高三英语一轮复习 课时提能练15 Unit 2 Sports events(A卷)牛津译林版必修4.doc_第1页
高三英语一轮复习 课时提能练15 Unit 2 Sports events(A卷)牛津译林版必修4.doc_第2页
高三英语一轮复习 课时提能练15 Unit 2 Sports events(A卷)牛津译林版必修4.doc_第3页
高三英语一轮复习 课时提能练15 Unit 2 Sports events(A卷)牛津译林版必修4.doc_第4页
高三英语一轮复习 课时提能练15 Unit 2 Sports events(A卷)牛津译林版必修4.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 2sports events (a卷)(对应学生用书第297页).阅读理解a(2017年甘肃省兰州市高考实战模拟考试)my mother grew up in a small coal mining town in southwest lowa.my grandfather once told me that she knew no stranger and considered everyone in that community her friend.that attitude continued wherever she lived for the rest of her life.as a young girl,i felt embarrassed and cringed(畏缩)every time my mother addressed strangers in the grocery store or on the city bus.she talked to everyone and offered a smile.what really sold me on moms approach to life was her experience on the senior bus,a story ive repeated to others many times.the weeks i could not be there,she used this lowcost transportation to the grocery store.after her first trip,i asked her how it went.“ha!”she said,“i got on that bus and what did i see?thirteen little old ladies and one old man,and not one word was spoken.”i wondered how long it would be until the somberness(忧郁的氛围)on that bus would change.on my next visit,mom mentioned the ladies on the bus and something one of them had told her.“oh,are you talking with them now?”i asked.“of course,”she said,“one day i climbed up the steps of the bus and before i looked for a seat,i gave them a big smile and i said,isnt it a wonderful day?i noticed a few shy smiles.”mom didnt give up.she greeted them all each time she got on the bus and before long,the whole group was laughing and talking to one another.the bus became more than just transportation.shes been gone for ten years but ive carried on her recipe for life.i smile at people as i walk by and often begin a conversation in the checkout line.silent,solemn(严肃的)people respond with smiles of their own and a bit of chatter.all it takes is for one person to initiate(发起)the smile or greeting.it was me who had done the smiling first and all those people had responded.my mother didnt lecture but taught me by example.shed given me a recipe for life.【语篇解读】本文主要讲述了作者的母亲积极乐观的人生态度对作者的影响。【长难句分析】what really sold me on moms approach to life was her experience on the senior bus,a story ive repeated to others many times.分析:本句是一个复合句。句中what引导主语从句,在从句中作主语;a story是her experience的同位语;ive repeated to others many times为定语从句,修饰先行词a story,关系词that/which在从句中作宾语而被省略。译文:真正让我接受妈妈的这种人生态度的是她坐老年巴士的经历,这个故事我给他人已经讲了很多遍了。1how did the writers mother break the silence on that senior bus?aby telling the passengers some jokes.bby giving each one of the passengers a gift.cby greeting and smiling at all the passengers.dby asking the passengers some difficult questions.c考查细节理解。根据第七段中的“i gave them a big smile”可知,母亲在老年巴士上是通过对车上所有的乘客微笑来打破沉默的,故选c。2what does the underlined phrase“sold me on”in paragraph 3 probably mean?ahelped me find.bpersuaded me to accept.cforced me to be against.dencouraged me to give up.b考查词义猜测。根据最后一段的前两句“shes been gone for ten years but ive carried on her recipe for life.i smile at people as i walk by and often begin a conversation in the checkout line.”可推知,作者接受了母亲的人生态度并开始向他人展示这种人生态度,故此处sold me on是指作者“被劝服并接受”。