




已阅读5页,还剩4页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 23 Conflict李仕才【阅读理解】 “Congratulations,Mr.Jones!Its a girl.” Fatherhood is going to have a different meaning and bring forth a different answer from every man who hears these words.Some feel proud when they receive the news,while others worry,wondering whether they will be good fathers.Although there are some men who like children and may have had considerable experience with them,others do not particularly care for children and spend little time with them.Many fathers and mothers have been planning and looking forward to children for some time.For other couples,pregnancy(怀孕) was an accident that both husband and wife have accepted willingly or unwillingly. Whatever the reaction to the birth of a child,it is obvious that the change from the role of husband to that of father is a difficult task.Yet,unfortunately,few attempts have been made to educate fathers in this re-socialization process.Although many good books have been written about American mothers,only recently have some books discussed the role of a father. It is argued by some writers that the transition to the fathers role,although difficult,is not nearly as great as the transition the wife must make to the mothers role.The mothers role seems to require a complete transformation of daily routine and adaptation to a new life,on the other hand,the fathers role is less demanding and immediate.However,even though we have mentioned the fact that growing numbers of women are working outside the home,the father is still thought by many as the breadwinner in the household.1.According to the author,being a father_.A.brings a feeling of excitement to some menB.has a different meaning for those who have daughtersC.makes some men feel proud and others uneasyD.means nothing but more responsibilities2.It is stated in the passage that_.A.some parents are not prepared to have a childB.young couples do not like children at allC.working couples do not have much time to take care of their childrenD.many parents look forward to having a boy as their first child3.The transition to the mothers role requires that the wife_.A.changes her life style in a quite different wayB.makes a complete change in her everyday life to deal with the new situationC.stays at home to take care of the babyD.helps her husband in his re-socialization process参考答案: 1.C; 2.A; 3.B解析: 本文主要讲述从丈夫的角色转换到父亲的角色是一个很难的过程。1.C 细节理解题。根据文章第二段第二句“Some feel proud when they receive the news,while others worry.”可推知此题答案为C项。2.A 细节理解题。根据文章第二段最后一句“.pregnancy(怀孕) was an accident that both husband and wife have accepted willingly or unwillingly.”可推知此题答案为A项。3.B 细节理解题。根据文章最后一段第二句“The mothers role seems to require a complete transformation of daily routine and adaptation to a new life.”可推知此题答案为B项。 完形填空When I read a post about taking someone to the movies, I was _1_ of something that happened a couple of years ago. I used to drink CocaCola and they had a _2_ where there was a code inside the bottle cap.You went to a website and entered the _3_ and maybe you won something.At first I _4_ some free cokes._5_ then, I won the Grand Prize! I was _6_ and pleased.The grand prize was free _7_ for a year.What turned out to be was that the company sent me 52 admission _8_ for a local movie theater chainthat they figured one movie a week was what free movies for a _9_ meant.All of the tickets had final dates later than a year from the day I received them.I wanted to _10_ this gift with others, so I took some of my _11_ in our workplace to movies as a start.But the best thing I did with them was that I _12_ 22 tickets (all I had left by that time) to the local Womens Transition House, a place where women and their children in a bad situation need _13_ to make a new start. My workplace team had decided to help people in need.We collected _14_ for that particular Christmas.I knew _15_ that the Womens Transition House provided some childcare for the women so they could go for job interviews and things like that.I put those tickets in a(n) _16_ and wrote a note on the outside, _17_ Womens Transition House staff to give movie tickets to the needy _18_ there over the holidays to have something fun to do with their children.Though it was a small _19_ act to us, it made me really _20_ to do this.