已阅读5页,还剩1页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
九年级秋季班第一讲一 阅读理解【2010河北省卷】 More and more people like bicycling and it is no surprise. It is fun, healthy and good for the environment. Maybe thats why there are 1.4 billion bicycles and only 400 million cars on roads worldwide today. Bikes can take you almost anywhere, and there is no oil cost!Get on a bicycle and ride around your neighborhood. You may discover something new all around you. Stopping and getting off a bike is easier than stopping and getting out of your car. You can bike to work and benefit (受益) from the enjoyable exercise without polluting the environment. You dont even have to ride all the way.Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. Just fold the bike and take it with you. You can do the same on an airplane. A folding bike can be packed in a suitcase. You can also take a common bike with you when you fly. But be sure to look for information by getting on airline websites. Not all airlines are bicycle-friendly to travellers.Health Benefits of Bicycling:l lIt helps to prevent heart diseases.l lBicycling helps to control your weight.A 15-minute bike ride to and from work three times a week burns off five kilos of fat in a year.l lBicycling can improve your mood (心情).Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident.l lBicycling is healthier than driving.1. From the passage, we know that bicycling is becoming very _.A. surprising B. exciting C. expensive D. popular2. When you are riding your bicycle around your neighbourhood, you may _.A. pollute the environment aroundB. find something you didnt noticeC. go everywhere and use a little oilD. get off your bike and begin to work3. If you travel with a folding bike, you can fold it and _ . A. get out of the car B. take it onto a trainC. put it in your purse D. go on airline websites4. One of the benefits from bicycling is that _.A. you can fold the bicycle B. you will be friendly to othersC. you will be more relaxed D. you may get fatter and fatter5. Which is TRUE according to the passage?A. Bicycling is enjoyable exercise for people. B. Driving cars is healthier than riding bikes. C. Riding a bike pollutes your neighborhood. D. Common bikes are welcomed by all airlines.二完型填空I sat down to read under an old tree in the park. I felt my life was 1 , for my whole world was dark.A young boy ran up to me, out of 2 . He stood right before me with his head down and said 3 , “Look what I found!” In his hand was a flower, and what a poor sight! The flower was dry and 4 . I gave him a small smile and then turned my eyes away so that he could take his dry flower and go off to play. 5 , he sat next to my side and placed the flower to his 6 and said in surprise, “It smells sweet and its beautiful, too. Thats 7 I picked it. Here, its for you.” The flower before me was dead. But I knew I must 8 it, or he might never leave. So I accepted the flower, and replied, “This is just what I 9 .” Just then, for the first time I noticed that the boy could not 10 he was blind.Tears (眼泪) came down my face as I 11 him for picking the best one. “Youre welcome.” he smiled, and then ran off to 12 . I sat there and wondered how he was able to learn about my pain (痛苦).Through the eyes of a blind child, 13 I could see the problem was not with the world; the problem was me. And for all those years I myself had been 14 . I decided to see the beauty in life, and 15 every second of my life. And then I held that dry flower up to my nose and breathed in the smell of a beautiful rose. (2011年宿迁中考)1. A. hopeless B. colourfulC. simpleD. wonderful2. A. mindB. troubleC. breathD. work3. A. sadlyB. strictlyC. angrilyD. excitedly4. A. deadB. freshC. aliveD. heavy5. A. SoB. OrC. HoweverD. And6. A. headB. noseC. earD. neck7. A. how B. whenC. whereD. why8. A. buy B. sellC. acceptD. break 9. A. admireB. dislikeC. wantD. have10. A. cryB. speakC. smileD. see11. A. forgaveB. thankedC. paidD. hated12. A. sleepB. studyC. danceD. play13. A. at mostB. at timesC. at firstD. at last14. A. cheerfulB. usefulC. blindD. deaf15. A. wasteB. enjoyC. loseD. forget三、任务型阅读 阅读下列短文,根据短文内容填写表格 (每空限填一词)。 