2023年高等学校英语应用能力考试A级模拟真题及答案_第1页
2023年高等学校英语应用能力考试A级模拟真题及答案_第2页
2023年高等学校英语应用能力考试A级模拟真题及答案_第3页
2023年高等学校英语应用能力考试A级模拟真题及答案_第4页
2023年高等学校英语应用能力考试A级模拟真题及答案_第5页
已阅读5页,还剩26页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

6月高等学校英语应用能力考试(PRETCO)-06-A

PartIListeningComprehension(15minutes)

Directions:Thispartistolestyourlisteningability.ilconsistsof3sections.

SectionA

Directions:Thissectionisiotestyourabilitytounderstandshortdialogues.Therearc5recorded

dialoguesinit.Aftereachdialogue,thereisarecordedquestion.Boththedialoguesandquestions

willbespokenonlyonce.Whenyouhearaquestion,youshoulddecideonthecorrectanswerfrom

the4choicesmarkedA),B),C)andD)giveninyourtestpaper.Thenyoushouldmarkthe

correspondingletterontheAnswerSheetwilhasinglelinethroughthecenter.

Example:Youwillhear:

Youwillread:A)NewYorkCity.

B)Aneveningparty.

C)Anairtrip.

D)Theman'sjoB)

FromthedialoguewelearnthatthemanistotakeaflighttoNewYork.Therefbre,C)Anairtripis

thecorrectanswer.YoushouldmarkC)ontheAnswerSheetwithasinglelinethroughthecenter.

[A][B][C][D]

Nowthetestwillbegin.

LB

A)Themancanhavearoomwithashower.

B)Themancan'thavearoomatpresent.

C)Themanshouldcometomorrow.

D)Themanbookedadoubleroom.

2.C

A)Atthepostoffice.

B)Althebank

C)Inthestreet.

D)Intheoffice.

3.A

A)Gocamping.

B)Gosightseeing.

C)Goshopping.

D)Goskating.

4.D

A)Frozenfoods.

B)Sportsgoods.

C)Officeequipment.

D)Householdappliances.

5.A

A)Complainingabout(hemobilephone.

B)Askingaboutthepriceofthemobilephone.

C)Comparingthemodelsofthemobilephone.

D)Inquiringaboutthefunctionsofthemobilephone.

SectionB

Directions:Thissectionistotestyourabilitytounderstandshortconvcrsations.Thcrcarc2

recordedconversationsinit.Aftcreachconversation,therearcsomerecordedquestions.Botlithe

conversationsandquestionswillbespokentwotimes.Whenyouhearaquestion,youshould

decideonthecorrectanswerfromthe4choicesmarkedA),B),C)andD)giveninyourtest

paper.Thenyoushouldmark(hecorrespondingletterontheAnswerSheetwithasingleline

throughthecenter.

Conversation1

6.A

A)Ajobrelatedtocomputers.

B)AjobrelatedtodcsigninO.

C)Ajobrelatedtomarketing.

D)Ajobrelatedtoadvertising.

7.D

A)Askforaninterview.

B)Lookforawell-paidjoB)

C)Writeanapplicationletter.

D)Trysomeadvertisingcompanies.

Conversation2

8.B

A)Shehasforgottentheman'saddress.

B)Shecannotmeetthemanthisafternoon.

C)ShehassuddenlyfallenillwithabadcolD)

D)Shecannotattendthetrainingcoursethisweek.

9.A

A)Visilanimportantclient.

B)Gotoadepartmentstore.

OAltendasalesmeeting.

D)Movetoanewoffice.

10.C

A)At1p.m.tomorrow.

B)At2p.m.today.

C)At3p.in.tomorrow.

D)At4p.m.today.

SectionC

Directions:Thissectionistotestyourabilitytocomprehendshortpassages.Youwillheara

recordedpassage.Afterthatyouwillhearfivequestions.Boththepassageandthequestionswillbe

readtwotimes.Whenyouhearaquestion,youshouldcompletetheanswertoitwithawordora

shortphrase(innomorethan3words).Thequestionsandincompleteanswersarcprintedinyour

testpaper.YoushouldwriteyouranswersontheAnswerSheetcorrespondingly.Nowlisten(othe

passage.

