牛津版英语初一年级上册期末试卷与参考答案_第1页
牛津版英语初一年级上册期末试卷与参考答案_第2页
牛津版英语初一年级上册期末试卷与参考答案_第3页
牛津版英语初一年级上册期末试卷与参考答案_第4页
牛津版英语初一年级上册期末试卷与参考答案_第5页
已阅读5页,还剩18页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

牛津版英语初一上学期期末复习试卷与参考答案

一、听力部分(本大题有20小题,每小题1分,共20分)

1>Listentothesentenceandchoosethecorrectpicture.

A.[Apictureshowingadogjumpingoveratoyhouse]

B.[Apictureshowingacatsleepingonacouch]

C.[Apictureshowingabirdsittinginatree]

•Answer:A

-解析:Thesentenceheardis“Thedogjumpedoverthetoyhouse/

2、Listentothesentenceandchoosethecorrectanswer.

A.Pen

B.Book

C.Ruler

•Answer:C

-解析:Thesentenceheardis"Ineedarulertodrav/straightlines.*7

3、Listentothefollowingconversationandanswerthequestion.

A:Hi,Tom!Whatdidyouthinkofthenewraovietheyplayedatthecinema

lastnight?

B:Itwasquiteinteresting,butIthoughtitwasabittoodramaticfor

me.

Question:Whatis7om,sopinionaboutthemovie?

Answer:Abittoodramaticforhim.

Explanation:Intheconversation,Tomexpressesthatthemoviewas“abittoo

dramaticforme,“whichmeanshefounditabitloodramaticoroverlyemotional

forhistaste.

4、Listentothepassageandchoosethecorrectanswerfromthefouroptions

below.

Passage:TheGoldenGateBridgeinSanFranciscoisoneofthemostfamous

landmarksintheworld.Itwascompletedin1937andspansadistanceof2.7

kilometersovertheGoldenGateStrait.Thebridgehasamainspanofover1.3

kilometersandismadeprimarilyofsteel.Itcanwithstandhighwindsand

earthquakescluetoitsuniquedesign,millionsofvisitorsfromalloverthe

worldcometoseethebridgeeveryyear.

Questions:

WhatyearwasLheGoldenGaleBridgecompleted?

A)1935

B)1936

01937

D)1938

Answer:C)1937

Explanation:Thepassagestatesthat“TheGoldenGateBridgeinSanFrancisco

wascompletedin1937,“makingoptionCthecorrectanswer.

5.Youarelisteningtoaconversationbetweenastudentandateacherabout

aschoolproject.Thestudentisdescribingtheprogresstheyhavemade.Listen

carefullyandanswerthequestion.

Whathasthestudentaccomplishedsofarwiththeirproject?

A)Theyhavecompletedtheresearchphase.

B)Theyhavestartedthedesignphase.

C)Theyhavefinishedthepresentation.

Answer:C)Theyhavefinishedthepresentation.

Explanation:Thestudentmentions,“Well,I'veactuallyfinishedthe

presentationalready,“whichindicatesthattheyhavecompletedthe

presentationpartoftheirproject.

6.Listentoashortdialoguebetweentwofriendsdiscussingtheirweekend

plans.Thefriendsaretalkingaboutdifferentactivitiestheycandotogether.

Whichactivitydobothfriendsagreetodo?

A)Gotothecinema.

B)Visitamuseum.

C)Haveapicnicinthepark.

Answer:C)Haveapicnicinthepark.

Explanation:Thefriendssay,"Let'shaveapicnicinthepark,it'ssunny

andbeautifuloutside,“whichshowsthattheyhaveagreedtohaveapicnic

together.

7、

7.Listenandchoosethewordyouhear:

A)bat

B)cat

C)rat

D)hat

Answer:A)bat

Explanation:Youheard"bat."A"bat”isananimalthatcanflyandhaswings.

"Cat"isadomesticatedanimal,"rat"isasmallrodent,and"hat”is

somethingwornonyourhead.

