




已阅读5页,还剩5页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黄冈市2014高考英语一轮(精品)阅读理解训练题(9)附解析a : online shopping started not so long ago. tim berners-lee invented the world wide web in 1990. the first online bank opened in 1994. in 1995, amazon started operating and is not one of the largest online shopping malls. then in 1996, ebay started its online shopping site.by sitting at home you can now buy anything from knives to cars. the worry you may have about traveling and parking can be avoided(避免) while you shop online. with online shopping, you need not worry about the weather. online shops have no holidays, closing times or any other problems. you can shop 24 hours a day, 7 days a week and 365 days a year. some online shops also keep customersopinions about each product, so you can easily find out what other customers think about the product before buying it.when you go for real-world shopping, you can actually touch and feel it, but in online shopping you can only see the pictures. also if you are shopping online, you have to be careful with your credit cards.the first step in online shopping is to search for what you want to buy. once you find the required product, put it in a “shopping cart” and continue shopping. after you have got enough in your “shopping cart”, check out the product. you can add or take out the products in your shopping cart. the next step is to login(登录) using a username and a password. enter the address where you want the product to be sent. some sites even ask for your email, phone numbers, ect.then wait for the confirmation(确认) of your order. you can also cancel(取消) the order if needed. online shopping is a different experience and you can make shopping online easy when you get used to it.56. when shopping online, you can . a. park your car where you want to b. buy anything wherever you go c. touch anything you want to buy d. know what others think of the product 57. the second paragraph mainly tells us . a. people can do online shopping at their own homes b. the things people can buy in online shops c. the advantages people can have through online shopping d. people can know different opinions of customers58. from the text, we can know that . a. once customers put the products in their “shopping carts”, they cant change them b. customers should be careful with their credit cards when shopping online c. customers must give their emails as well as their phone numbers d. people can know different opinions of all customers59. if you want to buy a cup online, what is the right order of the following things you can do? a. put the cup into your “shopping cart”. b. wait for the confirmation of the order.c. search for a right cup.d. enter the address.a. b-c-d-a b. c-a-d-b c. a-b-c-d d. c-d-a-b 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。c42012辽宁卷 amini book excerpts(节选)biographywhen salinger learned that a car park was to be built on the land, the middleaged writer was shocked and quickly bought the neighboring area to protect it the townspeople never forgot the rescue and came to help their most famous neighbor.jd.salinger:a life by kenneth slawenski(random house, $27)mystery(疑案小说)“youre a smart boy. bennys death was no accident, and youre the only one who saw it happen. do you think the murderer should get away with it?”the boy was staring stubbornly at his lap again.a thought suddenly occurred to annika.“did youyou recognized the man in the car, didnt you?”the boy hesitated, twisting his fingers.“maybe,”he said quietly.red wolf by liza marklund(atria books, $25.99)short storiesshe wants to say to him what she has learned, none of it in class: some women are born stupid, and some women are too smart for their own good. some women are born to give, and some women only know how to take. some women learn who they want to be from their mothers, some who they dont want to be. some mothers suffer so their daughters wont.some mothers love so their daughters wont.you are free by danzy senna(riverhead books, $15)humordo your kids like to have fun? come to fun times! do you like to watch your kids having fun? bring them to fun times! fun times!s “amusement cycling” is the most fun you can have, legally, in the united states right now. why spend thousands of dollars