2019高考英语一轮复习练习题-Unit-3-A-taste-of-English-humour(含解析)新人教版必修4.doc_第1页
2019高考英语一轮复习练习题-Unit-3-A-taste-of-English-humour(含解析)新人教版必修4.doc_第2页
2019高考英语一轮复习练习题-Unit-3-A-taste-of-English-humour(含解析)新人教版必修4.doc_第3页
2019高考英语一轮复习练习题-Unit-3-A-taste-of-English-humour(含解析)新人教版必修4.doc_第4页
2019高考英语一轮复习练习题-Unit-3-A-taste-of-English-humour(含解析)新人教版必修4.doc_第5页
已阅读5页,还剩3页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

Unit 3 A taste of English humour李仕才【阅读理解插花】阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。Many of us love July because its the month when natures berries and stone fruits are in abundance. These colourful and sweet jewels form British Columbias fields are little powerhouses of nutritional protection.Of the common berries, strawberries are highest in vitamin C, although, because of their seeds, raspberries contain a little more protein (蛋白质), iron and zinc (not that fruits have much protein). Blueberries are particularly high in antioxidants (抗氧化物质). The yellow and orange stone fruits such as peaches are high in the carotenoids we turn into vitamin A and which are antioxidants. As for cherries (樱桃), they are so delicious who cares? However, they are rich in vitamin C.When combined with berries of slices of other fruits, frozen bananas make an excellent base for thick, cooling fruit shakes and low fat “ice cream”. For this purpose, select ripe bananas for freezing as they are much sweeter. Remove the skin and place them in plastic bags or containers and freeze. If you like, a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown. Frozen bananas will last several weeks, depending on their ripeness and the temperature of the freezer. If you have a juicer, you can simply feed in frozen bananas and some berries or sliced fruit. Out comes a “soft-serve” creamy dessert, to be eaten right away. This makes a fun activity for a childrens party; they love feeding the fruit and frozen bananas into the top of the machine and watching the ice cream come out below.1. What does the author seem to like about cherries?A. They contain protein. B. They are high in vitamin A.C. They have a pleasant taste. D. They are rich in antioxidants.2. Why is fresh lemon juice used in freezing bananas?A. To make them smell better. B. To keep their colour.C. To speed up their ripening. D. To improve their nutrition.3. What is “a juicer” in the last paragraph?A. A dessert. B. A drink.C. A container. D. A machine.4. From which is the text probably taken?A. A biology textbook. B. A health magazine.C. A research paper. D. A travel brochure.【文章大意】本文是一篇日常生活类说明文。文章主要介绍并比较了几种水果各自的营养价值和健康功效,并列出了一些食用这些水果的方法。1.C 【解析】细节理解题。题干问的是,作者喜欢樱桃什么。根据第二段中As for cherries (樱桃), they are so delicious who cares?(至于樱桃,因为它们很好吃谁在乎呢?)可知,作者在乎的是它的美味。故选C。2.B 【解析】细节理解题。根据第三段中的If you like, a squeeze of fresh lemon juice on the bananas will prevent them turning brown.可知,往香蕉上滴新鲜的柠檬汁是为了防止香蕉变成褐色,故新鲜的柠檬汁是被用来保持香蕉的颜色的。故选B。3.D 【解析】词义猜测题。根据最后一段中they love feeding the fruit and frozen bananas into the top of the machine and watching the ice cream come out below可知,孩子们喜欢把一些水果和冷冻的香蕉放入到这台机器的上部,然后看到冰激凌从下面出来。故可以推出a juicer就是一台机器。故选D。 教材与语法填空根据教材课文内容,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Some humour can be cruel, but some people seem to enjoy seeing other peoples bad luck at times. Perhaps it makes us feel more content 1. our life because we feel there is someone else 2. (bad) off than ourselves. However, some actors can astonish us with the deep feelings they can inspire in us for a character. Charlie Chaplin was such 3. actor. He was able to make terrible situations funny and at the same time show the humanity and 4. (kind) that can be found in the most difficult circumstances. Take The Gold Rush for example. The film 5. (set) in California in the middle of the 6. (nineteen) century. Chaplin and his friend wash sand from the river in a pan of water and expect to find gold, but they have not been fortunate enough 7. (find) any. Instead, they 8. (catch) in a snowstorm in a small wooden house, 9. they have nothing to eat. They are so hungry that they have to boil a pair of leather shoes and eat them. Chaplin seems to eat each mouthful with great enjoyment and makes it seem as if it 10. (be) one of the best meals he has ever had!