8、

8.Listenandchoosethewordyouhear:

A)play

B)sky

C)why

D)pay

Answer:A)play

Explanation:Youheard"play.”“Play"meanstoengageinanactivityfor

enjoymentandrecreation."Sky"referstotheatmospheresurroundingtheEarth,

"why"isaquestionword,and"pay"meanstogivemoneyforsomething.

9、Whatarethehobbiesofthetwostudentsintheconversation?

A)Readingandlisteningtomusic

B)PlayingsportsandwatchingTV

C)Cookinganddrawing

D)Gardeningandpainting

Answer:C

Explanation:Intheconversation,onestudentmentionscookingastheirhobby,andthe

otheronesaystheyenjoydrawing.Therefore,thecorrectansweriscookinganddrawing.

10>HowdoMikeandSarahusuallyspendtheirweekends?

A)Theyalwaysgotothemovies.

B)Thosearetheirfavoritedaysforhikingandcamping.

C)Theypreferstayinghomeandplayingvideogames.

D)M汰elikestogofishingwhileSarahreadsbooks.

Answer:C

Explanation:TheconversationindicatesthatMikeandSarahspendtheirweekendsathome,

engaginginleisureactivitiesratherthangoingout.Thementionofplayingvideogames

alignswiththisdescription,makingthecorrectanswerstayinghomeandplayingvideo

games.

11.Youarelisteningtoaconversationbetweenateacherandastudent.

Teacher:"HowdoyoufindyourEnglishclassthissemester?”

Student:"It'squitechallenging,but1'inenjoyingit.I'velearnedalot

ofnewvocabularyandgrammar.”

Question:WhatdoesthestudentsayabouttheirEnglishclassthissemester?

A.Theclassistooeasy.

B.Theclassistoochallenging.

C.Theclassisjustokay.

D.Theclassisveryinteresting.

Answer:B

Explanation:Thestudentexplicitlystatesthattheclassis“quite

challenging,“whichmeanstheyfindittoochallenging.

12.Youarelisteningtoanewsreportaboutarecenteventinasmalltown.

NewsAnchor:"Accordingtothelocalpolice,acommunityeventwasheld

lastnighttoraiseawarenessaboutmentalhealthissues.Theeventincluded

workshops,talksbyexperts,andactivitiesforthepublic.”

Question:Whatisthemainpurposeofthecommunityevent?

A.Topromotetourisminthetown.

B.Toraiseawarenessaboutmentalhealthissues.

C.Tohostasportscompetition.

D.Tocelebratethetown,shistory.

Answer:B

Explanation:Thenewsreportclearlystatesthattheeventwasheldtouraise

awarenessaboutmentalhealthissues,“makingoptionBthecorrectanswer.

13、Whoisthewomanlookingfor?

(A)Herfriend

(B)Herteacher

(C)Herclassmate

Answer:A

Explanation:Listentothefollowingdialogue:

Woman:Excuseme,isthisyourfriend'saddress?

Man:Yes,itis.She'slookingforme.

Thewomanislookingforafriend.

14、Whatistherelationshipbetweenthenanandthewoman?

(A)Brotherandsister

(B)Classmates

(C)Parents

Answer:B

Explanation:Listentothefollowingdialogue:

Woman:Hi,Jack.Howareyou?

Man:OK,thanksforasking.1justgotbackfromschool.Howaboutyou?

Themanandwomanareclassmates.

15.Listentothefollowingdialogueandanswerthequestion.

A:Hey,doyouhaveanyideawhattimethemoviestarts?

B:Yeah,it'sat7:30PM,butyoushouldarriveatleast15minutesearly

togetagoodseat.

Question:AlwhatlimeshouldthespeakersaimloarriveatIhenovie

theater?

A.7:30PM

B.7:45PM

C.8:00PM

D.7:15PM

Answer:B

Explanation:Thespeakersuggestsarrivingatleast15minutesearly,which

meanstheyshouldaimtoarriveat7:45PM,15minutesafterthemoviestarts

at7:30PM.

