四川省大竹县文星中学2015年春高一下期6月月考英语试题 word版含解析_第1页
四川省大竹县文星中学2015年春高一下期6月月考英语试题 word版含解析_第2页
四川省大竹县文星中学2015年春高一下期6月月考英语试题 word版含解析_第3页
四川省大竹县文星中学2015年春高一下期6月月考英语试题 word版含解析_第4页
四川省大竹县文星中学2015年春高一下期6月月考英语试题 word版含解析_第5页
已阅读5页,还剩16页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

四川省大竹县文星中学 2015 年春高一下期 6 月月考 英语试卷 考试时间:120 分钟;满分:150 分 注意事项: 1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息 2请将答案正确填写在答题卡上 第 I 卷(选择题) 一、单项选择:共 15 题 每题 1 分 共 15 分 1-Why do you eat all the vegetables but leave _ meat untouched? - Im on _ diet. A.a; theB.the; /C./;aD.the; a 【答案】D 【解析】考查冠词。这里的 meat 双方都知道,故应用定冠词 the。on a diet 为固定短语, 意思是“节食”。故此题应选 D。 2The boy _ on the ground _ to me that he _ the book on the table. A.who lay; lie; laidB.lying; lied; had laid C.lying; lay; had laidD.lying; laid; lay 【答案】B 【解析】考查分词作定语和动词的时态。lie 有两个意思,它们是“撒谎和躺”。当意思是“躺” 时,其过去式和过去分词分别是 lay 和 lain,现在分词为 lying。当意思是“撒谎”时,其过 去式和过去分词分别是 lied 和 lied,现在分词为 lying。lay 的意思是“放置”,其过去式和过 去分词是 laid 和 laid。句意:躺在地上的男孩撒谎说他把书放在桌子上了。“_ on the ground”应是作定语,修饰名词 the boy,故这里应用 lying。“The boy_ to me”是句子主干, 根据语境,事件发生在过去,故应用一般过去时,所以这里应是 lied。“ that he _ the book on the table”为宾语从句,从句中的谓语动词和主句的谓语动词 lie 存在动作的先后顺 序,故应用过去完成时,所以这里应是 had laid。 3Would you please keep silent? The weather report _ and I want to listen. A.is broadcastedB.is being broadcasted C.has been broadcastedD.had been broadcast 【答案】B 【解析】考查动词时态和语态。根据语境,天气预报应该是正在播报,故应用现在进行时。 the weather report 和 broadcast 应是被动关系,故应用被动语态。综上所述,此题应选 B。 4-Would you permit me _ here? - Sorry, we dont permit _ in the library according to the rules. A.smoking; smokingB.to smoke; to smoke C.smoking; to smokeD.to smoke; smoking 【答案】D 【解析】考查固定短语。permit sb. to do sth.为固定短语,意思是“允许某人做某事”。permit doing sth.为固定短语,意思是“允许做某事”,故应选 D。 5_ is known to us all is that the old worker, for _ life was hard in the past, still works hard in his seventies. A.As; whomB.What; whoseC.It; whoseD.What; whom 【答案】B 【解析】考查名词性从句和定语从句。“_ is known to us all”在句中作主语,故应用 what 引导名词性从句,在句中作主语。“_ is known to us all is that the old worker still works hard in his seventies”是句子主干,“ for _ life was hard in the past”在句中作定语,其先行 词为 the old worker,关系词在定语从句中作定语,故应用 whose。 6The other day, my father drove his car down at _ I thought was a dangerous speed. A.asB.thatC.whichD.what 【答案】D 【解析】考查宾语从句。此句含有一个宾语从句,“I thought”为插入语,从句缺少主语,指 物,应用 what 引导。选 D。 7Can you believe I had to pay 30 dollars for a haircut? You should try the barbers I often go next time. Its only 15. A.asB.whichC.thatD.where 【答案】D 【解析】考查定语从句。此句含有一个定语从句,先行词为 the barbers,表示地点,且从 句缺少状语,应用关系副词 where 引导。选 D。 8You can hardly imagine the difficulty the woman had _ her children. A.brought upB.to bring upC.bringing upD.to have brought 【答案】C 【解析】考查固定搭配。句意:你几乎不能想象这位女子在养育她的孩子方面所具有的困 难。have difficulty (in) doing sth.“做某事有困难”,是固定搭配。选 C。 9Lack of money _ her not continuing her studies. A.explains toB.cares forC.accounts forD.approves of 【答案】C 【解析】考查动词短语辨析。explain to sb.向某人解释;care for 喜爱,爱,照顾;account for sth.解释某事物的原因;approve of 赞同,支持。句意:因为缺钱,她不能继续她的学习。 所以 C 项符合语境。 10Some of the tricks people tend to _ on each other on April 1st should be forbidden. A.makeB.actC.takeD.play 【答案】D 【解析】考查动词词义辨析。make 制造,迫使;act 采取行动,演出;take 带;play 玩。 句意:人们倾向于在四月一日互相玩的一些恶作剧应该被禁止。根据语境,选 D。 11You cant imagine that a well-behaved man _be so rude to a lady. A.mightB.needC.wouldD.should 【答案】D 【解析】考查情态动词。句意:你不可能想象出一个行为端庄的男子竟然对一位女士如此 地粗鲁。might 或许,可能;need 需要;would 将要;should 应该,竟然(表示惊讶)。根据 句意,选 D。 12Who would you like to have _to Beijing for business this time? A.goB.goneC.to goD.going 【答案】A 【解析】考查非谓语动词。句意:这次你想要让谁去北京做生意?这里是 would like to do sth.想要做某事;have sb. do sth.让/使某人做某事。故选 A。 