【解题导语】本文是一篇记叙文,主要介绍了作者在一次活动中赢得了50多张电影票,在邀请同事看了几场电影后,他决定把剩余的电影票捐给他人。事情虽小,但是自己却获得了心灵的满足。1A.askedBremindedCinformedDinspiredB解析:根据When I read a post about taking someone to the movies可知,当作者读到带人去看电影的帖子时,回忆起多年前发生在自己身上的事情。remind sb.of sth.意为“使某人想起某事”,符合语境。故选B项。ask意为“问;要求”,常用于ask sb.to do sth.结构;inform sb.of sth.意为“通知某人某事”;inspire意为“激励”,常用于inspire sb.to do sth.结构中。2A.promotion BshowCsurvey DtestA解析:根据下文where there was a code inside the bottle cap.You went to a website and entered the _ and maybe you won something可知,厂家搞了个促销推广活动(promotion)。show意为“演出;节目”;survey意为“调查”;test意为“测试;测验”。3A.sign Bkey CcodeDproductC解析:根据上文where there was a code inside the bottle cap可知,此处指进入网站,输入密码(code)。4A.gaveBboughtCserved DwonD解析:根据上文maybe you won something可知,起初作者仅仅是赢得(won)免费的可口可乐。5A.ButBStillCJustDForA解析:起初作者只是赢得免费的可口可乐,而后却赢得了大奖,因此,前后句之间为转折关系。故选A项。6A.annoyed BsurprisedCpuzzledDtouchedB解析:由上文可知,作者获得大奖,对此感到惊讶(surprised)和高兴。故选B项。annoyed意为“恼怒的”;puzzled意为“疑惑的”; touched意为“感动的”。7A.foodBdrinksCmoviesDtoysC解析:结合下文What turned out to be was that the company sent me 52 admission _ for a local movie theater chain.及free movies可知,作者获得的大奖是一年免费电影(movies)。8A.invitations Brequests CnoticesDticketsD解析:根据上文及下文的All of the tickets可知,此处是指电影票。9A.day BweekCmonth DyearD解析:结合上文The grand prize was free _ for a year.可知,此处是指每周一张,这52张是一年的电影票。10A.shareBdonate CconnectDspareA解析:根据后文so I took some of my _ in our workplace to movies as a start可知,作者愿意与别人分享(share)。donate意为“捐赠;捐献”;connect意为“联系”;spare意为“抽出;腾出”。11A.neighborsBguests Cworkmates DaudiencesC解析:根据空后的in our workplace及第五段开头的My workplace team可知,作者乐意与别人分享电影票,于是先邀请同事(workmates)共同观看。12A.passed BdeliveredCsold out Dgave awayD解析:根据语境可知,作者捐出了剩余的电影票。give away意为“分发;赠送;赠给”。13A.freedomBhelpCequality DsympathyB解析:根据空前的where women and their children in a bad situation,空后的to make a new start,及下文的help people in need可知,那里的人处境艰难,因此他们需要别人的帮助(help)。14A.instructionsBsuggestionsCdonations DsubscriptionsC解析:根据前面的My workplace team had decided to help people in need.可知,此处指作者他们收集了募捐的东西。donation意为“捐赠物”,符合语境。instruction意为“用法说明;命令”;suggestion意为“建议”;subscription意为“订阅(费)”。15A.clearlyBdifferentlyCvividly DobviouslyA解析:根据上下文可知,作者清楚地(clearly)知道妇女过渡房的作用。differently意为“不同地”;vividly意为“生动地;清晰地”;obviously意为“明显地”。16A.bagBenvelopeCcase DpackageB解析:根据空后的wrote a note on the outside可知,作者把电影票装到信封里。17A.letting BguidingCaskingDencouragingC解析:作者请求(asking)妇女过渡房的职员把电影票给需要的人们。18A.staff Bfans Crelatives DwomenD解析:根据后文.to have something fun to do with their children可知,作者把电影票捐给妇女,让她们带着孩子去看电影。19A.beautiful Bbrave CkindDgratefulC解析:作者把电影票捐赠出来,这是一件善事。故选kind。20A.anxiousBhappy Csad DeagerB解析:承接上文,善事虽小,但是却使作者感到了快乐。 语法填空During a recent Senior Three English lesson, the teacher 1._(notice) Liu Yun, a student, busily typing messages on her cellphone.To the teachers surprise, Liu Yun wasnt just texting her friends the latest small talk.She was blogging about what she was learning in the classroom, sharing her opinions 2._ her classmates.She said she 3._(true) enjoyed doing that.The case caused 4._ heated discussion among teachers and students citywide.Miss Li, another English teacher said, “I am amazed at how 5._(create) the students can be when writing on their blogs.To me its a great way for students to improve their writing skills while writing about personal feelings and experiences.” But 6._ made other teachers worried was the blogaddiction which may disturb the students study. A supporter and classmate of Liu Yun said, “We love her blog! We all read it each day and cant wait to see what she writes about next.Many of her 7._(suggest) on study really help to encourage us.And we can relax 8._(we) while reading her blog.” Another student blogger admitted that he often works late into the night, 9._(write) his blog.He said, “Sometimes I dont even have time 10._(finish) my homework.I cant help myself.I really have a lot to say.”【解题导语】本文主要讲述了老师和学生对发博客的看法。1noticed解析:考查动词时态。通读全文可知,故事发生在过去,故用动词的一般过去式形式。2with解析: 考查介词。share sth.with sb.意为“与某人分享某物”,为固定搭配,故用介词with。3truly解析:考查副词。修饰动词应用副词,故用副词truly修饰动词enjoyed。