




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
武汉市2014高考英语完形填空一轮暑假训练(4)及答案解析i will never forget the year i was about twelve years old. my mother told us that we would not be 21 christmas gifts because there was not enough money. i felt sad and thought, what would i say when the other kids asked what id 22 ? just when i started to 23 that there would not be a christmas that year, three women 24 at our house with gifts for all of us. for me they brought a doll. i felt such a sense of 25 that i would no longer have to be embarrassed when i returned to school. i wasnt 26 . somebody had thought 27 of me to bring me a gift. years later, when i stood in the kitchen of my new house, thinking how i wanted to make my 28 christmas there special and memorable, i 29 remembered the womens visit. i decided that i wanted to create that same feeling of 30 for as many children as i could possibly reach. so i 31 a plan and gathered forty people from my company to help. we gathered about 125 orphans (孤儿) at the christmas party. for every child, we wrapped colorful packages filled with toys, clothes, and school supplies, 32 with a childs name. we wanted all of them to know they were. 33 . before i called out their names and handed them their gifts, i 34 them that they couldnt open their presents 35 every child had come forward. finally the 36 they had been waiting for came as i called out, one, two, three. open your presents! as the children opened their packages, their faces beamed and their bright smiles 37 up the room. the 38 in the room was obvious, and 39 wasnt just about toys. it was a feeling the feeling i knew 40 that christmas so long ago when the women came to visit. i wasnt forgotten. somebody thought of me. i matter.21. a. sending b. receiving c. making d. exchanging22. a. found b. prepared c. got d. expected23. a. doubt b. hope c. suggest d. accept24. a. broke in b. settled down c. turned up d. showed off25. a. relief b. loss c. achievement d. justice26. a. blamed b. loved c. forgotten d. affected27. a. highly b. little c. poorly d. enough28. a. present b. first c. recent d. previous29. a. hardly b. instantly c. regularly d. occasionally30. a. strength b. independence c. importance d. safety31. a. kept up with b. caught up with c. came up with d. put up with32. a. none b. few c. some d. each33. a. fine b. special c. helpful d. normal34. a. reminded b. guaranteed c. convinced d. promised35. a. after b. until c. when 。 d. since36. a. chance b. gift c. moment d. reward37. a. lit b. took c. burned d. cheered38. a. atmosphere b. sympathy c. calmness d. joy39. a. it b. such c. something d. everybody40. a. by b. till c. for d. from5、【文章大意】三位女士在作者十二岁那年圣诞节赠送给作者礼物的善举激励着着作者在今天也做出了相同的行为 。 21. 选b。从后面的“家里钱不多 ”可以得知,今年得不到圣诞礼物。所以选b。22. 选c。从后面的“回到学校不再感到难堪”,可以知道是别人问我圣诞节得到了什么礼物。只有get表示“得到”.23. 选d。正当我准备接受得不到圣诞礼物的事实时,三个女人来到我家。24. 选c。三个女人带着圣诞礼物来到我家,turn up 表示“出现,露面”,符合语境。25. 选a。她们给我带来了一个布娃娃,所以我感到以后到学校就不会再尴尬了,因而产生了心情舒缓的感觉。relief, 舒缓,放松,符合语境要求。26. 选c。我没有被忘记,还有人在惦念着我。这点也可以从文章的倒数第二句话“i wasnt forgotten.”中看出来。所以,选择forgotten。27. 选d。有人想着我给我送礼物。think enough of 为固定短语,表示“时刻想着、惦念”,符合语境要求。28. 选b。来到新家后的第一个圣诞节如何过得更独特更有纪念意义,所以选first。29. 选b。正当我思考时,我立刻就想起了我12岁那年到我家造访的那三个女人。instantly 立刻、马上,符合语境要求。30. 选c。因此我就决定要让尽可能多的孩子感到他们是重要的,别人始终在想着他们。importance 符合语境要求。31. 选c。我提出一个计划并召集了公司40个人来参与。come up with 提出、想出,符合语境要求。32. 选d。每个包装纸上都贴有孩子的名字,以和前面的every 信息照应。33. 选b。 和前面的信息“special and memorable”照应,所以此处选择b项。34. 选a。在把礼物发给孩子们之前,我提醒孩子们不要打开礼物。remind 提醒,符合语境要求。35. 选b。直到每个孩子都到了再打开礼物包装。此处为固定句型“notuntil”,直到才, 符合语境要求。 36. 选c。孩子们一直等待想打开礼物的时刻到来了,the moment 那个时刻,符合语境要求。 37. 选a。孩子们打开了礼物,兴奋的神情和灿烂的笑容立刻充盈整个房间。light up 把.照亮,熏染,符合语境要求。38. 选d。和前面信息“their faces beamed and their bright smiles 37 up the room”一致,所以此处应该为“快乐 ”。