高考英语一轮复习Unit2Healthyeating练习新人教版.docx_第1页
高考英语一轮复习Unit2Healthyeating练习新人教版.docx_第2页
高考英语一轮复习Unit2Healthyeating练习新人教版.docx_第3页
高考英语一轮复习Unit2Healthyeating练习新人教版.docx_第4页
高考英语一轮复习Unit2Healthyeating练习新人教版.docx_第5页
已阅读5页,还剩2页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 2Healthy eating.阅读理解A“Well,I made it,” says Greg Daniels with a smile.Recently there have been news reports and television shows reporting on the quality of school lunches.According to federal guidelines,French fries count as a serving of vegetables.Many parents and others are upset that a salty,deep-fried food is replacing healthier options like carrot sticks.As a result,the potatowhat French fries are made ofhas been getting a bad rap.“The problem is not the potato,” insists Greg.“Potatoes are very healthy.But any food,even carrots or lettuce(生菜),will be less healthy if its cooked in grease(油脂).”Two months ago,Greg decided to eat nothing but potatoes for 60 days.As a high school science teacher and son of a potato farmer,he wanted to do something to draw attention to potatoes as a healthy food and a good choice as part of anyones regular meals.“Its been an interesting experience,” Greg said.“For a while,I wasnt sure I would make it.I was pretty tired of eating potatoes after a few weeks.”But for Greg there were some benefits that he hadnt expected.Hes lost 15 pounds and he feels better than he has in years.“I have so much more energy,” he says.“Ive been running and playing on a local basketball team,and I feel like Im playing as well as I did when I was in high school.”And Greg has gotten a lot of attention,much more than he expected.“Its been fantastic.Thousands of people have read my blog.Ive been sharing recipes and talking about the experience.Every day I get to tell people what a great idea it is to eat potatoes.”Greg is glad to be back to a normal diet,but he still eats potatoes at least 5 or 6 times a week.“Everyone should!” he says with a smile.“Potatoes are healthy and taste great!”1.What does the underlined part “getting a bad rap” in Paragraph 2 mean?A.Receiving little attention. B.Obtaining an unfair judgement.C.Getting more and more popular.D.Becoming good for peoples health.2.Why did Greg decide to eat potatoes only?A.Because potatoes are cheap. B.To draw attention to himself.C.To prove that potatoes are healthy.D.Because he loves potatoes very much.3.After eating potatoes for a few weeks,Greg.A gave up his plan B.put on some weightC.became less healthyD.was sick of potatoes4.After eating potatoes for 60 days,Greg.A.became a little weak B.became much healthierC.could not eat potatoes any moreD.decided to keep eating potatoes only语篇解读:本文是记叙文。一位高中教师通过坚持60天内只吃土豆证明土豆是健康食品。答案及剖析:1.B词义猜测题。由“The problem is not the potato,” insists Greg .if its cooked in grease可推断,此处指炸薯条的原料土豆得到了不公平的评价。2.C细节理解题。由第四段末的he wanted to do something to draw attention to potatoes as a healthy food and a good choice as part of anyones regular meals可知,Greg之所以决定只吃土豆是为了证明土豆是健康食品。3.D细节理解题。由第五段末的I was pretty tired of eating potatoes after a few weeks可知D项正确。4.B细节理解题。由倒数第三段中的Hes lost 15 pounds and he feels better than he has in years.可知,连续60天吃土豆后,Greg变得更加健康了。B(2018陕西宝鸡高三教学质量检测)Companion planting is the idea that some kinds of plants can help each other grow.Plants that are compatible together generally have similar needs in terms of nutrients,soil and moisture levels.Advice about which plants are compatible is sometimes based more on tradition than proof.But experts say there is evidence to support certain combinations.These can improve harvests,reduce disease and help with pest control by attracting helpful insects.For example,some kinds of soil bacteria take nitrogen(氮) from the air and make it into a form that plants can use.The plants hold the nitrogen in their roots.Legumes(豆科植物)are especially good at this nitrogen-fixing.Then any crops that share the same space with the legumes can get the nitrogen when the roots are broken down.Beans and potatoes can also share territory well because their roots reach different levels in the soil.Deep-rooted vegetables get nutrients and moisture from lower down in the soil,so they do not complete with plants with shallower roots.But some plants placed together may harm each others development.For example,tomatoes do not like wet soil but watercress does,so you would probably want to keep them separated.Some kinds of produce should be kept apart even after being harvested.This is because of ethylene gas(乙烯气体).Ethylene is a plant hormone(激素)that can cause some foods to ripen too quickly.Apples release ethylene gas.Apricots,melons and tomatoes also release a lot of ethylene.Some vegetables are easily affected by ethylene,including asparagus,broccoli,cabbage and cucumbers.This risk