




免费预览已结束,剩余7页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 3 life in the future 单元基础词汇语法回顾.单词拼写1i dont know how you can _ (忍受) the noise. its so loud and unpleasant.2we should try to _ (回收利用) all our waste paper and cardboard boxes to save the resources.3lacking the _ (动机) to study may be the most dangerous thing to a student.4please _ (系上) your seat belts tightly as we are landing shortly.5judy and jane are twin girls, but they are different from each other in many _ (方面)6the secret of happiness is to think about positive things and stay _ (乐观的)7mr. smith is tired of his wifes _ (连续不断的) complaints, so he always goes home very late.8they had to give up the project in the end because of a _ (缺少) of money.9there was a general _ (印象) that tomorrow meant a fresh start.10every time i _ (打开) on the tv, theres football. its overkill.答案1tolerate2.recycle3.motivation4.fasten5.aspects6optimistic7.constant8.lack9.impression10switch.单句语法填空1i will tell him the whole thing _ (instant) he arrives.2the government consists of two _ (represent) assemblies.3there is _ (press) on the government to settle the problem.4there is a political _ (motivate) for these actions.5the roots of the plants are _ (greed) for water.6he picked up the _ (receive) but heard no sound.7alice gives the _ (impress) of being younger than she really is.8we are _ (constant) telling him to work hard.9he had _ (previous) worked as a reporter.10animals should live in their natural _ (surrounding)11the waste is disposed _ by a giant machine.12_ (absorb) in doing his research, he seldom went home.13i do not blame them _ trying to make some money.14dont find fault _ him. after all, he tried his best.15the bridge _ repair leads to my village.16_ (leave) alone on a deserted island, he suffered a lot.17i still remembered the moment _ i landed on the island.18the surroundings were hard _(tolerate)19why not _ (fasten) your safety belt?20the house needed _ (paint). it looked too old.答案1instantly2.representative3.pressure4.motivation5greedy6.receiver7.impression8.constantly9previously10.surroundings11.of12.absorbed13for14.with15.under16.left17.when18to tolerate19.fasten20.to be painted/painting.单句改错1we had better set up a system which we can work efficiently and equally._2worrying about her daughter, the mother came to see her yesterday._3as a result of eat some bad fish, he had a stomachache the next morning._4the film reminded me what i had seen in the united states._5i think that impresses me about his painting is the colours he uses._6if i ever lose my faith in you, thered be nothing leaving for me to do._答案1which前加in或which改为where2worrying改为worried3.eat改为eating4.me后加of5that改为what6.leaving改为left.语法填空the dinners we had every sunday when i was a boy were feasts fit for a king. there _1_ (be) loaves of bread ready to be eaten. they were great with butter and even _2_ (good) when you dipped them in the sauce. my grandma, who we called“nanny”, would always bake them a day ahead so they would be ready. i remember _3_ (watch) her hand make the dough (面团). i would often ask to help only because i wanted to have _4_ bite of the dough before she placed it in the pans to bake.one day i _5_ (foolish) asked nanny why she didnt just buy bread at the store _6_ (save) time.“because theyre not as good,” she said with her thick _7_ (italy) accent. then she laughed, smiled, and gave me a piece of dough to eat.nanny was right. today i buy my bread at the store and it isnt as good. it is factorymade and _8_ (lack) all the taste, warmth, and love that nanny put into hers. storebought happiness is a sad substitute for homemade joy. _9_ you want lasting love, permanent peace, and endless joy, then you have to bake them _10_ your own.答案1were2.better3.watching4.a5.foolishly6to save7.italian8.lacks9.if10.on.