16.Listentothefollowingshortpassageandchoosethebestanswertothe

question.

Passage:Thelocallibraryishostingabookfairnextweekend.Theywill

haveavarietyofbooksforsale,includingfiction,non-fiction,and

children,sbooks.Theeventstartsat10:00AMandendsat4:00PM.Refreshments

willbeavailablethroughouttheday.

Question:Whendoesthebookfairstart?

A.9:45AM

B.10:00AM

C.10:30AM

D.11:00AM

Answer:B

Explanalion:Thepassageclearlystalesthatthebookfairstartsat10:00AM.

Therefore,thecorrectanswerisB.

17.Youarelisteningtoaconversationbetweentwostudents,AlexandJamie,

discussingtheirweekendplans.Listentotheconversationandanswerthe

question.

WhatdoesAlexplantodoonSaturdayafternoon?

A.Gotothecinema.

B.Visitamuseum.

C.Haveapicnicinthepark.

Answer:A.Gotothecinema.

Explanation:Intheconversation,Alexmentions,'Tmgoingtoseeanew

movieonSaturdayafternoon,nwhichindicatesthatAlexplanstogotothe

cinema.

18.Listentoashortdialoguebetweenateacherandastudentaboutaschool

project.TheteacherisgivingfeedbackonthestudentJsprogress.Listento

thedialogueandanswerthequestion.

Whatadvicedoestheteachergivethestudentabouttheproject?

A.Toworkonthepresentation.

B.Tofocusontheresearchpart.

C.Tofinishthewritingbeforethedeadline.

Answer:B.Tofocusontheresearchpart.

Explanation:Theteachersays,“Ithinkyouneedtoputmoreeffortinto

IheresearchpariofyourprojecL,“suggestingthatthestudentshouldfocus

onimprovingtheirresearchratherthanotheraspectsoftheproject.

19、Listentothedialogueandchoosethebestanswertoeachofthefollowing

questions.(Therearc2questionsinthispart.Eachquestionhasthreechoices,

A,B,andC.Youwillhearthedialogueonlyonce.Listencarefully.)

19、Whatistheweatherliketoday?

A.Itisrainy.(B)

B.Itissunny.(A;

C.Itissnowy.(Cj

Answer:19、B

Explanation:Thedialoguestatesthattheweatherissunny,sothecorrectanswer

isB.

20、Wherewilltheboyandthegirlgotonorrow?

A.Tothepark.(B)

B.Tothezoo.(A)

C.Tothelibrary.(C)

Answer:20>A

Explanation:Inthedialogue,thegirlmentionsthattheyaregoingtothezoo

tomorrow,sothecorrectanswerisA.

二、阅读理解(30分)

Title:TheLostBook

Readingpassage:

ItwasasunnyafternooninOxfordwhenlittleEmmastumbleduponasmall,

worn-outbookinthegrassyareanearherschool.Thecoverwaserodedbytime,

butthetitle,“TheLostJourney,“caughtherattention.Enunapickedupthe

book,noticingthatitseemedoutofplaceinthebusyschoolenvironment.

Curiositygotthebetterofher,andsheopenedittofindthatthepageswere

filledwithhand-writtennotesandsketches.

AsEmmareadthroughthebook,shefoundthestoryofatravelernamedJack,

whohaddecidedtoembarkonanadventurousjourneyacrosstheworld.Hisstory

beganinOxfordandtookhimthroughvariouscountries,eachonefilledwith

uniqueadventuresandpeoplehemet.Emmarealizedthatthesenotesandsketches

wereJack'sownexperiencesandobservationsduringhistravels.

ThepassageinthebookthatintriguedEmnathemostwasaseriesof

instructionswritteninthemargin:"Whenyoureachthelastpage,lookfor

thehiddenmapinthetreeintheforest.Followthemaptofindthelastand

greatesttreasureofmyadventures.”

Emmawasfascinatedbythemysteryanddecidedtofollowthecluesinthe

book.Shegatheredsomefriendstohelpher,andtheysetoffonanadventure,

followingthemapandnavigatingthroughunfamiliarforestsandcountryside.