11.Whatdoesthespeakerthinkofhisworkingconditions?

Hethinksthattheworkingconditionsare

12.Howmanyhoursdoesthespeakerworkeveryweek?

13.Howdocsthespeakerspendhisholidayinwinter?

Heusuallytakesoneweekto.

14.Whatsystemdidthecompanyintroducelastyear?

Itintroducedaflexiblesystem.

15.Whencanthespeakerstarthisworkinthemorning?

Anytimebetween.

答案:

11.reallygood

12.38hours

13.travelabroad

14.workingtime

15.eightandnine

PartIIVocabularyandStructure(15minutes)

Directions:Thispartistotestyourabilitytoconstructgrammaticallycorrectsentences.ltconsists

of2sections.

SectionA

Directions:Inthissection,thereare10incompletesentences.Youarerequiredtocompleteeach

onebydecidingonthemostappropriatewordorwordsfromthe4choicesmarkedA),B),C)and

D).Thenyoushouldmark(hecorrespondingletterontheAnswerSheetwithasinglelinethrough

thecenter.

16.Ourcompany'svisitorsdecidedtostayinourcityfortwodaysastheywantedtohavea

lookaround.

A)other

B)thcother

C)another

D)oiher'S

答案:C

17.Accordingtothetimetable,thetrainforBeijingat9:10P.m.fromMondaytoFriday.

A)wasleaving

B)isleaving

C)leaves

D)hasleft

答案:c

l8.Thenewdrugwillnotbeputonthemarketithasprovedsafeonhumans.

A)if

B)un(il

C)since

D)when

答案:B

19.Studentsareexpectedtopaytheloanbacktheyareearningenough.

A)sofaras

B)nowthat

C)evenif

D)assoonas

答案:B

20.Immigrantshavetoadaptthemselvesculturallyandphysicallytothenewsurroundings

theyhavemoveD)

A)onwhich

B)bywhich

C)intowhich

D)fromwhich

答案:C

21.TheproposalalIhemeetingnowisofgreatimportancetoourdepartment.

A)beingdiscussed

B)tobediscussing

Ohavingdiscussed

D)discussing

答案:A

22.ltwasbecauseofhisgoodperformanceattheinterviewhegotthejobwiththebig

company.

A)so

B)what

C)that

D)while

答案:C

23.ltisreasonableforpeopletopursueacareerinfieldsrelatedtheirfavoritehobbies.

A)on

B)for

C)at

D)to

答案:D

24.Thereisnoevidencehewasonthesiteofthemurder.

A)where

B)that

C)which

D)how

答案:B

25.OnlywhenwehurriedtotheairporttheflightwascancelleD)

A)wefound

B)didwefind

C)havewefound

D)wehavefound

答案:B

SectionB

Directions:Thereare10incompletestatementshere.Youshouldfillineachblankwiththeproper

formof(hewordgiveninbrackets.Write(hewordorwordsinthecorrespondingspaceon(he

AnswerSheet.

26.Nowadays,electronic(pay)isamoreconvenientwaytopayforpurchasesthancash

andchecks.

27.Mostofthehighschoolstudentswho(interview)yesterdaybelievedthattheyshould

continuewiththeireducation.

26.Nowadays,electronic(pay)isamoreconvenientwaytopayforpurchasesthancash

andchecks.

27.Mostofthehighschoolstudentswho(interview)yesterdaybelievedthattheyshould

continuewiththeireducation.

28.Accordingtothesurvey(conduct)recently,52%ofAmericanbusinesspeople

bookedtheirbusinesstravelonlinelastyear.

29.Thc(grow)ofonlineshoppingisproducingafundamentalchangeinconsumer

behavior.

3O.Thetotaloutputofthisfaclory(double)sinceitwasputintooperationin.

3Litisthe(responsible)oftheHumanResourcesDepartmenttoemploynewstaff

members.

32.Itwasreportedthatthc(injure)peopleweretakentothehospitalimmediatelyafter

theaccident.

33.Thebankrefused(accept)myapplicationfbrtheloanbecausetheyweren't

convincedbymybusinessplan.

