已阅读5页,还剩20页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
铁人中学2018级高一学年上学期期中考试英语试题试题说明:1、本试题满分 150 分,答题时间 120 分钟。2、请将答案填写在答题卡上,考试结束后只交答题卡。第一部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABudget Hotels (经济型酒店) in BloomsburyBloomsbury is one of the most central areas in London. There are many traditional-style small hotels. The hotels listed below are our picks of the best budget hotels in the area.Arosfa HotelArosfa Hotel lies on the corner of Torrington Place and Gower St. The Arosfa was once the home of the famous Pre-Raphaelite painter, Sir John Everett Millais. The hotel takes pride in the quality, cleanliness and value that they offer to their guests. For your comfort and safety, smoking inside the hotel is not allowed.Address: 83 Gower St, London, WC1Breakfast: English breakfastInternet service: Free WiFi and two personal computers for guestsGeorge HotelThe George is a friendly and comfortable smoke-free hotel on a quiet street in North Bloomsbury. All rooms have a work desk and tea/coffee facilities are provided. Its only a 10-minute walk from Kings Cross, St Pancras railway station and Euston railway station.Address: 58-60 Cartwright Gds, London, WC1Breakfast: English breakfastInternet service: Free WiFiRidgemount HotelThe Ridgemount is one of the cheapest hotels in the area. A friendly place and the standard rooms with shared bathrooms are provided for guests. You can speak Welsh or English with the hotel workers. They will be happy to provide useful advice on the area.Address: 65-67 Gower St, London, WC1Breakfast: English breakfastInternet service: Free WiFiArran House HotelThe Arran House is a popular family-run hotel. Its a little more expensive than the other hotels in the area. Rooms with shared bathrooms are provided.Address: 77-79 Gower St, London, WC1Breakfast: English breakfastInternet service: Free WiFi1. What makes Arosfa Hotel different from the other three?A. It is run by a family. B. It provides free WiFi.C. There is a smoking area. D. It offers personal computers.2. What do we know about George Hotel ?A. Its near some stations. B. It doesnt offer free breakfast.C. Guests can smoke in the rooms. D. It provides travel advice for tourists.3. Which hotel should you choose if you want a cheap room with shared bathrooms?A. Arosfa Hotel. B. George Hotel.C. Ridgemount Hotel. D. Arran House Hotel.【答案】1. D 2. A 3. C【解析】这是一篇应用文。文章介绍了布鲁姆斯伯里的四个经济型旅馆。【1题详解】推理判断题。根据文中对四个旅馆的介绍可知,他们都提供了免费的WiFi,只有Arosfa Hotel提供了电脑,这是Arosfa Hotel 不同于其它旅馆的地方,故选D。【2题详解】细节理解题。根据George Hotel 这则信息的Its only a 10-minute walk from Kings Cross, St Pancras railway station and Euston railway station. 可知,George Hotel离车站很近,故选A。【3题详解】细节理解题。根据第三则信息的The Ridgemount is one of the cheapest hotels in the area. A friendly place and the standard rooms with shared bathrooms are provided for guests.可知,Ridgemount Hotel 是比较便宜而且是公共浴室,故选C。BIn 1921, long before the Walt Disney Company turned Pooh (维尼熊) into an international star of TV and films, Christopher Robin Milne was given a toy bear on his first birthday from his father, A.A. Milne, who bought the stuffed (填充的) animal from a store. The stuffed animal was named Edward Bear. Years later, Edward was named Winnie. From the time Christopher Robin Milne was a baby until he was about 8 years old, he would receive different stuffed animals.A.A. Milne was a famous English author. As he watched his son interact (互动) with Winnie and friends, A.A. Milne thought his childs interaction with the collection of animals would make a great bedtime story. So