2019届高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第1页
2019届高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第2页
2019届高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第3页
2019届高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第4页
2019届高中英语Unit4EarthquakesSectionⅡTheLanguagePointsofReading(第1课时).docx_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Section The Language Points of Reading课时作业(一)对应学生用书P39完形填空Once upon a time, there was a bird made of stone. She was beautiful and magic. She lived near the entrance to a beautiful _1_ between two mountains. The bird was so _2_ that she had to walk on the ground instead of _3_ in the sky.Though she couldnt fly, she _4_ looking up at the trees every day. She _5_ one day being able to fly and see the _6_ forest from up high. _7_, that dream was gone after a great fire. When the fire was _8_ put out, all that was left of the trees were stumps. _9_ plants and animals that had lived there were gone. The stone bird was the only one that didnt _10_ in the fire. When she saw what had _11_ to the trees, she felt very sad. Looking at the burnt trees, she couldnt _12_ crying. She cried for hours and days. She cried with such a feeling that her _13_ were wearing away her stone _14_. Finally all her body was worn away and the bird had _15_ some water. But when the _16_ came out, the water rose into the sky and became a happy little cloud which could fly over the trees and see everything _17_.Since then, the little cloud has traveled all over the world. She enjoyed the _18_ of all the forests and beautiful countryside. She never _19_ what had burnt the trees, so she was very careful to pour her rain down on any tree she saw _20_. She saved a lot of trees.1A.field BlakeCsea Dforest 答案:D根据下文中6空后面的“forest”可知答案为D。2A.proud BsurprisingCheavy Dpretty答案:C根据后半句“had to walk on the ground”可判断这只鸟儿太重,故选C。3A.walking BtryingCsinging Dflying答案:D根据“in the sky”及下一段第一句可判断此处为在空中飞翔,故选D。4A.needed BbeganCenjoyed Ddisliked答案:Cneed “需要”;begin “开始”;enjoy “喜爱,享受”;dislike “不喜欢”。由第5空后的“one day being able to fly . forest from up high”可知,此句应为:她喜欢每天仰视着那些树木,故选C。5A.made up Bdreamed ofCgave up Dtalked about答案:Bmake up “编造,化妆,组成”;dream of “梦想”;give up “放弃”;talk about “谈论关于”。由第7空后的“that dream was gone”可知,此句应为:梦想某天能飞起来,故选B。6A.dusty Bpoor Csmall Dbeautiful答案:D根据上文1空前的“beautiful”可知选D。7A.However BAlsoCTherefore DSo答案:AHowever “然而,但是”;Also “也”;Therefore “因此”;So “所以”。根据句意可知,上下文应为转折关系,故选A。8A.sadly BpossiblyCfinally Dsuddenly答案:C根据语境可知,此句应为:当大火最终扑灭时,树木所留下的只有树桩,故选C。9A.Some BAllCFew DNo答案:B根据下文第10空前的“the only one”可知,所有的植物和生活在这的动物消失了。10A.change BliveCwatch Ddie答案:Dchange “改变”;live “居住”;watch “观看”;die “死亡”。由第9空所在句子所述“所有的植物和生活在这里的动物都被大火烧死”可知,这句话的意思是:石鸟是唯一没有死在火灾里的。11A.happened BcomeCmoved Dclimbed答案:Ahappen “发生”;come “来到”;move “搬到”;climb “爬到”。根据语境可知,这句话的意思是:当她看到树木身上所发生的事情时。12A.continue BstartCkeep Dstop答案:D根据下文中的“she cried for hours and days”可知应选stop, couldnt stop doing sth. “禁不住做某事”,故答案为D。13A.minds BfeelingsChands Dtears答案:D根据下文中的“wearing away her stone”可知,能够与其搭配的只有tears,上文“she cried for hours and days”也是指示。14A.house BheartCbody Dhabit答案:C根据下文中的“Finally all her body was worn away and .”,可知答案为C。15A.cared about Bturned intoCturned up Dlooked for答案:B根据语境可知,这句话的意思是:这只鸟转变为水。turn into “变成”。16A.star BairCmoon Dsun答案:D根据常识可知,能够让水变成水蒸气再变为云的只有太阳。17A.below BaboveCbackward Dahead答案:A根据第6空所在句子中的“forest from up high”及本空所在句子中的“fly over the trees”可知,本句话的意思是:在空中这只鸟飞过森林,看见下面的所有事物。18A.views BareasCcolours Dnumbers答案:A根据上下文可知,这句话的意思是:她欣赏着所有森林和美丽乡村的景色。19A.found BexplainedCforgot Dknew答案:Cfind “发现”;explain “解释”;forget “忘记”;know “知道”。根据本句中由so引导的结果状语从句可知,这句话的意思是:她从未忘记是什么烧毁了树木。20A.falling BburningCgrowing Dshaking答案:B根据语境可知,雨水浇灭的应为燃烧的树木。