionly
B)IIonly
C)IandIIarebothtrue
D)NeitherInorIIaretrue
Answer:A
PageRef:334
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Application
AACSBStandard:AnalyticSkills
29)Thefollowingtwostatementsrefertoonlinequestionnaires.
I. Whenusinganopen-endedquestiononanonlinequestionnaire,the
lengthofarespondent'sanswerisgenerallyunrelatedtothesizeofthespace
providedfortypingtheanswer.
II. Withregardtoonlinequestionnaires,thereisasignificantrelationshipbetween
howinputboxesarelabeledandthequalityofdataprovided.
Which,ifany,ofthesestatementsis(are)true?
A)Ionly
B)IIonly
C)IandIIarebothtrue
D)NeitherInorIIaretrue
Answer:B
PageRef:334
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Application
AACSBStandard:AnalyticSkills
30)Withregardtoonlinesurveys,allresponseformatsforclosed-endedquestionsareequivalentandwillprovideidenticaldata.
Answer:FALSE
PageRef:335
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO1
Classification:Conceptual
31)Couperrecommendsavoiding________inonlinesurveys.
A)radiobuttons
B)scrollingdropdownboxes
C)dropboxesforwell-knowntargetanswers(forexample,yourcountryofresidence)
Answer:B
PageRef:335
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
32)Allonlinesurveycompaniespresentthesamequestiontypeinthesameway.
Answer:FALSE
PageRef:335
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
33)Whichquestiontypeisnotlikelytobeavailableatallonlinesurveycompanies?
A)single-selectionmultiplechoice
B)checklist
C)ratingscale
D)constantsum
Answer:D
PageRef:335
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
34)________aretheconversational,connectivematerialthatprovideasenseofflowandcontinuitytothequestionnaire.
A)Transitions
B)Transparentstatements
C)Lucidstatements
D)Declaratorystatements
Answer:A
PageRef:335
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
35)Considerthetwoquestionswithinterviewerinstructionsshownbelow.
I. Whatareyourfeelingstowardtheadvertisementyoujustsaw?
Interviewer:Makecertaintoproberesponses
II. Whatareyourfeelingstowardtheadvertisementyoujustsaw?
Interviewer:PROBEresponses.
III.Whatareyourfeelingstowardtheadvertisementyoujustsaw?
PROBERESPONSES
Which,ifany,is/aretherecommendedway(s)toprovideinstructionstotheinterviewer?
A)I
B)II
C)III
D)Allthreeapproaches(I,IIandIII)areequallyacceptable
Answer:C
PageRef:337
Difficulty:Difficult
LearningObj.:LO3
Classification:Synthesis
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
36)Youarecreatingaskippatternforaseriesofquestions.Thosewhoanswer"yes"toQ1continuewithQ2.Thosewhoanswer"no"toQ1skiptoQ3.TherecommendedwaytoshowtheskippatternforQ1is:
1.Didyoueatanypizzayesterday?
Yes
No>SKIPTOQ3
Answer:FALSE
PageRef:337
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Application
AACSBStandard:AnalyticSkills
37)Whendevelopingseveralonlinequestionnaires,itispossibletoskipfromonequestionnairetoanother.
Answer:TRUE
PageRef:338
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
38)Questionnairereviewbytheclientpriortopretestingisa(n)________stepinthequestionnairedevelopmentprocess.
A)unrecommended
B)importantandrecommended
C)optional,butnotrecommended
D)time-consumingandunnecessary
Answer:B
PageRef:339
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO4
Classification:Conceptual
39)Pretestingisa(n)________stepinthequestionnairedevelopmentprocess.
A)unrecommended
B)importantandrecommended
C)optional,butnotrecommended
D)time-consumingandunnecessary
Answer:B
PageRef:339
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO4
Classification:Conceptual
40)Thetextdiscussesareasoffocusforaquestionnairepretest.Howmanyoftheareasshownbelowareproblemsthatshouldbenotedduringpretesting?