How to beat sadnessWe all have days when we are down, tired and unhappy. Thats OK. You need days like this, or how would you know you are happy? Youll enjoy your good days even more when you have a few bad days. Even if sadness is a part of life, lets try to make it small. Here are a few simple ways to help you feel better when you are feeling sad.1. Stand up straight and this helps your energy flow (流动). When your energy is flowing freely, you can flow too.2. Smile! Its easy to do and have good results. This way can not only leave you in a good mood but also bring others a good mood.3. Listen to music. It can be your favourite music. Some kinds of music work better than others, so try and find out what kind of music works the best for you.4. Take some “me” time. You can find pleasure in reading a book, watching a sunrise or having a hot bath, or something like that.5. Exercise. Even something as simple as taking a walk will get your blood flowing. It is a great way to clear your mind of anything that makes you sad.These ways will cheer you up when you are down, but dont just use them when you are sad. Try and practice them every day to make them a habit. You will be surprised to learn that these simple ways will keep your sadness away. But if you are in a deep depression (沮丧), go to see a doctor. Title: How to beat sadnessOpinions It is OK to feel down, 1. and unhappy. It is possible to make sadness a small 2. of life.Simple 3. to cheer you up Stand up straight so that your 4. can flow freely. 5. at others because it can bring you and others a good mood. Listen to your 6. music because it works the best. 7. pleasure in everyday life, such as watching a sunrise. Takea walk and you can clear your 8. _ of sad things.Suggestions Try to make these simple ways a 9. _ . Go to see a 10. _ when you are in a deep depression.四首字母填空New Energy in the Twenty-first C_ E_ from the windWind is a kind of clean energy, a_ there is lots of it, But, if theres no wind, there is no wind energy. Energy from the waterWhen water m_ from a high place to a lower place, it can make electricity(电)w_ pollution. H_, people have to build dams(水坝) to use this energy, and building dams is very expensive. Energy from the earth There is h_ in the rocks under the earth. Scientists use the heat to make geothermal(地热的)energy. This kind of energy is cheap, but it is o_ possible in a few places in the world.Energy from the sun Solar panels (太阳电池板) on the r_ of houses can turn energy from the sun into electricity. Solar power is clean and plentiful(丰富的).but when the weather is bad, It doesnt w_. 新概念阅读Lesson95 A fantasy 纯属虚构When the Ambassador of Escalopia returned home for lunch, his wife got a shock. He looked pale and his clothes were in a frightful state. What has happened ? she asked.How did your clothes get into such a mess ? A fire-extinguisher, my dear, answered the Ambassador drily. University students set the Embassy on fire this morning.Good heavens! exclaimed his wife. And where were you at the time ?I was in my office as usual, answered the Ambassador. The fire broke out in the basement. I went down immediately. of course, and that fool, Horst, aimed a fire-extinguisher at me. He thought I was on fire. I must definitely get that fellow posted. 当艾斯卡罗比亚国的大使回到家吃午饭时,把他的夫人吓了一跳。他面色苍白,衣服也搞得不成样子。 “发生了什么事?”她问,“你的衣服怎么搞得一塌糊涂?” “灭火器弄的,亲爱的,”大使冷冷地回答,“今天上午大学生们放火点着了大使馆。” “天啊!”他的夫人惊叫,“那你当时在什么地方?”“我和往常一样,在办公室里,”大使回答说。“地下室突然着火,我当然马上下去了。但那个傻瓜霍斯特把灭火器对准了我。他认为是我着火了。我一定要把那个家伙打发走。” 课本知识链接一翻译下列短语1. 被分为12个不同的星座 6. 担心不能按时到达那儿2. 有着相似的性格 7. 宽恕我的错误3. 注重细节 8. 只关心自己4. 与其他人争论 9. 轻易放弃5. 花很多时间向我们解释 10. 有幽默感11. 没有生气 16. 喜欢到不同的地方旅行12. 有创造力和想象力的 17. 给我们每人两个礼物13. 有时担心过多 18. 容易生气14. 平等对待每个人 19. 对我们熟悉15. 对某人自己的能力确信 20. 发现地上有钱包二所给根据首字母填写单词。1.A day is d_ into 24 hours.2. My father and I both have s_ characteristics.3. Many actors and sports players are e_ and a_ .4.Jim is p_ enough to wait for a long time without getting a_.5. We shouldnt be s_ .We should be g_ to others.6.Its silly of you not to f_ others for their mistakes. 7. His elder sister is p_and always pays attention to d_.8. Children are often c_ about everything.9 Though he is one of the most famous writers in China, he is m_ .10. The person whose star sign is Leo is strong and c_.11. Your date of birth d_your star sign. 12. Tom has a good sense of humour. That means he is_ .13. Mother often takes salt as sugar by m_ because she is over seventy.14. Billy is so i_ that he has all kinds of different ideas.15. Daniel is very clever, but he never s_ off.16. Mr. Huang spends a lot of time e_ things to us. We all like him very much.17. She is very e_, kind and gentle. Many people want to make friends with him. 18. Paul is good at p_. He works hard and is often s_.19. This boy often gets high marks in the exams because he is h_.20. After winning this game, all the students are p_of their class. 