




已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
1 Unit 4 Earthquakes Section Warming up & ReadingPrereading 阅读理解 A Having lived in California until 1970,my family has felt a number of earthquakes.We have been fortunate,however,to have suffered no bodily harm or property damage. There is a website that lists all California earthquakes recorded from 1769 to the present.The site lists the dates and times as well as the magnitude (震 级) and the exact location of any quake that measured more than 6.0.There are only a few quakes that stand out in my memory and,luckily,none is shown in the website.So,my personal experience with earthquakes might be considered insignificant. There are three earthquakes that are difficult to forget.The first one was in 1955 and our oldest daughter was walking with me in our backyard in Redwood City in California.As the shaking became stronger I held her to me with one arm as I held on to one of our fruit trees with the other.All three of us (my daughter,I and the tree) shook for two or three minutes that to us felt like hours. The second one was in 1963.Our entire family was visiting Disneyland in Southern California.The earth started to shake just as we were beginning to walk from our hotel toward the_famous_landmark. My third experience with an earthquake was a lonely one in California.It was in my sixties and I was alone in an old church.As the building started to shake,I quickly headed for the door to go outside.I remember I said a little prayersomething like“Help me get out of here in time,Dear Heavenly Father”Minutes later,I was safe outside. 语篇解读 作者回忆了自己经历的三次地震。 1The author writes the passage mainly to tell us about_. Aa new film about an earthquake Bhow to survive an earthquake Chis three earthquake experiences Dhow to save children in an earthquake 2 解析: 作者意图题。作者主要介绍了自己经历的三次地震。 答案: C 2The earthquakes the author has experienced_. Aall caused bodily harm Bare all recorded in a website Call measured more than 6.0 Dall happened in California 解析: 细节理解题。根据第三段的“The first was one in 1955.in California”和第四段第二句以及第五段的“My third experience with an earthquake was a lonely one in California”可知答案。 答案: D 3When the first earthquake happened,the author_. Awas staying with his daughter Bwas planting fruit trees Cheld on to a tree for hours Dwas in a hotel 解析: 细节理解题。根据第三段的“All three of us (my daughter and I,and the tree) shook for two or three minutes”可知作者和他的女儿共同经历了这次地震。 答案: A 4What does the underlined part “the famous landmark” refer to? AA church. BDisneyland. CA building destroyed by an earthquake. DThe place where the author was born. 解析: 推理判断题。根据第四段的“Our entire family was visiting Disneyland”可知答案。 答案: B B Natural disasters have hit Asia hard in recent years,taking hundreds of thousands of lives.But while these tragedies have destroyed homes and lives,they have also created heroes. The hero:Muelmar Magallanes The story:As the heavy rain was destroying homes and villagers in 3 Manila,the 18yearold worker jumped into action.Muelmar swam through the floods (洪水) and pulled 30 of his neighbors to safety.After pushing a mother and baby to shore on a small boat,the tired hero was lost in the water,and his body was discovered the next day.“He gave his life for my baby, ” said Menchie Penalosa,the childs mother.“I will never forget him.” The hero: Tilly Smith The story:You never know when those lessons learned in geography class will be put to good use.For Smith,just 10 years old at the time,being able to recognize the warning signs of a tsunami (海啸) ,saved about 100 lives at a holiday center in Thailand.The English schoolgirl was walking on a beach in Phuket when she noticed the water was coming in,but it wasnt going out again.A tsunami,she realized,was just minutes away.Her father told everyone to leave the beach.That beach was one of the few in Phuket where no one was killed or seriously injured. The heroes:Aisah,Neneh,Azmi,Nuraida and Sulastri The story:For these five women from the village of Lampaseh,the tsunami took everything.That day,Aisah lost her 17dayold granddaughter,Neneh lost seven of her nine children,Azmi lost her parents,Nuraida lost three of her sisters and brothers,and Sulastri lost her husband, daughter and youngest son.All lost their homes.Everything was gone except for their strong belief.Soon after the tsunami,the five women went back to clean up the village.These women lost nearly everything,except their determination (决心) to rebuild their lives. 