版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2026年江西省新余市高职单招英语考试试题及答案PartI:VocabularyandStructure(30points)
1.I_______(be)ateacherforfiveyearsbeforeIdecidedtochangemycareer.
A.havebeen
B.was
C.hadbeen
D.am
Answer:C
2.Neitheryounorhe_______(be)interestedinthisbook.
A.is
B.are
C.hasbeen
D.was
Answer:A
3.IfI_______(have)enoughmoney,Iwouldbuyanewcar.
A.have
B.had
C.hadhad
D.havehad
Answer:A
4.Thestudents_______(notfinish)theirhomeworkyet,sotheteacherisstillwaiting.
A.don't
B.didn't
C.haven't
D.hasn't
Answer:C
5._______youliketohaveacupofcoffee?
A.Do
B.Does
C.Did
D.Will
Answer:A
PartII:ReadingComprehension(40points)
Passage1
Questions610arebasedonthefollowingpassage.
Inthepast,theeducationsysteminChinafocusedonrotelearningandmemorization.However,inrecentyears,thegovernmenthasbeenpromotingamorestudentcenteredapproachtoteaching.Thisnewapproachemphasizescriticalthinking,problemsolving,andcommunicationskills.
6.Whatisthemainideaofthefirstparagraph?
A.ThepasteducationsysteminChina
B.ThechangesintheeducationsysteminChina
C.Theimportanceofcriticalthinking
D.Thegovernment'sroleineducation
Answer:B
7.Accordingtothepassage,whathasthegovernmentbeenpromotinginrecentyears?
A.Rotelearning
B.Studentcenteredteaching
C.Teachercenteredteaching
D.Standardizedtesting
Answer:B
Passage2
Questions1115arebasedonthefollowingpassage.
TheInternethasrevolutionizedthewaywelive,work,andcommunicate.Ithasprovideduswithaccesstoavastamountofinformationandmadecommunicationmoreconvenient.However,ithasalsobroughtaboutsomenegativeeffects,suchascyberbullyingandaddiction.
11.Whatisthemainideaofthesecondparagraph?
A.ThepositiveeffectsoftheInternet
B.ThenegativeeffectsoftheInternet
C.ThehistoryoftheInternet
D.ThefutureoftheInternet
Answer:B
12.Accordingtothepassage,whichofthefollowingisanegativeeffectoftheInternet?
A.Accesstoavastamountofinformation
B.Improvedcommunication
C.Cyberbullying
D.Convenienceinwork
Answer:C
PartIII:Translation(20points)
13.PleasetranslatethefollowingChinesesentenceintoEnglish:"他每天早上六点起床,然后去跑步。"
Answer:Hegetsupatsixo'clockeverymorningandthengoesforarun.
14.PleasetranslatethefollowingEnglishsentenceintoChinese:"Knowledgeispower."
Answer:知识就是力量。
PartIV:Writing(10points)
15.Writeashortessay(about100120words)onthetopic:"TheImportanceofLearningEnglish."
Answer:
LearningEnglishisessentialintoday'sglobalizedworld.Itisthemostwidelyspokenlanguageandisconsideredtheinternationallanguageofbusiness,science,andtechnology.BylearningEnglish,wecancommunicatewithpeoplefromdifferentcountries,accessawealthofinformation,andimproveourjobprospects.Moreover,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年政治理论时政热点知识试题库(附答案)
- 2026年广西柳州市检察官、法官入员额考试试题(附答案)
- 2026年汕头市辅警招聘考试试题(附答案)
- 2026年护士三基题及答案
- 江西抚州市2026年公务员考前复习知识-省考冲刺试题
- 2026年工程机械维修工中级职业技能试卷及答案
- 2026年热力司炉工高级工冲刺模拟试卷参考答案
- 2026年安全生产月知识试题题库及参考答案
- 2026年乒乓球教练员执教规范能力考核卷及答案
- 2026年土壤污染防治法知识竞赛试题及答案
- 天域全国名校协作体2027届高三10月联考英语试卷(含答案)
- 退血制度与流程规范
- 23J916-1 住宅排气道(一)
- 《大学语文》课件22 《归园田居(其二)》
- 公司经营情况简要说明模板
- JGT233-2017 建筑门窗用通风器
- 动物学实验之扇贝解剖
- 康复技能大赛备考试题库汇总(供参考)
- GB/T 9724-2007化学试剂pH值测定通则
- GB/T 17738.4-2013射频同轴电缆组件第4部分:半硬同轴电缆组件分规范
- CB/T 749-1997固定钢质百叶窗
评论
0/150
提交评论