已阅读5页,还剩3页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 3 Inventors and inventions 阅读理解A(2019郑州第二次预测)Many years ago, people relied on the sun, the moon and stars to find their way around. Later, the compass was introduced. And now, we have satnav(卫星导航) systems to guide us. A satnav system uses groups of satellites to show the users location. They send information to a receiver, such as a smart phone, to show us where we are.The earliest built satnav system is the Global Positioning System, which belongs to the US. Then there is Russias Global Navigation(导航) Satellite System, the European Unions Galileo and Chinas own satellite navigation system, BeiDou.On October 14, 2017, an ARJ21700 plane, which was the first domesticallyproduced jet equipped with the BeiDou navigation system, successfully completed a test flight. The results showed the performance of the system developed by China matches that of similar systems produced abroad, according to the Commercial Aircraft Corporation of China.Since its introduction in 2000, the BeiDou navigation system has seen increasing numbers of applications linked to everyday life, from shared bikes to farming.When it comes to shared bikes, smart locks that support BeiDou chips offer more accurate positioning than others, making it easier to find a bike.Farmers can use BeiDouenabled tractors to plow(犁) the soil and use unmanned aircrafts with BeiDou to sow seeds, which can improve efficiency and make better use of resources. BeiDous farming applications have spread from Heilongjiang Province to Beijing, Liaoning, Shanxi, Hubei and other regions across China.With its many uses, the BeiDou navigation system is even playing a big role in the Belt and Road(“一带一路”) construction.“To date, the BeiDou system has covered most parts of the AsiaPacific region, as well as countries along the Silk Road Economic Belt and the 21st Century Maritime Silk Road,”said Yang Changfeng, chief designer of the BeiDou system.Today, there are more than 20 BeiDou satellites above our heads, and China plans to launch even more this year to expand the BeiDou network to better serve the Belt and Road Initiative.“As BeiDou expands its overseas reach, it will be increasingly popular in the logistics(物流) industry,”said Miao Qianjun, secretarygeneral of the navigation services association.“Ships, for example, can use it to position themselves while sailing across oceans to European countries, no longer limited to Southeast Asian regions in the near future.”【解题导语】本文是一篇说明文。作者主要介绍了中国的北斗卫星导航系统在生活中的运用,如共享单车、农业等。1What is the purpose of the first two paragraphs?ATo compare some modern satnav systems.BTo describe the benefits of satnav systems.CTo tell us how satnav systems were created.DTo introduce some satnav systems and their functions.D解析:写作意图题。第一、第二段介绍了卫星导航系统的作用、简单的原理及全球主要的卫星导航系统,故答案是D。2What can we know about the BeiDou navigation system according to the article?AIt was used successfully in a new jet plane.BIt is more powerful than other satnav systems.CIt was introduced to China on October 14,2017.DIt wasnt used in our everyday life until recently.A解析:细节理解题。根据第三段首句“On October 14, 2017, an ARJ21700 plane, pleted a test flight.”可知,一架装备有北斗卫星导航系统的喷气式飞机成功完成了试飞,故答案是A。3According to the article, the BeiDou navigation system is already widely used for _Aplowing the soil and sowing seedsBimproving the efficiency of networksCproducing more smart locks for shared bikesDnavigating ships across oceans to European countriesA解析:细节理解题。根据第六段中的“Farmers can use.to sow seeds”和“BeiDous farming applications.regions across China.”可知,北斗卫星导航系统已经广泛运用于耕地、播种中。故答案是A。