已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 Unit 5 Canada“The True North” Section Warming Up & ReadingPrereading .阅读理解 A This is Tornado and Severe Weather (龙卷风与恶劣天气) Awareness Week.Its important to know what to do and where to go during severe weather.A Wisconsin couple says an early warning could have been the difference between life and death when a tornado hit last summer. Larry and Rita Krznarich were camping in northern Wisconsin last year.The day started off nice,but took a turn for the worse in the evening.So they turned on their weather radio. “I turned the radio on and there was a specific warning:A storm is about to hit the TurtleFlambeau.Take cover immediately, ” says Larry Krznarich.“I said to Rita, Head for the table.Im going to warn the neighbors.” Larry joined Rita under the picnic table and within minutes a tornado hit.A falling tree hit Larry and broke his leg bone, but without the warning the couple says things could have been worse. “The tent,where we may have been if not for the weather radio,was completely covered by trees;all of our things were completely covered, ”says Rita Krznarich. With spring here,people are being reminded to plan for severe weather.That includes buying a weather radio. “The great thing about the weather radio is that its instantaneous.Its directly from the weather service,so youre getting information at exactly the same time theyre getting it, ” says Tod Pritchard,Emergency Preparedness Coordinator. Larry has recovered from his injuries and now the couple makes sure everyone they know has a weather radio. “Ever since the storm,weve given weather radios as gifts to people.You can get them for $20 so theres no excuse not to have one or a couple, ”says Larry. 语篇解读 本文是记叙文。美国威斯康星州的一对夫妇由于及时收听到了电台的天气 预报而躲过了一劫。 2 1What happened to the Wisconsin couple? AThey survived a violent storm. BThey were attacked while camping. CThey got seriously injured in a tornado. DThey were saved from danger by their neighbors. 解析: 细节理解题。根据第一段中的 A Wisconsin couple says an early warning could have been the difference between life and death when a tornado hit last summer以及下文讲述的故事可知,这对威斯康星州的夫妇在一场龙卷风中死里逃生。 答案: A 2The radio warned people to_. Astay at home in the evening Bavoid camping in the TurtleFlambeau Cwatch out for falling trees Dprotect themselves from bad weather 解析: 细节理解题。根据第三段中的 I turned the radio on and there was a specific warning:A storm is about to hit the TurtleFlambeau.Take cover immediately可知,电台提醒人们躲避风暴。 答案: D 3What does the underlined word “instantaneous” in the text mean? ACorrect. BUseful. CImmediate. DTraditional. 解析: 词义猜测题。根据该词后面的 Its directly from the weather service,so youre getting information at exactly the same time theyre getting it可知,天气预报收音机发出的信息是即时的。 答案: C 4Whats the main idea of the text? AWe should protect the environment to avoid natural disasters. BA weather radio should be part of severe weather preparations. CThe Tornado and Severe Weather Awareness Week is necessary. DWe should make safety plans for severe weather before we travel. 解析: 主旨大意题。根据文中描述一对夫妇在龙卷风来临前由于及时收听到天气预 报而避免了较大的伤害以及风暴过后,这对夫妇开始确保身边的人都有一台这样的收音机 可以收听天气预报可知,B 项概括了文章主旨。 答案: B 3 B Food is not just goods to be bought and sold.We cant live without it,and it plays an important role in our culture and daily lives. Food in the provinces of Eastern Canada shows signs of English traditions,except in Quebec where the influence (影响) is French.In the provinces of Western Canada,the style of cooking has something to do with the explorers and settlers, who,like their southern neighbors in the United States,made simple meals from local ingredients.In Northern Canada Northwest,Yukon and Nunavut territoriesthe diet is limited by the short growing season and influenced by the native Inuit diet.And along the west coast in British Columbia,people from Asian nations influence food and cultural practices. Canadians favorite foods vary slightly from area to area,and are strongly influenced by their family traditions,especially having something to do with holiday celebrations.Along the Atlantic coast,seafood and dishes from English traditions (except in Quebec) are common.In Quebec,peoples favorite foods come from French families.Throughout Canada,maple products are popular,reflecting the importance of the maple tree,whose leaf appears in the flag of Canada.Many families enjoy a visit in early spring to a maple sugar “shack”,a special simple building where sap (汁 ) from maple trees is boiled in a large open pan to make maple syrup. Later in the spring,many people in Eastern Canada visit a wooded (长满树木 的) area to harvest fiddleheads,which are named because they look like the end of a violin (“fiddle”) They have to be picked before they develop into large leaves.They are usually picked for just a few weeks in the spring.Grocery stores in Canada may keep frozen fiddleheads with other frozen vegetables. 语篇解读 由于地理和历史移民等原因造就了加拿大丰富多样的饮食。 5The writers purpose in writing the first paragraph is to_. Aentertain readers Bpersuade readers Cdraw readers attention to the topic Dshow the importance of food in Canada 解析: 写作意图题。第一段主要是为了引起读者对话题的注意,没有涉及加拿大的 饮食,故 D项错误。 4 答案: C 6According to the passage,the food in America mainly influences that in_. AEastern Canada BWestern Canada CNorthern Canada DSouthern Canada 解析: 细节理解题。