浙江省杭州市高考英语二轮复习 阅读理解(基础)演练(4).doc_第1页
浙江省杭州市高考英语二轮复习 阅读理解(基础)演练(4).doc_第2页
浙江省杭州市高考英语二轮复习 阅读理解(基础)演练(4).doc_第3页
浙江省杭州市高考英语二轮复习 阅读理解(基础)演练(4).doc_第4页
浙江省杭州市高考英语二轮复习 阅读理解(基础)演练(4).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江(杭州市)2016高考英语阅读理解二轮(基础)演练(4)2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。india has a very vast history and heritage(遗产). the country has witnessed some of the most important events in the past and every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. this is one of the leading reasons why tourists prefer india to travel and explore. historical tours in india provide everything that a traveler expects from his/her journey. these historical tours give an opportunity to study and explore indian history.historical tours of india generally consisted of four phases: ancient, medieval(中世纪的), modern india and contemporary(当代的)india. some of the historical travel packages are:forts and palacesthe rich cultural past of india is reflected in the countless forts(堡垒)and palaces across the country. most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away and palaces were made on the names of the kings and queens. some of the famous forts and palaces are: agra fort (agra), fatehpur sikri (agra), hawa mahal (jaipur), amber fort (jaipur), city palace (jaipur), gwalior fort (gwalior), mysore palace (mysore), red fort (delhi), etc.india heritage toursthe main purpose of india heritage tours is to make indians as well as tourists familiar with the rich indian legacy(遗产). the heritage of the country is at least 5000 years. some of the heritage tours are: medieval heritage, rajput heritage, golden triangle, splendid gujarat, etc.south india historical toursthe southern india is known for its diversity and there are many places, whic(景区) in south india include goa, cochin, kerala, munnar, periyar, kottayam and the list goes on and on.1the main purpose of this passage is .a. to report some important events in the history of indiab. to introduce some tours that can explore the history of indiac. to help study the culture and history of indiad. to tell us how to explore the history of india2many tourists prefer to travel to and explore because .a. modern india has little to studyb. indian people have an interesting lifestylec. its culture is greatly influenced by its historyd. indias history is longer than that of any other country3most forts were built in order to .a. honor the kings b. act as a palace for queensc. keep enemies away d. attract tourists4according to the passage, rajput heritage .a. is a famous fort in indiab. is one of the heritages in indiac. has a history of no more than 200 yearsd. lies in south india试题分析:文章主要向读者介绍了印度历史文化之旅。印度有着丰富的历史文化遗产,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济都有着很深远的影响。1写作意图题。根据第一段“these historical tours give an opportunity to study and explore indian history.”和第二段“some of the historical travel packages are:”可知,文章主要介绍了一些与印度的历史有关的旅游项目,故选b。2细节理解题。根据第一段“every event has an effect of its own on the culture, religion, lifestyle, and economy of the country. this is one of the leading reasons why tourists prefer india to travel and explore.”可知,过去发生的事件对印度的文化、宗教、生活方式和经济等产生了影响,这是人们喜欢到印度旅游的主要原因,故选c。3细节理解题。根据第三段“most of the forts were constructed as a defense device to keep the enemy away”可知,建造碉堡的目的是为了抵御敌人入侵,故选c。4细节理解题。倒数第二段主要介绍的是印度的文化遗产,rajput heritage是遗产之一,而不是碉堡,排除a;根据“the heritage of the country is at least 5000 years.”排除c;倒数第二段未提到印度南部,排除d;根据倒数第二段“some of the heritage tours are: medieval heritage, rajput heritage, golden triangle”可知,rajput heritage是印度文化遗产游中的一个旅游项目,故选b。考点:广告类短文阅读由 (2012浙江瑞安中学高三5月适应性测试)改编many people have never heard of mesothelioma and are unaware of its symptoms.although considered a rare form of cancer,each year the number of cases grows.with the prevalence(流行)of this disease on the rise,it is critical to understand why and how mesothelioma develops and what courses of action can be taken in the event of diagnosis.the following is a list of frequently asked questions and answers that will provide you with some information on mesothelioma,and the legal issues surrounding it.what is mesothelioma?mesothelioma is the term used to describe a cancerous tumor found in the mesothelial cells of an organ.the organs where this form of cancer is most commonly found are the lungs,heart and abdominal organs.pleural mesothelioma is cancer of the lung lining(组织,膜)and is the most common form of mesothelioma.what causes mesothelioma?mesothelioma is almost always caused by exposure to asbestos(石棉).asbestos is often found in building materials used before the mid 1970s.in addition,materials such as pipes,boiler insulation,floor,ceiling and roof tiles may contain asbestos.how much asbestos exposure will cause mesothelioma?generally,the probability of developing this form of cancer is in accordance with the length of time you are exposed to asbestos.also,your health is at risk if your exposure to asbestos is intense.it should be noted that mesothelioma has a latency(潜伏)period of 20 to 50 years.this means that you may develop the disease long after your exposure to asbestos.on average,people tend to develop mesothelioma somewhere between 35 and 40 years after exposure.how quickly does mesothelioma progress?the onset of mesothelioma is quite slow.patients will begin to experience symptoms such as lower back pain and chest pain.these symptoms may also be accompanied by weight loss,fever and difficulty breathing.unfortunately,once mesothelioma develops,it quickly becomes aggressive and