湖北省荆州市高考英语 阅读理解、完形填空训练(10).doc_第1页
湖北省荆州市高考英语 阅读理解、完形填空训练(10).doc_第2页
湖北省荆州市高考英语 阅读理解、完形填空训练(10).doc_第3页
湖北省荆州市高考英语 阅读理解、完形填空训练(10).doc_第4页
湖北省荆州市高考英语 阅读理解、完形填空训练(10).doc_第5页
免费预览已结束,剩余6页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖北省荆州市2014高考英语阅读理解、完形填空训练(10)及答案.阅读理解word:306难度系数:建议用时:7分钟you know australia is a big country, but you may not know how easy it is to get around.the untouched beaches that go for miles and deserts that touch the horizon are just there, waiting to be reached and explored.following are the different ways you can explore our vast country.getting around australiaairflying is the best way to cover large distances in a short time.you can spend more time on the australias cantmiss landscapes and relaxing lifestyle.moreover, competition among airlines makes great flying fees available for you.driveaustralia has a vast network of well maintained roads and some of the most beautiful touring routes in the world.you have no difficulty finding car rental companies at major airports, central city locations, suburbs and attractions.busbus travel in australia is comfortable, easy and economical.buses generally have air conditioning, reading lights, adjustable seats and videos.services are frequent, affordable and efficient.railtrain travel is the cheapest and gives you an insight into australias size and variety, all from the comfort of your carriage.scheduled services are a great way to get quickly between our cities and regional centers.ferry(轮渡)the spirit of tasmania runs a passenger and vehicle ferry service between melbourne and tasmania nightly.extra services are running during summer rush hours.sea link ferries connect south australia and kangaroo island several times a day.ferries connect suburbs in our capital cities.walkwith easy on the feel pedestrian streets, walking is a great way to get around our cities.besides all of above, you can also experience some of the longest tracks and trails in the world in central australiaimpressive journeys of a thousand kilometers or more that can take several weeks to complete.1the underlined word “untouched” (in the 1st paragraph) means _.asecure bspecialcnatural dartificial解析:选c。考查猜测词义。根据waiting to be reached and explored可知是“没有被开垦的,自然的”意思。故选c。2which of the following is true about traveling in australia? amore travelers make the flying fees among airlines higher than before.byou can easily rent a car to explore its most beautiful touring routes.ctaking a bus tour is the most comfortable, economical and efficient way.dtrain services can offer you more comfort than any other means of transport.解析:选b。考查细节理解。根据.competition among airlines makes great flying fees available for you.可知a错误;services are frequent, affordable and efficient.而不是bus travel is efficient.可知c错误;d项文中没有相关的叙述;根据you have no difficulty finding car rental companies at major airports, central city locations, suburbs and attractions.可知选b。3ferry service between melbourne and tasmania usually runs _.aonly at night hours bonly during rush hours cseveral times a day dbetween different cities解析:选a。考查细节理解。根据the spirit of tasmania runs a passenger and vehicle ferry service between melbourne and tasmania nightly.可知选a。4from the passage, we know that _.apedestrian walking is a great way to travel between cities btraveling in central australia is time consuming ccentral australia has the worlds longest railway line dyou have to walk over a thousand kilometers in australia解析:选b。考查推理判断。根据最后一段besides all of above, you can also experience some of the longest tracks and trails in the world in central.可推知b正确。*结束a(摘自温州中学月考)going to school means learning new skills and facts in such subjects as reading, math, science, history, art or music. teachers teach and students learn, and many scientists are interested in finding ways to improve both the teaching and learning processes.some researchers, such as sian beilock and susan levine, are trying to learn about learning. beilock and levine are psychologists at the university of chicago. psychologists study the ways people think and behave, and these researchers want to know how a persons thoughts and behavior are related.in a new study about the way kids learn math in elementary school, beilock and levine found a surprising relationship between what female teachers think and what female students learn: if a female teacher is uncomfortable with her own math skills, then her female students are more likely to believe that boys are better than girls at math.