Milne worked with artist Ernest H. Shepard and wrote the first Winnie the Pooh poem, where Edward Bear was known as “Teddy Bear”. The writings appeared in Punch magazine and in the book they wrote together, When We Were Very Young, which was published in 1924. In a four-year period, three more books that centered on the bear and his team followed: 1926s Winnie-the-Pooh; 1927s Now We Are Six; and 1928s The House at Pooh Corner.The books and poems about Pooh brought great success to the author, and the characters became favorites with young children and their families around the world. Their popularity led Disney to get the rights to make films about the characters in 1961. Five years later, Pooh, Tigger, Piglet and the rest of the team appeared on screen for the first time in Winnie-the-Pooh and the Honey Tree. The characters later appeared in TV shows, movies, video games and short films. Poohs most recent appearance came last year in the popular childrens program, Doc McStuffins, where he was a special guest.4. What do we know about Edward Bear?A. It was just a birthday gift for a baby. B. It was a popular toy bear among kids.C. It was an international star of many films. D. It was given to Christopher when he was 8.5. What didA.AMilne do according to Paragraph 2?A. He wrote many books about Pooh.B. He read many bedtime stories to his son.C. He wrote 5 books with Ernest H. Shepard.D. He encouraged his son to play with friends.6. Why did Pooh appear in Doc McStuffins?A. To meet a guest in this program. B. To be a special part of this program.C. To show it is also a popular program. D. To make its new film known to people.7. What is the best title of the text?A. Poohs influence on culture B. Great success of PoohC. The real story behind Pooh D. Pooh and his friends【答案】4. A 5. A 6. B 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了小熊维尼的由来,关于小熊维尼的书籍和诗歌给作者带来了巨大的成功,这些人物成为了全世界儿童和他们家人的最爱。由于他们很受欢迎使得迪斯尼在1961年获得了制作这些角色电影的权利。【4题详解】细节理解题。根据第一段的Christopher Robin Milne was given a toy bear on his first birthday from his father, A.A. Milne, who bought the stuffed (填充的) animal from a store. The stuffed animal was named Edward Bear. 可知,爱德华熊是Milne的爸爸送给他的一岁生日礼物,故选A。【5题详解】推理判断题。根据第二段的 Milne worked with artist Ernest H. Shepard and wrote the first Winnie the Pooh poem, where Edward Bear was known as “Teddy Bear”. The writings appeared in Punch magazine and in the book they wrote together, When We Were Very Young, which was published in 1924. In a four-year period, three more books that centered on the bear 可知,他写了很多关于维尼熊的书,故选A。【6题详解】细节理解题。根据最后一段的Poohs most recent appearance came last year in the popular childrens program, Doc McStuffins, where he was a special guest. 可知,小熊维尼是这个节目的特别的一部分,故选B。【7题详解】主旨大意题。本文主要介绍了小熊维尼的由来及小熊维尼受大家喜爱变得流行起来的原因,因此,本文讲述的是小熊维尼背后的真实故事,故选C。【点睛】主旨大意题是高考阅读理解常考四大题型之一,近几年来的高考都有考到该题型,透彻了解该题型且掌握其答题技巧十分必要。1.考法说明:考查对象分为三类:标题归纳、文章大意和段落大意。2.突破方法:仔细审题,看好范围。搞清楚问的是某一段还是全文的中心思想。正确选项的特点是:一般不出现细节信息;不含过于肯定或绝对的词语。使用略读,迅速将全段或全文浏览一遍。特别注意全文或所问段落的首句和尾句,因为它们常常是主旨要义的体现。作者的写作目的有三种:娱乐读者;说服读者接受某种观点;告知读者某些信息。考生应在理解全文的基础上领会作者的意图。标题的选择要在阅读原文的基础上,仔细考虑这句话或短语与文章主体是否有密切关系,概括性如何,避免三个错误:概括不够;过度概括;以事实或细节代替抽象概括的大意。本文第4小题问的是文章的主旨大意,要求选出文章的标题。考生要根据文章主要内容结合四个选项,找出准确全面的涵盖内容的标题。