treatment must be sought immediately.can mesothelioma be treated?doctors are able to use several traditional methods of cancer treatment for mesothelioma,including surgery,chemotherapy and radiation.like all forms of cancer,detecting the disease at the earliest stage possible greatly increases the patients chances for survival.if you have worked in an industry such as construction or suspect that you may have been exposed to asbestos,be alert for symptoms and contact your doctor immediately.what legal courses of action can be taken?anyone suffering from mesothelioma is entitled(有资格) to compensation(补偿)from asbestos manufacturers.additionally,if you are the spouse or child of someone who has died from mesothelioma,you are entitled to file a claim and seek compensation.13. the author intends to .a. tell the readers how important it is to know more about mesothelioma.b.provide more information about mesotheliomac.give advice on how to avoid developing mesotheliomad.tell the readers how terrible mesothelioma is14. we can learn from the text that .a.asbestos is to blame for mesotheliomab.even if a person is exposed to asbestos for a while,he will die soonc.all the employees can ask for compensation from asbestos manufacturersd.mesothelioma is a cancer familiar to many people15. the following are the symptoms of mesothelioma except .a.frequent headacheb.lower back painc.chest paind.difficult breathing16. which of the following would be the best title for the text?()a.terrible mesotheliomab.mesothelioma is around usc.frequently asked questions about mesotheliomad.mesothelioma is on the rise17. if you work in an industry exposed to asbestos,you should .a.give up the job immediatelyb.ask for a rise from your bossc.file a claim and seek compensationd.go to hospital and have your body examined语篇解读:好多人从来没听说过间皮瘤,也不关注它的症状。尽管它是一种很少见的癌症,但是每年都有一定数量的病例产生。答案及剖析:13.b推理判断题。本文主要介绍了间皮瘤是什么样的一种病,它的成因、症状、病情发展情况以及能否治愈的问题,故选b项。14.a推理判断题。由what causes mesothelioma?部分的mesothelioma is almost always caused by exposure to asbestos(石棉)可知,导致间皮瘤这种癌症的原因是长时间暴露在石棉下,故选a项。15.a细节理解题。由how quickly does mesothelioma progress?部分的.symptoms such as lower back pain and chest pain.these symptoms may also be accompanied by weight loss,fever and difficulty breathing可知,只有a项的内容不是间皮瘤的症状,故选a项。16.c主旨大意题。文章第一段的最后一句话the following is a list of frequently asked questions and answers为该文的主题句,由此可知c项作为标题最合适。17.d细节理解题。由倒数第二部分的if you have worked in an industry such as construction or suspect that you may have been exposed to asbestos,be alert for symptoms and contact your doctor immediately可知,在有石棉的地方上班的人应该去医院检查身体,故选d项。【疑难词汇解读】1. diagnosis n. 诊断they are waiting for the doctors diagnosis.他们正在等待医生的诊断结论。2. in accordance with 与一致,依照please pack your products in accordance with our requirements.请你方按照我们的要求包装产品。【长难句子分析】if you have worked in an industry such as construction or suspect(条件)状语从句 that you may have been exposed to asbestos(条件)状语从句,be alert for symptoms祈使句 and contact祈使句your doctor(宾语) immediately(状语).如果你在像建筑这样的行业工作或怀疑你可能已经暴露在石棉下,要警惕身体的症状并立即联系你的医生。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 a book review the snakestone by berlie dohertythe setting: urban england (the cities), but also rural england (the countryside) including remote english villages. the theme: the main theme is a teenage search of selfdiscovery, in this case the search for a mother from whom the hero was separated at an early age. its other concerns are love, getting on with others ,being persistent and courageous and trying to deal with doubts, troubles and worries. as the book moves to a close, james swimming coach says to him: you are not like a kid obeying instructions any more. you are diving like a young man who knows where he is going.the characters: james is the hero of the story. he is a championship diver, and has a comfortable life with his foster parents(养父母)yet he also has the qualities to take him on a long journey to find his birth mother. the other characters in the snakestone, james parents, his diving instructor, best friend, the villagers, people he meets on his journey, are pictured realistically.the turning point:the turning point in the story comes while james foster parents are away in london, and he wonders about the identity of his birth mother. the only clue he has is a fossil, the snake stone which she left behind along with a note on which she had written,take good care of sammie. it was written on a torn envelope with parts of an address still there.the journey:instead of going to london, james decides to find his birth mother. with help from his geography teacher, james sets out for the remote country village where his mother might be found. james has painful, challenging, but also humorous and happy travels. the mother he finally meets, anne, has a minor yet powerful voice in the novel. he comes to understand why she left him at a strangers door fifteen years before. although the meeting is not long, it leaves him with a feeling of completeness. as a journey of selfdiscovery the snakestone also provides its readers with a happy ending. its hero says, on returning to his foster parents, i was home.61. what is the main theme of the novel? a. life with foster parents. b. life in the world of diving. c. a journey of selfdiscovery. d. a travel around the country. 62. what do the coachs words in paragraph 2 suggest? a. james is a successful diver. b. james is a hopeful swimmer. c. james is an outgoing young man. d. james is an independent young man.

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论