“if these girls keep getting math-anxious female teachers in later grades, it may create a snowball effect on their math achievement,” levine told science news. the study suggests that if these girls grow up believing that boys are better at math than girls are, then these girls may not do as well as they would have if they were more confident.just as students find certain subjects to be difficult, teachers can find certain subjects to be difficult to learnand teach. the subject of math can be particularly difficult for everyone. researchers use the word “anxiety” to describe such feelings: anxiety is uneasiness or worry. (many people, for example, have anxiety about going to the dentist because theyre worried about pain.)the new study found that when a teacher has anxiety about math, that feeling can influence how her female students feel about math. the study involved 65 girls, 52 boys and 17 first- and second-grade teachers in elementary schools in the midwest. the students took math achievement tests at the beginning and end of the school year, and the researchers compared the scores.the researchers also gave the students tests to tell whether the students believed that a math superstar had to be a boy. then the researchers turned to the teachers: to find out which teachers were anxious about math, the researchers asked the teachers how they felt at times when they came across math, such as when reading a sales receipt. a teacher who got nervous looking at the numbers on a sales receipt, for example, was probably anxious about math.boys, on average, were unaffected by a teachers anxiety. on average, girls with math-anxious teachers scored lower on the end-of-the-year math tests than other girls in the study did. plus, on the test showing whether someone thought a math superstar had to be a boy, 20 girls showed feeling that boys would be better at mathand all of these girls had been taught by female teachers who had math anxiety.according to surveys done before this one, college students who want to become elementary school teachers have the highest levels of anxiety about math. plus, nine of every 10 elementary teachers are women, levine said.this study was small, and its often difficult to see large patterns in small studies, david geary told science news. geary, a psychologist at the university of missouri in columbia, studies how children learn math. “this is an interesting study, but the results need to be interpreted as preliminary and in need of replication with a larger sample,” geary said. that means that the results are just showing something that might be happening, but more studies should be done. if more studies find the same trend as this one, then its possible that a teachers anxiety over math really is affecting her female students.50. sian beilock and susan levine carried out the new research in order to _. a. know the effects of teaching on learning b. study students ways of learning mathc. prove women teachers are unfit to teach math d. find better teaching methods for teachers51. the underlined part in paragraph 4 most probably means that girls may _. a. end up learning math with anxiety from their teachers b. study the ways their female teachers behavec. have an influence on their math-anxious female teachers d. gain unexpected achievement in such subjects as math52. in the study, what were the teachers required to do? a. prepare two math achievement tests for the students. b. tell their feelings about math problems. c. answer whether a math superstar had to be a boy. d. compare the students scores after the math tests.53. what is the finding of the new study? a. no male students were affected by their teachers anxiety. b. almost all the girls got lower scores in the tests than the boys. c. about 30% of the girls thought boys are better at math than girls. d. girls with math-anxious teachers all failed in the math tests.54. which of the following is true according to the text? a. 117 students and teachers took part in the new study. b. the researchers felt surprised at the findings of their study. c. beilock and levine are interested in teaching math. d. men teachers are better at teaching math than women teachers.英语参考答案及评分标准。 