2012年4月自考00604英美文学选读试题及答案含解析_第1页
2012年4月自考00604英美文学选读试题及答案含解析_第2页
2012年4月自考00604英美文学选读试题及答案含解析_第3页
2012年4月自考00604英美文学选读试题及答案含解析_第4页
2012年4月自考00604英美文学选读试题及答案含解析_第5页
已阅读5页,还剩8页未读, 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

英美文学选读年月真题

0060420124

1、【单选题】Antonio,BassanioandPortiaarethecharactersin_______.

TheMerchantofVenice

MuchAdoAboutNothing

A:

TwelfthNight

B:

AMidsummerNight'sDream

C:

答D:案:A

2、【单选题】JohnMiltonwrote_______toexposethewaysofSatanand

to"justifythewaysofGodtomen."

ParadiseRegained

ParadiseLost

A:

SamsonAgonistes

B:

Areopagitica

C:

答D:案:B

3、【单选题】Thework_______writtenbyDanielDefoebroughthimintojailand

madehimgothroughpublicpillory.

TheShortestWaywiththeDissenters

TheTrue-bornEnglishman

A:

RobinsonCrusoe

B:

AJournalofthePlagueYear

C:

答D:案:A

4、【单选题】InthefirstpartofGulliver'sTravels,Gullivertoldhis

experiencein_______.

Brobdingnag

Lilliput

A:

FlyingIsland

B:

Houyhnhnm

C:

答D:案:B

5、【单选题】Forhiscontributiontotheestablishmentoftheformofthemodern

novel,_______hasbeenregardedbysomeas"FatheroftheEnglishNovel".

DanielDefoe

JohathanSwift

A:

HenryFielding

B:

CharlesDickens

C:

答D:案:C

6、【单选题】WilliamBlake's_______wascomposedduringtheclimaxofthe

FrenchRevolutionanditplaysthedoublerolebothasasatireanda

revolutionaryprophecy.

SongsofExperience

SongsofInnocence

A:

MarriageofHeavenandHell

B:

PoeticalSketches

C:

答D:案:C

7、【单选题】_______maintainedthatthescenesandeventsofeverydaylifeand

thespeechofordinarypeopleweretherawmaterialofwhichpoetrycouldand

shouldbemade.

WilliamBlake

WilliamWordsworth

A:

T.S.Eliot

B:

WilliamShakespeare

C:

答D:案:B

8、【单选题】Prometheus,theheroinShelly'spoeticdramaPrometheusUnbound,

isafigurein_______.

TheBible

GreekMythology

A:

AGermanLegend

B:

ArabianNights

C:

答D:案:B

9、【单选题】JaneAusten'sfirstnovelis_______.

PrideandPrejudice

SenseandSensibility

A:

Emma

B:

C:

Persuasion

答D:案:B

10、【单选题】AllofthefollowingstatementsaretrueofDickens'laterworks

EXCEPT_______.

Therearefewerjokesandthecomedybecomesharsher.

Thereisalwaysahappyending.

A:

Thenovelsareofgreatcompactnessandconcentration.

B:

Mostoftheworkspresentcriticismofthemorecomplicatedandyet

C:

mostfundamentalsocialinstitutionsandmoralsofVictorianEngland.

D:

答案:B

11、【单选题】CharlotteBronte'smostautobiographicalwork,_______islargely

basedonherexperienceinBrussels.

JaneEyre

Shirley

A:

Villette

B:

TheProfessor

C:

答D:案:C

12、【单选题】AllofthefollowingnovelsbyThomasHardyrevealtheconflict

betweenthetraditionalandthemodemEXCEPT_______.

TheMayorofCasterbridge

TessoftheD'Urbervilles

A:

JudetheObscure

B:

UndertheGreenwoodTree

C:

答D:案:D

13、【单选题】MuchofShaviandramaisconstructedaroundthe_______of

conventionaltheatricalsituation.

tradition

inversion

A:

bordering

B:

distortion

C:

答D:案:B

14、【单选题】Asanimportantprosewriter,inhisfamousessay,Traditionand

IndividualTalent,Eliotputgreatemphasisontheimportanceof_______bothin

creativewritingandincriticism.

change

creativity

A:

ethic

B:

tradition

C:

答D:案:D

15、【单选题】D.H.Lawrence'snovel_______isaremarkablenovelinwhichthe

individualconsciousnessissubtlyrevealedandstrandsofthemesareintricately

woundup.

SonsandLovers

TheRainbow

A:

WomeninLove

B:

LadyChatterley'sLover

C:

答D:案:C

16、【单选题】AllofthefollowingplaysareamongShakespeare''fourgreated

tragediesEXCEPT_______.

