已阅读5页,还剩2页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
到乌蒙山区的昭通;从甘肃中部的定西,到内蒙古边陲的阿尔山,看真贫、知真贫,真扶贫、扶真贫,成为“花的精力最多”的事;“扶贫先扶志”“扶贫必扶智”“实施精准扶贫”Unit 4 Global warming.阅读理解A(2017四川绵阳二诊)Even after his death,Mitchell Whisenhunt has found a way to surprise and bring comfort to his wife and young daughter,with some letters designated to be opened on certain dates.Mitchell lost his battle with Marfan syndrome at 26.The rare genetic disorder affects the bodys connective tissue,which is used to hold together organs,cells and tissues.Ashley,Whisenhunt,22,cared for her husband until his death but said she was astonished when she discovered the 30 letters he left for her,their 18monthold daughter Brynleigh and the community.The little girl will grow up with a letter every year from her second to 18th birthday from a man she didnt get to spend much time with but who left no doubt that he loved her unconditionally.“Through his testimony,there is so much she is going to learn,” Ashley told ABC News.One letter was also addressed to their Longview,Texas,community,thanking them for their support.“It just blows my mind,” Ashley said of her husbands secret gesture.“He thought about everybody else instead of himself.”Ashley said she would respect her husbands wishes and open each letter as he planned,however there was one special surprise left for her that she said hit her the hardest.In a spiral notebook that Ashley used before she dropped out of college to care for her husband,he wrote a letter to her asking that she publish a book of poetry he had written.Mitchell Whisenhunt even planned his own funeral,and the funeral director said he couldnt tell Ashley because it was Mitchells plan and secret.Ashley said she couldnt help but wonder what other surprises her husband had in store.“There are ones we still dont know about,” she said.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了Mitchell在患马方综合征死后,仍给他的妻子和女儿以惊喜和安慰。他生前给她们写了些信,并且指定在特定的日子打开。1How many letters will Ashley Whisenhunt receive from her husband?A30.B22.C12.D13.C细节理解题。根据第三段的“she discovered the 30 letters he left for her,their 18monthold daughter Brynleigh and the community”和第四段的“The little girl will grow up with a letter every year from her second to 18th birthday”以及第六段的“One letter was also addressed to their Longview,Texas,community”可知,他一共写了30封信,其中给女儿17封,社区1封,故给妻子应是12封,选C。2The underlined word “ones” in the last paragraph refers to AbooksBpoemsCnotebooksDsurprisesD词义猜测题。根据上文的“Ashley said she couldnt help but wonder what other surprises her husband had in store”可知,她禁不住想知道丈夫还有什么其他的惊喜,故ones应表示惊喜。选D。3Whats the best title for the passage?ALove from HeavenBFight against DiseasesCRespect for FatherDSecrets in StoreA标题判断题。根据第一段可知,Mitchell在他死后用信的方式给家人以安慰,所以选A项“来自天堂的爱”。B(2017济南高三模拟)People need to seek out new foods because the world has so many mouths to feed.As of 2015,there are more than seven billion people on Earth,according to the United Nations.And by 2100 that number may double.Feeding all of these people means not only improving the way foods are grown,but also finding new sources of nutrition.And that quest is becoming ever more urgent.If nothing changes,within 35 years,the worlds appetite will be greater than the amount of foods produced.Thats according to a report released last year.It was prepared by the Global Harvest Initiative,a private agriculture group based in Washington,D.C.Global warming,too,is changing food production.Scientists predict that rising temperatures will reduce the growth of important crops like wheats,corns and soybeans.Lowincome developing countries will be hit the hardest.When harvests fall,crops become more expensive.And since those foods are also used to feed animals like cows and pigs,meat prices,too,will rise.All over the world,researchers are racing against the clock to figure out how best to feed more people in a fastchanging world.And some surprising ideas have begun to come up.Two years ago,scientists introduced the first burger made from meat grown in a lab.The project cost more than $300,000,but its a start.Other researchers are developing seeds that can survive high temperatures and drought.Still others are finding ways to improve the genes of meat animals so they produce more meat and can stand the heat.A gloomy (悲观的) forecast for the planet isnt the only reason to study foods for the future.Its a creative quest that will inspire people who can think in new ways about existing plants and animalseven insects.These researchers have used their talents in ways that even they never would have predicted.