flying to disney world when you can spend less than half of that within a days drive of most cities?happy:and other bad thoughts by larry doyle (ecco, $14.99)56if the readers want to know about the life of salinger, they should buy the book published by _.aecco batria bookscriverhead books drandom house57the book happy: and other bad thoughts is intended for _.ayoung children bdisney world workerscmiddle school teachers dparents with young children58which book describes women with characters of their own?ahappy:and other bad thoughtsbj.d.salinger:a lifecyou are freedred wolf59after finishing the book red wolf, the readers would learn that _.athe boy helped arrest the murdererbbenny died of an accidentcthe murderer got away with the crimedannika carried out the crime【要点综述】本文是广告阅读。全文是四本书里面精彩部分的节选,每本书后面都标明了价格,目的是推销这些书。56. d细节理解题。这是针对第一则广告设计的问题。从第一则广告的when salinger learned that我们知道,如果读者想知道salinger的生活,就要买random house出版的这本自传。本题中,题干部分的salinger是关键。其他广告都没有提到salinger这个人,因此可以排除。57. d推理判断题。本题是针对第四则广告设计的问题。从do you like to watch your kids having fun?我们知道,这是写给父母的。再结合里面的disney world我们更能确定答案。58. c细节理解题。这是针对第三则广告设计的问题。这一部分提出了妇女的性格各异。59. a推理判断题。这是针对第二则广告设计的问题。从文章中的 “maybe,” he said quietly我们知道,他会帮助抓住杀人犯的。annika是分析案情的人,不是凶手,故排除d项。从文章中分析,杀人犯不会逍遥法外,他们会把他抓住的,因此排除c;从bennys death was no accident我们可以排除b。(2011辽宁卷,d)the coalition for the homeless is an organization that seeks to address the needs of the homeless population in the united states.it is a network of offices,some of which provide food and houses for the homeless population,and some of which fight for the passing of laws that would give every american the right to a place to call home.according to the coalitions studies,of over two hundred million people living in the united states,up to three million are homelessand the number is still growing.since the late 1970s,fastrising house prices,large cuts in government supported housing programs,and economic recession(经济衰退) have made it impossible for many americans to meet housing costs.sadly,this has resulted in a number of persons being forced to leave their homes and/or unable to find new affordable homes.according to another research,families with children appear to be the fastestgrowing part of the homeless population,making up 39% of it.the old idea of a homeless person,that of the single man who gets drunk all the time,is no longer true.a much larger part of the population now finds itself homeless.even worse,once a person becomes homeless,he often finds it impossible to find a job,since most employers require anyone who wants a job from them to provide a home address on a job application.本文记叙了无家可归者联盟试图帮助解决无家可归人的需要。为他们提供食物和房屋,为他们的权力而战。从二十世纪七十年代以来,由于房价上升,政府支持减少,经济衰退,使无家可归者越来越多,更糟的是,他们找不到工作。17the underlined word “address” in the first line probably means “_”atalk about bdeal withcfight for dwrite to答案:b。词义猜测题。从下文可知,该联盟提供给无家者食物,房子,即表明该联盟在努力满足和解决无家者的需求。故b项正确。18how many people are homeless in the us.according to the coalition studies?a39% of the population.b200 million people.cabout 3 million people.dabout onefifth of the population.答案:c。细节理解题。根据短文第三句话可知,美国有两亿人口,其中有多达三百万人无家可归,且这个数还在上升。19homeless people often have difficulty finding a job because_.athey have no home addressesbthey mostly have a drinking problemcthey arent supported by government programsdthey often dont have enough work experience答案:a。细节理解题。根据短文最后一句可知,因为大多数雇主要求找工作的人在申请表上填上家庭住址,所以无家可归者发现他们不可能找到工作。20what is the main cause of the rising number of the homeless in the us.?athe passing of new housing laws.bthe fast growth of family size.cthe slow construction of houses.dthe everrising price of housing.答案:d。细节理解题。根据第四句话可知,从20世纪70年代,房价快速增长,使许多美国人不可能满足住房费用,从而使更多的人无家可归。