Ittookthemdays,buttheyeventuallyfoundthetreeasdescribedinJackys

notes.

Inthemysterytree,theydiscoveredanancientboxcontaininganexquisite

necklace,thelastandgreatesttreasureofJack,sjourney.EmmafelIasense

ofaccomplishmentasshelookedatthedazzlingnecklaceandrealizedthatthe

adventurewasmorethanjustatreasurehunt.Itwasalessonaboutthevalue

ofcuriosity,friends,andthejoyofdiscovery.

Questions:

l.WheredidEmmafindthebook"TheLostJourney"?

A.Inabookstore

B.Inthegrassyareanearherschool

C.Inalibrary

D.Atherhome

2.WhatwasthenameofthetravelerwhosejourneyEmmareadaboutinthe

book?

A.AliceB.Lily

C.Emma

D.Jack

3.WhatwasthehiddenobjectthatEmmaandherfriendsfinallyfound?

A.Agoldcoin

B.Amap

C.Amysteriousletter

D.Anexquisitenecklace

Answers:

l.B.Inthegrassyareanearherschool

2.D.Jack

3.D.Anexquisitenecklace

三、完型填空(15分)

OxfordVersionEnglishGrade7FirstSemesterFinalExam

PartThree:Cloze^est

Readthepassageandchoosethebestwordforeachblankfromtheoptions

givenbelow.

The21stcenturyisanageofgreatchanges.Everyday,wewitness

technologicaladvancementsandsocialtransformations.(1),weare

surroundedbynewgadgetsandinnovationsthatseemto(2)outof

nowhere.

Newtechnologieshavebecomeanintegralpartofourdailylives.From

(3)smartphonestosmarthomedevices,thesetechnologieshavemade

ourlives(4)andconvenient.However,withtheseadvancementscome

(5)challenges,suchasprivacyconcernsanddigitaladdiction.

l.A.Nevertheless

B.Therefore

C.Moreover

D.However

E.Consequently

2.A.popup

B.fadeaway

C.growslower

D.disappear

E.remainstable

3.A.traditional

B.outdated

C.sophisticated

D.simple

E.basic

4.A.morecomplicated

B.lessefficient

C.morecomfortable

D.lessconvenient

E.moreexpensive

5.A.little

B.few

C.numerous

D.few

E.little

Answers:

l.C.Moreover

2.A.popup

3.C.sophisticated

4.C.morecomfortable

5.C.numerous

四、语法填空题(本大题有10小题,每小题1分,共10分)

1、Ourteacheroftentellsusthatisimportanttoworkhard.

Answer:it

Solution:Inthissentence,“it〃isusedasaformalsubjecttointroducethemainclause“is

importanttoworkhard."Thisisoftendonewhenthesubjectofthesentenceislongeror

whenthesentencebeginsv/ithaverbphrase.Thus,“it〃isplacedatthebeginningtomake

thesentencemoreflowingandgrammaticallycorrect.

2、Afterleavingschool,wentstraighttothe1ibrary.

Answer:he

Solution:Here,thecorrectwordtofillinis“he,"makingthesentenceread,

“Afterleavingschool,hewentstraighttothelibrary.nThisisa

straightforwardcasewherethesubjectpronoun“he”isusedtorefertoa

previouslymentionedperson.Thechoiceof"he”isappropriateasitmaintains

thecontinuityandclarityofthesentence.

3、Readingtheinstructionsofthemanual,(hewas)abletorepair

thecomputersuccessfu1y.

Answer:was

Explanation:Thesentenceinreportedspeechoftenusesthesubjunctivemood.

“Hewasableto“inreportedspeechshouldbecnangodto"h。wasable."Also,

sincethesubjectissingular(he),thecorrectformoftheauxiliaryverbis

“was.”

4、Withalltheexercises,(weare)reallyexhaustedafterthe

sportscompetition.

