免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
专题能力训练十六阅读理解(七)a(2014郑州第一次质量预测)in 1980 candy lightners 13-year-old daughter was killed by a drunk hit-and-run driver as she walked down a street in california.“i promised myself on the day of my daughters death that i would fight to make this needless accident count for something positive in the years ahead,”candy lightner later wrote.the drunk driver received a two-year prison sentence.however,he avoided prison by serving time in a work camp.ms.lightner was very angry about that,so she organized mothers against drunk drivers(madd),which later changed to mothers against drunk driving.the aim of her organization was to raise public awareness of the serious nature of drunk driving and to promote tough legislation(立法) against the crime.before ms.lightners madd,intoxication(醉酒),including drunk driving,was not taken seriously.intoxication was often used as an excuse for otherwise unacceptable behavior:“i didnt know what i was doingi was drunk.”candy lightner appeared on major television shows,spoke before the us congress,made speeches to professional and business groups,and worked tirelessly for years to change public attitudes,change judicial(审判的)behavior,and promote tough new legislation.later,ms.lightner left madd because the organization that she herself created was changing its focus.“i didnt start madd to deal with alcohol.i started it to deal with the issue of drunk driving.”the president of the united states awarded her the presidents volunteer action award and she was the subject of the movie “mothers against drunk drivers:the candy lightner story”.【语篇导读】candy lightner的女儿死于酒驾引发的事故,但肇事者却得以轻判,于是她设立了 “反醉驾母亲协会”,提倡对酒驾者实施更为严厉的法律制裁。1.one of the purposes of madd was to .a.make the public aware of the danger of drunk drivingb.fight against the drunk hit-and-run drivers on the roadc.make new laws against the crimes caused by drunk drivingd.warn people not to drink alcohol while driving答案:a解析:细节理解题。第二段的最后一句谈到她成立该机构的目的提高公众对酒驾严重性的意识,推动对酒驾引起的犯罪行为实施更严厉的惩罚。故选a项。2.which way didnt ms.lightner use to achieve her madds goals?a.talking on major tv shows.b.giving a talk to businessmen.c.applying for a job with the government.d.giving suggestions to the us congress.答案:c解析:细节理解题。第四段谈到她发展协会的具体行动,其中没有提到 “申请到政府部门任职” 这一项,因此选c项。3.we can learn from the passage that.a.the drunk driver had not been caughtb.drunk driving wasnt taken seriously before maddc.candy lightner played a leading role in a filmd.madd didnt get much support from society答案:b解析:细节理解题。第三段开头说,在ms.lightner设立madd之前,人们对酒驾的态度是轻描淡写的,没有认真对待。4.what can be the best title for the passage?a.ways to prevent drunk drivingb.purposes of founding maddc.new law against drunk drivingd.candy lightner and her madd答案:d解析:主旨大意题。本文介绍了一位遭受了酒驾失去女儿的母亲为提高人们对酒驾危害性的认识和推动相关立法而做的努力,以及她设立的madd机构的相关情况,因此选d项。b(2014北京东城第二学期综合练习)you know what its like.youve just arrived in toronto after a long flight and all you really want to do is to lie down and relax in your hotel room.but first you have to make a few quick notes for tomorrows meeting,then check your e-mails,and perhaps print out a few things.and you need to make a few local telephone calls,and one call home to your family.and what do you usually get?your desk is just about big enough for a cup of coffee;theres no desk lamp;the stationery(办公用品) is a couple of sheets of headed notepaper;and a pen doesnt work.printing has to be arranged with the reception,and when you try to use your cellphone you find that it wont work in canada.well,harmony is different.just tell us in advance what youre going to need,and well see that its waiting for you when you arrive.there will be a printer in your room if you want one,and a cellphone that really works.all you have to pay for is the calls you make.we can also arrange a room for business meetings,and,using the very best employment agency,even supply a secretary to take minutes.all we ask is a few days notice.all our rooms are of the same high standard,and we guarantee not to increase prices in the next twelve months.but book now,because were already filling up fast,and wed hate to disappoint you.harmonythe hotel youve always wanted,but never been able to finduntil now!【语篇导读】本文是一篇酒店广告,介绍了harmony旅馆的服务对象,服务特色,客房的质量等。harmony旅馆可以按照客人的需要做好安排。5.the advertisement is intended for .a.airline staffb.business peoplec.secretariesd.tourists答案:b解析:推理判断题。根据第一段第二、三句 “youve just arrived in toronto after a long flight.have to make a few quick notes for tomorrows meeting,then check your e-mails.” 以及下文中的 “business meetings” “secretary” 等信息可推知,本文广告的对象是商人。故b项正确。6.what must the guest do if he wants a secretary?a.inform the hotel in advance.b.tell the reception on arrival.c.call an employment agency.d.put up a notice in the hotel.