4What is Miao Qianjuns attitude toward the future of the BeiDou system?AWorried.BCasual.CPositive. DDoubtful.C解析:推理判断题。根据题干中的关键词Miao QianJun定位到最后一段,根据该段首句“As BeiDou expands.the navigation services association”可知,他认为,北斗卫星导航系统将会在物流业中越来越受欢迎,由此可推知,他对北斗卫星导航系统的前景是持积极乐观的态度的,故答案是C。B(2019济南模拟)A European Union program is letting blind people experience famous paintings for the first time. It uses threedimensional(3D) printing to recreate famous paintings so they can be touched.One painting printed with the new technology is Gustav Klimts “The Kiss”. It is a popular attraction at the Belvedere Museum in Vienna, Austria. The painting shows a man and a woman standing in a field filled with flowers. They are wearing gold robes and have their arms around each other. The man leans down to kiss the woman.Klimt finished the painting in 1908. Until now, people who had trouble seeing could not appreciate the artwork. But thanks to the reproduction they can touch the piece and feel the ridges and depressions. Andreas Reichinger started making 3D versions of artwork in 2010. He said this reproduction was his most difficult project because the couples robes are so detailed.Dominika Raditsch is a blind museum visitor. She touched the reproduction. As she moved her hands around it she said, “Exactly, can you see these? There are so many details.”Raditsch said she could imagine what the original painting looks like when she touched the reproduction. “Its somehow round. You can feel it. You can feel it. It comes with it. And in many places its so smooth. And then I think to myself: it probably shines too!” Raditsch said.The Belvedere is not the only museum to have 3D versions of its artwork. Some of the pieces at the Prado Museum, in Madrid, Spain have reproductions that can be touched. But the piece in Vienna has one special part: it is made with widely available 3D printing technology. That means one day, blind art fans anywhere in the world could download the source files and print the reproductions themselves.【解题导语】本文是一篇说明文。文章讲述了欧盟的一个项目使用3D打印技术重现名画,让它们可以被视障人士触摸到。5What is “The Kiss”?AA European Union project.BA popular painting.CA 3D technology.DA famous museum.B解析:细节理解题。根据第二段中的“One painting printed with the new technology is Gustav Klimts The Kiss. It is a popular attraction.” 可知,吻是一幅深受大家欢迎的画作。故选B项。6Why did Reichinger say this reproduction was difficult to finish?AThe painting was reproduced detailedly.BThe original artwork was made in 1908.CBlind art fans cant download the source.DThe 3D technology is not available.A解析:细节理解题。根据第三段中的最后一句可知,Andreas Reichinger说吻是最难完成的作品,因为那对恋人的长袍细节很多。故选A项。7How did Raditsch feel when she first touched the reproduction?AAwkward.BPuzzled.CExcited. DNervous.C解析:推理判断题。根据第四段中的“You can feel it. You can feel it.”可以推测出Raditsch“激动的”心情。故选C项。8What is the best title for the text?AA European Union Program for Museum VisitorsB3D Printing Lets the Blind Experience Famous PaintingsCHow to Reproduce the Worldfamous PaintingsDA Special Museum for Art Fans in Vienna, AustriaB解析:标题归纳题。根据第一段中的内容可以看出,用3D打印技术让视障人士体验名画是文章的中心,下文是围绕该话题展开介绍的。故选B项。 