免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南凤凰县2017高考英语阅读理解暑假编练(三)【2016高考英语阅读理解训练】阅读下面短文,选择最佳答案。leaders of the world health organization say they are concerned about the air quality and health efiects on citizens during a recent outbreak of heavy pollution in beijingstill,they said they were unsure of the exact amount the air pollution takes on any persons body,casting doubts on local reports tying the areas dirty air to particular cases of illness speaking at a briefing(情况介绍会)on tuesday,the whos western pacific regional director,shin youngsoo,cited(列举)reports about poor air quality causing lung cancer in recent weeks. “the who is skeptical of the information,”she said“were cautious of whether the illness is related to air po11ution. we know it has an impact on health,but we dont know how much” the officials didnt cite particular reportsthe comments follow a number of articles since last year connecting some cases of diseases like lung cancer with pollution,including one in november regarding an 8-year-old girl the health impact of beijings gray skies has been on the minds of many over the past week。local authorities on tuesday preserved an orange alert(警报)一the citys second highest pollution-warning leveland again warned people to stay indoorsexperts widely agree that small particulates(颗粒) known as pm2.5 carry significant short-and long-term health risks,particularly with childrenotherstudies find a certain link between pollution and shorter life spans。chinese state media have noted a rise in cancer levels in beijing,without specifying(具体说明) whether the new cases are the main result of pollution,smoking,other sources or some combinationbernhard schwartlander,the organizations china chief,said he is concerned and has been in contact with national authorities“there is no easy solution,”dr. schwartlainder said,adding that solving the problem requires managing industry and the economywho leaders advised citizensto stay indoors and limit exposure to the harmful particulateswhen asked if wearing a face mask has any proven efficacy in preventing health effects of air pollution,dr. schwartlainder said,“whatever you do,its better than nothing.”1we can learn from the passage that .ain case of an orange alert, we had better not go outsidebthe case of the girl with lung cancer was little linked to air pollutionccancer levels in beijing are rising due to heavy air pollutiondit is widely agreed that pollution shortens life spans very slightly2according to drschwartlander,the ways to solve the problem include .acontacting the national authorities bbeing exposed less to harmful particulatescmanaging the enterprise and economy dpreventing health effects of pollution3what would be the best title of this passage?athe dangers of heavy pollutionbthe impacts of pollution on healthcthe importance of protecting the environmentdthe uncertainty of relationship between pollution and health【参考答案】13、acd 阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。six years ago, i walked into a local animal shelter on a cold,rainy day. although my house was already full of cats anddogs, i still couldnt resist an occasional visit to the shelter. this time as i was walking down the row of pensfull of barking dogs i noticed a small boy looking into one of them. he had a malnourished(营养不良的) looking body and a bony face with a bignose sticking out of the middle of it. he was looking at a small, golden dog. its bony ribs wereshowing and its thin tail was folded between its legs. it wasnt beggingfor attention like the other puppies but was hiding in the cornerinstead. the boy looked up at me with sad eyes and asked what was wrongwith it. “it was probably abused and abandoned”, i said. “that is why itis so scared.”the boy immediately turned to an older lady and said, “grandma, i wantthis one.” the old woman smiled and walked to the front desk to fill outthe adoption forms. i followed and asked about the boy. i found out thathed had a rough start in life too. she had just gotten custody(监护权) of himafter the state had taken him from his parents. she had hoped getting adog would make it easier on him. i looked back at him, holding his scaredpuppy, and said a prayer for them both.it was yesterday. i was driving down the road enjoying a gloriously sunny,spring day. then in a green front yard i saw the boy. his teenage body wastall and strong. his nose no longer seemed big but fit well into hissmiling face. he was throwing a ball to a healthy, happy dog with shininggolden hair. his little act of love and kindness had indeed gone a longway. it had saved a dogs life, healed his own heart, and given thismiddle-aged man fresh hope for us all.26. the author entered the animal shelter because _ .a. he loves dogs and petsb. it was too cold outsidec. he wanted to buy a dog d. he wanted to see the boy 【答案】a【解析】细节理解题。根据although my house was already full of cats anddogs, i still couldnt resist an occasional visit to the shelter.因为他家已经有许多狗了,他因为喜欢去看狗和宠物,故选a。27. the reason why the dog was so scared is that _ .a. it was afraid of the coldb. it had been ill-treatedc. it was frightened by the boyd. it was frightened by the author【答案】b 【解析】细节理解题。根据it was probably abused and abandoned它被虐待,所以看起来很害怕的样子,故选b。 28 . why did the boy want to adopt the golden dog? a. because the dog looked attractive.b. because his grandma also liked the dog.c. because they had something in common.d. because the author advised him to adopt it.【答案】c【解析】细节理解题。根据i found out thathed had a rough start in life too因为小男孩和这只小狗有共同之处,故选c。29.the grandma wanted the boy to adopt a dog so that _ .a. his life could be easierb. he could play balls with itc. he could forget about his parentsd. the dog could be taken good care of【答案】a【解析】细节理解题。根据she had hoped getting adog would make it easier on him.她让小男孩领养一只狗以便让他的生活过得更加轻松,故选a。