13The newly-discovered evidence led to the criminal _ to five years in prison A.to be sentencedB.being sentencedC.sentencedD.be sentenced 【答案】B 【解析】考查非谓语动词。这里是短语 lead to sb. doing sth,这里 sb.与 doing 之间是被动关 系,所以用 being done 的形式。句意:新发现的证据导致这名罪犯被判处 5 年监禁。根据 句意故选 B。 14Because he was _ the new limit, he was stopped by traffic police and was fined 200 yuan. A.good atB.tired fromC.unaware ofD.uninterested in 【答案】C 【解析】考查动词短语。A. good at 擅长; B.tired from 由于而感到厌烦; C. unaware of 没有意识到; D. uninterested in 不感兴趣。句意:因为他没有意识到新的限制,所以他 被交通警察阻止了下来,他被罚了 200 元钱。根据句意故选 C。 15With a lot of homework _last weekend, Tom didnt go to the movies with his friends. A.finishedB.to finishC.finishingD.being finished 【答案】B 【解析】考查非谓语动词。这里是 with 的复合结构,with+宾语+to do,因为句子的主语 Tom 做作业,用动词不定式表示动作未发生。句意:上周末因为有太多的作业要完成,所 以汤姆没有和他的朋友一起去看电影。故选 B。 二、完形填空:共 20 题 每题 2 分 共 40 分 One day I was hanging about with several friends. Not really doing anything 16 , just doing what teenagers do on a hot summer afternoon. We were walking through a parking lot 17 my younger brother, Mark, came running up to us at full 18 . A few seconds later I saw a man running behind him. Mark was out of 19 , so I didnt really understand what he was 20 . The man in front of me was 21 for Mark. Mark moved behind me, and I realised that he was 22 . I asked the man what the 23 . was. The man said he wanted my little brother in a bad way. He reached for my brother again and again but I 24 him. He then punched (拳击) me in the chest. I felt more 25 than hurt and I had to defend myself. 26 did the man know that I had been training in Karate (空手道) for four years. I was 27 by my parents to respect all adults, 28 this man was so terrible. He was trying to hurt my 29 ; he turned his anger to me with a 30 attack. But, much to his surprise, he found he was in a bit of trouble himself. So the man 31 his attack and disappeared from my sight. The whole thing was over a simple disagreement 32 two children, namely Mark and the mans daughter. This man had 33 overreacted (反应) and did things without finding out the facts. I am happy that no one was hurt badly and that 34 worked out okay. However, the man and I were similar in a way. We both tried to 35 the ones we care about in the best way we could. 16A.helpfulB.necessaryC.specialD.useful 17A.whenB.asC.sinceD.why 18A.limitB.powerC.speedD.hope 19A.controlB.breathC.mindD.danger 20A.thinkingB.sayingC.makingD.ordering 21A.reachingB.waitingC.caringD.leaving 22A.surprisedB.excitedC.braveD.scared 23A.difficultyB.actC.problemD.task 24A.blockedB.defeatedC.dislikedD.disagreed 25A.tiredB.shockedC.movedD.bored 26A.LittleB.MuchC.ManyD.Few 27A.remindedB.showedC.taughtD.encouraged 28A.andB.soC.asD.but 29A.teacherB.fatherC.brotherD.friend 30A.mentalB.materialC.chemicalD.physical 31A.continuedB.keptC.stoppedD.increased 32A.betweenB.acrossC.amongD.for 33A.naturallyB.wildlyC.slightlyD.slowly 34A.nothingB.anythingC.somethingD.everything 35A.protectB.admireC.valueD.praise 【答案】 16C 17A 18C 19B 20B 21A 22D 23C 24A 25B 26A 27C 28D 29C 30D 31C 32A 33B 34D 35A 【解析】 16根据“just doing what teenagers do on a hot summer afternoon.”可知作者没做什么特别的 事情,只是在炎热夏日青年们会做的事。故答案为 C。 17be doing sth. when是固定句式。意思是某人正在做某事突然另一件事发生了。句意 “我们正走过一个停车场,突然我弟弟朝我们快速跑了过来。”故答案为 A。 18at full speed 全速。此处指弟弟跑得很快,因为后面有人追他。故答案为 C。 19out of control 失去控制;out of breath 气喘吁吁;out of mind 心不在焉;out of danger 脱 离危险。弟弟跑得很快,当然是气喘吁吁了。故答案为 B。 20句意“马克跑得气喘吁吁,所以我弄不清他在说些什么。”故答案为 B。 21reach for 伸手去抓,伸手去够;wait for 等待;care for 喜欢;leave for 动身去某地。句 意“那个在我前面的男人伸手去抓马克,马克躲在了我的身后。”故答案为 A。 22有人抓马克,他躲在我身后肯定是害怕了。故答案为 D。 23difficulty 困难;act 行为;problem 问题;task 任务。句意“我问那个男人出了什么问题。 ”故答案为 C。 