Answer:havebeen

Explanation:Inthissentence,“Withalltheexercises“suggestsa

completedactioninthepast,buttheresultorthestatecontinuestothepresent.

Thisindicatestheuseofthepresentperfecttense,whichisformedwith

have/has+pastparticiple."Sincethesubject“we"isplural,thecorrect

formoftheauxiliaryverbis"have.

5.Intheoftheday,thesunbehindthehills.

A.middle;sets

B.middle;issetting

C.midst;sets

D.midst;issetting

Answer:B

Explanation:Thecorrectansweris“middle”becauseitreferstothepartof

theday."Issetting”isthecorrectformoftheverbbecausethesunisin

theprocessofsetting,indicatinganongoingaction.

6.Thebookonthetablehasbeenthereforhours.

A.laying

B.lay

C.laid

D.lies

Answer:D

Explanation:Thecorrectansweris“lies”becauseitisthepresenttenseof

theverb“lie,"whichmeans“tobeinahorizontalposition.MThesentence

describesthestateofthebookonthetable.Theotheroptionsareincorrect

formsoftheverb.

7、Itisagoodideatovisitthe(tour)attractionsinBeijingif

youstaythereforafewdays.

Answer:tourist

Explanation:Inthissentence,“tourist“servesasanadjectivetomodify

^attractions,indicatingthattheseareattractionssuitablefortourists

orvisitedbytourists.

8、lieplanstousethe(save)moneytotravelaroundtheworld.

Answer:saved

Explanation:"Saved”functionsasanadjectivehere,describingthemoneythat

thepersonhassetasideorsavedupfortheirtravelplans.

9、Readthepassagebelowandfillineachblankwithanappropriateword

derivedfromthewordinbrackets.Usethecorrectform.

Thegirl,s.seppresentherfavoritebooktoherteacher,whothenread

aloudtotheentireclass.That.flowersevening,theteacher,s.humstories

helpedeveryonefeelliketheywereinamagicalgarden.Afterthesession,the

girl'sparents.comprepareda.surbasketasa.retoforherexcellent

progress.

Answer:9.separated,flowers,hum,come,surprise,reward

9.Separated-pastparticiple,usedasanadjectivetomodify“present.”

9.Flowers-pluralnoun,modifies“evening“todescribetheevent's

setting.

9.Hum-third-personsingularformoftheverb“hum,"usedasapast

participletodescribethesoundoftheteacher,svoice.

9.Come-pastsimpleoftheverb"come,“indicatingtheactionofthe

parentspreparingthebasket.

9.Surprise-noun,usedasanadjectivetodescribethebasketscontent.

9.Reward-noun,usedasanadjectivetomodify“progress,“indicating

thereasonforthebasket.

10.Completethesentenceswiththecorrectformofthegivenverbsin

brackets.

10.Theboy.play(play)videogamesallafternoon,sonowhe.be(be)very

tired.

10.Theclass.elect(elect)Jasonastheteamleaderbecauseheisvery

responsible.

Answer:10.plays,is

10.“Theboyplays(plays)videogamesallafternoon-Presentcontinuous

tense,indicatinganongoingactionuptothepresentmoment.

10.“sonowhebe(is)verytired”-Presentsimpletense,indicatingacurrent

resultofthecontinuousaction.

10.“Theclasselect(elects)Jasonastheteamleader”-Presentsimpletense,indicating

adecisionoractionthathasbeenmade.

11.“becauseheisveryresponsible*'-Presentsimpleoftheverbz/be/indicatinga

characteristicofJason.

五、简答题(本大题有5小题,每小题2分,共10分)

1、Whatarethemaindifferencesbetweenpresentperfecttenseandpresentperfect

continuoustense?

Answer:

l.Thepresentperfecttenseisusedtodescribeactionsthatstartedinthepastand

continuetothepresentorhavejustbeencompleted.Itdoesnotspecifyhowlongtheaction

hasbeenongoing.

2.Thepresentperfectcontinuoustenseisusedtodescribeactionsthat

startedinthepastandarestillongoingorhavebeenongoingforaperiodof

time.