CMy friend Susan has a huge-hearted husband. He is once again on the front lines of fighting the fires in Northern CA. As a Chief Battalion leader, his job is very dangerous and his time away from his family is often for weeks at a time during “fire season”.Every time before he leaves, Ethan, Susan and each of the three teens hold one another and thoughtfully each shares the best of their traditions - each promises to do the tasks that will keep the family a well-oiled machine while Ethan is away.Ethan has brought back animals that lost their homes in the fires. By now, a gray rabbit, two parrots and a small group of Nubian goats have been added into the family.When Ethan is on duty, Susan keeps checking her cell phone for Ethans text messages. His substantial (大量的) white facial hair is often mistaken for that of Father Christmas by children who are carried out of their burning homes by him.For each rescued child, a toy bear is waiting to be matched with him/her. For each adult, Ethan provides clean clothes. He finds pleasure in doing his job well. He is grateful to be often on the front line with frightened people and their poor pets.I am mentioning Ethan because by now the big fire has been spreading widely for a week. It has caused 55 deaths and left 500,000 people homeless. Now I am here at my school site, and the smoky air is keeping our students inside, waiting for rescue.8. What is the familys attitude to Ethans work?A. They try their best to support Ethan. B. They promise to learn from him.C. They think its too dangerous. . D. They think Ethan is too busy.9. What do we know about the animals in Ethans home?A. They were caught in the wild. B. They were sufferers from the fires.C. They were gifts to the children. D. They were bought from pet stores.10. Whats the fifth paragraph mainly about?A. Why Ethan is thought to be a hero. B. Who are rescued from the fire.C. How Ethan helps the people. D. Why Ethan likes his job.11. What makes the author think of Ethan?A. His friend Susan. . B. The gifts Ethan gave.C. His students. D. The danger he faces.【答案】8. A 9. B 10. C 11. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的朋友Susan的丈夫Ethan的工作,他是个勇敢,有爱心的救援人员,他经常把救出来的小动物带回家,帮助那些被救的人,最后作者提到了大火已蔓延到他的学校,他们正等待救援。【8题详解】推理判断题。根据第二段一整段的内容可知,在Ethan 外出工作时,家人们相互拥抱,并承诺在Ethan 不在时使这个家也能很好的生活,由此可推断出,他的家人是支持他的,故选A。【9题详解】细节理解题。根据第三段的Ethan has brought back animals that lost their homes in the fires. 可知,Ethen带回来的动物都是从火灾中救出来的,故选B。【10题详解】主旨大意题。第五段提到在火灾之后,Ethan会给孩子小熊,给大人干净的衣服,由此可知,本段主要讲述的是Ethan是怎样帮助人的,故选C。【11题详解】根据最后一段的I am mentioning Ethan because by now the big fire has been spreading widely for a week. 及后面提到火灾已蔓延到他学校,可知,作者想到Ethan是因为他面临着危险,故选D。DGardening is popular in many parts of the world. This outdoor activity gives us beautiful plants, pleasant smelling flowers and fresh fruits and vegetables. But it also does a lot of good to our health.Gardening connects people. When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect chance to meet and spend time with your neighbors. Most people love to talk about their hobbies, and gardeners are no different. They usually enjoy showing people what they are growing. And most enjoy sharing advice and stories about their gardens almost as much as sharing flowers and vegetables from their gardens.Gardening is a great activity for children. It gets them outdoors and off computers, televisions and cell phones. Gardening is also a great teacher. It can teach a child about where food comes from and healthy eating. It also helps them to understand that the natural resources (资源) are not inexhaustible and the importance of using them carefully.Then, when you garden, you must move around. All the different movements needed for gardening, like bending and lifting, work small muscles (肌肉) in the body. And you can easily get good exercise when you are digging holes or pulling grasses.In