Hamlet

Macbeth

A:

RomioandJuliet

B:

Othello

C:

答D:案:C

17、【单选题】Thework_______showshowmankind,inthepersonofChrist,

withstandsthetempterandisestablishedoncemoreinthedivinefavor.

ParadiseRegained

ParadiseLost

A:

SamsonAgonistes

B:

Areopagitica

C:

答D:案:A

18、【单选题】AsoneofthegreatestmastersofEnglishprose_______defineda

goodstyleas"properwordsinproperplaces."

HenryFielding

A:

JonathanSwift

DanielDefoe

B:

WilliamBlake

C:

答D:案:B

19、【单选题】Dickens'bestdepictedcharactersarethoseinnocent,virtuous,

persecutedandhelpless_______.

childcharacters

females

A:

laborors

B:

farmers

C:

答D:案:A

20、【单选题】TheauthoroftheworkTheReturnoftheNativeis_______.

ThomasHardy

D.H.Lawrence

A:

CharlesDickens

B:

GeorgeBernardShaw

C:

答D:案:A

21、【单选题】TheLoveSongofJ.AlfredPrufrock,Eliot'smoststrikingearly

achievement,presentsthemeditationofanagingyoungmanoverthebusinessof

_______.

proposingmarriage

pursuingthetruth

A:

losingidealism

B:

makingachoice

C:

答D:案:A

22、【单选题】D.H.Lawrence'stwonovels_______andWomeninLove,are

generallyregardedashismasterpieces.

SonsandLovers

TheRainbow

A:

Kangaroo

B:

LadyChatterley'sLover

C:

答D:案:B

23、【单选题】Hemingway'sToHaveandHaveNotisoneofmanytoshowhis

characteristicspatternof_______strugglingagainstnatureandtheenvironment.

amilitaryarmy

avulnerablegroup

A:

ahumansociety

B:

alonelyindividual

C:

答D:案:D

24、【单选题】AccordingtoHawthorne,thereisevilineveryhumanheart,which

mayremainlatent,perhaps,throughthewholelife;but_______mayrouseitto

activity.

music

circumstances

A:

memory

B:

love

C:

答D:案:B

25、【单选题】_______isbest-knownastheauthorofhismightybook,Moby-Dick,

whichisoneoftheworld'sgreatestmasterpieces.

HermanMelville

MarkTwain

A:

EmestHemingway

B:

VirginiaWoolf

C:

答D:案:A

26、【单选题】WaltWhitmanisapoetwithastrongsenseofmission,having

devotedallhislifetothecreationofthe"single"poem,_______.

InnocentsAbroad

TheLostParadise

A:

LeavesofGrass

B:

TheWasteLand

C:

答D:案:C

27、【单选题】WhileMarkTwainandHowellsseemedtohavepaidmoreattentionto

the"life"oftheAmericans,HenryJameshadapparentlylaidagreateremphasison

the"_______"ofman.

outerworld

innerworld

A:

physicalworld

B:

domesticworld

C:

答D:案:B

28、【单选题】Greatlyandpermanentlyaffectedbythe_______,Hemingwayformed

hisownwritingstyle,togetherwithhisthemeandhero.

warexperiences

loveexperiences

A:

marriage

B:

education

C:

答D:案:A

29、【单选题】EmilyDickinson'spoetryisuniqueand_______initsownway.For

example,herpoemshavenotitles.

traditional

unconventional

A:

ordinary

B:

unbelievable

C:

答D:案:B

30、【单选题】TheodoreDreiserentitledhisgreatestworkwith_______intending

totellusthatitisthesocialpressurethatmakesClyde'sdownfallinevitable.

DeathintheWoods

TenderIstheNight

A:

TheSoundandtheFury

B:

AnAmericanTragedy

C:

答D:案:D

31、【单选题】RobertLeeFrost's_______wonhimthefirstPulitzerPrizes,

whichincludes"StoppingbyWoodsonaSnowyEvening."

NorthBoston

“TheGiftOutright

A:

NewHampshire

B:

ABoy'sWill

C:

D:

答案:C

32、【单选题】Fitzgeraldisagreat_______inAmericanliteratureandhisstyle

iscloselyrelatedtohisthemes.

poet

critic

A:

essayist

B:

stylist

C:

答D:案:D

33、【单选题】ItisHenryJames'novelsandhis_______thatmakehima

fascinatingcaseintheAmericanliteraryhistoryandaconspicuousfigurein

worldliterature.

literaryessays

travelaccounts

A:

poems

B:

plays

C:

答D:案:A

34、【单选题】ThemajorconcernofFaulkner's_______isprimarilyaboutthe

Southasastateofmind.