34.It'Simportanttorealizehow(quick)thisdiseasecanspreadovertheglobe.

35.0fallthemarketingplansproposedatthenieetin9,thisoneisbelievedtobethe(practical)

答案:26.payment

27.wereinterviewed

28.conducted

29.growth

30.hasdoubled

31.responsibility

32.injured

33.toaccept

34.quickly

35.mostpractical

PartIIIReadingComprehension(40minutes)

Directions:Thispartis(otsstyourreadingability.Thereare5tasksfbryoutofulfilI.Youshould

readthereadingmaterialscarefullyanddothetasksasyouareinstructeD)

Task1

Directions:Afterreadingthefollowingpassage,youwillfind5questionsorunfinishedstatements,

numbered36to40.Foreachquestionorstatementtherearc4choicesmarkedA),B),C)and

D).YoushouldmakethecorrectchoiceandmarkthecorrespondingletterontheAnswerSheet

withasinglelinethroughthecenter.

Collegeisaplacetoexploremanypossibilities;youreallycan*(doitall-unlessyoumanageyour

limewisely.HerearesometipsIhavefoundveryhelpfulformanagingmytimeandmaximizing

mystudyefforts:

I.Determineyourgoals.Whatdoyouwanttogetoutofacollegeeducation?Academic(学术l向)

knowledge?Leadershipexperiencewithinaclub?Decidewhatismostimportanttoyou.Then

devoteproportionate(成比例的)amountsoftimetothoseefforts.

2.PlanaheaD)YoumaythinkyouCallkeepeverythinginyourhead,butastheactivitiesonyour

schedulestartpilingup,makingaschedulecanreallyhelporganizeevenlittletasks.

3.Studyalstra〔egic(关键的)times.Don'twaituntilyou'refallingasleeptostudy.Studyfirst.Save

thosee一mailstochecklater,becausetasks(hatdon'trequiremuchenergyandattentioncanstill

bedonewhenyou'retired.

4.Motivate(鼓励)yourself!YouknowthatTVshowyou'vcbeendyingtosee,orthatgameof

chessyou'vebeenwaitingallweektochallengeyourfriendto.Theseandmanyotherspecial

activitiescanbeusedfbrmotivation.Promiseyourselfthatyou,llforceyourselftowork

efficiently』Don'trushthroughtheassignment,though.)

5.Takeanap.Sometimesevena20-minutenapin(heafternoonwillgiveyou(heextraenergyyou

needtogetthroughtheday.

36.Weneedtoplayaheadinorderto.

A)keeparecordofalltheevents

B)betterorganizeouractivities

C)storceverythinginourhead

D)pileuplittletasksneatly

答案:B

37.Strategictimesarebestforusto.

A)saveenergy

B)checke-mails

C)studyefficiently

D)organizeactivities

答案:C

38.Whichofthefollowingcouldbeusedasamotivationtodoourassignments?

A)Reniemberingoururgenttasks.

B)Anyactivitieswe'reeagertodo.

C)Takingabreakintheafternoon.

D)Thepromisetostudyefficiently.

答案:B

39.Whatcanhelpustokeeprefreshedthroughouttheday?

A)Doingsomephysicalexercise.

B)Takingashortnapintheafternoon.

C)Rushingthroughsomeassignments.

D)Playingagameofchesswithafriend.

答案:B

4O.Whichofthefollowingcouldbethebesttitleforthisarticle?

A)StudyHabitsandTimeManagement

B)BusinessManagementandLeadership

C)UniversityEducationandCampusLife

D)LifcGoalsandAcademicDevelopment

答案:A

Task2

Directions:ThistaskisthesameasTask1.The5questionsorunfinishedstatementsarenumbered

41to45.

Welcometooursmallbusinessset-upguide,providingalltheinformationyouneedtostartyour

businessonahealthy,solidbasis.

Fromchoosingtherightnameforyoucompanyandmakingyourfirstbusinessplan,through(o

up-to-datetaxation(税务)advice,bankingandinsurancetips,eachsubjectisdiscussedinthe

guide.