根据第二段“In the provinces of Western Canada,the style of cooking.like their southern neighbors in the United States”可知 B项 正确。 答案: B 7What does the underlined word “fiddleheads” in the last paragraph probably refer to? AViolins. BDiets. CPlants. DDishes. 解析: 词义猜测题。从最后一段“keep frozen fiddleheads with other frozen vegetable”可知 fiddleheads是一种可以食用的植物。 答案: C 8The passage probably comes from_. Aa science article Ba travel magazine Ca book review Da news report 解析: 推理判断题。文章主要讲述加拿大的饮食,所以很有可能选自旅游杂志。旅 游杂志一般讲述旅游中的吃喝玩乐等。 答案: B C The province of Alberta contains a large part of the Rocky Mountains,making it an attractive province to visit.However,this part of Canada has more than the Rockies.There are cities and towns that draw a high number of tourists each year. Calgary Calgary is the largest city in Alberta.Its best known for the Calgary Stampede,a large show that happens in summer every year.The city also has many historic buildings and an amazing zoo.Its very rich due to the provinces large oil industry. Edmonton Edmonton is the capital of Alberta.Its the second largest city in the 5 province.It is home to a lot of history.The West Edmonton Mall is a popular attraction,which is the largest in North America and contains over 800 stores,a water park,and a famous theme park. Banff Banff is located in Banff National Park.It is famous for its wonderful scenery.Activities in the area include hiking, cycling,and skiing.The local hot springs (温泉) are also fun to visit.Though its a small town,it is home to a lot of arts and cultures.Banff holds a film festival each year and hosts many dance,theater,and music programs throughout the summer. Jasper Located in Jasper National Park,Jasper attracts lots of visitors to the natural beauty of the park.There are a lot of hiking trails and other naturerelated activities.The town offers a number of dining and hotel choices at a variety of price points,making it convenient (便利的) for your visit to the area. 语篇解读 本文是应用文,话题是风景名胜类。本文主要介绍了加拿大亚伯达省的四 座城市。 9What do we know about Calgary? AIt is the capital of Alberta. BIt is the richest city in Alberta. CIt is famous for its historic buildings. DIt holds the Calgary Stampede every summer. 解析: 细节理解题。根据文章第二段中的 Its best known for the Calgary Stampede,a large show that happens in summer every year可知,卡尔加里每年夏天 都会举办卡尔加里牛仔节,故答案选 D。 答案: D 10Visitors who like shopping should go to_. ACalgary BEdmonton CBanff DJasper 解析: 细节理解题。根据文章第三段中的 The West Edmonton Mall is a popular attraction,which is the largest in North America and contains over 800 stores. 可知,西部埃德蒙顿购物中心是北美最大的购物中心,由此可知,喜欢购物的游客的最佳 去处是 Edmonton,故答案选 B。 答案: B 6 11Visitors to Banff and Jasper can do the following EXCEPT_. Ahosting music programs Bhaving fun at hot springs Cenjoying the natural beauty Dtaking part in naturerelated activities 解析: 细节理解题。根据文章第四段的最后一句可知,游客可以在班夫欣赏音乐节 目,但不可以举办音乐节目,故答案选 A。 答案: A .七选五 Chinese parents are very generous when it comes to educating their children.Not caring about the money,parents often send their children to the best schools or even abroad to England,the US or Australia.Many Chinese believe that the more expensive an education is,the better it is._1_ Even poor couples will buy a computer for their son or daughter. However,what most parents fail to see is that the best education they can give their children is usually very cheap.Parents can see that their childrens skills vary, skilled in some areas while poor in others._2_In fact,few children can be confident enough to face anything difficult. The problem is that parents are only educating their children on how to take tests and how to study well,but parents are not teaching them the most important skills._3_And the skills will make them more successful. Parents can achieve this by teaching practical skills like cooking,sewing and doing other housework._4_Cooking demands patience and time.It is an enjoyable but difficult experience.A good cook always tries to improve his cooking,so he will learn to work hard and gradually finish his job successfully.His result,a wellcooked dinner,will give him much satisfaction and a lot of confidence. Some old machines,such as a broken radio or TV set that you give your child to play with,will make him curious and attract his interest._5_Your child might become an engineer when he grows up.These activities are not only teaching a child to read a book,but to think,to use his mind.And that is more important! AHe will spend hours looking
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025国家能源集团宁夏煤业公司招聘69人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025国家电网笔试易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025国家电投山东分公司招聘27人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025国华能源投资限公司系统内招聘(第二批)易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 行业数据:中国上升器市场现状研究分析与发展前景预测报告
- 建筑工程计量与计价-第14章-厂库房大门、特种门、木结构工程
- 2023年全球市场橄榄油分离机 GIR3480中文总体规模、主要生产商、主要地区、产品和应用细分研究报告
- 2025年农产品预售资金监管协议
- 管理学的未来洞察
- 工业机械季度复盘
- 角磨机安全使用培训课件
- 生产管理SOP(标准操作流程)模板
- 2025年杭州建德市交通发展投资有限公司公开招聘工作人员2人考试笔试模拟试题及答案解析
- 2026年浙江中烟工业有限责任公司高层次人才招聘(2人)考试笔试参考题库附答案解析
- 白玉县冬季施工方案
- 2024-2025学年海南省海口市秀英区多校六年级(上)期中数学试卷
- 2025年乐都区面向社会公开招聘社区工作人员考试参考试题及答案解析
- 2025年氢能产业链投融资策略与路径研究报告
- 2025重庆双福农产品批发市场有限公司招聘综合办公室文员、冻库管理员、招商员等岗位22人考试参考试题及答案解析
- 主播对公合作合同范本
- 2025年公安机关人民警察基本级执法资格考试真题卷含答案
评论
0/150
提交评论