of ripening too soon is why markets often separate high ethylene-producing foods from those that are sensitive to the gas.But if you put an apple in a bag with a green banana,the ethylene from the apple will make the banana ready to eat sooner.What about peaches,plums and nectarines? These kinds of fruit do not need any help from an applethey release enough ethylene to ripen themselves.But that does not mean there is no way to get the job done faster.Growers suggest placing the fruit in a fruit bowl or in a paper bag with the top folded over.Keep the fruit at room temperature,out of direct sunlight.Once the fruit is soft enough,either use it or put it in the refrigerator to keep it from getting too ripe.5.Companion planting refers to the idea that A.some crops can grow together to benefit each other.B.some crops have the similar needs of nutrients,soil and water level.C.some plants can damage each other if grown together.D.a good farming method to prevent natural disasters.6.According to the text, cannot grow together.A.beans and potatoesB.tomatoes and watercressC.legumes and corns D.rice and sugarcane7.What is the function of ethylene?A.To improve the quality of fruits.B.To produce a poisonous gas.C.To keep vegetables fresh. D.To make fruits ripe earlier.8.The text is most likely to be taken from .A.a newspaper of medicineB.a magazine of biologyC.a journal of agricultureD.a travel report语篇解读:这篇文章主要介绍了一些农业知识,其中说明了哪些植物可以混栽,哪些植物不能一起种植以及有些植物可以挥发乙烯气体。答案及剖析:5.A细节理解题。由Companion planting is the idea that some kinds of plants can help each other grow.Plants that are compatible together generally have similar needs in terms of nutrients,soil and moisture levels.可知,混栽植物指的是有些植物可以一起种植,彼此受益的观点,选A。6.B细节理解题。由For example,tomatoes do not like wet soil but watercress does,so you would probably want to keep them separated.可知,西红柿和西洋菜不能一起种植,选B。7.D细节理解题。由Ethylene is a plant hormone(激素)that can cause some foods to ripen too quickly.可知,乙烯气体的作用是让果实早点成熟,选D。8.C推理判断题。这篇文章主要介绍了一些农业知识,所以这篇文章最可能出自农业杂志,选C。.语法填空(2018安徽皖南八校第三次联考)Youth seems to be fading away in my life,only leaving me some unforgettable 1.(memory).Things that we believed would last forever had 2. (actual) gone in a second before we realized it.Those who we used to deeply love have now become strangers.Our once pure and beautiful dream is gradually fading away with time passing by.This is youth,3. is indeed an endless cycle from familiarity to strangeness and from strangeness to familiarity.Human is such a strange animal that we mostly ignore something 4. we lose it.We 5. (gain) a lot of things,but also we have lost a lot.We are in great effort in changing our fate and bringing more happiness to people around us.However,we soon realize it is difficult 6.(achieve) any of them.It is a lifelong promise.Many things would change with time and no one can guarantee eternity (永恒).So,silence becomes the best 7. (solve) to all difficulties and hardships.The flying youth has deposited (沉积) too many things in our heart.Life should 8. (treat) with special care.We should treasure every moment of sincerity and gratefulness because 9. best things will be gone very easily.If you do not want to have tearing eyes,then just try to smile and hold a positive attitude towards 10. (you) life every day!答案及剖析:1.memories考查名词复数。根据前面的“some unforgettable (memory).” some unforgettable 可知,有许多令人难忘的记忆,所以要用复数memories。2.actually考查副词。分析句子结构可知,此处作状语修饰gone,因此要用其副词形式,故用actually。3.which考查非限制性定语从句。分析句子结构可知,此处引导非限制性定语从句,修饰先行词youth,并在定语从句中作主语,故用which。4.until/before/unless考查连词。分析句子可知,是说人在失去某些东西时/之后才会知道忽略了它。故可填until/before/unless。5.have gained考查时态。根据后一句“but also we have lost a lot.”可知,表示已收获了很多的同时也失去了很多,表示动作已完成,故填have gained。6.to achieve考查非谓语动词。It is +形容词+to do sth.,为固定句式,这种句式中的it是形式主语,真正的主语是后面的动词不定式。句意:然而,我们很快意识到要实现它们是很困难的。故本题填to achieve。7.solution考查名词。根据空前的the best可知,此处要用名词形式,故用solve的名词solution。8.be treated考查语态。分析句子结构可知Life与treat之间存在被动关系,所以要用被动语态。而should后要用动词原形,故填(should) be treated。9.the考查冠词。分析 best things可知,形容词最高级前要用定冠词the,故本题填the。10.your考查代词。分析句子If you do not want to have tearing eyes.,hold a positive attitude towards (you) life every day!可知,如果你不想流泪,那就试着微笑,每天积极面对生活。此处修饰名词life,故用形容词性物主代词your。.短文改错(2018山东临朐一中5月模拟检测)Dear Miss Brown,boys and girls,Today we gather here to have a send-off meeting.Our English teacher Miss Brown was going to return to her own country tomorrow.On behalf of all my schoolmates as well as myself I express their hearty thanks to her.In the past two years Miss Brown has taught us writing English.We enjoyed her lessons very much because of her method of teaching was quite different from other.That she gave us in the lessons was both lively and interestingly.With her help,we wouldnt have made rapid pr

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论