Wealsolookatthevitalcharacteristicsyou'llneedtosurviveinbusiness.Determinationand

originality(原仓i]性)arckey.Equally,soistheabilitytoorganizeyourtimeandtoputinthe

requiredeffortduringtheearlydays.

Aswithanynewbusiness,successcanneverbeguaranteed,butouraimistoreducethe

difficultiesinvolvedinsettingupabusinessonyourown.We511forewarnyouofthemostcommon

problems,includingfailuretoresearchyourmarketinsufficientdetailandnotsellingaside

enoughfundsfortougherfinancialtimes.

Startingupeventhesmallestbusinesscanbechallenging.Buttakecomfortinthefactthatyouare

no(alone.Infact,of(hefourmillionbusinessescurrentlyinoperationintheUK,morethan99.3%

areclassifiedasusmall."withfewerthan50employees.

Inordertokeepthisguideasbriefaspossible,wherewe'venothadenoughroomtoinclude

everydetail,you'IIfindalinktakingyoutothemostrelevant(有关H勺)articles.

Goodluckwithyourbusinessidea!

41.Thisguideisintendedtohelppeopleto.

A)copewithaneconomiccrisis

B)startanewsmallbusincess

C)raisefundsforanewfirni

D)builduppublicrelations

答案:B

42.Whataremostimportantforabusinesstosurvive?

A)Bankingandinsuranceservices.

B)Rcacarchandbusinessplannin9.

C)Organizationandmanagement.

D)Determinationandoriginality.

答案:D

43.Whatdoestheworduforewarn(Line2,ParA)4)mean?

A)Dealwith.

B)Arguewith.

C)Advisebeforehand.

D)Giveinstructionsto.

答案:C

44.Whatkindofbusinessesareregardedas"small”intheUK?

A)Thosewithfewerthan50employees.

B)Thosewithonlytwoorthreeowners.

OThosewithaloanof99.3%intheircapital.

D)Thosewithanoutputvaluelessthan£4million.

答案:A

45.Moreinformationabouthowtostartasmallbusinessisavailableby

A)contactingthewriterinperson

B)linkingtootherrelevantarticles

Oreadingtheadvertisingbrochures

D)communicatingwithotherreaders

答案:B

Task3

Directions:Thefollowingisanannouncement.Afterreadingit,youarerequiredtocompletethe

outlinebelowit(No.46toNo.50).Youshouldwriteyouranswersbriefly(innomorethanthree

words)ontheAnswerSheetcorrespondingly.

HowtowritecontactdetailsinyourCV?

Printyournameinlargelettersalthetopofthepage.Youdon'thavetowrite4tCurriculumVitae"

acrossthetop,asweknowwhatitis,andwhatweneedtoknowiswhoyouare.

Makeitaseasyaspossibleforprospective(未来U勺)employerstotalktoyou,soincludeYour

address,email,andmobilephonenumber.IfyouarepostingyourCVonawebsite,thenremember

basicwebsecurityandjustuseanemailaddress,Youdonothavetoincludeyourhomephone,

andtakecarewithworknumbersandemails.

Youdonotneedtogiveanypersonalinformationsuchasdateofbirth,maritalstatus,disabilities,

healthanddetailsofparentsorchildren.Thereisnoneedtoincludeaphotographunlessitis

requested.

HowtowritecontactdetailsinyourCV

Topofpage:-46-yournameinlargeletters

Items:

Tobeincluded:1)-47-

2)-48-

3)mobilephonenumber

Nottobeincluded:I)-49-,suchasdateofbirth

2)-50-unlessitisrequested

答案:46.print

47.youraddress

48.email

49.personalinformation

50.aphotograph

Task4

Directions:ThefollowingisalistoftermsrelatedtoSecuriiy.Afterreadingit,youarerequiredto

findtheitemsequivalentto(与,•,等同)thosegiveninChineseinthetablebelow.Thenyoushould

putthecorrespondinglettersinthebracketsontheAnswerSheet,numbered51through55.

