已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019年中考英语一轮练(3)(短文改错+阅读理解)一、阅读理解。A 话题体裁词数难度建议用时绿色生活说明文2217分钟Christmas is a season to spread(传播) joy. Can we spread this joy by caring a little more about nature and going green? Here are some good ideas. Reduce the use of the decorative(装饰性的) lights. Make use of the eco-friendly(环保的)lights on the market. In this way you can save electricity. Reuse the wrapping (包装)paper to wrap the gifts. You dont need to buy new wrapping paper every year. Also try using the same small decorations for your Christmas tree. Recycle all those decorations that you cannot use any more. You can send out Christmas cards made from recycled paper. Its a thoughtful way of going green for Christmas. (1)There are many charities selling these cards made from recycled paper. There are some other good ways to go green for Christmas. (2)You can _ Christmas gifts by _. You neednt go to shops to buy presents for your family and friends. Home-made Christmas chocolates, handmade soft toys, and home-made candles are wonderful. If you have no time for gifts, you can also invite your family and friends over to have a home-cooked meal. They can even help you with the cooking. This can make your relationship stronger. Lets adopt these green Christmas ideas to have an eco-friendly Christmas! 1. 将(1)句翻译成汉语。_2. 在(2)句的空白处分别填入一个适当的词使句意完整、上下文通顺。_; _3. 回答问题:Why do we use the eco-friendly lights for Christmas? _4. 从文中找出与This can help improve your relationship. 意思相近的句子。_5. 从文中找出最能表达该短文主题的句子。_参考答案:1. 有许多慈善机构卖这种用回收利用的纸制成的卡片。2. make; yourself/yourselves3. Because you can save electricity in this way. 4. This can make your relationship stronger. 5. Lets adopt these green Christmas ideas to have an eco-friendly Christmas! BTravel Information Place: Welcome to the fabulous Bank Park of Florida in America. Time: July 18-20From 9:00 a.m.to 5:00 p.m. Way: The tour bus will take you to the park from the hotel you live in. Entertainment: Listening to the rock music, going boating and taking part in the raffle(抽奖活动) for the children. Price: Adult: $270 each Children under ten: only half price Food: The tour only gives one lunch each day and some drinks. Attention: Must be careful with your children, because the river may be a little deep and please look after them better while boating in the river. Besides, please take your own umbrellas. According to the weather report, there may be rain in those days. Company: A professional(专业的) guide may give you some guidance during the trip, and if you have any questions, you can call him for help. We hope you have a good time. Welcome to the Bank Park!Tel: (02)92136116(02)92674363E-mail: theBankP.au1.You cant during the trip to the Bank Park.A.fly kitesB.take part in the raffle C.go boatingD.enjoy the rock music2.If Mrs. Brown wants to visit the park with her 9-year-old boy, Sam, she must pay .A.$540B.$270C.$405D.$6753.If you want to know more about the trip, you can .A.ask your teacher for helpB.visit the company yourselfC.visit the websiteD.send an e-mail to the Bank Park主旨大意 本文是一篇旅行广告,介绍了旅行地、时间、方式、旅行活动、价格、食物、注意事项、公司简介、联系电话和电子邮箱。1.A细节理解题。根据“Entertainment: Listening to the rock music, going boating and taking part in the raffle for the children.”可知A项不在其中。故选A。2.C数字计算题。根据表中“Price:Adult:$270 eachChildren under ten: only half price”可知布朗太太和她九岁儿子的票价为:$270 +$135=$405,故选C。3.D细节理解题。根据“E-mail:theBankP.au”可知D项正确,故选D。C阅读下列短 文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。In China, many people are leaving the countryside to find jobs in the cities, because the countryside is much poorer than the city, and often there isnt much work there. Services such as hospitals and transports are usually much better in the city than in the countryside. They hope that their lives will improve when they move to the city. But in the big cities of Europe like London or Paris, people are moving out of the city. These rich families want to live a quieter life. They are tired of the noise and the dirt of the city, and they are tired of the crowded streets, crowded trains and buses. They dont want to live in the cities any more. They want a house with a garden in the countryside, and breathe the fresh air there. So they move out of the cities. Some dont go very far, just a little way out of the city, to the towns near the cities, other people move to the real countryside with sheep, cows and green fields. There, they start new lives and try to make new friends. Not all those who move from the city to the countryside are happy. After two or three years, many people who have done this feel that it was a big mistake. They dont make so much money and there isnt much work to do. People in the countryside are very different and arent always very friendly. As a result, quite a lot of people who have moved to the countryside move back to the city. “Its wonderful to see crowds in the streets and cinema lights. ”they say. ( )1、 Which is NOT the reason for people moving to the cities in China? A、The countryside is much poorer than the city. B. People in the countryside have nothing to eat. C、 People in the countryside dont have much work to do there. ( )2、Some rich families in Europe move