2、Howcanyouuse“because"and"so"inasentencetoexpresscause

andeffect?

Answer:

1.“Because"isusedtointroduceareasonorexplanationforsomethingthathasalready

beenmentioned.Example:71amlatebecausethebuswasdelayed/

2.“So“isusedtoshowtheresultorconsequenceofapreviousstatement.

Example:"Itwasasunnyday,sowedecidedtogotothebeach.”

解析:

L对于第一题,学生需要理解两种时态的用法和区别。Presentperfecttense通常用

于描述过去发生的动作对现在的影响,而presentperectcontinuoustense则强调动作的

持续性。

2.对于第二题,学生需要掌握"because"和“so”的用法。Theybothexpresscause

andeffect,but“because”introducesthereasonbeforetheeffect,while"so"

introducestheeffectafterthereason.

3、3,Whatarethefourseasonsinayear,andhowdotheyaffecttheweather

inOxford?

Answer:Thefourseasonsinayeararespring,summer,autumn(orfall),and

winter.InOxford,springtypicallybringsmildtemperaturesandthebeginnings

ofbloomingplants.Sunmerisknownforitswarm,sunnyweather,idealfor

outdooractivities.Autumnorfallisapleasantseasonwithcoolertemperatures

andbeautifuldisplaysoffoliage.WinterinOxfordoftenbringscool

temperaturesandoccasionalprecipitation.

解析:本题考查学生对于四季概念的理解以及对牛津当地气候特征的认知。春夏秋

冬各具特色,对F1常活动有着重要影响。春季是植物复苏的季节,夏季适合户外活动,

秋季则以秋景宜人著称,而冬季则较为寒冷。

4、4,WhatisthesignificanceoftheBodleianLibrary,andhowdoesit

reflecttheculturalandintellectualheritageofOxford?

Answer:TheBodleianLibraryisoneoftheoldestcontinuouslibrarysystems

intheworldandholdsover12millionprinteditems,makingitoneofthelargest

librariesinEurope.Ttissignificantbecauseithousesrarebooks,manuscripts,

andhistoricaldocuments.Thelibraryreflectstheculturalandintellectual

heritageofOxfordbypreservingandmakingaccessibleavastcollectionof

academicworks,whichhavebeencentraltotheuniversity'sreputationfor

centuries.

解析:本题旨在测试学生对于牛津大学标志性建筑一一博德利图书馆的理解,以及

其在牛津乃至整个学术界的文化和智力遗产中的重要性。博德利图书馆收藏了众多稀有

文献和历史资料,是牛津悠久学术传统的重要象征。

5、Describetheimportanceofreadinginlanguagelearningandprovidetwo

specificstrategiesthatcanbeusedbyabeginnertoimprovetheirreading

skills.

Answer:

Readingisessentialinlanguagelearningbecauseitexposesthelearnerto

differentvocabulary,grammarstructures,andculturalcontexts.Ithelpsin

understandingthenuancesofthelanguageandinexpandingone,sknowledge

aboutvarioussubjects.Herearetwospecificstrategiesforbeginners:

1.DiverseReadingMaterial:Abeginnershouldstartwithmaterialsthatareappropriate

fortheirlevel.Thiscouldincludechildren'sbooks,simplifiednovels,oreasy-to-understand

articlesfromnewspapersormagazines.Byreadingdiversematerial,thebeginnercan

encounterawiderangeofvocabularyandsentencestructures,whichwillhelpinbuildinga

strongfoundation.

2.ActiveReading:Insteadofjustreadingthroughtext,beginnersshould

practiceactivereadingtechniques.Onesuchtechniqueistotakenoteswhile

reading.Thishelpsinprocessinginformationandretainingitbetter.Another

techniqueistosummarizewhathasbeenreadinone'sownwordsaftereach

paragraphorsection,whichcanreinforceunderstandingandempowerthelearner

toexpressthemselvesinthelanguage.

Explanation:

Theanswerhighlightstheimportanc

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论