24block 阻挡;defeat 打败;dislike 不喜欢;disagree 不同意。句意“他抓了我弟弟一次又 一次,但是都被我挡住了。”故答案为 A。 25tired 累的;shocked 震惊的;moved 感动的;bored 无聊的。句意“这个男人给了我胸口 一拳。我更感到震惊而不是受伤害。”故答案为 B。 26本句是个倒装句。否定意义的词或短语放于句首时,句子部分倒装。句意“这个男人不 知道我练过四年空手道。”故答案为 A。 27remind 提醒;show 显示;teach 教育;encourage 鼓励。句意“从小父母就教育我要尊 重大人。但是这个男人太可怕了。”故答案为 C。 28句意“从小父母就教育我要尊重大人。但是这个男人太可怕了。”故答案为 D。 29从上文可以看出他想伤害我弟弟。故答案为 C。 30mental 精神的;material 物质的;chemical 化学的;physical 物理的,身体的。上文说 他给了我一拳,可知是身体上的攻击。故答案为 D。 31句意“令他意外的是,他发现他自己有麻烦了。所以他停止了攻击然后离开了。”故答 案为 C。 32between 两者之间;across 横跨;among 在众多人或事物当中;for 为了。根据 two children,可知是两个人之间的争论。故答案为 A。 33naturally 自然而然地;wildly 疯狂地; 粗暴地,野蛮地; 野生地; 失去控制地; slightly 轻轻地;slowly 慢慢地。此处指这个男人的反应有些过于粗暴。故答案为 B。 34句意“我很高兴没有人受伤害而且结果一切都好。”故答案为 D。 35protect 保护;admire 钦佩,赞赏;value 珍惜;praise 表扬。句意“然而这个男人和我在 某种程度上很相似。我们都在尽全力来保护我们所关心的人。”故答案为 A。 三、阅读理解:共 20 题 每题 2 分 共 40 分 The influence of America is increasing in my country. Spanish people drink Coca Cola, wear blue jeans, watch Hollywood movies, listen to American music, and eat fast food, and they do these things every day. I think that American movies are a good way to spread American culture because people are often influenced by what they see in the movies. Most of the programs and documentaries (纪录片) we watch on TV are from America, and most of the movies we go to see are made in Hollywood. In the last few years, the government has tried to protect the Spanish movies. Now, in our cinemas, at least twenty percent of the movies which are shown must be from Spain or from other countries in Europe. American culture is a part of Spanish life now. Its certain that many things from America are as much a part of peoples lives as Spanish things. For example, Coca Cola is as familiar to everybody as any typical Spanish product. Ive known about Coca Cola for my whole life. However, its different with Western fast food. For example, I dont think McDonalds is as successful in Spain as it is in other countries. In my opinion, one of the reasons may be the lifestyle of the Spanish people. The Spanish people normally eat at home. On the other hand, maybe McDonalds hamburgers will eventually replace the famous Spanish tapas. Its true that in every city in Spain you can find a McDonalds, and it is more popular among the Spanish children than among the adults. In any case, its obvious that American culture is becoming more and more a part of our lives every day. 36From the first paragraph we can know that _. A.the influence of America on Spain can be found everywhere B.most Spanish people dont like to listen to their own music C.fast food spreads from Spain to the United States D.some Spanish actors go to America to improve their acting skills 37What plays an important part in the spreading of American culture in Spain? A.American novels.B.Hollywood movies. C.McDonalds.D.American music. 38Why did the government set some rules for the films shown in Spain? A.To protect foreign culture in Spain.B.To earn more money from Spanish films. C.To limit the number of foreign movies.D.To unite the European Community. 39What do you think Spanish tapas might be? A.The name of a drink.B.The name of a restaurant. C.A clothing brand.D.A certain kind of food. 【答案】 36A 37B 38C 39D 【解析】 36细节理解题。根据第一段可知,到处都可以发现美国对西班牙的影响。选 A。 37细节理解题。根据第二段第一句中的“I think that American movies are a good way to spread American culture”可知,选 B。 38推理判断题。根据第二段最后两句“In the last few years, the government has tried to protect the Spanish movies. Now, in our cinemas, at least twenty percent of the movies which are shown must be from Spain or from other countries in Europe.”可推断出,西班牙政府给在西班 牙上演的电影制定一些规则是为了限制外国电影的数量,保护西班牙的电影。