版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年湖南省岳阳市高职单招英语考试试卷及答案PartI:VocabularyandStructure(30points)
1.I_______(be)ateacherforfiveyearsbeforeIchangedmyjob.
A.havebeen
B.hadbeen
C.was
D.am
Answer:B
2.Ifit_______(rain)tomorrow,thesportsmeetingwillbepostponed.
A.willrain
B.rains
C.rained
D.wouldrain
Answer:B
3.Neitheryounorhe_______(be)responsibleforthemistake.
A.is
B.are
C.was
D.were
Answer:A
4.She_______(notfinish)herhomeworkyet,soshecan'tgoouttoplay.
A.doesn'tfinish
B.hasn'tfinished
C.didn'tfinish
D.isn'tfinishing
Answer:B
5.IwishI_______(can)speakEnglishfluently.
A.can
B.could
C.may
D.might
Answer:B
6.Theteacheraskedthestudents_______(notmake)anynoise.
A.don't
B.notto
C.notmaking
D.tonot
Answer:B
7._______youlikesomemorecoffee?
A.Could
B.Would
C.Should
D.Might
Answer:B
8.Bythetimeyougettotheairport,theplane_______(takeoff).
A.hastakenoff
B.willhavetakenoff
C.tookoff
D.takesoff
Answer:B
9.I_______(go)tothepartylastnight,butIwastootired.
A.wouldgo
B.went
C.shouldgo
D.couldgo
Answer:B
10.It'stime_______(leave)now.Wehavetogo.
A.toleave
B.leaving
C.left
D.leave
Answer:A
PartII:ReadingComprehension(40points)
Passage1
Questions1115arebasedonthefollowingpassage.
LastSunday,Ivisitedthecitymuseum.Itwasmyfirsttimethere,andIwasimpressedbytheexhibits.Themuseumdisplayedawiderangeofartifactsfromancienttimestothepresentday.Ispentmostofmytimeinthesectiondedicatedtolocalhistory.
11.Whatisthepassagemainlyabout?
A.Thewriter'svisittothecitymuseum
B.Theexhibitsinthecitymuseum
C.Thehistoryofthecity
D.Thewriter'simpressionofthemuseum
Answer:A
12.Howdidthewriterfeelaboutthemuseum?
A.Bored
B.Impressed
C.Confused
D.Disappointed
Answer:B
13.Whatdidthewriterspendmostoftheirtimein?
A.Theartsection
B.Thesciencesection
C.Thelocalhistorysection
D.Theancienthistorysection
Answer:C
14.Whatwastherangeofartifactsdisplayedinthemuseum?
A.Fromancienttimestothepresentday
B.FromtheMiddleAgestothepresentday
C.FromtheRenaissancetothepresentday
D.Fromancienttimestothe20thcentury
Answer:A
15.Howoftendoesthewritervisitthecitymuseum?
A.Never
B.Onceamonth
C.Onceayear
D.Itwastheirfirsttime
Answer:D
Passage2
Questions1620arebasedonthefollowingpassage.
TheInternethasrevolutionizedthewaywelive,work,andcommunicate.Ithasbroughttheworldclosertogetherandmadeinformationmoreaccessible.However,ithasalsocreatednewchallenges,suchasonlineprivacyandcyberbullying.
16.Whatisthemainideaofthepassage?
A.ThebenefitsoftheInternet
B.ThechallengesoftheInternet
C.TheimpactoftheInternetonsociety
D.ThefutureoftheInternet
Answer:C
17.HowhastheInternetchangedthewaywecommunicate?
A.Ithasmadecommunicationmoredifficult
B.Ithasmadecommunicationmoreexpensive
C.Ithasbroughtpeopleclosertogether
D.Ithasmadecommunicationslower
Answer:C
18.Whatisoneofthechallengesmentionedinthepassage?
A.Onlineshopping
B.Onlinegaming
C.Onlineprivacy
D.Onlinelearning
Answer:C
19.Accordingtothepassage,whathastheInternetmademoreaccessible?
A.Information
B.Entertainment
C.Education
D.Alloftheabove
Answer:A
20.Whattonedoesthepassagehave?
A.Positive
B.Negative
C.Objective
D.Sarcastic
Answer:C
PartIII:Translation(20points)
21.PleasetranslatethefollowingChinesesentenceintoEnglish:"他每天早上六点起床,然后去跑步。"
Answer:Hegetsupatsixo'clockeverymorning,andthengoesjogging.
22.PleasetranslatethefollowingEnglishsentenceintoChinese:"Knowledgeispower."
Answer:知识就是力量。
PartIV:Writing(10points)
23.Writeashortessay(about100120words)onthetopic"TheImportanceofEnvironmentalProtection."
Answer:
Environmentalprotectioniscrucialforthesurvivalofourplanet.Withtheincreasingpopulationandindustrialization,ourenvironmentisfacingseverechallenges.Airandwaterpollution,deforestation,andclimatechangearesomeofthemajorissuesthatneedourimmediateattention.Environmentalprotectionnotonlyensuresahealthyandsustainablefutureforourgenerationbutalsof
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年重庆市部编版高二历史选择性必修综合练习题及答案
- 2026年人教版高中英语必修第七册第9单元写作练习题及答案
- 2026年部编版高三语文第一轮复习作文测试卷及答案
- 生物体的重要作用呼吸作用的过程部分安排了三个演示
- 物业管理处主任培训
- 爱国爱校教育主题班会
- 海洋渔业资源的科学
- 小学生《做一个快乐的人》心理健康教育主题班会课件
- 焊接工艺焊接符号及焊接方法代号教学课件
- 3.2 水资源 课件(内嵌视频)2026-2027学年人教版地理八年级上册
- 住宅工程质量分户验收标准DB62T 3340-2026-
- 2025年CCAA国家注册审核员考试(产品认证基础)全真试题及答案
- 第一单元综合测试卷(试卷)2026-2027学年四年级数学上册人教版(含答案)
- 疼痛教学课件
- 2026秋 教科版(2024新版)六年级科学上册 全册教案(核心素养版)
- 英语A级高频词汇
- 2026全国第二届班组长大赛(国防赛道)初赛理论参考题库(含答案)
- 国家开放大学《科学与技术》形考任务1-4参考答案
- 有机光化学合成课件
- 涉税犯罪与司法移送课件
- GB/T 7946-2008脉冲电子围栏及其安装和安全运行
评论
0/150
提交评论