




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北省枣阳市2017高考英语一轮完形填空阅读类精编二完形填空【2014江西八校联考】we always want what we cannot have.when were young,we want to stay out late,have romantic relationships and be_1_.however,when were_2_,we want to go back to being young and we_3_the days when we didnt have to worry about complex love affairs,_4_pressure and money problems.young people believe adulthood_5_freedom from parents and schoolwork.when they get older,they feel that_6_is freedom from work pressure and family responsibilities.to_7_this feeling,people say,“the grass is always_8_on the other side of the fence.”as_9_,we like to be like adults but as young adults,we _10_to be young again.we think about staying out late and_11_our own money to spend.suddenly,we see that love can result in _12_hearts;staying out late makes it hard to get ready for_13_the next morning.we find our that adult life is not as_14_as we thought it would be and suddenly,_15_becomes very scary.life is_16_.it gives us time to_17_but also requires us to work.the time will come when we must grow up and we will always look back wishing we_18_being young a bit longer.that time will not come back.it is normal to want what we cannot have but the_19_is that to be happy is to appreciate what we have.that is the first step to grow up._20_life becomes more complex,we will not regret the time we wasted wishing we were adults.1.acomfortable bdependent cpolite dindependent2a.defeated bolder cmarried dconfident3a.like bforget cmiss dregret4a.job bstudy cage dhealth5a.creates bshows climitsdmeans6a.adulthood bchildhood cparenthood dneighborhood7a.reduce bexperiencecdescribe dunderstand8a.thinner bgreener cyellow dcolorful9a.researchers badults cteenagers delders10a.decide bwish creturn dstop11a.making bworrying about chaving dshowing off12a.healthy bambitiouscexcited dbroken13a.breakfast bschool cwork dexercise14a.richbbusy cpoor deasy15a.love blife ccareer dfuture16a.long bfair cshort dbeautiful17a.study bthink clivedplay18a.stopped bimagined cenjoyed dtried19a.reason bresultctruthddream20a.when bif cunless dbefore语篇解读 本文是一篇议论文。众所周知,人们的生活就像围城进去的想出来,外面的想进去。同样,小孩子想长大,大人们却想回到小时候。其实,无论怎样,只要开心就好。1解析:考查形容词辨析。句意为:当我们年轻的时候,我们想在外面待到很晚,想有恋爱关系,想独立(independent)。此处与第二段第一句中的“freedom from parents and schoolwork”相呼应。答案:d2解析:考查形容词辨析。句意为:然而,当我们长大一些(older)的时候,我们想回到小时候。根据“however”可知,前后两句为转折对比关系。因此,此处应填older,与上文“when were young”形成对比。答案:b 3.解析:考查动词辨析。句意为:而且我们会怀念(miss)那些日子,那时我们不必担心复杂的谈情说爱。此处与上文中的“we want to go back to being young”相呼应。答案:c4解析:考查名词辨析。句意为:我们也不用担心工作压力和钱的问题。此处与第二段第二句中的“freedom from work pressure and family responsibilities”相呼应。答案:a5解析:考查动词辨析。句意为:年轻人认为,成年意味着(means)没有父母的约束,没有学校作业。此处与下文“.is freedom from.”结构和句意相呼应,故答案d正确。create创造;show展示;limit限制,均不符合语境,故排除。答案:d6解析:考查名词辨析。 句意为:当他们长大些时,他们认为,小时候没有工作压力和家庭责任。此处与上文“adulthood_freedom from parents and schoolwork”相呼应。答案:b7解析:考查动词辨析。句意为:为了描述(describe)这种感觉,人们常讲:篱笆另一边的草总是更绿。reduce减少;experience经历;understand理解,均不符合语境,故排除。答案:c8解析:考查形容词辨析。句意为:篱笆另一边的草总是更绿(greener)。thinner更瘦弱,与文意不符,故排除;yellow黄的;colorful多彩的,都没有比较的概念,均不符合语境,故排除。答案:b9解析:考查名词辨析。句意为:作为青少年,我们想成为成年人。此处与but后的“young adult”形成对比和呼应。答案:c10解析:考查动词辨析。 句意为:但是作为成年人,我们又想(wish)回到小时候。此处与最后一段第三句中的“wishing.being young a bit longer”相呼应。答案:b11解析:考查动词和动词短语辨析。句意为:我们想在外面待到很晚,有自己的钱可以花。根据固定搭配“have sth.to do(有可以做某事)”可知,答案c正确。make意为“使得”;make sb.do sth.;worry about意为“担心”;show off意为“炫耀”,均不符合语境,故排除。答案:c12解析:考查形容词辨析。句意为:突然,我们意识到爱会让我们心碎(broken)。此处与下文“staying out late makes it hard.”的感情色彩一致。答案:d13解析:考查名词辨析。句意为:晚上在外面待得太晚会影响到第二天的工作准备。此处与第一段最后一句中的“worry about complex love affairs,_pressure and money problems”相呼应。答案:c14解析:考查形容词辨析。句意为:我们发现成年人的生活不像我们之前想得那样容易(easy)。此处与第二段前两句意思相呼应。答案:d15解析:考查名词辨析。句意为:突然,生活(life)变得如此可怕。此处与最后一段第一句“life is_.”相呼应。答案:b16解析:考查形容词辨析。句意为:生活是公平的(fair)。此处与下文“it gives us time to_but also requires us to work.”相呼应,故答案b符合文意。答案:b17解析:考查动词辨析。句意为:它给我们玩(play)的时间,同时也要求我们去工作。此处与but后的“work”形成对比。答案:d18解析:考查动词辨析。句意为:当我们长大的时候,我们就必须成长,但这个时候我们总是希望能够再享有(enjoy)年轻更长一点时间。