39. 选a。和后面的“it was a feeling”一致,所以此处应该为it。40. 选d。这种感觉是从多年前得到三个女人送给我圣诞礼物时就有的。from 从,表示来源。*结束.完形填空words:342难度系数:建议用时:17分钟another persons enthusiasm was what set me moving toward the success i have achieved.that person was my stepmother.i was nine years old when she entered our home in rural virginia.my father _1_ me to her with these words:“i would like you to meet the fellow who is _2_ for being the worst boy in this county and will probably start throwing rocks at you no _3_ than tomorrow morning.”my stepmother walked over to me, _4_ my head slightly upward,and looked me right in the eye.then she looked at my father and replied,“you are _5_.this is not the worst boy at all,_6_ the smartest one who hasnt yet found an outlet(释放的途径)for his enthusiasm.”that statement began a(n) _7_ between us.no one had ever called me smart.my family and neighbors had built me up in my _8_ as a bad boy.my stepmother changed all that.she changed many things.she _9_ my father to go to a dental school,from which he graduated with honors.she moved our family into the county seat,where my fathers career could be more _10_ and my brothers and i could be better _11_.when i turned fourteen,she bought me a secondhand _12_ and told me that she believed that i could become a writer.i knew her enthusiasm,i _13_ it,and i saw how it had already improved our lives.i accepted her _14_ and began to write for local newspapers.i was doing the same kind of _15_ that great day i went to interview andrew carnegie and received the task which became my lifes work later.i wasnt the _16_ beneficiary(受益者)my father became the _17_ man in town.my brothers and stepbrothers became a physician,a dentist,a lawyer,and a college president.what power _18_ has! when that power is released to support the certainty of ones purpose and is _19_strengthened by faith,it becomes an irresistible(不可抗拒的)force which poverty and temporary defeat can never _20_.you can communicate that power to anyone who needs it.this is probably the greatest work you can do with your enthusiasm.【解题导语】继母的出现改变了作者的一生,也让整个家庭旧貌换新颜。她的热情深深感染了作者,让作者领悟到了热情的神奇力量。1a.rushedbsentccarried dintroduced解析:选d。根据作者的父亲所说的话可知他是在把作者“介绍”给作者的继母。2a.distinguished bfavoredcmistaken drewarded解析:选a。在父亲的眼中,作者不是一个好孩子,而以本地最坏的孩子“著称”。distinguished“著名的”。3a.sooner blaterclonger dearlier解析:选b。父亲认为作者是本地最坏的孩子,显然不会轻而易举地接受继母,不“迟于”明天早上就会向她扔石头。4a.dragged bshookcraised dbent解析:选c。根据本段后半部分继母的话可知她不赞同作者父亲的观点,而是非常欣赏作者,认为作者只是没有把潜能发挥出来,因此表现出来的是爱意,所以是轻轻地“扶起”作者的头。a项表示“拉”;b项表示“摇动”;c项表示“扶起,抬起”;d项表示“倾斜”。5a.perfect brightcwrong dimpolite解析:选c。根据引号中的话可知她认为作者父亲的观点是“错误的”。6a.but bsocand dor解析:选a。他根本不是最坏的孩子,而是还没有找到释放热情的途径的最聪明的孩子。本句是“not.but.”结构,表示“不是而是”。7a.agreement bfriendshipcgap drelationship解析:选b。作者没有想到继母会如此欣赏自己,自然一开始就与她建立了“友谊”。两个人本来就是母子关系,所以d项不恰当。8a.opinion bimagecexpectation dmind解析:选d。作者的家人和邻居已经让作者在脑海中形成了根深蒂固的观念,认为自己是一个坏男孩。9a.begged bpersuadedcordered dinvited解析:选b。根据本句后半部分的内容可知她“说服”了作者的父亲去上牙医学校。10a.successful bmeaningfulchelpful duseful解析:选a。她搬家的目的是想让作者父亲的事业更加“成功”。最后两项的意思基本相同,可排除。11a.treated bentertainedceducated drespected解析:选c。根据下一段开头部分提到的作者的年龄可推测她搬家也是为了让孩子更好地“受教育”。12a.camera bradiocbicycle dt
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 氯气课件总结
- 疫情知识培训资料课件
- 氢能源知识培训内容课件
- S-Methyl-2-6-hydroxy-2-3-dihydrobenzofuran-3-yl-acetate-生命科学试剂-MCE
- Secretin-canine-TFA-生命科学试剂-MCE
- 氢气基础知识培训课件
- 涉氨水企业安全知识培训课件
- Unit 2 We are family Section B 1a-1d 说课稿 2024-2025学年人教版英语七年级上册
- 疫情消毒知识与技能培训课件
- 2025年银行会计学试题(附答案)
- (2025年标准)学生癫痫免责协议书
- 电商企业客服流失的问题及解决对策研究
- 血常规及凝血功能解读
- 2025-2026学年人教版(2024)初中生物八年级上册(全册)教学设计(附目录)
- 2025年华为自动化控制试题
- (2025年)江苏省南通市辅警协警笔试笔试模拟考试试题含答案
- 学堂在线 生活英语听说 章节测试答案
- 抗菌药物合理应用培训
- 2024年陕西延长石油招聘真题
- 动态关系网络分析-洞察及研究
- 26.《方帽子店》课件
评论
0/150
提交评论