TheSunAlsoRises

Lightinaugust

A:

TheFable

B:

Themansion

C:

答D:案:B

35、【单选题】Compelledbyanunceasinginterestinthe"interioroftheheart"of

man'sbeing,Hawthorediscusses_______inalmosteverybookhewrote.

loveandhatred

sinandevil

A:

frustrationandself-denial

B:

balanceandself-discipline

C:

答D:案:B

36、【单选题】ThepurposeofMelville'sfictionaltalesexoticorphilosophical,

istopenetrateasdeeplyaspossibleintothemetaphysical,theological,

moral,psychological,andsocialtruthsof_______.

humanexistence

politics

A:

religion

B:

arts

C:

答D:案:A

37、【单选题】AccordingtoWhitman,poetrycouldenableAmericanstocelebrate

theirreleasefromtheOldWorldandthe_______rule.

academic

official

A:

colonial

B:

legislative

C:

答D:案:C

38、【单选题】Beingaboy'sbookspeciallywrittenfortheadults,_______is

MarkTwain'smostrepresentativework,describingjoumeydowntheMississippi

undertakenbyHuckandJim.

InnocentsAbroad

TheGildedAge

A:

LifeontheMississippi

B:

AdventuresofHuckleberryFinn

C:

答D:案:D

39、【单选题】OneofHenryJames'literarytechniquesinnovatedtocaterfor

thepsychologicalemphasisishis_______.

narrative"pointofview"

rhetoricaldevices

A:

wayofusingmetaphors

B:

wayofusingsymbols

C:

答D:案:A

40、【单选题】MorethanfivehundredpoemsEmilyDickensonwroteareabout

nature,inwhichhergeneral_______abouttherelationshipbetweenmanandnature

iswell-expressed

skepticism

belief

A:

B:

appreciation

passion

C:

答D:案:A

41、【问答题】Intothisfenceorfortress,withinfinitelabour,carry'dallmy

riches,allmyprovisions,ammunition,andstores,ofwhichyouhavetheaccount

above;andImademealargetent,which,topreservemefromtherainsthatin

onepartoftheyearareveryviolentthere,Imadedouble,viz.onesmaller

tentwithin,andonelargertentaboveit,andcoveredtheuppermostwitha

largetarpaulinwhichIhadsavedamongthesails.Questions:A.Identifythe

authorandthetitleofthenovelfromwhichthispassageistaken.B.Whoisthe

narrator?C.Whatarethenarrator'scharacteristicsandwhomdoesherepresent?

答案:A.FromDanielDefoe's'RobinsonCrusoe.B.RobinsonCrusoe.C.Robinson

isatypical18thcenturyEnglishmiddle-classman,withgreatcapacityfor

work,inexhaustibleenergy,courage,patienceandpersistenceinovercoming

obstacles,instrugglingagainstthehostilenaturalenvironment.Heisthe

veryprototypeoftheempirebuilder,thepioneercolonist.

42、【问答题】mrs.WARREN.[afterlookingatherhelplessly,beginstowhimper]

VivieVIVIE.[springingupsharply]Nowpraydontbegintocry.Anythingbut

that.Ireallycannotstandwhimpering.Iwillgooutoftheroomifyoudo.

MRS.WARREN.piteously]Oh,mydarling,howcanyoubesohardonme?HaveIno

rightsoveryouasyourmother?VIVIE.Areyoumymother?MR.WARREN.[appalled]

Amyourmother!Oh,Vivie!VIVIE.Thenwhereareourrelatives?myfather?our

familyfriends?Youclaimtherightsofamother:therighttocallmefooland

child:tospeaktomeasnowomaninauthorityovermeatcollegedarespeaktome;

todictatemywayoflife;andtoforceonmetheacquaintanceofabrutewhom

anyonecanseetobethemostvicioussortofLondonmanabouttown.BeforeIgive

myselfthetroubletoresistsuchclaims,aswellfindoutwhethertheyhaveany

realexistence.Questions:A.Identifytheauthorandthetitleoftheplayfrom

whichthepartistaken.B.Summarizethethemeoftheplayinoneortwo

sentences.C.WhatkindofpersonistheprotagonistVivie?

答案:A.GeorgeBemardShaw,mrs.Warren's'profession.B.Theplayisaboutthe

economicoppressionofwomen.C.Vivieiskindofnewwoman,intelligentand

welleducated,withastrongsenseofinjusticeandapassionfor"honest"work.