30. what can we learn from the last paragraph ?a. the author is a kind-hearted old man.b. the boys nose has become smaller than before.c. the author enjoys watching people playing with dogs.d. both the boy and the dog are growing healthily and happily.【答案】d【解析】细节理解题。根据it had saved a dogs life, healed his own heart,小狗和小男孩都幸福滴健康地成长,故选d。【安徽省蚌埠市三县联谊校2014高考二模】clast weekend, a girlfriend that ive known since college was visiting. as we left the airport, we had to stop at the grocery for a case of diet soda. on our way to lunch she asked me “do you think that drinking diet soda makes you fat?”“depends on whom you ask,” i said. last year, researchers from the university of texas health science center in san antonio reported that adults who drink diet soda did not lose weight. they were actually more likely to become overweight than those adults who did not drink soda at all or those that drink regular soda. in fact, the more diet soda consumed, the more likely someone would become overweight. to be specific, there was a 41% increase in the risk of being overweight for every can or bottle of diet soda consumed daily.in this study, researcher sharon fowler followed over 600 normal weight adults ages 25-64 over a seven to eight year period of time. she has a number of theories as to why weight gain may be a result of drinking a zero-calorie beverage:1.artificial sweeteners may affect your bodys ability to judge how many calories you consume. when no calories are consumed, the body may continue to crave(渴望) what it expected and could lead to overeating.2. some people give up regular sodas to justify their favorite dessert and still take in too many calories. a regular soda contains about 150 calories while your dessert may be double that in calories easily.3. for others who were gaining weight already, switching to diet soda wasnt enough to stop the gain.since her first piece of research, fowler has tracked another 2000 people with similar results. do the faux sweet products induce people to want more sweets? fowler suggests that perhaps its not the soft drinks themselves that cause weight gain but that there is some link between diet soda drinking and overweight.64.why do people give up regular soda and take diet one according to fowlers research?a. some want to gain weight. b. some want excuses to have dessert.c. some mistake diet soda as no-calorie drink.d. diet soda can help people lose weight. 【参考答案】6467、bbda 阅读理解-buntil last summer i had a very comfortable life: winter vacations skiing and summer cruises. my parents spent a lot of money on a private school, so they could get me into a competitive middle school. everything was about tomorrow, next year, my graduation. we never had to worry about today.before last summer i never thought much about the people in the world who live day to day, every day, whose lives are controlled by poverty and hunger. then i enrolled in a two-week intensive program. we lived in a “tribal village,” in a hot, dry open grassland in arkansas, a state of the south-central united states. i am a tribal member in mozambique, a country of southeast africa. every meal, i make the fire for my family, and feel the flames lick up my nostrils as i blow to keep the fuel alive. i cook mush with vegetables. this is all my family is ever given.i feed the hen and three rabbits their dinner. i grow attached to the rabbits, even though i know i shouldnt. i name them. im not getting enough to eat; its time to decide whether or not to kill the rabbits. i feel pain but its a privileged childs pain because i know i will soon be eating again. thats not true for a lot of other children around the world.growing up comfortably in the u.s., ive never had to worry about my dinner, and even though this whole process was only a simulation, it changed my life. now i believe in doing whatever i can to help find practical ways to defeat hunger. so ive become president of roots and shoots, a group working to improve local environments for people and animals. im also working to create a program at my high school called the “safe passage” trip to help young people in the guatemala city dump. and ive got plans to do more.im often thinking of laboring in the hot sun and the millions who still do. now, i try to live for today and stop worrying so much about the future. when i eat or feel full, i am grateful for this fortunate life and want to extend the same feeling to others.i believe in offering help to those who need it. 31. what is true about the author before last summer?a. her life was under great pressure.b. her life was well-planned.c. she didnt have to worry about the future.d. she had to worry about her dinner 【答案】b【解析】细节理解题。根据until last summer i had a very comfortable life因为父母已经给作者安排好了一切,故选b。32.we can learn from the second paragraph that _.a. the author raised some rabbits as petsb. the author took part in a two-week program in africac. the author had a very difficult life in the “tribal village”d. the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 九江市城市发展集团有限公司2025年下半年招聘工作人员岗位计划调整及改报笔试考试参考试题及答案解析
- 2026中国电信天翼视联校园招聘考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025辽宁省沈抚示范区教育系统面向部分普通高校2026应届毕业生招聘事业编制急需紧缺教师12人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025年下半年南昌大学共青学院中层干部招聘1人笔试考试备考题库及答案解析
- 2025河北建工雄安建设发展有限公司社会招聘考试笔试备考试题及答案解析
- 2025福建三明市职业技能鉴定指导中心招聘见习工作人员1人笔试考试备考试题及答案解析
- 2025广东省云浮市百万英才汇南粤招聘市级机关事业单位紧缺人才11人(华南农业大学专场)考试笔试备考试题及答案解析
- 2025年福建福州市鼓楼区城投集团招聘9人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025甘肃省庆阳市西峰区显胜卫生院招聘3人笔试考试备考题库及答案解析
- 2026京能集团鄂尔多斯市昊华精煤有限责任公司校园招聘考试笔试参考题库附答案解析
- 2025内蒙古呼和浩特春华水务开发集团有限责任公司招聘工作人员84人笔试备考试卷带答案解析
- 健身房开业投资预算方案
- 水稻种子采购合同范本
- 2025福建漳州市古雷水务发展有限公司补充招聘5人考试笔试参考题库附答案解析
- 感悟厚德载物的课件
- 【地】世界主要气候类型-热带气候情景教学课件-2025-2026学年七年级地理上学期(湘教版2024)
- 【数】综合与实践 最短路径问题课时1课件2025-2026学年八年级数学人教版2024上册
- 法学专业学生职业规划与就业指导
- 泄密应急处置预案
- 2025年特种设备安全管理员考试题库答案
- 通信冬季施工安全培训课件
评论
0/150
提交评论