此处与下文中的“appreciate what we have”照应。故答案c正确。stop停止;imagine想象;try尝试,均不符合语境,故排除。答案:c19解析:考查名词辨析。句意为:想要拥有自己没有的东西这个很正常,但是事实(truth)是:开心享有我们所拥有的。reason原因;result结果;dream梦想,均不符合语境,故排除。答案:c20解析:考查连词辨析。句意为:当生活变得更加复杂时,我们不会为我们曾经浪费了我们想成为成年人时的那些时光而后悔。此处与上文中“the time will come when we must grow up.being young a bit longer.”的句子结构相同,故答案a符合文意。if如果;unless除非;before在之前,均不符合语境,故排除。答案:a。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2014辽宁省大连市高三双基测试)now many young people are traveling around the world on their own,not because they have no one to travel with,but because they prefer to go alone.kristina wegscheider from california first traveled alone when she was at college and believes that it is something everyone should do at least once in their life.“it opens up your mind to new things and pushes you out of your comfort zone.” wegscheider has visited 46 countries covering all seven continents.in foreign countries,with no one to help you read a map,look after you if you get ill,or lend you money if your wallet is stolen,it is challenging.this is what drives young people to travel alone.it is seen as character building and a chance to prove that they can make it on their own.chris richardson decided to leave his sales job in australia to go traveling last year.he set up a website,the aussie nomad,to document his adventures.he says he wished he had traveled alone earlier.“the people you meet,the places you visit,or the things you do,everything is up to you and it forces you to grow as a person,” said the 30yearold man.richardson describes traveling alone like “a shot in the arm”,which “makes you a more confident person that is ready to deal with anything”he said,“the feeling of having conquered something on my own is a major part of what drives me each day when im dealing with a difficult task.” “i walk around with my head up because i know deep down inside that nothing is impossible if you try.”the great 19th century explorer john muir once said,“only by going alone in silence can one truly get into the heart of the wilderness.”1which of the following will kristina wegscheider agree with?atraveling alone is a necessary experience for everyone.bit is more meaningful to travel in foreign countries.cit is comfortable to travel around without a friend.dtraveling abroad helps people to find new things.2traveling alone is challenging because_.ayou have to make things on your ownbit is hard for you to prove yourself to otherscyou can only depend on yourself whatever happensdit will finally build your character3what can we infer about chris richardson?ahe started traveling alone at an early age.bhe was once shot in the arm.che used to work as a salesman.dhis website inspires others a lot.4what is the best title for the passage?atravel abroadbtravel unaccompaniedctravel light dtravel wide and far【参考答案】阅读理解语篇解读文章介绍了单独旅行的好处、挑战以及感受。1解析:细节理解题。根据文章第二段中的“it is something everyone should do”可知答案为a。答案:a2解析:细节理解题。根据文章第三段的第一句话“在国外,没有人帮你看地图,你生病的时候没有人照顾你,你钱包被偷的时候没有人借钱给你,这些都是有挑战性的”可知应选c。答案:c3解析:推理判断题。根据文章第四段的第一句话可知a项错误,而c项正确。根据第五段的第一句话可知b项错误,文章中用的是比喻的修辞手法,并不是胳膊上真的中了一枪;d项文中未涉及。答案:c4解析:主旨大意题。根据文章第一段中的“traveling around the world on their own”以及下文多次出现的alone一词可知,b项最适合作文章标题,其中unaccompanied“无人陪伴的”与alone同义。答案:b【2012河北省唐山一中】 d psychiatrists (精神病专家) who work with older parents say that maturity can be an asset in child raisingolder parents are more thoughtful, use less physical discipline and spend more time with their children. but raising kids takes money and energy. many older parents find themselves balancing their limited financial resources, declining energy and failing health against the growing demands of an active child. dying and leaving young children is probably the older parents biggest, and often unspoken, fear. having late-life children, says an economics professor, often means parents, particularly fathers, “end up retiring much later.” for many, retirement becomes an unobtainable dream. henry