2018年高考英语全国专用考前三个月考前冲刺卷(文档)(四) word版含解析_第1页
2018年高考英语全国专用考前三个月考前冲刺卷(文档)(四) word版含解析_第2页
2018年高考英语全国专用考前三个月考前冲刺卷(文档)(四) word版含解析_第3页
2018年高考英语全国专用考前三个月考前冲刺卷(文档)(四) word版含解析_第4页
2018年高考英语全国专用考前三个月考前冲刺卷(文档)(四) word版含解析_第5页
已阅读5页,还剩16页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

1、2018年高考英语全国专用考前三个月考前冲刺卷含解析考前冲刺卷(四)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Whats the mans favorite sport?A.Golf. B.Baseball. C.Tennis.2.Why did the man miss the movie last night?A.He had a meeting.B.He went shoppin

2、g.C.He did some housework.3.How much did the man tip the woman?A.10. B.90. C.100.4.What does the man want to drink?A.Cold water.B.Tea.C.Coffee.5.Why does the woman borrow money from the man?A.To help her sister Jenny.B.To buy tickets for a rock concert.C.To help the baby she is taking care of.第二节(共1

3、5小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.Why did the man have so many clocks in the bedroom?A.To decorate the bedroom.B.To mend them for money.C.To wake him up in the morning.7.How often does the a

4、larm ring?A.Every five minutes.B.Every ten minutes.C.Every twenty minutes.听第7段材料,回答第8、9题。8.Why did the man receive a ticket from the woman?A.He made a right turn on red.B.He forgot his insurance policy.C.He wanted to check the information he needed.9.What will the man be allowed to do within the nex

5、t two weeks?A.Apply for an insurance policy.B.Get back his driving license.C.Make an appeal to the court.听第8段材料,回答第10至12题。10.What are the two speakers doing?A.Making an appointment.B.Canceling an appointment.C.Talking about the professor.11.When will they meet tomorrow?A.At two oclock.B.At three ocl

6、ock.C.At four oclock.12.Where will they meet?A.In the classroom.B.In the professors office.C.In the professors home.听第9段材料,回答第13至16题。13.What is the relationship between the two speakers?A.Theyre friends.B.Theyre salesman and customer.C.Theyre teacher and student.14.What is the most important thing t

7、o do before a job interview?A.To decide what to wear in an interview.B.To make sure whether the company is casual or formal.C.To know what services or products the company provides.15.What has the woman prepared for the interview?A.She has done research on the company.B.She has bought some books for

8、 the interview.C.She has consulted the boss of the company.16.What matters most during an interview according to the man?A.Arrive on time.B.Be polite and friendly.C.Respond with the best answers.听第10段材料,回答第17至20题。17.Whats the passage mainly about?A.Researchers grew two pea plants in different pots.B

9、.Plants are capable of making intelligent decisions.C.Humans are always making the best of their brains.18.What was the university in the research?A.Oxford University.B.Tokyo University.C.Harvard University.19.Which pot did the roots choose most of the time?A.The bigger one in size.B.The one with fe

10、wer nutrients.C.The one with the most nutrients.20.What did the professor say plants took advantage of?A.Complex behaviors.B.Other plants.C.Natural environment.答案1.C2.B3.C4.A5.B6.C7.B8.A9.C10.A11.B12.B13.A14.C15.A16.C17.B18.A19.C20.C听力材料Text 1W:Whats your favorite sport?M:Hmmm.Its hard to say.I like

11、 golf a lot,but I guess I like tennis better.Text 2W:Did you see the movie on Channel 6 last night?M:No.I missed it.I will attend an important meeting tomorrow so I went shopping for clothes.Text 3W:Sir,I think you made a mistake about the tip.Did you mean 10?But you left a 100dollar tip.M:No,I didn

12、t.You worked hard.Enjoy it!Text 4W:Would you like some tea or coffee?M:Thanks,just a glass of cold water would suit me.Theres nothing like it when the weather is so hot.Text 5W:Dad,would you lend me and Jenny thirtysix dollars?M:What for?W:We want to get tickets for a rock concert.Well pay you back

13、out of our babysitting money.M:All right.Here is the money.Text 6W:Hey,you have so many clocks in your bedroom.M:Yeah,I want to make sure I can wake up in the morning.W:But is there something wrong with your clocks?None of them has the same time.M:I do it on purpose.I set this clock ahead ten minute