短文改错when mollys father was about to work, his daughter molly, aged 8, hand him a bag.the father was in hurry so he didnt know what was inside. while having lunch, he took out the contents: a plastic dinosaur, a tiny sea shell and three small stone. the busy father smiled, finished eating, and sweeping the desk clean into the dustbin include mollys junk. this evening, molly wanted her bag back because she had not made a note into it: i love you, daddy. the father went to his office hurried, carrying the junk home. he asked molly to tell her about the junk. it was turned out that everything in the bag had a story. to molly they were not junk and treasures!答案when mollys father was about to work, his daughter molly, aged 8, him a bag. the father was in hurry so he didnt know what was inside. while having lunch, he took out the contents: a plastic dinosaur, a tiny sea shell and three small . the busy father smiled, finished eating, and the desk clean into the dustbin mollys junk. evening, molly wanted her bag back because she had not made a note into it: i love you, daddy. the father went to his office , carrying the junk home. he asked molly to tell about the junk. it turned out that everything in the bag had a story. to molly they were not junk treasures!单元能力训练与技巧指导.语法填空many people think the more time is spent, the more work will be done. so students have to spend the whole day _1_ (finish) schoolwork except the three meals. according to a survey _2_ (carry) out recently, many high school students now have no more than 7 hours to sleep. consequently, their health is seriously damaged.modern students usually have _3_ (various) of interests and hobbies. a twoday weekend can free them _4_ too much schoolwork, and they can do whatever they like. but the fact is _5_ teachers arrange lots of homework for students to do at weekends. with piles of homework _6_ (do), the students cannot afford time to enjoy themselves. many students are bored with their weekend homework and do it carelessly, _7_, of course, makes teachers angry.things always get worse without right ideas. too much schoolwork makes students lose interest in learning. its also bad for their health.a horse runs faster after a rest. but for students only rest is not enough. they are _8_ (heavy) burdened with too much homework. it is high time we _9_ (take) effective measures to remove the burden upon them.please give students _10_ (little) homework and leave them more free time.语篇解读:现在,许多高中生除了三餐外都在抓紧时间学习;然而太多的作业让他们失去了学习兴趣,甚至危害到他们的健康。本文作者倡导学生应该劳逸结合,注重学习效率。1finishingspend .(in) doing sth.表示“某人花时间或精力做某事”。2carried提示词carry所表示的动作与a survey之间是被动关系,故填过去分词。过去分词短语carried out recently作后置定语,修饰a survey。3varietiesvarieties of .为固定搭配,意为“各种各样的”。4fromfree sb. from .是固定搭配,意为“把某人从中解放出来”。5that分析本句句子结构可知,此处需用that引导表语从句,在从句中只起连接作用,不充当任何成分。6to dowith sth. to do表示“有某事需要去做”。7which此处需要关系代词which引导非限制性定语从句,指代前面整个主句的内容,并在从句中作主语。8heavily此处需填提示词的副词形式修饰谓语。9tookit is high time (that) sb. did sth.意为“该是某人做某事的时候了”,从句用一般过去时表虚拟语气。10less与本空后more free time对应,应填提示词的比较级形式。.阅读理解amy dearest son and daughter,the story of new jersey high school student rachel canning suing her parents for child support and high school education inspired me to write you a little letter.let me just put this out there:the only way i expect to see you in a court is as a lawyer or a judge.there are two things about this case that seem to be disaster.first,its natural for parents and children to argue.i can guarantee that we will disagree.one or both of you will,at some point,scream at the top of your voice the various ways you hate me.and i wont always like you,either.but i will always love you and do everything i can to keep your best interests as my focus,even when im so angry.we are family.that means we are as much a part of one another as the flesh,blood and bones in our body.and we all should think about it very deeply instead of breaking that bond.second,to be honest,no matter how far apart we are on your life choices,your father and i will most certainly pay everything we can for your higher education.but that doesnt mean you deserve it.to be clear,that is a privilege we happily extend(给予) to younot a right you are born with.and you will have to work hard to earn that privilege.growing up is hard work.if i do my job properly as your motherand you do yours as my childrenyou would sooner get a job or two,and find a way to make your dreams come true rather than go to trial over what you think you are entitled to.love always,mom语篇解读本文为一篇应用文。