A-SupplyagreementB-Tradeagreement

C-Long-termcontractD-Salescontract

E-CashpriceF-Contractlaw

G—FixedpriceH—Latepayment

I—PayingbankJ—Portofarrival

K—PromptshipmentL—Cashagainstdelivery

M—LetterofcreditN-Adviceofdelivery

O—AdvicenoteP—Noticeofclaim

Q—Portofdelivery

Examples;(L)交货付款(N)到货通知书

51.()现金价格()销售协议

52.()到达港()供货协议

53.()逾期付款()索赔通知

54.()贸易协定()信用证

55.()固定价格()即期装运

答案:51.ED52.JA53.HP54.BM55.GK

Task5

Directions:Thefollowingisabusinessletter.Afterreadingi(,youshouldgivebriefanswerstothe

5questions(No.56toNo.60)thatfbllow.Thcanswers(innomorethan3words)shouldbewritten

afterthecorrespondingnumbersontheAnswerSheet.

SalesContract

NO.:SC-3

DoneandsignedinBeijingonthis4thdayofMay

SellersChinaNationalCereals,Oils&FoodstuffsCorp.

Buyers:CanadaFoodCorp.,Vancouver

ThisContractismadebyandbetweentheBuyersandtheSellers;wherebytheBuyersagreeto

buyandtheSellersagreetoselltheunder-mentionedcommodityaccordingtothetermsand

conditionsstipulatedbelow:

Commodity:AppleJam,GreatWallBrand

Specifications:Incansof340grams

Quantity:1000cases(eachloocans)

Unitprice:US$30.00percase

Packing:Incases

Insurance:TobeeffectedbytheSellersagainstAllRisks

TimeofShipment:August

PortofShipment:ChinesePort

PortofDestinationVancouver,Canada

ShippingMark:AtSeller*schoices

TermsofPayment:ByLetterofCredit

56.WhatisthebrandoftheAppleJam?

57.Whatisthetotalvalueofthecontract?

58.Whenwillthegoodsbeshipped?

In______________________________________________________________________

59.Whatare(hetermsofpayment?

By_____________________________________________________________________

6O.Wherearethegoodstobesentto?

PartIVTranslation-EnglishintoChinese(25minutes)

Directions:Thispart,numbered61through65,istotestyourabilitytotranslateEnglishinto

Chinese.Aftereachof(hesentencesnumbered61to64,youwillreadfourchoicesofsuggested

translation.Youshouldchoosethebesttranslationandmarkthecorrespondingletteronyour

AnswerSheet.Andfortheparagraphnumbered65.writeyourtranslationinthecorresponding

spaceontheTranslation/CompositionSheet.

61.Whenexportinggoods,itisessentialtoarrangeinsurancecoverincasethegoodsarelostor

damagedintransit.

A)为了增进货品出口,减少货品的丢失或者损坏,必须发展保险业.

B)出口时,货品基本上都会上保险,这样货品就防止了丢失或损坏.

C)出口货品时必须办理保险,以防货品在运输过程中丢失或者损坏.

D)出口前货品一般都会上保险,以便在货品遗失或损坏后得到赔偿.

62.Ifwedonotreceivepaymentby(heendofthismonth,wewillhavenoalternativebuttotake

legalaction.

A)假如本月底我们还收不到付款,我们将会采取除申诉以外的一切行动.

B)假如在本月底我们仍未收到货款,我们别无选择,只能采取法律行动.

C)假如本月底我们还收不到订货,我们就不得不采取其他措施了.

D)假如本月底我们还收不到订购日勺货品,我们就不得不拒绝付款.

63.PartyBhastheright(ocancelthecontractwithawrittennoticetoPartyAunderthefollowing

conditions.

A)乙方在下述状况下有权以书面通知甲方取消协议.

B)乙方有义务在下述条件下通知甲方签定书面协议.

C)乙方在下列条件下有权拒绝接受甲方书写的协议.

D)乙方在下列状况下才得有权与甲方终止书面协议.

64.1havealreadygiveninstructionsforthetasktobetakenupfirstandtheengineersdoingthe

jobtoworkovertime.

A)我已下达指示,首先要承担这项任务,并且从事该项工作的工程师们必须加班.

B)我已做了阐明,从事该项工作并肯加班H勺工程人员具有优先权来参与这项任务.

C)我已经下达指令

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论