4a解析:考查冠词。discussion在此处表示具体概念,且第一次在语境中出现,故用不定冠词a修饰。5creative解析:考查形容词。how修饰形容词或副词。由下文的be可知,此处应用形容词作表语,故用creative。6what解析:考查名词性从句。空处引导主语从句,在从句中作主语,表示物的概念,故填what。7suggestions解析:考查名词。her是形容词性物主代词,修饰名词,故用名词形式。此外,suggestion是可数名词,由Many of可知,应用复数形式。8ourselves解析:考查代词。由句子主语we可知,此处应用反身代词,表示放松自我。9writing解析:考查非谓语动词。write和从句的谓语works之间没有连词,故用非谓语动词。其与主语he构成逻辑上的主谓关系,故用现在分词作伴随状语。10to finish解析:考查非谓语动词。have time to do sth.意为“有时间做某事”,为固定搭配,不定式作宾语补足语。、七选五Want to live in a perfectly clean environment and make it shine brightly? 1. Then you will not need to purchase expensive cleaning products.Clean the toilet with Coke. Its amazing how powerful Coke might be as a toilet cleaner. 2. Youll save your health by not consuming chemicals that Coke contains and save money by not purchasing professional cleaners. Pour some cola over the stains and leave it all for a few hours. Then let water wash the toilet!Remove water stains with orange peels. Youve just eaten an orange. 3. Do not throw away those orange peels. You can use the skins to clean stainless steel. Your appliances will shine again after you rub(擦) them with the skins. The peels can easily make those stubborn stains disappear in a second.Use banana peels to polish leather furniture. Experts claim that banana peels are great for polishing leather sofas and armchairs. Banana skins are rich in oils and have the right texture to do the task. 4. Afterwards, remove the leftover with a cloth. This trick is simple and cheap. Use it if you want your leather furniture to look brand new again.5 Why would you want to buy one when you can make your own product that is cheap and nontoxic(无毒的)? Just pour 2 liters of slightly warm water into a deep bowl. Then add 50ml white vinegar and half a teaspoon of dishwashing liquid. Shake the bowl and then fill up a plastic spray with the mixture. Use it to clean windows and mirrors. Make your glass surfaces clean and shiny.AWait a minute!BMake your own glass cleaner.CFollow the steps given below.DOf course your answer is “yes”EThey leave no marks or scratches.FInstead of drinking it, use it to clean the toilet bowl.GThey are economical and safe to use on all of furniture.【解题导语】本文是一篇说明文。想生活在一个干净的生活环境中、让一切光洁发亮吗?那就按照以下步骤来做吧。无需购买昂贵的清洁用品,只需要一些小妙招。1C解析:根据空前的“Want to live in a perfectly clean environment and make it shine brightly?”和空后的“Then you will not need to purchase expensive cleaning products.”以及接下来列举的几条小妙招可知,C项“跟着以下步骤做”能起到承上启下的作用。2F解析:本段讲的是用可乐清理厕所,故F项“你可以不喝可乐,而是用之清洁马桶”符合语境。3A解析:根据下文中的“Do not throw away those orange peels.”可知,吃了橘子后,稍等片刻,不要扔掉橘子皮,你可以用之清理不锈钢。所以选A。4E解析:根据上文中的“Banana skins are rich in oils and have the right texture to do the task.”可知香蕉皮富含油脂,材质也非常适合擦拭皮质,使污痕或划痕统统不见。所以选E。5B解析:根据下文中的“you can make your own product that is cheap and nontoxic(无毒的)?”“Use it to clean windows and mirrors. Make your glass surfaces clean and shiny.”可知,本段讲的是如何自制玻璃清洁剂,故B项符合语境。、短文改错Friendship is very important to everyone,especially to me.Now,I would like to describe one of my best friends whose name are Petou.The first reason why I consider him as my best friend is because he has a very warm personality.He always smile politely at me, make me absolutely delighted when I meet him.Whats more,honest is his good mannerhe never lies me.In addition,he is the caring and compassionate friend.Hes willing to help me whenever I have in trouble.The second reason is that Petou is really excellently.He excels at every subject,which makes me admire him
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 浙江省天台县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 云南省陆良县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 2025版教育产业入股合作协议书规范范本
- 2025年美容美发店转让及专业技术支持合同
- 2025年度吊车设备租赁与操作人员技能培训合同
- 2025年泵车租赁与租赁期间设备技术升级及改造合同
- 2025版乳胶漆涂装工程安全管理与应急预案承包合同
- 河北省昌黎县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 2025年度轻钢别墅工程绿色建筑认证与推广合同
- 2025年二手车过户交易合同书
- 2023年山西日报社招聘笔试模拟试题及答案解析
- 国土空间生态修复规划与全域土地综合整治的衔接
- 糖皮质激素性骨质疏松症及其治疗
- PMC运作流程详解课件生产计划制定与物料控制方法培训
- 2022年省直辖行政单位政务中心综合窗口人员招聘笔试试题及答案解析
- YY/T 0127.11-2014口腔医疗器械生物学评价第11部分:盖髓试验
- GB/T 3836.3-2021爆炸性环境第3部分:由增安型“e”保护的设备
- 制药工程导论课件
- T-CIATCM 002-2019 中医药信息数据元目录
- 班主任培训讲稿(共12张PPT)
- 推拿手法精品课件
评论
0/150
提交评论