3what can we infer from the passage?athe writers mother liked going shopping.bthe writers mother used to be a good teacher.cthe writer didnt like her mother when she was young.dthe writer once doubted her mothers approach to life.d考查推理判断。根据第二段中作者和母亲态度的对比以及第五段的第一句“i wondered how long it would be until the somberness(忧郁的氛围)on that bus would change.”可推知,作者之前对母亲的生活态度是有所质疑的,故选d项。4the writer wrote this passage in order to achange the behavior and the thinking of its readers towards making friendsbanalyze why people dont like communicating with each other in public placescconvince people that it is important to know how to communicate with strangersdencourage people to break the barrier to communication and start conversations bravelyd考查目的意图。根据文章的整体内容可知,母亲通过经常对他人微笑从而实现与他人的沟通,创造了一种和谐的交流氛围,作者由此受益。由此可推知,本文的目的在于呼吁人们打破沟通的障碍,像作者的母亲一样勇敢地和他人交流,故选d。b【导学号:31670211】(2017年银川4月检测)crossing your legs is an extremely common habit;most people dont even notice that theyre doing it when they sit down.while you may find it comfortable to sit with one knee crossed over the other,it might be causing health problems that you are not aware of.a study published in blood pressure monitoring stated that sitting with your legs crossed can increase your blood pressure.the reason for this is that the blood in your legs has to work against gravity to be pumped back to your heart and that crossing one leg over the other increases resistance,making it even harder for the blood to circulate.this causes your body to increase your blood pressure to push the blood back to the heart.you wont feel any immediate effects,but repeated,drawnout increases in blood pressure can cause longterm health issues.so,planning to sit for a long period of time?dont keep your legs crossed.“crossing your legs at the knee can also cause pressure on the major nerve in your leg that passes just below your knee and along the outside of your leg,”explains richard graves,a medical expert.this pressure can cause numbness and temporary paralysis(麻痹)of some of the muscles in your foot and leg,preventing you from being able to raise your anklewhat we know as that“pins and needles”sensation.while the feeling of discomfort may only last a minute or two,repeatedly crossing your legs until they feel numb can cause permanent nerve damage.so next time you sit down,try to get yourself in the habit of sitting with both of your feet on the floor.not only will it help your posture and stability,but it will also save your health in the long run.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章介绍了人们将一条腿放在另一条腿上(跷二郎腿)的习惯,这种行为会导致一些健康问题。5what can we learn about crossing ones legs?ait is a very bad social habit.bit can do harm to peoples health.cit is usually practiced deliberately.dit can make others feel uncomfortable.b考查细节理解。根据文章前三段内容可知,人们将一条腿放在另一条腿上(跷二郞腿)会使血压上升,给腿部和脚部的某些神经带来压力,引起健康问题。故选b项“它可能对人们的健康有害处”。6according to the study,sitting with your legs crossed can aaffect your blood pressurebresist gravity effectivelyclead to heart attacks easilydimprove the function of legsa考查细节理解。根据第二段第一句“a study published in blood pressure monitoring stated that sitting with your legs crossed can increase your blood pressure.”可知,一项研究表明跷二郎腿会影响血压。故选a。7in the third paragraph“pins and needles”probably means abeing highly flexiblebbeing a little tiredcserious muscle injuriesdslight sharp painsd考查词义猜测。根据上文可知,将一条腿放到另一条腿上所产生的这种压力会使得脚部、腿部某些肌肉无知觉、麻痹。故选d项“轻微的刺痛”。8what is the main purpose of the text?ato compare common habits.bto evaluate the effects of an experiment.cto give readers some advice.dto introduce research methods.c考查写作意图。