选 C。 39推理判断题。根据最后一段中的“On the other hand, maybe McDonalds hamburgers will eventually replace the famous Spanish tapas.”可知,或许麦当劳的汉堡将最终取代著名的西班 牙 tapas,由此可推断 tapas 指西班牙的一种食品。选 D。 A man may usually be known by the books he reads as well as by the company he keeps; for there is a companionship of books as well as of men; and one should always live in the best company, whether it be of books or of men. A good book may be among the best of friends. It is the same today that it always was, and it will never change. It is the most patient and cheerful of companions. It does not turn its back upon us in times of adversity or distress. It always receives us with the same kindness; amusing and instructing us in youth, and comforting and consoling us in age. Men often discover their affinity(亲密) to each other by the mutual love they have for a book just as two persons sometimes discover a friend by the admiration which both entertain for a third. There is an old proverb, Love me, love my dog.” But there is more wisdom in this:” Love me, love my book.” The book is a truer and higher bond of union. Men can think, feel, and sympathize with each other through their favorite author. They live in him together, and he in them. A good book is often the best urn(瓮)of a life enshrining the best that life could think out; for the world of a mans life is, for the most part, the world of his thoughts. Thus the best books are treasuries of good words, the golden thoughts, which, remembered and cherished, become our constant companions and comforters. Books possess an essence of immortality. They are by far the most lasting products of human effort. Temples and statues decay, but books survive. Time is of no account with great thoughts, which are as fresh today as when they first passed through their authors minds, ages ago. What was then said and thought still speaks to us as vividly as ever from the printed page. The only effect of time have been to sift(筛) out the bad products; for nothing in literature can long survive but what is really good. Books introduce us into the best society; they bring us into the presence of the greatest minds that have ever lived. We hear what they said and did; we see them as if they were really alive; we sympathize with them, enjoy with them, grieve with them; their experience becomes ours, and we feel as if we were, in a measure, actors with them in the scenes which they describe. The great and good do not die, even in this world. Embalmed(加以防腐处理) in books, their spirits walk abroad. The book is a living voice. It is an intellect to which one still listens. 40Whats the meaning of the underlined word “immortality”? A.difficult to findB.last for a long timeC.very importantD.hard to destroy 41How do we get close to the greatest minds through reading? A.by talking to them about what we thought B.by experiencing what they have gone through in life C.by sharing their feeling and reading their minds D.by acting with them on the stage 42What is the best title of this text? A.Companionship of booksB.Life without books C.Unforgettable booksD.Sorting out books 43This passage is mainly developed by _. A.analyzing causesB.making comparisons C.examining differencesD.following the order of importance 【答案】 40B 41C 42A 43A 【解析】 40词意猜测题。根据“Books possess an essence of immortality. They are by far the most lasting products of human effort.”可知 immortality 指的是 the most lasting 最持久。故答案为 B。 41细节理解题。根据“We hear what they said and did; we see them as if they were really alive; we sympathize with them, enjoy with them, grieve with them; their experience becomes ours, and we feel as if we were, in a measure, actors with them in the scenes which they describe.”