答案:1.with2.worse3.an4.kindness5.is set6nineteenth7.to find8.are caught9.where10.were 教材与话题写作()用本单元所学知识完成下列句子。1李华是个普通的农民,他很满足于他现在的生活。(ordinary; content) 答案:Li Hua is an ordinary farmer and he is content with his life now.2他很喜欢唱歌,经常用他的歌声给老百姓带来欢乐。(entertain) 答案:He likes singing very much and he often entertains people with his songs.3虽然生活很不富裕,但他克服种种困难练习唱歌,在当地小有名气。(badly off; overcome) 答案:Though his family was badly off,he overcame different kinds of difficulties to practise singing,making himself famous in his hometown.4幸运的是,在一次中央电视台举办的演唱比赛中他那令人信服的歌声获得了成功。(fortunately; convincing) 答案:Fortunately,his convincing singing contributed to his success in a singing competition on CCTV.5现在他经常出现在一些中央电视台的节目中。(appear) 答案:Now he often appears in the programmes of CCTV.()将以上句子连成短文,要求衔接连贯、过渡自然。 【完形填空插花】阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。After living near Madrid for a year as an au pair (以帮做家务事等换取食宿的人) three years ago, it was nice to _1_ this weekend. I felt like I was at home and thought how _2_ one can be to feel like this in a place that isnt _3_ your home. I now refer to this town as one of my homes from home and have learnt how home is where your _4_ is.A lot of people get homesick and it is a very _5_ feeling when away from _6_ ones and home comforts. _7_, I have learnt that you can feel at home when you are _8_ in that place with people who _9_ you.Through simply embracing every moment, _10_ friends and enjoying a new _11_, you can feel settled in a short amount of time. I did exactly this when moving to Spain for the first time, as positive thoughts tend to bring positive experiences. Luckily enough, I was _12_ with a host family that were very _13_, which helped to ease the process of feeling happy and settled. I now love visiting when I can to see how the children grow up and feel very blessed by being able to _14_ this.Yet again, I am living in Spain on my year abroad, but this time with students and not a(n) _15_, in a different region. Nonetheless, the process of _16_ had been easier, as I feel _17_ the Spanish culture already. Of course when moving away from home you have to _18_ many things that are different in comparison to what you call home. However, this is the _19_ of travelling, exploring and _20_ yourself and a new place. A new place that one day you might be able to call your home too.1A.leave BplanCmove Dvisit2A.proud BluckyCpopular Dreal3A.finally BpossiblyCcompletely Dnecessarily4A.belief BdreamCheart Djob5A.normal BuniqueCstrong Duneasy6A.similar BunusualCloved Drespected7A.However BThereforeCInstead DOtherwise8A.free BpowerfulCavailable Dcomfortable9A.care for Blook forCask for Dwait for10A.missing BmakingCchoosing Daiding11A.idea BcultureChome Dchance12A.chatting BplayingCliving Ddealing13A.wise BhonestCsuccessful Dfriendly14A.change BexperienceCsupport Dimprove15A.teacher BroommateCfamily Dorganization16A.going on Bturning aroundCstepping forward Dsettling in17A.accustomed to Bexcited atCsatisfied with Dinterested in18A.give up Bstart withCadapt to Dcarry out19A.role BsecretCdelight Dsymbol20A.helping BdiscoveringCenjoying Dcontrolling【解题导语】本文是夹叙夹议文。作者在异国他乡找到了自己的“家”。1D根据最后一段开头的Yet again, I am living in Spain on my year abroad, but this time with students可知,作者重“访(visit)”西班牙。2B根据上文的I felt like I was at home和下文的feel like this可知,在异国他乡能找到家的感觉确实“幸运(lucky)”。3D如果在某个地方“不一定(not necessarily)”就是家能找到家的感觉,那真是幸运。4C根据上文的nice,felt like,feel like可知,作者认识到家就是“心灵(heart)”的归属地。5A根据上文的A lot of people get homesick及常识可知,思乡是一种“正常的(normal)”情感。6C根据上文的homesick可知,一个人远离自己“所爱的(loved)”人和家中的舒适,当然会泛起乡愁。7A下文提到的在异乡也能找到家的感觉与上文意义上发生了转折,故选However。8D9A根据上文的you can feel at home可知,此处意思是,如果在一个地方能与“关爱(care for)”自己的人在一起、觉得比较“舒服(comfortable)”,那自然能找到家的感觉。10B11B根据这两个空所在句中的embracing every moment, enjoying和you can feel settled in a short amount of time可知,如果能珍惜每个瞬间、“交(making)”些朋友、享受新的“文化(culture)”,那很快就能融入当地的生活。12C根据下文的host family可知,“我”与寄宿家庭“生活(living)”在一起。13D根据下文的helped to ease the process of feeling happy and settled可知,寄宿家庭的成员都很“友好(friendly)”。14B根据上文的see how the children grow up可知,能“亲历(experience)”这一过程,作者感到很幸福。15C上文的host family是提示。16D17A因为是第二次来西班牙,所以作者这次“安定(settling in)”下来要比上次更容易些,因为他已经“熟悉(accustomed to)”了当地的文化。18C根据本空所在句中的moving away from home和different in comparison to what you call home可知,背井离乡自然需要“适应(adapt to)”异地不同于家乡的很多方面。19C20B

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论