答案:a解析:细节理解题。根据第三段第二句 “just tell us in advance what youre going to need.” 以及第四段中的 “.even supply a secretary to take minutes.all we ask is a few days notice.” 可知,如果需要秘书,需要提前通知该旅馆。故a项正确。7.why is it best to book now?a.the best rooms go first.b.prices might increase soon.c.it ensures high standard rooms.d.rooms may become unavailable.答案:d解析:细节理解题。根据第五段最后一句 “but book now,because were already filling up fast,and wed hate to disappoint you.” 可知,旅馆房间正在预订中,如果现在不预订,房间可能被订完。故d项正确。8.what is special about harmony?a.it offers telephone calls for free.b.it provides printing at the reception.c.it gives high standard information services.d.it makes arrangements to meet guests needs.答案:d解析:细节理解题。根据第三段第一、二句 “well,harmony is different.just tell us in advance what youre going to need,and well see that its waiting for you when you arrive.” 可知,harmony旅馆的特别之处在于能根据客人的需要做好安排。故d项正确。c(2014郑州第二次质量预测)scientists have been puzzled by the phenomenon that migrating birds fly not just in groups all the time,but in “v” formations and they have tried to figure out what benefit birds get from this particular formation.now,a research group from the university of london may have found the answermigrating birds fly in a “v” to save energy,according to a study published in the journal nature.when a bird flaps(拍打) its wings,it stirs the air around it and causes the air to move in different directions.scientists found in the study that the air creates an upward-moving wave at the tips of the wings,which means that if a bird flies around the wingtips of another bird,it can get a boost(向上一推) from the rising air and therefore use less energy to stay in the air.but there is a small problemthe lead bird gets no lift advantage and can easily get tired.this is why a group of migrating birds regularly switches leaders,according to the new york times.apart from the “free ride” strategy,scientists were also surprised to observe that migrating birds timed their wing beats and adjusted their positions in a very precise way to maximize the lifting effect while avoiding areas where the air moved downward.“theyre able to sense whats going on from the bird in front,where this good air is coming from and how to position themselves perfectly in it,” lead researcher steven portugal told bbc.in fact,the “v” formation has long been thought to help birds fly more efficiently(效率高地).a previous study showed that birds heart rates went down when they were flying together in a “v” formation.jet fighters were also found to be able to reduce their energy use by up to 18% by staying near the wingtips of other jet fighters.both of these findings led scientists to suspect that the “v” formation had an efficiency purpose,but until now they still lack proof.“for scientists,the new study provides an insight into an interesting natural phenomenon.but it could mean even more for aircraft companieshelping them understand how they can imitate that with their plane formations to save fuel,”said portugal.【语篇导读】这是一篇说明文。研究人员发现,鸟类在迁徙途中总是排列成v字形,这样做是为了在迁徙途中节省体力。9.what is the authors purpose in writing this article?a.to explain how birds benefit from migration.b.to introduce how migrating birds find their way.c.to tell some applications of migrating birds “v” formations.d.to report new findings about migrating birds “v” formations.答案:d解析:写作意图题。本文围绕鸟类在迁徙途中为什么要排列成v字形展开叙述,因此本文的写作目的是报道关于鸟类迁徙途中排列成v形队列的新发现,因此选d项。10.according to the recent study,when birds migrate,.a.they dont often change their lead birds during the whole journeyb.they fly in “v” formations to protect themselves against enemiesc.they form the shape of a “v” to make best use of the lifting effectd.the air they stir around makes it hard for the birds behind to fly fast答案:c解析:推理判断题。关于鸟类迁徙的飞行,第三段说它们 “regularly switches leaders” (a项错);第二段说排v字形是为了 “use less energy” (b项错),本段还说使用v字形队列,鸟类飞翔的时候能够 “flies around the wingtips of another bird”,这样它们就能 “get a boost(向上一推) from the rising air and therefore use less energy to stay in the air” (d项错);由第四段中的 “to maximize the lifting effect while avoiding areas where the air moved downward” 可知,c项正确。11.what is the significance of the new study according to this article?a.it might inspire aircraft companies to think of ways to improve efficiency.b.it has proved that the “v” formation can improve efficiency in many fields.c.it has led scientists to discover that birds heart rates go down when they fly in a “v”.d.it shows that the best formation of jet fighters in battles should be a “v” formation.答案:a解析:推理判断题。最后一段说该研究能让飞机在飞行的过程中模仿鸟类的编队方式,以节省燃料,提高效能,因此选a项。12.the underlined word “imitate” in the last paragraph most probably means “”.a.useb.copyc.changed.learn答案:b解析:词义猜测题。