【语篇解读】本文主要讲的是在全球变暖的环境下,人们应如何应对日益膨胀的人口的温饱问题。4What do the underlined words “that quest” in Paragraph 2 refer to?AThe research on foods.BThe increase of population.CThe variety of nutrition.DThe change of appetite.A词义猜测题。根据第一段的最后一句及下文的食物研究可知,画线词指对食物的研究。5How does global warming affect lowincome developing countries?aIncrease meat prices.bRaise the temperature.cReduce the growth of crops.dLead to the high cost of life.eCause a higher price for crops.AbacdeBcabdeCdecabDbceadD细节理解题。根据第三段的整体内容可知,全球变暖首先是导致气温上升,然后是农作物减产,从而农作物价格上涨,进而肉类涨价,最终会导致人们生活成本增加。6What is mainly talked about in Paragraph 4?ANew ways of farming.BSome great researchers.CProgress in food research.DAchievements in lab experiments.C段落大意题。根据第四段的第二句“And some surprising ideas have begun to come up”并结合本段的整体内容可推知,本段主要讲述的是食物研究方面的进步。7What will be discussed in the following paragraph?AExamples of successful food researchers.BDifferent opinions about the future food.CMethods of dealing with global warming.DPossibilities of feeding the present population.A推理判断题。根据最后一段的最后一句“These researchers have used their talents in ways that even they never would have predicted”并结合本段的整体内容可推知,下文会举一些成功的食物研究者的例子。.完形填空(2017贵阳普通高中高三监测)It was a cold evening and there were few customers left.After a days hard work,I 1 got a chance to have a short break.Though feeling tired physically,I was glad to be thinking about what to do after 2 in the restaurant.Just then,a little girl at dinner called me 3 and asked me to have a 4 with her.She started chatting with me 5 She showed me her new shoes,dress,and her most favoritestwo big shiny dress rings and 6 some answers about what I 7 them.I told her I loved them very much and how 8 she looked with them.Later during my shift she called me over again and began pulling off one of her 9 Once she had it off,she then 10 it into my hand and said,“Here,this is for you.Its my favorite, 11 I want you to have it.I know you will take very good care of it for me and will 12 it as much as me.” I just about cried.Is that not one of the 13 things?Only an hour 14 she was telling me how much she loved them and had only just received them.But just because I said I 15 them,she made the decision to share with me one of her favorites.In order to live up to her good 16 ,I accepted it with pleasure and gave her some thankful words and a 17 of my treat.It is 18 who really do live from their hearts,which is indeed something to be 19 and treasured.And the world is a better place because of them.Blessed are we all for the daily 20 of love that our kids give us.【语篇解读】本文叙述了作者和一个孩子的相遇,并启示我们要珍惜孩子给我们的爱。1A.eventuallyBabsolutelyCfaithfullyDimmediatelyA根据空前的“After a days hard work”可知,经过了一天的辛苦工作,“我”终于(eventually)有了一个休息的机会。故选A。2A.mealBretirementCworkDschoolC根据上文的“a days hard work”可知,“我”正在考虑下班后做什么。故选C。3A.upBoverCinDdownB根据下文9空前的“she called me over again”的提示可知,她把“我”叫过去。故选B。4A.dinnerBdateCtalkDdiscussionC根据下文的“She started chatting with me”可推知,她让“我”和她交谈(talk)。故选C。5A.disappointedlyBexcitedlyChopefullyDanxiouslyB根据下文的“She showed me her new shoes,dress,and her most favorites”可推知,她应该是兴奋地(excitedly)说。故选B。6A.preparedBsoughtCpaidDthankedB根据下文的“I told her I loved them very much”可知,她寻求(sought)“我”对她的这些东西的看法。故选B。7A.thought aboutBseparated fromCspent onDexchanged forA参见上题解析。think about“考虑”;separate from“和分开”;spend on“花费”;exchange for“交换”。故选A。8A.healthyBwiseCbeautifulDwealthyC根据语境可知,“我”告诉她,她穿上它们是多么的漂亮(beautiful)。故选C。9A.shoesBdressesCdishesDringsD根据6空前面的“two big shiny dress rings”以及本句中的“pulling off one of her 9 ”可知,此处指“摘下其中的一个戒指”。故选D。10A.placedBfixedCcastDpushedA根据语境可知,她把戒指放(placed)在“我”的手中。故选A。11A.thoughBbutCforDorB根据“Its my fav
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年大学心理测评考试题库往年题考
- 2026年广西工商职业技术学院单招职业适应性测试题库新版
- 峨眉山旅游股份有限公司2026年公开招聘专业人才备考题库及完整答案详解一套
- 川南幼儿师范高等专科学校关于2025年第二批公开考核招聘教师及专职辅导员的备考题库及参考答案详解1套
- 2026年广东科学技术职业学院单招职业适应性考试题库附答案
- 2026年满洲里俄语职业学院单招职业适应性测试题库新版
- 通信网络工程设计规范手册
- 常州市计划生育协会2026年公开招聘社会化用工备考题库及1套完整答案详解
- 2026年武汉信息传播职业技术学院单招职业倾向性测试题库及答案1套
- 常平镇2026年第一季度会计主管公开招聘备考题库及答案详解1套
- 2025年全国高压电工操作证理论考试题库(含答案)
- 2025-2026学年(通*用版)高二上学期期末测试【英语】试卷(含听力音频、答案)
- 翻车机工操作技能水平考核试卷含答案
- 员工宿舍安全培训资料课件
- 2025年中职食品雕刻(食品雕刻技术)试题及答案
- 2026青海西宁市湟源县水务发展(集团)有限责任公司招聘8人考试参考试题及答案解析
- 舞台灯光音响控制系统及视频显示系统安装施工方案
- 2025年大学(运动康复)运动康复治疗技术测试试题及答案
- 1256《数据库应用技术》国家开放大学期末考试题库
- 美容院店长年度总结课件
- 2025福建省能源石化集团有限责任公司秋季招聘416人参考考试试题及答案解析
评论
0/150
提交评论