-Problemswithadministration
-Problemswithtypefontandpaperstock
-Problemsrelatedtoresponseoptions
-Problemsrelatedtoquestiondemands
A)1
B)2
C)3
D)4
Answer:C
PageRef:340
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO4
Classification:Conceptual
41)________interviewsaresuggestedbythetextasthebestwaytopretestaquestionnaire.
A)Creative
B)Cognitive
C)Compulsory
D)Complex
Answer:B
PageRef:340
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
42)The"think-aloud"methodisaformof________interview.
A)Creative
B)Cognitive
C)Compulsary
D)Complex
Answer:B
PageRef:340
Difficulty:Easy
LearningObj.:LO4
Classification:Conceptual
43)Materialssenttoafieldserviceshouldalwaysbeaccompaniedbyacoverletterthatprovidesdetailedinformationontheresearch,commitments,agreements,andparticularsofthemethodology.
Answer:TRUE
PageRef:342
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO4
Classification:Conceptual
44)TheVERBcampaignwasabletousethesamequestionnaireforboththeirchildandparentsamples.
Answer:FALSE
PageRef:342
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO3
Classification:Conceptual
45)Describethedifferencebetweenadisguisedandundisguisedquestionnaire.Provideanexampleofwheneachtypeofquestionnaireisbestused.
Answer:Undisguisedquestionnairesmakethepurposeandsponsoroftheresearchexplicittotherespondent,oftenthroughthequestionnaire'sintroductionorthewordingandfocusofspecificquestions.Disguisedquestionnairesprovideageneraloverviewoftheresearchbuthidemoredetailedinformationonresearchgoalsandsponsorfromtherespondent.
ResearchfocusedonattitudestowarddeepseaoildrillingsponsoredbyBPwouldlikelyuseadisguisedquestionnaire.ThesameresearchsponsoredbytheU.S.governmentwouldlikelyuseanundisguisedquestionnaire.
PageRef:325
Difficulty:Moderate
LearningObj.:LO1
Classification:Application
AACSBStandard:AnalyticSkills
46)Listthreecomponentsofaquestionnaireintroduction.
Answer:Anythreeofthefollowingareacceptable.
-anexplicitorimplicitreferencetoimportance.
-generalinformationontherationaleandgoalsoftheresearch.
-anexplicitrequestforparticipation.
-reassurancethatthetaskofparticipatingisnottooburdensomeortime-consuming.
-theneedfortruthfulanswers.
-thepromiseofconfidentiality.
-thereassurancethatthisisreal,legitimateresearch
PageRef:326
Difficulty:Difficult
LearningObj.:LO2
Classification:Conceptual
AACSBStandard:ReflectiveThinkingSkills
47)Youwanttoonlyinterviewmenandwomenwhoarea
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年江西旅游商贸职业学院高职单招笔试职业技能测验试题库含答案解析3套试卷
- 报告撰写能力模拟试题及答案
- 高压相关试题及答案整合
- 初级工岗位考核试题及答案
- AFP测试练习题及答案解析
- 宝马维修技工实操试题及答案
- Scratch编程竞赛试题及答案分享
- 护理佐理员个人年终总结汇报
- 2026年青海物产集团招聘试题及答案
- 学报测试题及精准答案解析
- 2026年秋季学期泰山版(新教材)五年级信息科技上册教学计划
- 2026年秋季开学高中家庭会议家长会课件
- 2026秋人教PEP版(新教材)小学英语六年级上册(全册)教学设计(附目录p111)
- 4.6.1人体对外界环境的感知 课件(共31张)人教版(2024)八年级上册
- 2026山东发展集团招聘138人笔试参考题库及答案详解
- 《人工智能依赖的数据》教学设计-2026-2027学年苏科版(新教材)初中信息技术九年级全一册
- 中国网安2026届校园招聘笔试历年典型考点题库附带答案详解
- 安全生产法讲义
- 2026届四川省字节精准教育联盟高考一模地理试题(解析版)
- (2025年)环境监测报告编制人员上岗考核试题附答案
- 2025年汉语水平口语考试(HSKK)高级仿真卷
评论
0/150
提交评论