14、s,and this one back ten minutes,but I always set that one to the right time.W:So the alarms ring every ten minutes?M:Yeah.W:Are you crazy or what?M:No,I am a heavy sleeper.I need thunder to wake me up.Text 7W:Excuse me,sir,didnt you see the red light?M:Oh,I thought I could make a right turn on red h

15、ere.W:No,sir.The sign says “No Turn on Red”.M:Oh,I guess I didnt see it.W:Im sorry,sir,but may I see your drivers license and insurance policy,please?I have to give you a ticket.M:Here they are.W:Sign here,please.You can appeal to the court within 14 days.This slip has all the information you need.P

16、lease drive safely,sir.M:Thank you,Maam.Text 8W:Excuse me.Professor,is there a time when I could meet with you?M:I could meet with you tomorrow anywhere from two to four.What time works out best?W:I would like to come in at three oclock.M:I am glad that works out.Can you find my office?W:Yes,I can.M

17、:Just follow the walkway to the outside and climb the stairs to the third floor.W:I got it.M:If you do get lost,just ask someone in the building to point the way.W:Thank you,Ill be there.M:If you need to cancel your appointment,please give me a call!Text 9W:Could you help me try and figure out how t

18、o get ready for my job interview?M:The most important thing to do is to make sure you know what services or products the company provides.Do you know all about them?W:Yes,I pretty much understand the company.M:Well,after youve done your research,you have to decide whether the company is casual or fo

19、rmal.Have you decided what they are yet?W:Yes,Ive been observing them.M:When you are choosing what to wear,keep all of that in mind.Have you chosen what to wear?W:I already have something to wear.M:I would always be ready to go shopping with you!Should we talk about other basics?W:OK,I am ready to t

20、hink of other things.M:You need to make sure you arrive on time,smile,be pleasant and friendly,and above all,answer all questions to the best of your ability.Youll do great!Text 10Plants are smarter than we think.Researchers say they are capable of making intelligent decisions.They say the pea plant

21、 can make decisions about how best to survive,even though it does not have a brain.Researchers from Oxford University grew several pea plants that had their roots in two different pots,each containing differing amounts of nutrients.One pot always had the same amount,while the other pot varied betwee

22、n a lot and a little.The plants turned out to be very consistent.Their roots almost always went to the pot with the most nutrients.The research paper will be published in the Current Biology journal.A researcher said,“The experiment raises a question,not about plants,but about animals and humans.” H

23、e thought the pea plant might be more efficient when making decisions than humans.He said,“We have a very fancy brain,but maybe most of the time were not using it.” He said pea plants do not have humanlike intelligence,but they show complex behaviors to take advantage of their environment.It would b

24、e interesting to see how our lives would be different if we made decisions like the pea plant.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2017河北石家庄质检)UberUber is available in over 70 cities throughout 40 countries worldwide.You can either choose a typical Uber unmarke

25、d car or regular taxi.The app can show you where drivers are,so you know how long youll be waiting.You can also get fare quotes(报价) in advance.Your payment source is linked to the app and is automatically charged,so no physical money is ever needed.LyftLyft is a service that is also available in man

26、y large cities in the US.However,it offers something different,one of which is Lyft Line.With this service,you can find people that take the same route on a daily basis as you and split the fare with them.Lyfts regular service lets you easily see where rides are,catch one,and easily pay right within

27、 the app.Easy TaxiEasy Taxi is available in 86 cities across 26 countries and lets you quickly scrub through maps and find locations youd like to be picked up at.From there,just make sure there are taxis in your area.Confirm your ride and then pay for it within the Easy Taxi app.Once you book a ride

28、,you should see the taxis plate number and phone number appear on the map,making it easy for you to pick out both the car and the driver.CurbCurb,formerly Taxi Magic,is currently available in around 60 cities across the United States as well as select cities in the United Kingdom,Canada,and Mexico.I

29、t ties in with taxi companies and their drivers.As your taxi makes its way to your location,youll be able to track its progress inside the app.You can link a payment account to Curb to pay your fare through the app.You can also pay in cash.21.Which app is available in the most countries?A.Uber. B.Ly

30、ft.C.Easy Taxi. D.Curb.答案A解析细节理解题。根据文章Uber部分的第一句“Uber is available in over 70 cities throughout 40 countries worldwide.”再比较文章第二、三、四个小标题下的第一句可知,Uber是在最多国家中使用的。故选A项。22.Whats the special service of Lyft?A.You can pay the fare in cash.B.You can see where your ride is.C.You can get fare quotes in advance

