




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北通山县2016高考英语二轮阅读理解训练(6)高考英语冲刺阅读理解专项。a popular saying goes, “sticks and stones may break my bones, but words will never hurt me.” however, thats not really true. words have the power to build us up or tear us down. it doesnt matter if the words come from someone elses or ourselves - the positive and negative effects are just as lasting. we all talk to ourselves sometimes. were usually too embarrassed to admit it, though. in fact, we really shouldnt be because more and more experts believe talking to ourselves out loud is a healthy habit.this “self-talk” helps us motivate ourselves, remember things, solve problems, and calm ourselves down. be aware, though, that as much as 77% of self-talk tends to be negative. so in order to stay positive, we should only speak words of encouragement to ourselves. we should also be quick to give ourselves a pat on the back. the next time you finish a project, do well in a test, or finally clean your room, join me in saying “good job!”often, words come out of our mouths without us thinking about the effect they will have. but we should be aware that our words cause certain responses in others. for example, when returning an item to a store, we might use warm, friendly language during the exchange. and the clerk will probably respond in a similar manner. or harsh(刻薄的)and critical language will most likely cause the clerk to be defensive.words possess power because of their lasting effect. many of us regret something we once said. and we remember unkind words said to us! before speaking, we should always ask ourselves: is it loving? is it needed? if what we want to say doesnt pass this test, then its better left unsaid.words possess power: both positive and negative. those around us receive encouragement when we speak positively. we can offer hope, build self-esteem(自尊)and motivate others to do their best. negative words destroy all those things. will we use our words to hurt or to heal? the choice is ours.1. the main idea of the first paragraph is that _.a. words have a lasting effect on us b. not sticks and stones but words will hurt usc. inspiring words give us confidence d. negative words may let us down答案解析:答案为a。本题考查段落大意。段落大意一般通过段落的topic sentence来体现,第一段的最后一句话 “the positive and negative effects are just as lasting.” 即为该段的 topic sentence, 故a选项正确.。2. there is no sense for us to feel embarrassed when we talk to ourselves because _.a. it does no harm to have “self-talk” when we are aloneb. almost everybody has the habit of talking to themselvesc. we can benefit from talking to ourselvesd. talking to ourselves always gives us courage答案解析:答案为c。本题为推理题。由第三段 “this “self-talk” helps us motivate ourselves, remember things, solve problems, and calm ourselves down. be aware, though, that as much as 77% of self-talk tends to be negative. so in order to stay positive, we should only speak words of encouragement to ourselves.”可知,虽然77%的自言自语是消极的,但是自言自语可以激发我们,帮助我们记住事情、解决问题和使我们保持镇定。为了保持积极,我们对自己应该只讲鼓励的话语。由此可推断,自言自语让我们收益。故c选项正确,a选项错误。b选项只是一种现象,不是原因,d选项显得绝对,故均不选。3the underlined part in the third paragraph means that we should also occasionally _.a. give ourselves amusement b. praise ourselves c. remind ourselves d. make ourselves relaxed答案解析:答案为b。本题为句意推断题。结合划线部分的下文 “the next time you finish a project, do well in a test, or finally clean your room, join me in saying good job!” 可知,当我们完成了任务,考试考得好,或者打扫完房间后,要对自己说“干得好!”,故可推断划线部分应该意为表扬我们自己。4the author would probably hold the view that _.a. it is better to think twice before talking to others b. encouraging words are sure to lead to kind offersc. negative words may stimulate us to make more progressd. people tend to remember friendly words答案解析:答案为a。由倒数第二段 “before speaking, we should always ask ourselves: is it loving? is it needed? if what we want to say doesnt pass this test, then its better left unsaid.” 可知,作者认为在我们讲话前要想一想所讲的话受人喜欢吗?受人需要吗?如果不是这样,就最好不要讲。再结合最后一段,话语有着积极和消极的力量,因此我们讲话一定要小心。故答案为a,最好三思而后言。