免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州福泉市2017高考英语一轮阅读理解精编(一)【2015新课标全国卷i】阅读理解bthe freezing northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter, so when the chance came for a weekend to sarasota, florida, my bags were packed before you could say “sunshine”i left for the land of warmth and vitamin c(维生素c), thinking of beaches and orange trees.when we touched down to blue skies and warm air, i sent up a small prayer of gratefulness.swimming pools, wine tasting, and pink sunsets(at normal evening hours, not 4 in the afternoon) filled the weekend, but the best particularly to my taste, dulled by months of coldweather root vegetables was a 7 am.adventure to the sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call. the market, which was founded in 1979, sets up its tents every saturday from 7:00 am to 1 pm, rain or shine, along north lemon and state streets.baskets of perfect red strawberries, the redpainted sides of the java dawg coffee truck; and most of all, the tomatoes: amazing, large, soft and round red tomatoes.disappointed by many a broken, vineripened(蔓上成熟的) promise, ive refused to buy winter tomatoes for years.no matter how attractive they look in the store, once i get them home,theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.but i homed in, with uncertainty, on one particular table at the browns grove farms stand, full of fresh and soft tomatoes the size of my fist.these were the real deal and at that moment, i realized that the best part of sarasota in winter was going to be eating things that back home in new york.i wouldnt be experiencing again for months. delighted as i was by the tomatoes in sight, my happiness deepened when i learned that browns grove farm is one of the suppliers for jack dusty, a newly opened restaurant at the sarasota ritz carlton, where luckily for me.i was planning to have dinner that night.without even seeing the menu, i knew id be ordering every tomato on it.【试题分析】文章讲述了作者生活在冬天寒冷的纽约,当有一个到佛罗里达州萨拉索塔一周的机会,作者体验到不同的冬天。1. what did the author think of her winter life in new york?aexciting. bboring.crelaxing. dannoying.解析:推理判断题。根据文章第一段第一句“the freezing northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter,”可以推测出作者在纽约冬天的生活是令人厌烦的。故选b。答案:b2what made the authors getting up late early worthwhile? ahaving a swim. bbreathing in fresh air. cwalking in the morning sun. dvisiting a local farmers market. 解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句“dulled by months of coldweather root vegetables was a 7 am.adventure to the sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wakeup call.”可知作者早上7点到农产品市场是有意义的。可知选d。答案:d3. what can we learn about tomatoes sold in new york in winter? athey are soft. bthey look nice. cthey taste great. dthey are juicy.解析:推理判断题。根据文章第三段第二句“no matter how attractive they look in the store, once i get them home theyre unfailingly dry, hard, and tasteless.”可知,纽约的西红柿在商店里看起来是很吸引人的。可知选b。答案:b4what was the author going to that evening? ago to a farm. bcheck into a hotel. ceat in a restaurant. dbuy fresh vegetable.解析:推理判断题。根据文章最后一段尤其倒数第一二句可知,作者晚上计划在餐馆吃饭,并且点西红柿。故选c。答案:c2016高考英语阅读理解-人生百味类 a man may usually be known by the books he reads as well as by the company he keeps; for there is a companionship of books as well as of men; and one should always live in the best company, whether it be of books or of men. a good book may be among the best of friends. it is the same today that it always was, and it will never change. it is the most patient and cheerful of companions. it does not turn its back upon us in times of adversity or distress. it always receives us with the same kindness; amusing and instructing us in youth, and comforting and consoling us in age. men often discover their affinity (密切关系) to each other by the mutual love they have for a book just as two persons sometimes discover a friend by the admiration which both entertain for a third. there is an old proverb, “love me, love my dog.” but there is more wisdom in this: “love me, love my book.” the book is a truer and higher bond of union. men can think, feel, and sympathize with each other through their favoriteauthor. they live in him together, and he in them. a good book is often the best urn(瓮) of a life enshrining the best that life could think out; for the world ofa mans life is, for the most part, but the world of his thoughts. thus the best books are treasuries of good words, the golden thoughts, which, if remembered and cherished, become our constant companions andcomforters. books possess an essence of immortality. they are by far the most lasting products of human effort. temples and statues decay, but books survive. time is of no account with great thoughts, which are as fresh today as when they first passed through their authors minds, ages ago. what was then said and thought still speaks to us as vividly as ever from the printed page. the only effects of time have been to filter out the bad products; for nothing in literature can long survive but what is really good.