通读文章内容可知,文章介绍将一条腿放在另一条腿上所导致的健康问题,旨在建议读者不要跷二郞腿。故选c。.完形填空(2017年郑州第二次质量预测)i was standing in the checkout line behind a woman who looked to be in her 60s.when it was her turn to pay,the cashier(收银员) 1 her by name and asked her how she was doing.the woman looked down,shook her head and said,“not so good.my husband just lost his job and my 2 son is up to his old tricks again.the truth is i dont know how im going to 3 the holidays.”then she gave the cashier food stamps.my heart 4 i wanted to help but didnt know how.should i offer to 5 her groceries or ask for her husbands situation? 6 i walked into the parking lot,i spotted the woman returning her shopping cart.i remembered something in my purse that i thought might help her.it wasnt a handful of cash or an 7 of a job for her husband,but maybe it would make her life 8 my heart beat faster as i 9 the woman.“excuse me,”i said,my voice trembling a bit,“i couldnt help overhearing what you said to the cashier.it sounds like youre going through a really 10 time right now.im so sorry,but id like to give you something.”i took a small card out of my purse and 11 it to her.when the woman read the cards only two words,she began to cry.and through her 12 ,she said,“you have no idea how much this 13 to me.”i was a little 14 by her reply.having never done anything like this before,i didnt know what kind of 15 i might receive.all i could think to respond was,“oh,my!would it be ok to give you a 16 ?”after we hugged 17 ,i walked back to my carand began to cry too.the words on the card?“you matter.”a few weeks earlier,a colleague gave me a similar card as 18 for a project i was working on.when i read the card,i felt a 19 glow(喜悦)spread inside of me.deeply touched,i came home and ordered my own box of “you matter”cards and started 20 them.【语篇解读】本文讲述了“我”和一位老妇人之间的故事。“我”送给一位生活不如意的老妇人一张卡片,上面写着“you matter”,这让她很感动。1a.calledbgreetedcrecognizeddheardb根据该句中的“and asked her how she was doing”可知,收银员问她过得怎么样,据此可以判断,收银员在和她打招呼(greet),故b项正确。a项意为“打电话”,c项意为“认出”,d项意为“听到”,都与语境不符。2a.confidentbindependentchopelessdstubbornc根据该句中的“son is up to his old tricks again”可知,她的儿子故伎重演;据此可以判断,她对她的儿子是感到绝望的(hopeless)。a项意为“自信的”;b项意为“独立的”;d项意为“固执的”。3a.think aboutbgive upcgo ondget throughd根据上文可知,她的丈夫刚失业,儿子故伎重演,她过得不好;据此可以判断,她不知道如何度过(get through)假期。a项意为“考虑”,b项意为“放弃”,c项意为“继续”,都与语境不符。4a.achedbfailedcbeatdbrokea根据下文的“i wanted to help but didnt know how”并结合第一段中她对丈夫和儿子的描述可知,“我”听后感到心疼(ached)。b项意为“失败”;c项意为“跳动”;d项意为“破碎”。5a.send forbprovide forcpay fordbeg forc根据上文中的“when it was her turn to pay”并结合该句中的“her groceries”可知,“我”不知道如何帮助她,是不是可以帮她付款(pay for)。a项意为“索取,派人去叫”;b项意为“提供”;d项意为“乞求”。6a.asbthoughcunlessdsincea当“我”走进停车场时, “我”看到她正退还购物车。a项意为“当时候”,符合语境,故a项正确。b项意为“尽管”,c项意为“除非”,d项意为“自从以来”,都与语境不符。7a.excuseboffercexperiencedopinionb根据该句中的“of a job for her husband”可知,这并不是给她丈夫提供的一份工作。a项意为“借口”,c项意为“经历”,d项意为“观点”,都与语境不符。8a.easierbwealthiercsimplerdbetterd根据上文中的“not so good”及该句中的“but maybe it would make her life”可以判断,“我”的帮助也许会让她的生活更好(better)一点。9a.touchedbfoundcpasseddapproachedd根据语境可知,当“我”靠近(approach)她时,“我”的心跳得更快。a项意为“触摸”,b项意为“发现”,c项意为“经过”,都与语境不符。10a.happybtoughcregulardlongb根据第一段可知,她的丈夫刚失业,儿子故伎重演,她过得不好;据此可知,她此刻过着艰难的(tough)生活。a项意为“幸福的”,c项意为“经常的”,d项意为“长久的”,都与语境不符。11a.handedbshowedcspreaddexplaineda根据语境可知,“我”从钱包里取出一张小卡片并递给(handed)她。b项意为“展示”,c项意为“传播”,d项意为“解

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论