时闻型阅读理解- (二)scientists have not found any signs of life on mars yet, but they say a robotic vehicle called “curiosity” is helping them learn a lot about the planets history and climate.curiosity landed on mars in august 2012 after travelling through space for more than eight months. it was sent to mars by scientists from nasa in the united states.curiosity is about the size of a car and has six wheels. it also has a robotic arm, cameras, and instruments that allow it to examine things it finds on the surface. then it sends the information back to the earth.the curiositys main task is to find out if anything could live on mars, either now or in the past. on nov. 2, nasa scientists held a press conference (新闻发布会) to discuss what curiosity had found in its first two months on mars.curiosity has found soil that is similar to the sand formed by volcanoes (火山) on the earth. scientists say that studying the minerals in martian soil will help them understand what conditions were like on the planet in the past. curiosity also found smooth stones like the ones found on river beds and seashores on the earth, where their rough edges have been worn down by water. mars is very cold and dry now, but scientists say the smooth stones tell them that a river used to run through the place where they were found. curiosity has been testing the atmosphere around mars for a type of gas called methane (甲烷), but so far it has not found any. on the earth, most methane is produced by plants or animals. methane on mars might indicate that some types of tiny plants or animalslived there.curiosity is the fourth robotic vehicle to be sent to mars. it will continue to explore the planet for about two years.1. which of the following descriptions about curiosity is true?a. it landed on mars in january 2012. b. it is small in size and has four arms.c. it took over eight months to arrive in mars. d. it was sent to mars by scientists from russia.2. according to the information sent back by curiosity, scientists believe that _ .a. theres no air on mars b. mars is warm and wet nowc. the soil on mars is rich d. there used to be water on mars3. the underlined word “they” in paragraph 5 refers to “_”a. smooth stones b. rivers c. robotic vehicles d. volcanoes4. we know from the sixth paragraph that _ .a. some tiny animals once lived on mars b. there are no plants or animals on mars nowc. the atmosphere around mars is full of methaned. curiosity is designed to test the atmosphere around the earth5. what is the main idea of the passage?a. humans benefit a lot by going to mars.b. scientists will stop the research on mars soon.c. it is possible to build an earthlike environment on mars.d. a robotic vehicle helps scientists get useful information from mars.(二)【要点综述】 本文是一篇新闻,报道了“好奇号”机器人探索火星的最新情况。1c 细节理解题。根据第二段的“after travelling through space for more than eight months.”可知答案。2d 细节理解题。根据第五段的“curiosity also found smooth stones like the ones found on river beds and seashores on the earth, where their rough edges have been worn down by water.”可直接得出答案。3a 词义推测题。根据第五段可知,这些光滑的石头原先粗糙的边角被磨平,就是因为水流冲击。石头不会被冲走,只能边角被磨平,所以在原地的是“光滑的石头”。4b 推理判断题。根据第六段可知:如果有甲烷,就表示有植物或动物存在的可能;但是“好奇号”到现在为止都没有在火星上找到甲烷。可见火星上至少现在是没有植物或动物的。5d 主旨大意题。根据全文的第一段可知答案。人物型阅读理解 bobby moresco grew up in new yorks hells kitchen, a tough workingclass neighbourhood on manhattans west side.but hells kitchen lies right next door to broadway, and the bright lights attracted bobby from the time he was a teen.being stagestruck was hardly what a street kid could admit to his partners.fearing their ridicule, he told no one, not even his girlfriend, when he started taking acting lessons at age 17.if you were a kid from the neighbourhood, you became a cop, construction worker, longshoreman or criminal.not an actor.moresco struggled to make that long walk a few blocks east.he studied acting, turned out for all the cattle callsand during the decade of the 1970s made a total of $2,000.“i wasnt a good actor, but i had a driving need to do something different with my life,” he says.he moved to hollywood, where he drove a cab and worked as a bartender.“my father said, stop this craziness and get a job; you have a wife and a daughter.” but moresco kept working at his chosen craft.then in 1983 his younger brother thomas was murdered in a moblinked killing.moresco moved back to his old neighbourhood and started writing as a way to explore the pain and the patrimony(遗产) of hells kitchen.halfdeserted streets, based on his brothers killing, opened at a small offbroadway theatre in 1988.a hollywood producer saw it and asked him to work on a screenplay.his reputation grew, and he got enough assignments to move back to hollywood.by 2003, he was again out of work and out of cash when he got a call from paul haggis, a director who had befriended him.haggis wanted help writing a film about the country after september 11.the two worked on the writing, but every studio in town turned it down.they kept pitching (竭力推销) it. studio executives, however, thought no one wanted to see a severe, honest vision of race and fear and lives in collision in modern america.moresco believed so strongly in the script that he borrowed money and sold his house.he and haggis kept pushing.at last the writers found an independent film producer who would take a chance, but the upfront money was too little.moresco delayed his salary.crash slipped into the theatres in may 2005, and quietly became both a hit and a critical success.it was nominated for six academy awards and won threebest picture, best film editing and best writing (original screenplay) by paul haggis and the kid from hells kitchen.at age 54, bobby moresco became an overnight success.