语篇解读 本文是记叙文。文章介绍了几个英雄的伟大事迹。 5What happened to Muelmar? AHe lost his family in a flood. BHe was found dead on a boat. CHe took part in a swimming race. DHe saved others at the cost of his own life. 4 解析: 细节理解题。根据文中描写的第一个英雄 Muelmar Magallanes 的事迹: pulled 30 of his neighbors to safety.the tired hero was lost in the water,and his body was discovered the next day 以及被救孩子的母亲说的话 He gave his life for my baby 可知,Muelmar 为了营救他人牺牲了自己的生命。 答案: D 6On the day of the tsunami in Thailand,Smith_. Awas having a geography class Bgot seriously injured Cwas at the seaside Dlost her father 解析: 细节理解题。根据第二个英雄 Tilly Smith 的介绍 The English schoolgirl was walking on a beach in Phuket when she noticed the water was coming in.可 知。 答案: C 7The five women from the village of Lampaseh can best be described as_. Aclever Bhonest Cstrongminded Dkindhearted 解析: 推理判断题。根据最后一段中描写 Lampaseh 村庄的五名女子海啸过后重建村 庄的决心可知。 答案: C 8Whats the best title for the text? AMeet the heroes created by disasters BCreate a better world together CThe worst disasters in Asia DBrave acts of the good 解析: 标题归纳题。根据文章第一段的 they have also created heroes 以及接下 来叙述的三组英雄的英勇事迹可知,A 项作标题贴切。 答案: A C That woman carried a new blanket (毛毯) over her arm.Wordlessly,she gave it to me. “Is it finished?” I asked. She shook her head.“No.It is ready, ” she replied.I handed her the money and took the blanket. “It is beautiful,so skillfully woven (编织), ” I said to my mother.“But 5 what did she mean when she said it was not finished?How can it be ready if it is not finished?” “I will tell you later, ” my mother said, “but first I will take you to the Navajo village.” We went down to the village.A group of young men were making sand pictures.We walked through the whole village,watching the different things the people were doing. It was not until that evening that my mother finally explained the Navajo womans words. “Did you notice anything about the things the people were making?” my mother asked. “What should I have noticed?” I looked at her and asked. “Each thing the Navajo make has one small part that is not complete.The designs (设计 ) in their sand pictures are often not perfectly done,for examplethe line of a circle may not quite close.If you look carefully at your blanket,you will probably find a stitch (一针) missing.” I took the blanket off,but it looked as perfect as any design could be.Then suddenly,I noticed that sure enough a stitch was missing! “But why do the Navajo intentionally leave some tiny part unfinished?” I asked. “They believe that when anything is completed or finished,it means the end has comeit will not be perfect until then.Then too,with a circle,they believe that they must leave a pathway for the bad spirits to run away and the good spirits to come in.So,often,they do not make the line close.” 语篇解读 本文是记叙文。作者通过讲述自己购买的一条毛毯向我们介绍了纳瓦霍人 奇特的文化。 9The blanket the author received_. Awas poorly woven Bmade her think a lot Ccost her a lot of money Dwas finished,but not ready 解析: 细节理解题。由文中作者所说的 How can it be ready if it is not finished?可知,既然还没有完工,怎么能说好了呢?这让作者思绪万千,故选 B 项。 答案: B 6 10Why was the author shown around the village? ATo buy more things made by the Navajo. BTo make friends with some of the Navajo. CTo have a deeper understanding of the Navajo. DTo look for the wom
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 流动资金外汇借款合同范本
- 云南省石林彝族自治县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 河北省任县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 河北省清河县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 2025年度内退员工离职后权益保障合同
- 2025年拖拉机驾驶培训与考核服务合同书
- 2025年船只租赁及港口操作服务合同范本
- 2025版外墙防水施工项目索赔处理合同
- 2025年抵押担保环保技术投资合同
- 2025版农业科技企业种植技术员聘用合同范本共3
- 轴承装配组装SOP
- 屋顶分布式光伏发电项目光伏组件技术规范书
- 过敏性休克完整版本
- 《大学美育》高职全套教学课件
- 小学必背古诗词182首(带目录及释义)人教(部编版)
- 人教版小学数学一年上册《1-5的认识》说课稿(附反思、板书)课件
- 谈判中文化冲突和应对策略解析
- 培训整改方案提升计划
- 人工智能基础与应用(第2版)全套教学课件
- REE-OAT变桨系统现场调试手册
- 学校食堂食材采购询价方案范文(35篇)
评论
0/150
提交评论