本文是一位妈妈写给她孩子的信。作者告诉孩子:一方面她很爱他们,会尽全力照顾他们;另一方面,家长支付孩子教育费用并非理所当然,还需孩子自己努力获得。1the mother writes this letter because she wants her children to .abe prepared for educationblearn a lesson from the casectake up the legal professiondremember rachel canning解析:推理判断题。根据第一段“the story of new jersey high school student rachel canning suing her parents for child support and high school education inspired me to write you a little letter.”可知妈妈写信的目的是想让孩子从此案例中得到启示,故选b项。答案:b2when in disagreement,the mother expects her children not to .aguarantee anythingbscream out their angercbreak the family bonddforget their best interests解析:细节理解题。根据第三段第一句可知,父母和孩子意见不一致是很正常的,根据此段最后一句可知出现矛盾时,父母希望孩子不要破坏家庭成员之间的纽带,故选c项。答案:c3the mother thinks of parents paying for their childrens higher education as .aa way in which children realize their dreamsba test of whether parents love their childrenca privilege that children should earnda right that parents are born with解析:推理判断题。根据倒数第二段“to be clear,that is a privilege we happily extend(给予) to younot a right you are born with.”可看出,这个妈妈认为父母支付孩子的教育费用是父母乐意给予孩子的特权,但并非孩子生来就有的,而是需要孩子自己努力去获得。故选c项。答案:cbsusan brownell anthony was a lady ahead of her time.she fought for womens rights long before it became a popular issue.susan was born on february 15,1820,in adams,massachusetts.at that time,women had few rights.they could not own property.money earned by a married woman belonged to her husband.major decisions regarding children were made by the fathers.women could not vote.at the age of 15,susan became a schoolteacher.she taught for 15 years.then she began organizing womens groups to promote causes that were important to women.she helped gain better educational rights for women.she helped give married women possession of their earnings.after the civil war,susan became very involved in the womens suffrage movement.after years of lecturing,writing,and appealing by susan and other women,some parts of the united states changed their laws to give women the right to vote.the first state was wyoming in 1869.other areas and states gradually followed wyomings decision.it was not until 1920 that the us.constitution was changed to give all women voting rights.susan brownell anthony died in 1906 at the age of 86.she was elected to the hall of fame for great americans in 1950.she was the first american woman to have a likeness(肖像) of her face on a coin.it was the 1979 susan brownell anthony dollar.语篇解读本文主要介绍了美国历史上著名的女权运动领袖苏珊布劳内尔安东尼。她努力为妇女争取了财产权和投票权等权利。4what was the situation of american women like when susan was born?athey had low social status.bthey could vote after getting married.cthey managed money for their husbands.dthey were responsible for decision-making.解析:细节理解题。根据第二段中的“at that time,women had few rights.they could not own property.money earned by a married woman belonged to her husband.major decisions regarding children were made by the fathers.women could not vote.”可知,在那时,女性没有什么权利,地位是低下的,故a项正确。b、c和d项均与此表述不符。答案:a5what is the third paragraph mainly about?asusans teaching experiences.bsusans educational background.csusans efforts to abolish slavery.dsusans fighting for womens causes.解析:段落大意题。通读第三段尤其是“then she began organizing womens groups to promote causes that were important to women.”可知,本段主要讲述susan brownell anthony为争取女权而斗争的情况,故d项正确。答案:d6what does the word “decision”in the fourth paragraph refer to?apromoting the social movement.bchanging the us.constitution.cgiving women voting rights.duniting other areas and states.解析:词义猜测题。根据第四段第二句中的“some parts of the united states changed their laws to give women the right to vote”可知,在susan brownell anthony的努力下,美国一些地区修改了法律,给了妇女投票权;结合该段第三、四句“the first state was wyoming in 1869.other areas and states gradually followed wyomings decision”可以判断,画线词指代“给妇女投票权”这一决定,故c项正确。