该词所在语境表示 “飞机飞行时模仿鸟类的编队方式,以达到节能的效果”,因此这里imitate意为 “模仿”。d(2014安徽马鞍山第一次质检)“iphone 5”,the tallest thing to happen to iphone since iphonewe dont want to change your phone,we want to make you say,“wow,that is a bigger change than i expected”.“iphone 5” is a result of that desire to surprise.its been completely redesigned.for the first time ever,weve increased the size of display (显示) by making the screen taller but not wider.you can see more of your content without the need to scroll.we are making scrolling the thing of the past.it is more comfortable to use and reduces tiredness from scrolling when you read long documents.even with the larger display,it is the thinnest iphone we ever built.to achieve the design this tall,we have to look at it and completely redesign the architecture inside.its 18% thinner and 79.5% taller than the previous iphone.it makes everything you do on “iphone 5” easier.no more hidden menus,no confusing gestures.everything is right at your fingertips.the panorama feature (全景拍照) is simply awesome.the ultra hd (超高清) widescreen display lets you get your entire shot in a single snap (快门).you can also use its creative design for picture stabilization.with an iphone this tall,reception of signals has never been better.and of course,all your favorite applications are still available.in fact you will find your old favorites also benefit from the new experiencing handsome ultra hd widescreen.we found while many previous iphone owners were using facetime,they only used it for the faces.thats why we are introducing bodytime.with its ultra hd widescreen display,bodytime lets you see a persons entire body.it took all of our learning and all of our thinking to realize something so simple,so clear,and yet so tall.and i wish your pocket were tall enough to hold such a perfect invention!13.how is the screen of “iphone 5” different from the previous ones?a.wider.b.taller.c.easier.d.thinner.答案:b解析:细节理解题。根据第二段可知答案。14.what does the underlined word “scroll” probably mean?a.update the webpage.b.download new documents.c.refresh the content.d.move the content upward.答案:d解析:词义猜测题。结合上文iphone 5变得高了,再结合该段可知,看内容时不需要再像以前那样向上滑动了,故此推断出该词意为将内容向上滑动(以便看下面的内容)。15.what can we infer about “iphone 5” from the passage?a.it is really necessary for you to hide menus.b.the reception of signals is bad due to its length.c.bodytime is popular with previous iphone owners.d.new applications of “iphone 5” are unbelievable.答案:d解析:推理判断题。文章对iphone 5的新设计作了详细的介绍,许多功能是前所未有的,令人感到难以置信的。16.“iphone 5” is introduced in a(n) way in this passage.a.humorousb.objectivec.scientificd.serious答案:a解析:推理判断题。根据文章对iphone 5的介绍可知,其既超薄,又高,且保持以前的所有功能。尤其第六段的介绍语言风趣幽默。echeck out our top 5 weather apps(应用程序)for your smart phones,which will keep you one step ahead of nature.1.tornado warning and alert appthis app from the american red cross tracks a tornado as it approaches with step-by-step advice about what to do before the storm hits.a siren warning is built into the app and goes off when the national oceanic and atmospheric administration issues a tornado warning in your area.2.the weather channel appthis app includes weather forecasts from more than 200 meteorologists and lets you check what kind of weather lays ahead,complete with storm prediction maps.the weather channel app also alerts users to storm warnings in the area.3.lightening finderif the goal is to get to the storm,rather than avoid it,this app is here to help.the lightening finder color-codes the age of the lightening bolt,and estimates a safe distance from which to watch it.4.noaa weather radio hdthis app broadcasts radio reports from the national oceanic and atmospheric administration,and gives you around-the-clock updates on the latest weather warnings,watches,advisories,and forecasts.push notifications alert you to serious storm warnings in your area even when y
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年鹰潭市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)含答案详解(模拟题)
- 2026秋季国家管网集团油气调控中心高校毕业生招聘14人考试参考试题(浓缩500题)附参考答案详解(培优b卷)
- 2025国网湖南省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题附答案详解(研优卷)
- 2026秋季国家管网集团浙江省天然气管网有限公司高校毕业生招聘笔试参考题库(浓缩500题)(含答案详解)
- 2025年国家管网集团高校毕业生招聘备考试题(浓缩500题)及答案详解【夺冠】
- 2025国网山东省电力校园招聘(提前批)笔试模拟试题浓缩500题附答案详解(综合卷)
- 2026国家管网集团北方管道公司秋季高校毕业生招聘考试参考试题(浓缩500题)附答案详解ab卷
- 2026年六盘水市农村信用社联合社秋季校园招聘笔试备考题库(浓缩500题)及答案详解(必刷)
- 2026秋季国家管网集团福建公司高校毕业生招聘笔试备考试题(浓缩500题)含答案详解(b卷)
- 2025国网辽宁省高校毕业生提前批招聘(约450人)笔试模拟试题浓缩500题及答案详解(各地真题)
- 中职数学基础模块下册数列教案
- 新天骄全任务
- 真空泵知识课件
- 27-子宫脱垂的围手术期护理
- RFJ05-2009 人防工程设计大样图 结构专业(JG)
- 中学X校园体育艺术科技节活动方案
- GB/T 13912-2020金属覆盖层钢铁制件热浸镀锌层技术要求及试验方法
- GB/T 13315-1991锻钢冷轧工作辊超声波探伤方法
- 高等化工传递过程原理(研究生)全册配套完整课件3
- DB11-T 2006-2022 既有建筑加固改造工程勘察技术标准
- 儿童体格生长指标测量演示教学课件
评论
0/150
提交评论