a study, researches looked at more than 2,800 people over the age of 60. They studied their lifestyle habits, activities and health over a 16-year period. They found that gardening could lower the risk of future dementia (痴呆) by 36%. Gardening requires people do many repeated actions, such as picking off dying flowers. These actions have a calming influence on the brain. The brain is still active but not in the same way when we use computers.Youll feel wonderful when what you grow in a garden looks, smells, feels and tastes good.12. What can be inferred from Paragraph 2?A. Gardeners dont feel lonely. B. Gardeners are fond of sharing.C. Gardeners have many hobbies. D. Gardeners care about the environment.13. What does the underlined word “inexhaustible” in Paragraph 3 mean?A. Useless. B. Special.C. Endless. D. Cheap.14. What is the study used to show?A. Gardening is popular with the old. B. Gardening is good for health.C. Gardening can be a tiring activity. D. Gardening is better than playing computers.15. Whats the purpose of the text?A. To show how to garden. B. To encourage us to garden.C. To show gardening is popular. D. To encourage us to do outdoor activities.【答案】12. A 13. C 14. B 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了园艺对我们的好处,它能让人保持与他人的连接,它对孩子也有好处,还能锻炼身体。【12题详解】推理判断题。根据第二段的When you are gardening, you are outdoors. So it is a perfect chance to meet and spend time with your neighbors 可知,当你做园艺时,你可能会遇到邻居并和他们共度时光,由此推断出,你不会感到孤独,故选A。【13题详解】词义猜测题。根据上文的It can teach a child about where food comes from and healthy eating. “它能教会孩子粮食从哪里来及健康饮食”和下文的the importance of using them carefully “小心使用它们的重要性”可推测出本句要表达“这要他们理解了自然资源不是取之不尽的” ,因此,inexhaustible 的意思是用不完的,故选C。【14题详解】推理判断题。根据第五段的They found that gardening could lower the risk of future dementia (痴呆) by 36% 可知,作者提到这个研究是为了表明园艺有利于健康,故选B。【15题详解】推理判断题。本文全篇都在介绍做园艺的各种好处,由此可推断出作者写这篇文章的目的是鼓励我们去做园艺,故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Many people think that English writing is difficult. _16_ Here are some great writing tips that will help you improve your writing in a short time.Dont ramble(长篇大论). This is a very common mistake made by people who have poor writing skills. When they ramble, they are not paying attention to grammar. As a result, their sentences become very long. _17_ If you know you have poor grammar, use short sentences._18_ Think about each sentence carefully to make sure that it is correct before moving on. Its better to write a short passage that is easy to read and mistake-free than to write a long article that is filled with grammar mistakes.Increase your vocabulary. If you dont have a large vocabulary, you will find it difficult to write as you cant find right words to express yourself clearly. The solution (解决办法) to this problem is to increase your vocabulary. _19_ You can do this by reading the local newspapers daily, borrowing books from the library or watching English programs.Dont write when you are tired. Tiredness can lead to nothing to write. If you find yourself looking at a blank piece of paper with nothing to write, dont just sit there! Take a walk or a warm shower, or simply lie down to get some rest. _20_ Youll find that youll enjoy your writing a lot more and make fewer mistakes!A. Find out the mistakes youve made.B. Make sure your sentences are correct.C. You can pick up new words almost anywhere.D. Write what interests you most in the beginning.E. As a result, they may give up after trying hard for a while.F. The longer the sentences are, the more mistakes theyll make.G. When your mind is relaxed, you should go back to your writing.