43、【问答题】Icelebratemyself,andsingmyself.AndwhatIassumeyoushall

assume,Foreveryatombelongingtomeasgoodbelongstoyou.Questions:

A.Identifythepoetandthetitleofthepoemfromwhichthestanzaistaken.

B.Whatdoestheword"you"referto?C.Whatdoesthepoetexpressinthestanza?

答案:A.FromWaltWhitman's"SongofMyself".B.Thedemocratic"en-masse"of

America.C.Thegenuineparticipationofapoetinacommonculturalwasto

behaveasasupremeindividualist;however,thepoet'sessentialpurposewasto

identifyhisegowiththeworld,andwiththedemocratic"en-masse"ofAmerica.

44、【问答题】Weslowlydrove-Heknewnohaste,AndIhadputawayMylabor

andmyleisuretooForHisCivility一WepassedtheSchool.whereChildren

stroveAtRecess——intheRing——WepassedtheFieldsofGazingGrain——

WepassedtheSettingSun——Questions:A.Identifythepoetandthetitleof

thepoemfromwhichtheabovestanzasaretakenB.Whatfigureofspeechisused

inLineandLine4?C.Whatdo"theSchool","theFieldsofGazingGrain"and"the

SettingSun"represent?

答案:A.FromEmilyDickinson's"BecauseIcouldnotstopforDeath-".

B.Personification.

解析:Theyrepresentthreestagesoflife:"theSchool"——youth;"theFields

ofGazingGrain"matureperiod:"theSettingSun"——endoflife.

45、【问答题】WhatisthethemeofJaneAusten'PrideandPrejudice?

答案:PrideandPrejudice,originallydraftedas"FirstImpressions"in1796,

isthemostdelightfulofJaneAusten'sworks.Thetitletellsofamajor

concernofthenovel:prideandprejudice.

46、【问答题】Whatdoesthepoem"TheChimneySweeper(fromSongsof

Experience)"reveal?

答案:Thetwo"ChimneySweeper"poemsaregoodexamplestorevealthe

relationbetweenaneconomiccircumstance,i.e.theexploitationofchild

labor,andanideologicalcircumstance,i.e.theroleplayedbyreligionin

makingpeoplecomplianttoexploitation.ThepoemfromtheSongsofEXperience

revealsthetruenatureofreligionwhichhelpsbringmiserytothepoor

children.

47、【问答题】Whatis"HemingwayCodeHeroes"?

答案:Hemingway'sworldislimited.Hedealswithalimitedrangeof

charactersinquitesimilarcircumstancesandmeasuresthemagaistanunvarying

code,knownas"graceunderpressure",whichisactuallyanattitudetowards

lifethatHemingwayhadbeentryingtodemonstrateishisworks.Thosewho

surviveintheprocessofseekingtomasterthecodewiththehonestythe

discipline,andtherestraintareHemingwayCodeHeroes.

48、【问答题】GiveabriefanalysisofEmilyGriersontheprotagonistofARose

forEmilybyFaulkner.

答案:SetinthetownofJeffersoninYoknapatawpa,thestoryfocuseson

EmilyGrierson,aneccentricspinsterwhorefusestoacceptthepassageoftime,

ortheinevitablechargeandlossthataccompaniedit.Asadescendentof

theSouthernaristocracy,EmilyistypicalofthoseinFawlkner's

YoknapatwaphastorieswhoarethesymbolsoftheOldSouthbuttheprisonersof

thepast.

49、【问答题】DiscussbrieflyThomasHardy'sliteraryachievementintermsof

thesetting,theliterarytendencyandliteraryfeatures.

答案:A.Hardy'snovelsareallVictorianindate.Mostofthemaresetin

Wessex,thefictionalprimitiveandcruderuralregionwhichisreallythehome

placehebothlovesandhates,suchasTheReturnoftheNative,Tessof

theD'UrbervillesandJudetheObscure.Theseworks,knownas"novelsof

characterandenvironment,"arethemostrepresentativeofhimasbotha

naturalisticandacriticalrealistwriter.B.Livingattheturnofthe

century,Hardyisoftenregardedasatransitionalwriter.Inhimweseethe

influencefromboththepastandthemodern.Thepessimisticviewoflife

predominatesmostofHardy'slaterworksandearshimareputationasa

naturalisticwriter.ThoughNaturalismseemstohaveplayedanimportantpart

inHardy'sworks,thereisalsobitterandsharpcriticismandevenopen

challengeoftheirrational,hypocriticalandunfairVictorianinstitu

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论