




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州省贵阳市2016高考英语一轮阅读练习(9)阅读理解。 people from east asia tend to have more difficulty than those from europe in distinguishing facial expressions and a new report published online in current biology explains why. rachael jack, university of glasgow researcher, said that rather than scanning evenly(均匀的) across a face as westerners do, easterners fix their attention on the eyes. we show that easterners and westerners look at different face features to read facial expressions, jack said. westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth. according to jack and her colleagues, the discovery shows that human communication of emotion is more complex than previously believed. as a result, facial expressions that had been considered universally recognizable cannot be used to reliably convey emotion in cross-cultural situations. the researchers studied cultural differences in the recognition of facial expressions by recording the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral. they compared how accurately participants read those facial expressions using their particular eye movement strategies. it turned out that easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did westerners. the cultural difference in eye movements that they show is probably a reflection of cultural difference in facial expressions, jack said. our data suggest that whereas westerners use the whole face to convey emotion, easterners use the eyes more and mouth less. in short, the data show that facial expressions are not universal signals of human emotion. from here on, examining how cultural factors have diversified these basic social skills will help our understanding of human emotion. otherwise, when it comes to communicating emotions across cultures, easterners and westerners will find themselves lost in translation.( ) 1. the discovery shows that westerners . a. pay equal attention to the eyes and the mouth b. consider facial expressions universally reliable c. observe the eyes and the mouth in different ways d. have more difficulty in recognizing facial expressions ( ) 2. what were the people asked to do in the study?a. to make a face at each other. b. to get their faces impressive. c. to classify some face pictures. d. to observe the researchers faces. ( ) 3. what does the underlined word they in paragraph 6 refer to?a. the participants in the study. b. the researchers of the study.c. the errors made during the study. d. the data collected from the study. ( ) 4. in comparison with westerners, easterners are likely to .a. do translation more successfullyb. study the mouth more frequentlyc. examine the eyes more attentivelyd. read facial expressions more correctly( ) 5. what can be the best title for the passage? a. the eye as the window to the soulb. cultural differences in reading emotionsc. effective methods to develop social skillsd. how to increase cross-cultural understanding【语篇解读】本文为科普说明文。主要介绍了最新的科学研究发现:东方人比西方人更难于读懂他人的面部表情。1. 答案:a考点:细节理解题解析:根据第三段 “westerners look at the eyes and the mouth in equal measure, whereas easterners favor the eyes and neglect (忽略) the mouth.” 可以得出答案2. 答案:c考点:细节理解题解析:根据第五段 “by recording the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people while they observed pictures of. expressive faces and put them into categories: happy, sad, surprised, fearful, disgusted, angry, or neutral.”可以判断选c3. 答案:a考点:词义猜测解析:根据定语从句 “that they show”所修饰的 eye movements 在研究中为the participants 所作(从the eye movements of 13 western caucasian and 13 east asian people”可知)可判断选a4. 