31、.D.You can find someone to share the fare.答案D解析细节理解题。根据文章Lyft部分的第二、三句“However,it offers something different,one of which is Lyft Line.With this service,you can find people that take the same route on a daily basis as you and split the fare with them.”可知,使用Lyft可以和别人分担车费。故选D项。23.What do the four apps

32、have in common?A.They are available worldwide.B.They are tied to taxi companies.C.They allow users to pay via app.D.They can identify your location.答案C解析细节理解题。根据文章每部分的内容可知,这四种应用软件都可以直接通过软件支付车费,这就是它们的共同之处。故选C项。B(2017甘肃一诊)When others get off the train to finally go home,Leonie Mller stays behind.Thats

33、 because she is already home: The train is her apartment,and she says she likes it that way.The German college student gave up her apartment in spring.“It all started with an argument I had with my landlord,” Mller told The Washington Post via email.“I immediately decided I didnt want to live there

34、anymore and then I realized: Actually,I didnt want to live anywhere anymore.”Instead,she bought a subscription(会员费) that allows her to board every train in the country for free.Now,Mller washes her hair in the train bathroom and writes her college papers while traveling at a speed of up to 190 mph.S

35、he says that she enjoys the freedom since she gave up her apartment.“I really feel at home on trains.Its like being on vacation all the time,” Mller said.“I want to inspire people to question their habits and the things they consider to be normal,” Mller told The Post.“There are always more opportun

36、ities than one thinks there are.The next adventure is waiting just around the cornerprovided that you want to find it.”Mller frequently travels late at night,although she tries to sleep at the apartments of relatives or friends.Often,she is accommodated by her boyfriend,her mother or grandmother.“No

37、rmally,we would have to have a longdistance relationship,but living on a train enables me to see him all the time,” Mller told German TV station SWR regarding her boyfriend.“Most of my friends really like the idea,although some consider it to be quite adventurous.Others,however,have reacted more neg

38、atively.They feel offended by the fact that I question the ordinary way of life and living.”The only problem? “Possessing a headset that reduces most surrounding noises is important,” she said.语篇解读本文讲述了德国大学生米勒把火车作为自己的公寓以及这种生活方式给自己带来的快乐,以此来鼓励人们质疑传统的生活习惯和方式,即:在生活中作出改变。24.What do we know about the dire

39、ct reason for Mllers choice to live on trains?A.She had an argument with her landlord.B.She wanted to visit more people on the way.C.She had to finish her graduate paper on the topic.D.She planned to act against tradition.答案A解析细节理解题。根据文章第一段中米勒说的话“It all started with an argument I had with my landlor

40、d.”可知,米勒决定住在火车上的直接原因是和房东发生了争执。故选A项。25.According to Mller,which is one of the advantages of living on trains?A.She can have more holidays.B.She can escape from college life.C.She can possess a headset.D.She can see her boyfriend more often.答案D解析细节理解题。根据文章第四段第三句“Normally,we would have to have a longdi

41、stance relationship,but living on a train enables me to see him all the time,.”可知,米勒可以经常和男朋友见面,这是住在火车上的一大优势。故选D项。26.What does Mller want to express in Paragraph 3?A.There are opportunities everywhere in life.B.The next adventure is coming soon.C.People need to make changes in their life.D.People nee

42、d to follow in her footsteps to live on trains.答案C解析推理判断题。根据第三段第一句“I want to inspire people to question their habits and the things they consider to be normal,.”可知,米勒激励人们去质疑他们认为正常的生活习惯和方式,即她认为人们需要在生活中作出改变。故选C项。27.What does the underlined word “it” in Paragraph 4 refer to?A.The ordinary way of life a

43、nd living.B.The thought of living on a train.C.German TV station SWR.D.A longdistance relationship.答案B解析代词指代题。根据语境,米勒认为住在火车上给自己带来了很多方便,尽管有些人认为这样有点冒险,但大多数人还是比较喜欢这个想法的。由此可知,it指代“生活在火车上这个想法”。故选B项。C(2017广东佛山教学质检)Exposed soil isnt part of natures master plan.Good examples where soil is naturally found wi