【小题1】a good book may be among the best of friends because_. ait changes over the past of timebit contains all kinds of knowledgecit doesnt betray us when we are in troubledit comforts us in youth and instructs us in age【小题2】“love me, love my book” in paragraph 3 probably means _? aif you love me, you must reading books.bthe book can be a bond between friends.ci love books as much i love friends.dif you love the author, you will love his books.【小题3】which of the following is true according to the passage? atime can tell whether a literature is good or bad.ball books are our constant companions and comforters.ctemples, statues and books cannot stand the test of time.dthe world of a mans thoughts is what his life is all about.【小题4】the best title for this passage can be. areading booksba good bookcour best frienddcompanionship of books 2016高考英语阅读理解-人生百味类i may not be the wisest person on this planetbut i will tell you a little secret to happiness:help other,and live lifeit is that simplejust help a friend study for a test,or volunteer at a nursing home i learned this after a long,hard search i was feeling really down because my long4ime friend had diedthen i started a six-week volunteering at a nursing home all day every saturdaymy routine was to serve the meal and clean upafter that,i would wait for the head nurse to tell me what to do one day i was told to go to room 117 to make sure the patient was all rightin the room i found a boy of eight sitting in his bed watching a moviei was shocked to see a child in this seemingly forgotten nursing home for the oldhe was so small and weak that you had to look closely to find himhe motioned for me to sit downi grabbed his medical chart from which later i found out he had a terminal illness we started to talk,and i found out that his family rarely visited,and all he did ever7 day was watch tvi wanted to cry for him,and for my lost friendas we talked,he had a smile on his face,and i asked him why the entire two hours ive been here youve never lost that smilewith this horrible disease,how do you still manage to stay happy? he thought for a moment,and then said that too many people are dead even before they die they walk around feeling that god has cursed (诅咒) them and that they have nothing to live for the boy said that he would not be like thathe wakes every morning thankful to see another sunrisehe keeps his window open so that he can smell the flowers and feel the heat of the sunhe also said that he has hopetoo many people havent seen much of that around here, he said, life is full of hope and we need to live life before it is gone i dont know what happened to himi assume he passed away,but his lesson lives oni now wake up and live each day to the fullestthe key to life is not money or fame,but the lessons we learn from it【小题1】the nursing home in the passage is mainly for_ athe elderlybthe homelesscthe disableddthe abandoned【小题2】the boy stayed happy mainly due to_ awonderful tv programsbhis positive attitudecgood medical conditiondothers encouragement【小题3】the writer participated in the volunteering job in order to_ afind out the secretbsearch for helpcenrich experiencesdget out of sadness【小题4】what would be the best title for the passage? aa lesson in hopebthe life of a sick boyca voluntary jobdthe meaning of life 【宁夏银川市第九中学2014一模】dlondon (reuters)ecotourism is causing a lot of damage to wildlife and may be endangering the survival of the very animals people are flocking to see, according to researchers.biologists and conservationists are worried because polar bears, dolphins, penguins and other creatures are getting stressed and losing weight and some are dying.evidence is growing that many animals do not react well to tourists in their backyard,” new scientist magazine