三改写同义句。1. Its necessary that we read English every day. Its_ _ _ _read English every day.2.They look down on the poor. They are not right. Its_ _ _them _ look down on the poor.3.The boy doesnt shout to the old man. He is polite. It_ _ _the boy_ _ _to the old man.4. Its patient of you to wait for two hours here. You_ _ _ _wait for two hours here.5.The book is so interesting that we like to read it. The book is_ _ _ _to read.6. Kitty is not strong enough to carry the heavy box. Kitty is_weak_carry the heavy box. The box is_heavy_Kitty_carry it. The box is not_ _ _Kitty_carry.7. My brother is too young to go to school. My brother is_ _ _to go to school. My brother is_ _ _he_go to school.8. He is so imaginative that he comes up with new ideas. He is_ _ _come up with new ideas.五、书面表达(满分15分)目前,许多中学生不重视课外阅读。请你根据下表内容写一篇短文,对这一现状进行分析并提出建议。要点: 不重视课外阅读的原因1. 作业太多2. 没有读书习惯3. 时间花在电脑或网络上 课外阅读的好处1. 更多地了解世界2. 学会如何思考3. 生活更加丰富多彩 对学校或同学的建议(至少一点)注意:1. 词数: 80个左右(开头已给出的内容不记入总词数); 2. 内容必须包括上表中的要点,可适当发挥,但不要逐字翻译; 3. 条理清楚、语句连贯; 4文中不得出现真实的地名、校名和人名。 At present only a few students do some reading after class. Here are several reasons._九年级秋季班第一讲阅读理解【主旨大意】:本文主要介绍了自行车备受人们青睐的原因,以及骑自行车对我们有哪些益处。1.D 词义理解题。popular意为“流行的”,根据第一段的第一句话:More and more people like bicycling and it is no surprise. 可推断答案。 2.B 细节理解题。根据第二段的第二句话“You may discover something new all around you.”可判断选B。3.B 细节理解题。根据第三段的第一句话“Folding (折叠) bikes work well for people who ride the train. 可判断选B。4. C 细节理解题。根据第三条Exercise like bicycling has been shown to make people feel better, more relaxed and self-confident. 可判断选C。5. A 主旨理解题。由文章大意可知答案为A。二完型填空【主旨大意】本文讲述了当我感觉生活世界是黑暗,感觉绝望时,通过一个盲人送给我一朵干了花,及与其的对话,使我明白要珍惜现在美好生活,要享受生活中每一秒钟。1. A解析:由后句“for my whole world was dark.”可我此时的心情觉是绝望的。故选A。2. C解析:由语境可知“一个年青男孩跑到我面前时,累的上气不接下气”out of breath意为“上气不接下气”,故选C。3. D解析:由下句“Look what I found!”可知这个年轻人有了一个新发现,故表情表现为很兴奋,故选D。4. A解析:由上句“The flower was dry ”可知这朵花已经死了。故选A。5. C解析:在四个项中,只有however不能直接连接两个分句,必须另起新句,并用逗号隔开。故选C。6. B解析:由下文“It smells sweet”smell意为“闻起来”,闻时用鼻子,故选B。7. D解析:thats way意为“那就是的原因”。故选D、8. C解析:句意为“我知道我必须接受它,否则它可能永远都不会离开”可知应选D。9. C解析:由语境可知此句意“这正是我所想要的”,想要的,用want表示,故选C。10. D解析:由下文“he was blind.”可知,他看不见。故选D。11. B解析:thank for doing sth.意为“感谢某人做某事”故选B。12. D解析:联系上下可知,他跑去玩了,故选D。13. D解析:at most意为“至多”;at times意为“有时”;at first意为“首先”;at last意为“最后”。联系上下可知,我最后找到了我的问题,故选D。14. C解析:由上句可知我这些年看不到外面精彩的世界,寓意为“自己的眼已瞎了”,故选C。15. B解析:根据上文可知,我这时决定看美丽的世界,享受我生命的每一秒。故选B.三答案:76. tired 77. part 78. ways 79. energy 80. Smile 81. favourite 82. Find 83. mind 84. habit 85. doctor四Century Energy and moves without However heat only roofs work 课本知识链接 一1. be divided into 12 different star signs 2. share similar characteristics 3. pay attention to details 4. argue with others 5. spend much time explaining things to us 6. worry about not getting there on time7. forgive me for my mistake(s) 8. care only about oneself 9. give up easily 10. have a good sense of humour 11. without getting angry 12. be creative and imaginative 13. worry too much at times 14. treat everyone equally15. be sure of ones own ability 16. love travelling to diff
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 屏东县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及完整答案详解一套
- 贵阳市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解1套
- 彭水苗族土家族自治县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(必刷)
- 鹰潭市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(考试直接用)
- 孝感市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(a卷)
- 漳州市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)附答案详解(能力提升)
- 2026年周口市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(模拟题)
- 璧山县农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)(含答案详解)
- 2026年邯郸市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(轻巧夺冠)
- 2025年广东省东莞市辅警协警笔试笔试真题(附答案)
- 2.PaleoScan详细操作流程
- 2023年中职单招医药卫生类技能考试参考题库(附答案)
- 药学毕业论文5000字药学论文的5000字(合集十二篇)
- 控压钻井专业技术及节流阀专题
- 专项维修资金使用公告示范文本
- 2022年遵义市医疗系统事业编制乡村医生招聘笔试试题及答案解析
- YC/T 395-2011烟叶仓库磷化氢熏蒸尾气净化技术规范
- 第三章 回转钻进工艺
- GB/T 224-2019钢的脱碳层深度测定法
- 锐捷极简网络解决方案
- 6078三菱帕杰罗v87v97v93维修手册原厂10pajero-china index
评论
0/150
提交评论