to the countryside _ . A、because they will find good jobs B、because they are tired of living in the city C、because they can make more money there( )3、 Whats right about the people who move to the countryside? A、All of them feel happy. B、None of them feel happy. C、Only a few of them stay at the countryside at last. ( )4、What does the underlined sentence in the last paragraph show? A、 They are happy to move back to the city. B、They miss their friends in the countryside. C、They still want to move to the countryside. ( )5、 Which is the best title of this passage? A、 A Happy Life B、Living In The City C、Moving Out or Moving Back参考答案15、BBCACDAmerican schools are different from those in China. In America, at the beginning of the term, students must choose their courses and teachers first. While in China, students usually have no chances to choose their courses and teachers. Selecting(选择) is very important for students in America. So at the first term, dont select too many courses, or youll feel very nervous and it may influence your study. Then you have to ask for some teaching plans. There is some information about subjects, time planning, marks and textbooks. At the same time, you must choose the teachers. Different teachers have different teaching methods. If the teacher is called “killer” by the last grade, many students will give up choosing him. Because this kind of teacher will leave too much homework, too many exams and give too low grades. There is another thing after you select the course and the teacher. How to buy textbooks makes each student feel hard. The textbooks in America are very expensive. In order to save money, many students buy some used textbooks, and some students usually borrow textbooks from the school library. You must get ready before class. In class, discussing is very important. The teacher encourages students to ask questions or show their ideas. They dont usually ask you to sit well. Instead they allow you to sit or stand everywhere you like. They dont give you much homework to do. You can learn some knowledge and do exercises by yourself. So in American schools, you must do almost all things yourself.1.Youd better not select too many courses at the first term because .A.you will feel worriedB.there is not enough timeC.teachers always give too much homeworkD.some subjects are too difficult2.Which of the following is NOT true about a “killer”?A.Leave too much homework.B.Give too low grades in the exam.C.Always be late for class.D.Give too many exams.3.Which of the following is NOT true?A.The textbooks are always very expensive in America.B.Some students borrow textbooks from the school library to save money.C.The teacher encourages students to discuss in class.D.Students must take their own seats in class.4.Whats the best title of the passage?A.The Wonderful American ClassB.The Difference between American and Chinese SchoolsC.The Study Method of American StudentsD.Teachers Play an Important Role in American Schools主旨大意 文章介绍了美国学生的学习方式。开学之初,他们要选择科目和老师。第一学期,作者建议要少选科目,选好适合自己的老师。在课堂上,学生没有固定的座位,老师鼓励学生们讨论问题,且不会留大量的家庭作业。1.A细节理解题。根据第二段第二句“or youll feel very nervous and it may influence your study.”可知选A。worried与nervous同义。2.C细节理解题。根据第二段最后一句“Because this kind of teacher will leave too much homework, too many exams and give too low grades.”可知,这类老师的特点是留大量的家庭作业,太多考试,给学生分数低,没有提到C项,故选C。3.D细节理解题。根据最后一段“They dont usually ask you to sit well. Instead they allow you to sit or stand everywhere you like.”可知,在课堂上,学生们不必坐好,他们可以坐着或站在任何喜欢的地方,故D项描述错误。4.C标题归纳题。文章主要介绍了美国学生的学习方式,他们如何选择学科及老师等,只有C项“美国学生的学习方法”与文章主旨吻合,故选C。二、任务型阅读。Should Shanghai bid for(申办) the Summer Olympics in 2028? Here are some peoples opinions.Some people said, “The games will improve Shanghais global influence and the city is powerful and must try to become a platform(平台) for major international dialogues.43. Shanghai has succeeded in holding the World Expo in 2010 and the city can also hold a successful Summer Olympics.” Others, however, are not sure that its a good idea. They think the Olympics would be too expensive and the money could be better spent on other things.44.The 2008 Beijing Olympics brought much prestige(声望) to the city and to China, but its cost, over $40 million, was high and the Olympic site(场地) in the center of the city is now largely unused. Could Shanghai learn from Beijings experience and do it better?My answer is yes. As one American said, “A great city has to do great things.” Shanghai is a great city and is not afraid of facing challenges. Holding the 2028 Summer Olympics would prove that.1Why dont some people agree to bid for the 2028 Summer Olympics?2How much did the 2008 Beijing Olympics cost?将划线句子翻译成汉语:34给文章起一个适当的标题:5
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 年度协议如何谈合同
- 2025年第十届全国大学生预防艾滋病知识竞赛抢答题库及答案(共70题)
- 湖州买房定金协议书
- 床垫销售合同协议书
- 廉洁供应协议书模板
- 扬帆计划社会协议书
- 扶贫资金购买协议书
- 找人办事送礼协议书
- 承办比赛协议书范本
- 承包劳务的合同范本
- 2025年医药销售经理招聘面试参考题库及答案
- 2025年大学《国际政治-大国关系研究》考试备考试题及答案解析
- 《管理学》复习题及答案 (一)
- 气瓶专项应急预案
- 8《匆匆》第一课时 课件
- 2025年西宁市城东区面向社会公开选拔社区工作人员笔试考试参考试题及答案解析
- 2025年宪法宣讲课件
- 2025新疆天泽工程管理有限公司及所属公司部分岗位社会招聘27人笔试历年参考题库附带答案详解
- 中医骨伤科学试题及参考答案
- 2024年全国住房城乡建设行业职业技能大赛钢筋工技术文件
- 新消防法考试题库(100)题
评论
0/150
提交评论