【答案】16. E 17. F 18. B 19. C 20. G【解析】这是一篇说明文。本文主要介绍了能够在短时间内帮助提高写作的几个写作技巧。【16题详解】过渡句。上文中提到了很多人认为英语写作很难,下文提到要介绍几个技巧,再结合所给选项,可知E“结果,他们努力一段时间后就可能放弃了”衔接最好,故选E。【17题详解】过渡句。结合上文的their sentences become very long (他们的句子变得很长)和下文的If you know you have poor grammar, use short sentences. (如果你知道你的语法不好,就使用短句子)可知,F“你写的句子越长,语法错误就有可能越多。”衔接最好,故选F。【18题详解】主题句。本段主要讲述了要力争写出准确的句子,为了避免错误,文章要写的短小准确,由此可推测出本段的主题句为B“确保你的句子是正确的”,故选B。【19题详解】推断句。结合上文及下文的You can do this by reading the local newspapers daily, borrowing books from the library or watching English programs. 可推断出,此处要表达:在任何地方都能学到词汇,而C正是此意,故选C。【20题详解】推断句。根据上文提到,疲劳的时候写作容易犯错,或写不出来,这个时候出去散散步,洗个热水澡或躺下来休息一下,由此可推测出,放轻松就容易写出文章来,而G“当你的思想放松时,你应该回到你的写作”与上文衔接很好,故选G。第二部分:语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题中所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。My mother and I started our morning by rushing into the local grocery store. I waited in line at the Starbucks counter while she _21_ around to pick up a few things.As I was _22_ there I noticed an elderly woman, wearing layers(层)_23_ layers of old torn clothing, moving behind me in line.She had a few toiletries(化妆品)and seemed to want the Starbucks cashier to _24_ since our queue was shorter than the grocery store queues were.At some point I became _25_ of her moving closer behind me it was _26_ than I was comfortable with! I instinctively(本能地)_27_ a hand over my purse and drew it closer to me. My fear and imagination raced creating wild _28_ about this homeless woman who might try to _29_ from me.Then it was my _30_ to order. As the cashier rang up my total, I discovered I was 37 cents _31_ . I called to my mother but she was hard of hearing. She asked me to _32_ what I said but she still couldnt _33_ me out.At that point, a long grey arm, with _34_ in its sleeves, _35_ over from behind me. She laid 37 cents out on the counter, saying, Here. We all need some _36_ sometimes.I was _37_ ! Here was a woman who clearly had very little to _38_ and in great need herself. I had judged her _39_ and she had reached out, voluntarily, to help me!What an amazing gift and lesson this woman gave me about _40_ others. Thank you, God!21. A. traveled B. shopped C. flew D. searched22. A. sitting B. lying C. resting D. standing23. A. upon B. after C. of D. in24. A. ring up B. make up C. put up D. take up25. A. ashamed B. afraid C. anxious D. embarrassed26. A. further B. slower C. quicker D. closer27. A. hid B. placed C. cleaned D. opened28. A. jokes B. stories C. lies D. problems29. A. take B. catch C. steal D. pick30. A. turn B. advice C. decision D. hope31. A. lost B. short C. missing D. enough32. A. replay B. rewrite C. repeat D. record33. A. break B. put C. drop D. make34. A. designs B. colors C. lines D. holes35. A. pushed B. threw C. stopped D. reached36. A. care B. concern C. help D. attitude37. A. frightened B. shocked C. encouraged D. excited38. A. give B. send C. report D. take39. A. wrongly B. naturally C. sharply D. clearly40. A. offering B. acc
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年全国康复医学技士考试专业知识试题(附答案)
- 干部管理岗位竞聘
- 2025年全国公路交通安全生产管理考试笔试试题含答案
- 班级管理中大数据应用框架
- 初中部托管申请书
- 岗位绩效管理培训
- 新型阻尼材料开发-洞察与解读
- 职校升大专申请书
- 体育中考自愿训练申请书
- 财务管理产品介绍
- 智慧树知到《大话机器人(青海大学)》2025章节测试附答案
- 消防设施施工安全保障措施
- 《康复评定技术》课件-第十七章 常见神经疾病的评定技术
- 华为客户接待流程
- 多缸高能液压圆锥破碎机安全操作规程
- 药品检验员题库(附答案)
- 2023-2024学年山西省太原市高二上学期期中考试地理试卷(解析版)
- 大学生心理健康与发展知到智慧树章节测试课后答案2024年秋华东师范大学
- 江苏省苏州市2024-2025学年高二上学期11月期中考试地理试题(解析版)
- 聘任监理合同范例
- 工伤事故分析报告范文
评论
0/150
提交评论