答案:c7what may be the best title for the text?athe first american woman to invent coinsbthe problem of womens rights in the us.cthe most popular women organizationsda pioneer in fighting for womens rights解析:标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍了美国历史上著名的女权运动领袖susan brownell anthony。她为妇女争取了财产权和投票权等权利。据此可知d项最适合做文章标题。答案:d.阅读七选五how to run international meetingsas more of us do business across cultures,its best to prepare ahead of time before heading to the meeting table.here are four rules for different countries.stick to the schedule.where:germany, austria, japanweve all been to meetings that have a loose agenda,if any at all.they dont start on time and they seem to repeat.1japanese are more likely to create a detailed agenda and pass out supporting documents several days before a meeting.2meetings that run long in germany are often taken to mean that the parties are not communicating efficiently.3where:china,malaysia, singaporedebating a topic can go against the traditional chinese concept of “saving face”,which means avoiding any mistakes or actions that could bring embarrassment.laughing at even an obviously amusing answer or pointing out a potential mistake can spoil the entire meeting.enjoy the interruptions.where:italy,france,spainwhen pascal soboll meets with clients in italy or spain,hes no longer offended if they leave early or arrive late.rather than attend the entire three-hour meeting,he has learned that his colleagues thereand in some parts of franceattend based on their own timetable.4 rather than expect people to sit through his entire presentation,he makes it easier for them to turn up as needed.please,no small talk.where:finland,swedenin places like finland and sweden,where nonmeeting related discussions like chat about the weather can be regarded as a way to be off a formallyset agenda and as a waste of other peoples time.in some countries,including finland,there are long pauses in the conversation.5these breaks are used as a way to process what the other person is saying without interrupting.anot so in these countries.bgermans and austrians are similar.cdont even think about a brainstorm.dtheres often no way to tell how things are going.edont try to fill them,though,with small talk or anything else.fwhat do the long silences,idle chitchat and serious faces really mean in context?gfor soboll,that means changing his own germanbased expectations of client behaviour.语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了在不同国家如何成功地召开会议。1解析:空处前两句介绍了常见的会议情况:时间安排松散,开会不准时,总是重复;结合空后的“japanese are more likely to create a detailed agenda and pass out supporting documents several days before a meeting.”可知,日本人注意会议的细节,并在数天前就做好准备。据此可以判断,空处承上启下,说明并非所有的国家在开会时都会出现上述的情况:时间安排松散,开会不准时,总是重复。故a项正确。答案:a2解析:根据该部分中的“where:germany,austria,japan”可知,该部分主要介绍德国、奥地利和日本的开会习惯;空前一句已经介绍了日本的情况,结合空后一句“meetings that run long in germany are often. efficiently.”可知,空处及下一句介绍德国和奥地利的开会习惯。故b项正确。答案:b3解析:根据空处位置可知,空处为该部分标题,是该部分的主旨;通读该部分可知,该部分第一句介绍了在中国开会应当认真讨论,以防发生尴尬的事情,第二句介绍在开会时不要嘲笑有趣的答案或指出潜在的错误;据此可知,该部分主要介绍要严肃认真地讨论会议议题,就事论事,不需要在开会前有什么“头脑风暴”。故c项正确。答案:c4解析:根据上文中的“when pascal soboll”和“rather than.attend based on their own timetable.”以及空后一句可知,意大利人、法国人和西班牙人开会很随意,g项中的“soboll”与该处相对应。故g项正确。答案:g5解析:根据该部分标题“please,no small talk.”和空前的“there are long pauses in the conversation”可知,e项中的“them”与“long pause
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年大学教育技术专业题库- 大学教育技术学专业实习报告撰写指南
- 2025年电工中级职业技能考试试题与解析
- 2025年消防员职业资格考试消防安全知识培训试题
- 2025年大学禁毒学专业题库- 探讨禁毒学专业在社会发展与治理中的角色
- 小学数学单元测试题设计范例
- 食品加工厂卫生安全规范培训材料
- 古诗文学短评写作指导范例
- 基于IPv6的TCP流重组与协议还原关键技术剖析与实践
- 基于IMU的帕金森病患者冻结步态检测方法的深度解析与创新应用
- 基于GPU的稀疏矩阵-矩阵乘算法:原理、优化与实践
- 2025-2026学年统编版五年级上册语文第二单元过关试卷附答案(三套)
- 2025年农村土地租赁协议(合同样本)
- 2025年固态变压器(SST)行业研究报告及未来发展趋势预测
- 神经外科重症管理临床指南
- 少年读史记课件
- 任职资格认证汇报
- 2025年三力测试题试题及答案
- 高盛:释放AI时代的潜力+Powering+the+AI+Era
- 2025人教版八年级数学课后辅导计划
- 微电子器件(4-11)多栅结构MOSFET与FinFET
- 伴郎伴娘租赁协议合同
评论
0/150
提交评论