metcalf a 54-year-old journalist, knows it takes money to raise kids. but hes also worried that his energy will give out first. sure, he can still ride bikes with his athletic fifth grader, but hes learned that young at heart doesnt mean young. lately hes been taking afternoon naps (午睡) to keep up his energy. “my body is aging,” says metcalf. “you cant get away from that.” often, older parents hear the ticking of another kind of biological clock. therapists who work with middle-aged and older parents say fears about aging are nothing to laugh at. “they worry theyll be mistaken for grandparents, or that theyll need help getting up out of those little chairs in nursery school,” says joann galst, a new york psychologist. but at the core of those little fears there is often a much bigger one: “that they wont be alive long enough to support and protect their child,” she says. many late-life parents, though, say their children came at just the right time. after marrying late and undergoing years of fertilily (受孕) treatment, marilyn nolen and her husband, randy, had twins. “we both wanted children,” says marilyn, who was 55 when she gave birth. the twins have given the couple what they desired for years, “a sense of family.” kids of older dads are often smarter, happier and more sociable because their fathers are more involved in their lives. “the dads are older, more mature,” says dr. silber, “and more ready to focus on parenting.” 68. what does the author mean by saying “for many, retirement becomes an unobtainable dream”(paragraph 1)? a. they are reluctant to retire when they reach their retirement age. b. they cant obtain the retirement benefits they have dreamed of. c. they cant get full pension unless they work some extra years. d. they have to go on working beyond their retirement age. 69. the author gives the example of henry metcalf to show that _ . a. older parents should exercise more to keep up with their athletic children b. many people are young in spirit despite their advanced age c. older parents tend to be concerned about their aging bodies d. taking afternoon naps is a good way to regain energy 70. whats the biggest fear of older parents according to new york psychologist joan galst? a. approaching of death. b. slowing down of their pace of life.c. being laughed at by other people. d. being mistaken for grandparents. 【参考答案】6870 dca【2012广东省深圳高级中学】a阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。as any homemaker who has tried to keep order at the dinner table knows, there is far more to a family meal than food. sociologist michael lewis has been studying 50 families to find out just how much more. the study also provides an explanation for why middle children often seem to have a harder time in life than their siblings. lewis found that in families with three or four children, dinner conversation is likely to center on the oldest child, who has the most to talk about, and the youngest, who needs the most attention. “middle children are invisible,” says lewis. “when you see someone get up from the table and walk around during dinner, chances are that its the middle child. ” there is, however, one thing that stops all conversation and prevents anyone from having attention: “when the tv is on,” lewis says, “dinner is a non-event. ”26. the writers purpose in writing the text is to _. a. show the relationship between parents and children
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年公务员考试面试模拟题集管理学专业及答案解析
- 2025年威高安全意识培训题及答案
- 2025年财务审计实务政府会计准则制度模拟题解
- 2025年汽车维修技师技能考试试题及答案解析
- 2025年汽车安全技术员专业水平鉴定试题及答案解析
- 2025年绿色建筑设计师资格考试试题及答案解析
- 2025年建筑嵌缝工程师资格考试试题及答案解析
- 2025年建筑电气安装施工员职业资格考试试题及答案解析
- 2025年AR工程师笔试模拟题及答案集
- 2025年航空运输调度员职业知识考核试题及答案解析
- (2025年标准)动火安全协议书
- 2026届广州市高三年级阶段训练(8月市调研摸底) 数学试卷(含答案解析)
- 动物防疫检疫试题(附答案)
- 沙石码头经营方案(3篇)
- 2025年粉笔辅警考试题库
- 2025个人房屋租赁合同范本下载
- 水声传感器技术研究与应用
- 能源环保管理办法
- 锂电行业仓储管理办法
- caac理论考试题库及答案
- 《校园安全指导》职业院校安全教育全套教学课件
评论
0/150
提交评论