5054babcb *结束 (第 篇)bparttime front desk positionkirchoff, inc. , a book development company, is looking for a parttime front desk office worker. this position is perfect for a person who is cheerful, dependable,and pleasant to work with. also, you should be able to welcome guests, redirect phone calls, and take messages. more importantly, you can stay cool under pressure. you are expected to work 500600 pm weekdays. you need to fill in some forms if you are interested.forms can be collected atkirchoff, inc.866 united nations plaza, # 525new york,ny 10017important points to remember when swimming wait at least an hour after meals. follow the advice of lifeguards. dont dive into unknown waters. always swim in line with the shore. find out at the seaside when and where it is safe to swim. dont use floating toys on the water. wind can easily sweep them out to sea. get out of the water if you feel tired or cold. cold can kill even strong swimmers.help telephone: 2125435902atlantic city beach officearrive on time.introduce yourself in a polite manner.read company materials while you wait.have a firm handshake.listen.use body language to show interest.smile and nod to the interviewer.ask about the next thing you should do.thank the interviewer.write a thankyou letter to anyone you have spoken to.for more information, please visit 368 cooper square,new york. ny 100086. if you want to work in an office, where can you get the forms to fill in?a. website. jobweb. comb. atlantic city beach office.c. 368 cooper square, new york, ny 10008.d. 866 united nations plaza, # 525 ,new york,ny 10017.解析细节理解题。根据第一部分“is looking for a parttime front desk office worker.”可知答案。答案d7. what does a person need most to be fit for the onehour weekday job?a. he should be cheerful,dependable,and easygoing.b. he has to work from monday to friday.c. he can remain calm in a difficult situation.d. he can welcome guests and deal with phone calls.解析推理判断题。由第一部分中间“more importantly,you can stay cool under pressure.”可以推断出在有压力的情况下,需要保持冷静。答案c8. according to the above information,what is the right thing to do when you swim?a. to keep close to the beach.b. to dive into unknown waters.c. to use floating toys on the water.d. to swim soon after lunch.解析细节理解题。由文中第二部分“find out at the seaside when and where it is safe to swim.”可知道答案。答案a9. the best title for the last piece of information would be_.a. tips on showing interest in a jobb. steps to a successful interviewc. advice on introducing yourself politelyd. rules of body language in an interview解析主旨大意题。根据文中最后一部分的“smile and nod to the interviewer.”以及“thank the interviewer。”可以判断出这一部分是关于如何面试成功的建议。答案b*结束(三十)(2011黄冈适应性考试)one afternoon,as i was driving back home, i stopped at a busy intersection as the traffic light turned red. i waited _1_ for the light to turn green,so that i could _2_ my journey.suddenly ,out of nowhere, an old woman _3_ and started asking for _4_. that day,i had unknowingly _5_ off the air conditioner in the car and my window was down. the old woman was standing very close to my car. as she begged for alms(施舍物) ,i closely _6_ her weatherbeaten face,which had lots of wrinkles on it. her eyes _7_ lots of sadness and her whole body was _8_. i sensed that this elderly lady had _9_ some incredibly hard times in her life and at this time there was no one to look after her, _10_ forced her to beg on the streets.seeing her condition,i immediately felt from _11_ my being a huge surge (汹涌)of _12_ for her. it was coming deep from within my heart. i normally gave loose _13_ to beggars,however,that day my inner self strongly _14_ me that i give her something substantial(大量的)so that she _15_ have a decent meal.without any _16_ i took out a substantial amount from my wallet and _17_ it in her hand. her weatherbeaten face lit up with a toothless smile and she _18_ me and went on her way. in the _19_ the traffic light had turned green, and it was time to move on.as i drove back home i felt within myself a sense of joy and _20_ surging through me because i was able to do something for at least one person on this planet.善良的作者用详细的笔触描述了一次在十字路口停车的几十秒的时间里遇到一位乞讨老人的所做所想。1a. carefully b. worriedly c. patiently d. narrowly答案:c。我耐心地等待着交通灯变绿。由首句中的信息词a busy intersection(繁忙的十字路口)可知答案。2a. continue b. stop c. take d. start答案:a。以便我能够继续我的行程。 3a. escaped b. disappeared c. appeared d. fled答案:c。突然,不知从何处出现一位老妇人,并开始乞讨。appear出现,露面。4a. food b. note c. direction d. money答案:d。ask for要,要求。从四个选项结合常识和场景可推断出d项合乎逻辑。5a. carried b. switched c. put d. broke答案:b。那天,我鬼使神差地已关掉车上的空调并把车窗放下。unknowingly不知不觉地。switch off关掉。6a. observed b. noticed c. stared d. found答案:a。她乞讨的时候,站得离我的车很近,我近距离地观察她那张布满皱纹的饱经沧桑的脸。observe看到,注意到(某人、某事物),观察。7a. presented b. sugge

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论