said.the immediate effects researchers have noticed are changes in behavior, heart rates. or stress hormone levels but they fear it could get much worse and over the long term “ could endanger the survival of the very wildlife they want to see. ”although money produced through ecotourism, which has been growing at about 10-30 percent a year, has major benefits for poor countries and people living in rural areas, the swiss-based world conservation union (iucn) and some governments fear not all projects are audited(审计) and based on environmentally friendly policies,according to the magazine.transmission of disease to wildlife,or small changes to wildlife health through disturbance of daily life or increased stress levels, while not obvious to the casual observer, may translate to lower survival and breeding,” said philip seddon , of the university of otago in dunedin, new zealand.scientists have noticed that bottleneck dolphins along the northeastern coast of new zealand become nervously excited when tourist boats arrive. similar changes in behavior have been observed in polar bears and yellow-eyed penguins in areas visited by colorists are producing smaller babies.conservationists are now calling for more research into the effect of ecotourism on animals and say the industry must be developed carefully. they also want studies done before new ecotourism projects are started.“the animals welfare should be very important because without them there will be no ecotourism,” said rochelle constantine of the university of auckland in new zealand【小题1】which is not discovered to have changed in animals disturbed by tourists? a. behavior b. birth rate c. hormone levels d. heart rates【小题2】we may learn from the text that _.a. ecotourism must be developed properlyb. polar bears are losing weight without enough foodc. all the poor countries have stopped ecotourismd. money produced through ecotourism should be spent on wildlife【小题3】which of the following is not mentioned in the text? a. many animals do not react well in their backyardb. studies should be done before new ecotourism projects are startedc. ecotourism has been growing at about 1030 percent a year.d. polar bears in areas visited by ecotourists are producing smaller babies.【小题4】what rochelle constantine said in the last paragraph implies that _.a. if people want to get high income, they must develop ecotourismb. animals have rights to live their own lifec. animals are peoples good friendsd. people should take good care of wildlife【答案】【小题1】b【小题2】a【小题3】d【小题4】d【解析】考点:考查新闻报道类短文 【四川省宜宾市李庄中学2014高考英语仿真模拟试题】cthe pound new library of birmingham(lob)will be the most visible sign of the way the city is accepting the digitalization(数字化)of everyday life.set to open in 2013, the 188m lob is already beginning to tale shape next to the birmingham repertory theatre, with which it will share some equipment.as digital media(媒介)is important to its idea. the project is already providing chances for some of the many small new local companies working at the new technologies.brian gambles, the lob project director, says it is about giving people the right tools for learning,“the aim is to mix the physical with the digital. providing 24-hour services which can be used through, many different ways. it is important to enable us to reach more people, more effectively.”the digital library will, he says, be as important as the physical one, allowing the distant use of the services, making sure that it is never closed to the public.even before the lob is complete, the public has been able to go online to visit the virtual(虚拟的)lob, designed by baden, the birmingham virtual worlds specialists. not only have the public been able to learn about lob, but the virtual one has also enabled those working on the lob to understand the building and how it will work before it ev
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年全国小学生“学宪法、讲宪法”活动知识竞赛题库及答案
- 2025廉洁法纪知识考试题库及答案
- 2025年汽车技术员招聘面试题库及参考答案
- 2025年餐饮运营专员招聘面试题库及参考答案
- 2025年美工招聘面试题库及参考答案
- 2025年线上教育培训师招聘面试题库及参考答案
- 2025年财务共享服务专员招聘面试参考题库及答案
- 2025年用人咨询师招聘面试题库及参考答案
- 2025年企业销售顾问招聘面试题库及参考答案
- 2025年话务员招聘面试参考题库及答案
- 2025年安康杯知识竞赛试题及答案
- 上海财经大学:低空+发展研究报告(2025年)
- 物业活动策划方案题目
- 2025年事业单位公共基础知识考试复习题库及答案
- 别墅设计平面介绍
- 安徽省安庆第一中学2026届化学高一第一学期期中综合测试试题含解析
- DB33-T 1455-2025 涉企增值服务工作指南
- 风电项目土地使用与征地管理方案
- 购买鸡鸭购销合同范本
- 《小额贷款公司监督管理暂行办法》测试竞赛考试练习题库(附答案)
- 中毒和窒息事故现场处置演练方案
评论
0/150
提交评论