阅读理解AA great yellow dust cloud covered the Chinese capital Wednesday, cutting visibility (能见度) to less than 100 meters, making the worst sandstorm in recent years.Few pedestrians could be seen in the streets, but thenumberof traffic policemen was increased, ensuring the expressways and airport remained inoperation.Wang Hongsheng, a senior citizen living in Beijing for more than 60 years, said such weather had seldom been seen in the city in recent years. “I remember seeing such sandstorms in the old days.”In the southern part of the city, the sky was darkened by a fog of sand, forcing vehicles and shops to turn on their lights.The municipal government and information service departments have taken emergency measures to deal with the sandstorm.Large advertising hoardings in the city were also being monitored against the wind and sand. A policeman on the Changan Street said that the number of vehicles and their speeds had decreased. No serious accidents have yet been reported.Although the meteorological department had forecast the sandstorm on Tuesday and warned citizens to prepare for it, many people were shocked by the yellow sky this morning.Before dawn this morning, the cold air brought some rainfall to Beijing. The rain has helped to control local dust, but failed to stop the strong sandstorm, said experts.Experts also warned citizens to take care if going out in the weather.1What could be the best title of the passage?ASandstorm Hit BeijingBThe Worst SandstormCFew Traffic on the StreetDWeather Seldom Seen答案:A标题判断题。该文是一篇新闻报道,文章的首句是主题句,概括了文章的主要内容,由此可知文章主要讲述沙尘暴袭击北京这件事,故选A项。2When sandstorm covered the city, _.Athe expressways were closed downBthe airports were not in useCmore traffic policemen were on dutyDmore buses appeared答案:C细节理解题。根据第二段中的“. but the number of traffic policemen was increased”可知,路上行人减少,但是交警增多了。3The shops had to turn on the lights because _.Ait was nearly nightBthey wanted to direct the wayCthey wished people to come inDthe sky was made dark by the sandstorm答案:D细节理解题。根据第四段中的“. the sky was darkened by a fog of sand”可知,当时天气昏暗,车辆和商店不得不打开了灯。4From the passage we can infer that _.Ait is not safe to go out in such weatherBsandstorm usually comes after the rainCsandstorm usually follows a fogDsandstorm is caused by local dust答案:A推理判断题。根据文章末“专家警告市民在这样的天气外出要当心”可知,在这样的沙尘天气里外出不安全。1ensure v. 确保2emergency adj. 紧急的3shock v. 震惊,震动1the number of 数量2in operation 工作中;生效B Earthquakes strike suddenly at any time of the day or night, but theres no way to tell when. If an earthquake happens, it may cause many deaths, injuries and damage. So you need a good preparation ahead of time. Decide how and where your family will get together if separated. Choose an outofstate friend or relative that the family members can call after the quake to report where they are and how they are. Know the safe places in each room: under the strong tables, desks, or against inside walls. Keep enough food, water and other things, including a flashlight, a radio, medicines and clothing. During the earthquake, you should keep a clear head and never be too nervous to know what to do. Protect your head and neck with your arms. If possible, take a book, a pillow or any other things to protect yourself from falling glass and ruins. If you are indoors, you must immediately lie under any strong furniture. If outdoors, move to an open area away from trees, buildings, walls or power poles. If you are in a narrow valley, move to the centre of it and look up for falling stones. If you are in a car, move to the side of the road and stop the car. Do not stop near buildings, power lines or on or under bridges. Stay in your car until the shaking stops. Do not move a badly injured person unless he is in great danger after the earthquake. Do not use the telephone immediately unless there is a serious injury or fire. Turn on your radio for instructions and news reports. Bepreparedfor aftershocks. If you want to leave your home, post a message inside your home telling your family members where you can be found.5To prepare for an earthquake, we should make sure of _.Awhen an earthquake may happenBthe place where we can find our familyChow to receive instructions and news reportsDthe money with which we can buy food and water答案:B细节理解题。根据第一段第四句可知,要提前确定地震后家人会合的地点。故B项正确。6If we are driving w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论