答案:c考点:细节理解题解析:根据第六段 “it turned out that easterners focused much greater attention on the eyes and made significantly more errors than did westerners.”可判断选c5. 答案:b考点:主旨大意题解析:文章首先指出科学研究的最新发现:东方人比西方人更难于读懂人的面部表情。之后更具体地介绍研究的结构及其研究过程,最后得出结论:文化差异丰富了理解情感的基本社会技巧,即:不同的文化背景使人理解他人情感的方式也不尽相同。由此判断最佳标题应为b。阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 f. scott fitzgerald, born on september 24, 1896, an american novelist, was once a student of st. paul academy, the newman school and attended princeton. university for a short while. in 1917 he joined the army and was posted in alabama, where he met his future wife zelda sayre. then he had to make some money to impress her. his life with her was full of great happiness, as he wrote in his diary: “my own happiness in the past often approached such joy that i could share it even with the person dearest to me but had to walk it away in quiet streets and take down parts of it in my diary.” ks*5u.c#o%this side of paradise, his first novel, was published in 1920. encouraged by its success, fitzgerald began to devote more time to his writing. then he continued with the novel the beautiful and damned (1922), a collection of short stories thales of the jazz age (1922), and a play the vegetable (1923). but his greatest success was the great gatsby, published in 1925, which quick brought him praise from the literary world. yet it failed to give him the needed financial security. then, in 1926, he published another collection of short stories all the sad young men.however, fitzgeralds problems with his wife zelda affected his writing. during the 1920s he tried to reorder his life, but failed. by 1930, his wife had her first breakdown and went to a swiss clinic. during this period he completed novels tender is the night in 1934 and the love of the last tycoon in 1940. while his wife was in hospital in the united states, he got totally addicted to alcohol. sheila graham, his dear friend, helped him fight his alcoholism. ks*5u.c( ) 1. how many novels written by fitzgerald are mentioned in the passage?a. 5 b. 6 c. 7 d. 8( ) 2. which of the following is the correct order to describe fitzgeralds life according to the passage?a. he became addicted to drinking.b. he studied at st. paul academy. c. he published his first novel this side of paradise.d. the great gatsby won high praise.e. he failed to reorder his life.f. he joined the army and met zelda.a. f-c-e-a-b-d b. b-e-a-f-c-d c. f-d-e-c-b-a d. b-f-c-d-e-a( ) 3. we can infer from the passage that fitzgerald .a. had made some money when he met zelda in alabama.b. was well educated and well off before he served in the armyc. would have completed more works if his wife hadnt broken downd. helped his friend get rid of drinking while his wife was in hospital( ) 4. the passage is probably followed by a concluding paragraph about .a. zeldas personal lifeb. zeldas illness and treatmentc. fitzgeralds friendship with grahamd. fitzgeralds contributions to the literary world 【语篇解读】本片文章为记叙文,主要讲述了英国著名文学家弗兰西斯司各特菲茨杰拉德的生平、生活及其重要作品56.答案a。【解析】细节理解题。据题意,由文章中关键词novel可知,文章中提及到的弗兰西斯司各特菲茨杰拉德的小说有:this side of paradise,the beautiful and damned,the great gatsby,tender is the night and the love of the last tycoon,共计5篇。故选a项57.答案d。ks*5u.c【解析】细节理解题。根据第一段中“was once a student of st. paul academyin 1917 he joined the army”可知弗兰西斯司各特菲茨杰拉德先在圣保罗学院学习,然后参加的军队。由此可知答案应为d项58.答案c。【解析】推理判断题。由第四段第一句“however, fitzgeralds problems with his wife zelda affected his writing”可以判断出c项59.答案d。ks*5u.c【解析】推理判断题。根据人物传记的特点和本段对菲茨杰拉德生活、作品的描述,说明了菲茨杰拉德的作品对学界的意义,因此最后总结的一段是关于菲茨杰拉德对文学界的贡献的。