完形填空(2019西宁检测)Many students often say that they dont have “enough time” to do all their schoolwork. My _1_is often brief, “You have as much time as the president.” I usually carry on a bit about _2_twenty four hours in the day for everyone, and suggest that “not enough time” is not a(n)_3_explanation of _4_something done._5_in graduate school, I tried to prove to one of my professors _6_saying that I was working hard. His answer to me was, “Thats irrelevant. _7_is important is the _8_of your work.”Since then I have had time to think carefully about the trick of “_9_”, and I have come to some _10_all relevant to the problem of how much time we have.If you analyze the matter, you can identify two parts of the problem: There is, _11_,the matter of “time”, which we can think of _12_. Then there is the problem of “work” during that time. But, as my professor suggested, its not how hard one works _13_the quality of the product thats important.That led me to a new idea: the quality of the work. That _14_is perhaps best explained by a sign I once saw on the wall in someones office:“Dont work harder._15_” There is a lot of sense in that idea.If you cant get more time, and few of us can, the only solution is to improve the quality of the work. That means thinking of ways to get more out of _16_time than we might otherwise get. That should lead us to an analysis of our work habits. Since “work” for students usually means“homework”, the expression “work habits” should be read as “_17_ habits”Then, as a smart student, you will _18_those skills that you use in study,_19_reading and writing. If you learn to read better and write better, there are big benefits that _20_in all your studies.【解题导语】本文是一篇议论文,主要论述了“工作和学习不要总是强调更勤奋,而应当强调更聪明”这一观点,指出应当提高自己的工作质量和工作效率,而不是一味强调“勤奋”。1A.questionBidea Creply DkeyC解析:根据该句中的“You have as much time as the president.”可知,该处回答了上文的疑问;C项意为“回答”,故C项正确。A项意为“问题”,B项意为“想法”,D项意为“关键,答案”,都与语境不符。2A.there being Bthere are Cthere be Dthere to beA解析:根据该句中的“twenty four hours in the day for everyone”可知,每个人每天都有24小时,故用“there be”结构,表示“存在,有”,介词about后跟名词、代词、动名词作宾语,故A项正确。3A.strange Bacceptable Csurprising DdemandingB解析:根据语境可知,每个人每天都有24小时,所以“没有足够的时间”作为解释是不能接受的;B项意为“可接受的”,故B项正确。A项意为“奇怪的”;C项意为“令人惊讶的”;D项意为“要求高的,费力的”。4A.no getting Bnot getting Cno letting Dnot lettingB解析:根据语境可知,每个人每天都有24小时,所以“没有足够的时间”不能解释没有完成工作。get something done 为固定搭配,意为“完成某事”,该处表示否定,前面用not,故B项正确。5A.Since then BJust now CEver DOnceD解析:根据该句中的“I tried to prove to one of my professors”,结合下文的“His answer to me was”可知,该处叙述的是一件过去发生的事情,D项意为“曾经”,故D项正确。A项意为“从那时起”;B项意为“刚刚,刚才”;C项意为“曾经”。6A.by Bin Con DuponA解析:根据该句中的“saying that I was working hard”可知,“我”试图通过说“我”自己工作勤奋来向“我”的一位教授证明自己;A项表示方式,故A项正确。7A.That BWhat CWhether DIfB解析:分析该句结构可知,空处引导主语从句,也作该从句的主语,故用连接代词what;该句意“重要的是你的工作质量”,故B项正确。8A.quantity Bamount Cnumber DqualityD解析:根据上文中的“I was working hard”,结合该句语境和第三段最后一句中的“quality”可知,教授对“工作勤奋”的回答是“重要的是工作质量”;D项意为“质量”,故D项正确。A项意为“数量”;B项意为“数量”;C项意为“数字”。9A.hard worker Bhonest student Cbusy president Dfuture graduateA解析:根据该段第一句中的“I was working hard”,结合空前一句教授对此的回应可知,从那时起“我”就开始仔细思考“勤奋工作者”的技巧;A项和“working hard”匹配,故A项正确。B项意为“诚实的学生”;C项意为“忙碌的总统”;D项意为“未来的毕业生”。10A.constructions Bcontributions Cconclusions DconcentrationsC解析:根据该句中的“I have come to”,结合下文内容可知,就此问题,“我”已经得出结论。C项意为“结论”,故C项正确。A项意为“建筑”;B项意为“贡献”;D项意为“集中”。11A.of course Bin factCas a result Das a wholeA解析:根据语境并结合常识可知,这一问题中最重要的当然是时间;A项意为“当然”,故A项正确。B项意为“事实上,实际上”;C项意为“结果是”;D项意为“作为整体”。12A.if followed Bif fixed Cas followed Das fixedD解析:根据空后一句“Then there is the problem of workduring that time.”可知,接下来是在此期间的“工作”问题;据此可以判断,该处是说,人们总是认为时间是固定不变的,故D项正确。13A.so Bb
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 目标意识面试题及答案
- 2025中央空调维护保养合同范本
- 2026届山东省济宁市鱼台县第一中学高二化学第一学期期末学业质量监测试题含答案
- 2025电子产品销售合同样式参考
- 2025网约车挂靠车辆合同范本
- 自我介绍稿模版
- 2025年联合购置货车运输合同协议书
- 湖北省长阳县第一高级中学2026届化学高二上期末达标检测模拟试题含答案
- 杜郎口中学2026届化学高三第一学期期末考试模拟试题含解析
- 2025隧道工程承包合同
- 【初三】【秋季上】期中家长会:初三已至同心共赴【课件】
- 老山战役课件
- 民兵应急救援知识培训课件
- 2025年合肥市轨道交通集团有限公司第二批次社会招聘12人笔试历年参考题库附带答案详解(3卷合一)
- 安全文明施工监理实施细则(水利工程)
- 2025年时事政治必考题库附参考答案
- 加气站安全生产费用提取和使用管理制度
- Unit4Weatherandourlife(单元解读讲义)英语鲁科版五四制四年级上册
- 铝合金门窗施工重点难点分析报告
- 蜡疗技术的应用
- 《组织行为学》课件-第12章 组织文化
评论
0/150
提交评论