可知书籍 介绍我们与最优秀的人为伍,使我们置身于历代伟人巨匠之间,如闻其声,如观其行,如 见其人,同他们情感交融,悲喜与共,感同身受。我们觉得自己仿佛在作者所描绘的舞台 上和他们一起粉墨登场。故答案为 C。 42主旨大意题。根据“A man may usually be known by the books he reads as well as by the company he keeps; for there is a companionship of books as well as of men; and one should always live in the best company, whether it be of books or of men.”可知通常看一个人读些什么 书就可知道他的为人,就像看他同什么人交往就可知道他的为人一样,因为有人以人为伴, 也有人以书为伴。无论是书友还是朋友,我们都应该以最好的为伴。故答案为 A。 43推理判断题。全文第一段说出文章的话题“以书为伴”。然后分析原因。故答案为 A。 Sons Help Mr. Lang worked in a factory. As a driver, he was busy but he was paid much. His wife was an able woman and did all the housework. When he came back, she took good care of him and he never did anything at home. So he had enough time when he had a holiday. A few friends of his liked gambling(赌博) and he learned it soon. So he was interested in it and hardly forgot anything except gambling. He lost all his money and later he began to sell the television, watches and so on. His wife told him not to do it but he didnt listen to her. She had to tell the police. He and his friends were punished for it. And he was hardly sent away. After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him. It was New Years Day. Mr. Lang didnt go to work. He felt lonely and wanted to gamble again. He called his friends and they came soon. But they were afraid the police would come. He told his five-year-old son to go to find out if there were the policemen outside. They waited for a long time and didnt think the police would come and began to gamble. Suddenly opened the door and in came a few policemen. “I saw there werent any policemen outside, daddy,” said the boy, “so I went to the crossing and asked some to come.” 44Mr. Lang was paid much because _. A.he worked in a factoryB.he had a lot of work to do C.he had worked there for a long timeD.he was a driver 45Mrs. Lang did all housework because _. A.she wouldnt stop her husband gamblingB.she couldnt find any work C.she thought her husband was tiredD.her husband spent all time in gambling 46The woman had to leave Mr. Lang because _. A.he wouldnt stop gamblingB.he had been put into lockup C.he was hardly sent away by the factoryD.he didnt love her any longer 47Which of the following is right? A.The boy thought his father needed some policemen. B.The boy hoped his father would stop gambling soon. C.The boy hoped his mother would come back. D.The boy hoped his father would be put into lockup again. 【答案】 44B 45C 46D 47A 【解析】 44细节理解题。从“As a driver, he was busy but he was paid much.”可知他很忙但是报酬颇 丰,故此题应选 B。 45推理判断题。从“His wife was an able woman and did all the housework”可知其很能干, 所以不可能找不到工作,故 B 不对。从下文可知她不是不愿阻止丈夫赌博,而是丈夫不听 劝阻,所以 A 不对。从“When he came back, she took good care of him and he never did anything at home.”她对丈夫照顾周到可知她体贴丈夫,怕累到丈夫不让其干活,故此题应 选 C。 46细节理解题。从“After he came out of lockup(拘留所), he hated her very much and the woman had to leave him.”可知从拘留所出来后他就恨起了妻子,既然恨,那就是不爱了,故 此题应选 D。 47推理判断题。 “I saw there werent any policemen outside, daddy,” said the boy, “so I went to the crossing and asked some to come.”男孩看到外面没警察,就替父亲叫了来。据此 可知男孩以为父亲需要警察帮忙,故此题应选 A。 When it comes to President Obama,most of his personal business is already known by the public. Personal information about his children, Malia and Sasha,however,has been kept a little more under wraps. The New York Times recently released a list of rules that Michelle Obama has mentioned over the years that Malia and Sasha must follow duri

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论