44、th no plants growing in are beneath freshly removed trees,or where the ground has been burnt by a land fire.In these situations bare soil isnt bare for long;within days seedlings(芽) begin to appear and cover the ground.In a few months time,the scar is hardly noticeable.Unlike these natural examples,

45、ploughed(耕犁) fields and freshly dug gardens are obvious examples created by man.But,left to nature,even these bare soils soon turn green with a large number of tiny seedlings.In fields,gardens and on grasslands,roadside and sports fields,along streets and on paths and pavements,we are constantly bat

46、tling to stop weeds from growing.All we are doing is stop the recovering powers of nature.Whenever soil is exposed,weeds act like a kind of medicine to reduce the potentially harmful rays of the sun,so the sooner plant growth covers the soil over again,the better.Weeds also help to improve the ferti

47、lity(肥沃) of the soil.Their roots get the soil together,improving its structure and creating a more stable environment in which soil life can grow fast.Those weeds with a deep root draw up plant nutrients from deeper in the ground,making them available to plants growing near the soil surface.Above gr

48、ound,the stems(茎) of weeds help trap fallen leaves which break down into the soil,adding to the fertility of the soil.As the soil becomes more fertile,different kinds of plants start to replace the “pioneering” weeds.Bushes move in to take the place by gradually shading them out,followed in turn by

49、trees,which eventually push up through the bushes,finally shading them out too.Fallen leaves from the bushes and trees carry on the job of building soil fertility that was begun by those very first weeds that grew on the bare soil.Then,when one of these mature trees is removed in a storm,leaving a w

50、ound of bare soil in the earth,the whole process starts again.语篇解读人们到处阻止杂草等植物的生长,然而,它们却有助于增加土壤的肥沃度。所以,土壤和植物之间是相互促进的关系。28.When will soil be left bare?A.A land fire has just happened.B.A young tree is planted in.C.No one ploughs the land.D.No crops are planted in.答案A解析细节理解题。根据第一段中的“Exposed soil isnt p

51、art of natures master plan.Good examples.where the ground has been burnt by a land fire.”可知,刚被火烧过的土地被称作裸土。故选A项。29.Which of the following prevents the bare soil from recovering?A.Seedlings appearing in gardens.B.Reducing harmful rays of the sun.C.Removing weeds from pavements.D.Replacing plants in sp

52、orts fields.答案C解析细节理解题。根据第二段最后两句“In fields,gardens and on grasslands,roadside and sports fields,along streets and on paths and pavements,we are constantly battling to stop weeds from growing.All we are doing is stop the recovering powers of nature.”可知,人们除掉路边杂草的行为就是在阻止裸土的恢复。故选C项。30.What can weeds do

53、for the soil?A.They create soil life.B.They help improve the soil.C.They get nutrients from the sun.D.They break down fallen leaves.答案B解析细节理解题。根据第四段中的“Weeds also help to improve the fertility(肥沃) of the soil.”可知,杂草有助于提高土壤的肥沃度。故选B项。31.How can the soil remain fertile after trees move in?A.By adding mo

54、re weeds to the soil.B.By taking out the weeds constantly.C.By removing the previous bushes.D.By making use of the fallen leaves.答案D解析细节理解题。根据最后一段中的“Fallen leaves from the bushes and trees carry on the job of building soil fertility that was begun by those very first weeds that grew on the bare soil

55、.”可判断D项正确。D(2017湖北八校联考一)My daughter went to see The Wild One recently and she commented that Marlon Brando was wearing jeans so long ago.Of course he helped set the trend,so that got me thinking about the link between films and trends in fashion.Fashion and films have gone hand in hand for long.The

56、Wild One is a good example:it appeared in 1954,starring Brando.Dressed in a black leather motorcycle jacket,leather cap and jeans,he created a look which is still considered “cool” today.Everyone from Madonna to middleaged men is seen wearing the classic leather motorcycle jacket.Another strong infl

57、uence on fashion trends was Breakfast at Tiffanys,starring Audrey Hepburn.She made famous the simple black dress that looks perfect at either a cocktail party or just standing around an expensive department store like Tiffanys with a pastry and coffee in your hand,as Audrey Hepburn does in the film.She looks so elegant,wearing simple but beautiful dresses,big dark glasses and a string of pearls around her neck.Audrey Hepburn still influences womens fashion with her “Tiffanys look”.In more modern times,the film star Uma T

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论