故选d项完形填空chichi, the chihuahua is the hero pet of the year. at 13 pounds, chichi might be most at home in a handbag. “hes so1that i can take him up with one hand, ”says mary lane of her energetic pet. “most people see him and think hes2. ”but last october, the chihuahua3to be more than just a pretty face. mary and her husband, rick, were4on the beach one afternoon while on vacation in north carolina. as usual, chichi was5on his blanket in his own little beach chair. “we had our6buried in books, ”recalls rick, “when suddenly the7became extremely disturbed. his8was different from anything we had heard before. and he would not let us9him. ”chichi ran back and forth in front of his10, pulling at his leash as if to run down the beach. the lanes sat up to see two elderly11in the ocean, about 10 feet off shore. one was on her back, her12tipping under the waves. the other was13trying to keep her friends head above the surface. the lanes14across the sand and into the surf. rick swam to the woman in danger of drowning, while mary held fast to the other one and15her up on the beach. “then i went back to help rick, ”mary recalls. “the sand dropped off steeply, and a riptide(激流)was16the woman under. she was completely disoriented(不知所措的). ”still recovering from recent knee surgery, the woman had been unable to17or push herself up. “her friend had been in danger too, ”mary says. “the waves were pushing her around. theres no way she could have18much longer. ”the women hadnt called out for help. “they were19so hard, and there was no time for screaming, ”mary recalls. but chichi had sensed danger nonetheless. “the dog knew. ive20over how. ”duty done, chichi was back in his chair, asleep. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 介绍了一条小狗跟随主人在海边休闲时, 敏锐地察觉到海中有人遇险, 便做出一反常态的反应提醒主人, 在主人的努力下终于使两位遇险的游客获救, 这使它成为年度英雄宠物。1. a. smartb. tinyc. weakd. lovely【解析】选b。逻辑推理题。根据上文“只有13磅, 吉吉或许可以放在一个手提包中”和下文“我用一只手就可以把它拎起来”可以断定这条狗很小, 故最佳答案为b项。smart“聪明的”; weak“虚弱的”; lovely“可爱的”, 与后文的i can take him up with one hand在信息的表达上都不搭配。2. a. uselessb. carelessc. kindd. crazy【解析】选a。逻辑推理题。前文谈到这条狗很小, 故可以推断: 绝大多数人在看到它时都会认为它没有什么用处。故答案为a。3. a. wantedb. decidedc. provedd. agreed【解析】选c。逻辑推理题。根据后文这条狗的表现可以断定该句意思是: 这条吉娃娃狗“证明”了自己不仅仅长着一个漂亮的脸蛋, 答案为c项。4. a. workingb. swimmingc. quarrelingd. relaxing【解析】选d。逻辑推理题。根据下文“在北卡罗来纳州的海滩上悠闲度假”可以断定玛丽和丈夫正在沙滩“休闲”, 故答案为d项。5. a. practicingb. lyingc. barkingd. eating【解析】选b。逻辑推理题。该句意思是: 像往常一样, 吉吉正躺在自己那个沙滩椅中的毯子上。从最后一段的那句话“它回到椅子上睡觉”也可以看出这里是“躺”着, 故答案为b项。6. a. handsb. mouthsc. earsd. noses【解析】选d。固定搭配题。bury ones nose in books指“埋头读书”, 是固定搭配, 与度假休闲的语境相符。7. a. ownerb. dogc. fishd. crowd【解析】选b。词汇复现题。根据下文可知: 这条狗突然变得非常不安。8. a. barkb. bitec. yelld. roar【解析】选a。词义辨析题。该句意思是“它的吠叫一点也不像我们以前听到的那样”。bark用来指狗的吠叫, 故答案为a。bite意思是“咬”; yell和roar都指“大声喊叫”。9. a. feedb. noticec. watchd. ignore【解析】选d。逻辑推理题。根据下文可知这条狗竭力想引起我们的注意, 不让我们“无视”它的反应, 故答案为d项。10. a. deskb. boardc. chaird. shelf【解析】选c。词汇复现题。根据上文谈到的“. . . in his own little beach chair”可知这里是指“吉吉在椅子前面不安地来回走动”。故答案为c项。11. a. menb. fishermenc. womend. students【解析】选c。词汇复现题。根据下文可知林恩夫妇和这条狗营救了两位妇女, 故答案为c项。12. a. legsb. headc. armsd. feet【解析】选b。逻辑推理题。根据后文谈到的“. . . friends head above the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 墨模制作工特殊工艺考核试卷及答案
- 洪山区潜水施工方案
- 【道法】走进社会生活单元思考与行动课件-2025-2026学年统编版道德与法治八年级上册
- 金堂市场咨询方案公示
- 虹口区营销公司注册方案
- 咨询公司方案评估流程
- 建筑方案设计服务保障书
- 外墙氟碳涂装施工方案
- 高中篮球节活动方案策划
- 建筑外立面方案设计合同
- GB/T 46084-2025燃煤锅炉火焰温度图像检测技术规范
- 2025年贵州省毕节市辅警招聘考试题题库(含参考答案)
- 2025劳动合同范本下载
- 2025-2026学年高二上学期数学第一次月考立体几何卷全解析【测试范围:沪教版2020必修第三册第十章】(上海专用)
- 小学法律知识竞赛试题(附答案)
- 浙教版(2023)五年级上册信息科技 第1课 身边的算法 课件
- 2025年五年级上学期语文第一单元测试卷含答案
- Unit 3 Places we live in单元整体公开课一等奖创新教学设计表格式(5课时)
- 2025年4月自考02204经济管理试题及答案
- 统战工作培训课件
- 人教版(2024)八年级上册数学全册教案
评论
0/150
提交评论