“if you have something you want to do in life, dont think about the problems,” he says, “think about other ways to get it done.”1rearrange the following statements in terms of time order:a. his work halfdeserted streets drew attention as it opened at a small offbroadway theatre.b. unexpectedly crash became both a hit and a huge success.c. he moved to hollywood to be a taxi driver and a waiter.d. he started to learn acting with the belief of doing something different.e. his younger brother thomas was killed in conflict among bullies.ad;c;e;a;b bd;e;c;b;acc;d;e;a;b dc;e;d;b;a2why did bobby moresco not tell anyone that he started taking lessons at age 17?ahe wanted to give his girlfriend a surprise.bhis girlfriend did not allow him to do this.che was afraid of being laughed at.dhe had no talent for acting.3which of the following sentences is not true?ahis father did not support his work as a bartender.bbefore he became an overnight success, his life experienced ups and downs.chis brothers death inspired his writing halfdeserted streets.dmoresco grew up in new yorks hells kitchen which is a few blocks east of broadway.4the studio executives turned down the script crash because _athey thought the script would not be popularbthe script was not well writtencthey had no money to make the film based on the scriptdthey thought moresco was not famous(三)【要点综述】他出生于一个普通的家庭,却有着表演的梦想,不懈的努力终于让他在好莱坞出人头地,这就是博比莫里斯科奥斯卡最佳原创剧本得奖者。他成功的秘诀就是“如果你有一个梦想,那你就应想方设法去实现它,不要有太多的顾虑。”1a细节理解题。文章按照事件发生的时间顺序介绍bobby moresco的奋斗历程,从开始学习表演到好莱坞开车到弟弟遇害,再到他的作品引起关注直至一夜成名。故a项正确。2c细节理解题。从第一段“being stagestruck was hardly what a street kid could admit to his partners.fearing their ridicule,he told no one,not even his girlfriend,when he started taking acting lessons at age 17.”可知,moresco害怕别人的嘲笑而不敢将自己学表演的事情告诉他人。因此c项正确。3d细节理解题。由第一段“but hells kitchen lies right next door to broadway”可知moresco住的街区就在broadway隔壁,因此d项错误。4a细节理解题。由第五段“studio executives,however,thought no one wanted to see a severe,honest vision of race and fear and lives in collision in modern america.”可知,制片商并不看好他的作品,担心没人愿意去影院观看。故a项正确。故事型阅读理解- (三)years ago a farmer owned land along the atlantic. he constantly advertised for hired hands. most people were not willing to work on farms along the atlantic because they worried about the terrible storms that destroyed buildings and crops. the farmer received a steady stream of refusals at the interview for a farmhand.finally, a short, thin man approached the farmer. “are you a good farmhand?” the farmer asked him.“well, i can sleep when the wind blows, ” answered the little man.although puzzled by this answer,the farmer, desperate for help, hired him. the little man worked well around the farm,busy from dawn to dusk, and the farmer felt satisfied with the mans work.then one night the wind howled loudly from offshore. jumping out of bed,the farmer grabbed a lantern and rushed next door to the hired hands sleeping quarters. he shook the little man and yelled, “get up! a storm is coming! tie things down before they are blown away!”the little man rolled over in bed and said firmly, “no, sir. i told you, i can sleep when the wind blows.”enraged (激怒)by the response, the farmer was tempted to fire him on the spot.instead, he hurried outside to prepare for the storm. to his amazement,he discovered that all of the hay had been covered. the cows were in the barn,the chickens were in the coops,and the doors were barred. the shutters were tightly secured. everything was tied down. nothing could be blown away.the farmer then understood what his hired hand meant, so he also returned to his bed to sleep while the wind was still blowing.1why did the farmer constantly advertise for hired hands?abecause he needed hired hands all the year round.bbecause there was too much work to do on the farm.cbecause he could hardly hire
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年重新签订劳动合同书
- 2025年保利新员工考试及答案
- 2025年安全规程考试技巧及答案
- 2025餐饮公司劳动合同范本
- 2025年国际预科课程考试题及答案
- 船厂防护维修方案范本
- 物业工具清洗方案范本
- 2025年水工程经济考试题及答案
- 铝合金景观亭施工方案
- 瓷厂破产清算方案范本
- 职校开学第一课课件:谁说职业没前途
- TBT 3329-2013 电气化铁路接触网隧道内预埋槽道
- 2024版公司100%股权转让协议
- 2024年4月自考00840第二外语(日语)试题
- 便利店设计方案
- 对意外伤害儿童的紧急救治方法
- 为成果而管理
- 乳腺癌骨转移护理查房课件
- 新视野大学英语1读写教程-Unit1-Fresh-Start-课件
- 客户信息登记表
- 不合格品处置记录表(标准版)
评论
0/150
提交评论