*结束 第*套完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 inspiration“mama, when i grow up, im going to be one of those!” i said this after seeing the capital dancing company perform when i was three. it was the first time that my 36 took on a vivid form and acted as something important to start my training. as i grew older and was 37 to more, my interests in the world of dance 38 varied but that little girls dream of someday becoming a 39 in the company never left me. in the summer of 2005 when i was 18, i received the phone call which made that dream a 40; i became a member of the company 41 back to 1925.as i look back on that day now, it surely 42 any sense of reality. i believe i stayed in a state of pleasant disbelief 43 i was halfway through rehearsals (排练) on my first day. i never actually 44 to get the job. after being offered the position, i was completely 45. i remember shaking with excitement.though i was absolutely thrilled with the change, it did not come without its fair share of 46 . through the strict rehearsal period of dancing six days a week, i found it vital to 47 up the material fast with every last bit of concentration. it is that extreme 48 to detail (细节) and stress on practice that set us 49. to then follow those high-energy rehearsals 50 a busy show schedule of up to five performances a day, i discovered a new 51 of the words “hard work.” what i thought were my physical 52 were pushed much further than i thought 53. i learned to make each performance better than the last.today, when i look at the unbelievable company that i have the great 54 of being a part of, not only as a member, but as a dance captain, i see a 55 that has inspired not only generations of little girls but a splendid company that continues to develop and grow-and inspires people every day to follow their dreams.36. a. hobby b. plan c. dream d. word37.a connected b. expanded c. exposed d. extended38. a. rarely b. certainly c. probably d. consistently39.a. director b. trainer c. leader d. dancer40.a. symbol b. memory c. truth d. reality41. a. bouncing b. dating c. turning d. tracking42. a. lacks b. adds c. makes d. brings43. a. while b. since c. until d. when44.a. cared b. expected c. asked d. decided45.a. motivated b. relaxed c. convinced d. astonished46.a. challenges b. profits c. advantages d. adventures47.a. put b. mix c. build d. pick 48.a. attention b. association c. attraction d. adaptation49.a. apart b. aside c. off d. back50.a. over b. by c. with d. beyond51.a. function b. meaning c. expression d. usage52.a. boundaries b. problems c. barriers d. efforts53.a. necessary b. perfect c. proper d. possible54.a. talent b. honor c. potential d. responsibility55.a. victory b. trend c. tradition d. desire【答案及解析】36. c。梦想,在第39题之前也有提到,前后呼应。37. c。固定搭配,expose to,引申为越来越多的接触到dancing。38. b。随着作者年龄的增长,接触的食物越来越多,兴趣发生了变化,用certainly。39. d。前后线索。40. d。梦想成为现实。41. b。固定搭配,date back to 追溯至。42. a。作者不相信自己已经被录取了,缺少现实感。43. c。直到自己身处培训之前,都不敢相信自己被录取了,用until44. b。我从未期望得到这份工作,用expected。45. d。由shaking with excitement联系到此空为“吃惊”的含义。46. a。之后面临着许多挑战,用challenge。47. d。pick up 固定搭配,表示学习。48. a。concentration是关键词,前后线索,用attention。49. a。set apart使与众不同,作者认为自己所在dancing team与其它不同的地方在于对细节的关注和精力的高度集中。50. c。介词考查,修饰rehearsal,有繁忙日程规划的预演。51. b。重新理解了hard work的含义,用meaning。52. a。有动词push为线索,推断出搭配的为界限。53. d。之前想过的可能的强度,用possible。54. b。能够成为公司的一员感到十分荣幸,用honored。55. c。注意后边的时态,has inspired,还有关键词generations of,所以为一个传统。*结束(2011成都三诊,d)habits are a funny thing. we reach for them mindlessly,setting our brains on autopilot and relaxing into the unconscious comfort of familiar routine. “not choice, but habit rules the unreflecting creatures,”william wordsworth said in the 19th century. in the everchanging 21st century,even the word“habit”carries a negative meaning.so it seems contradictory to talk about habits in the same context as innovation(创新)but brain researchers have discovered that when we consciously develop new habits ,we create parallel paths, and even entirely new brain cells, that can jump our trains of thought onto new,innovative tracks.rather than dismissing ourselves as unchangeable creatures of habit, we can instead direct our own change by consciously developing new habits. in fact,the more new things we try, the more creative we become.but dont bother trying to kill off old habits;once those ruts of procedure are worn into the brain,theyre there to stay. instead,the new habits we deliberately press into ourselves create parallel pathways that can bypass those old roads. “the first thing needed for innovation is attraction to wonder,” says dawna markova, author of the open mind. “but we are taught instead to decide ,just as our president calls himself the decider. ”she adds, however,that“to decide is to kill off all possibilities but one. a good innovational thinker is always exploring the many other possibilities.” “all of us work through problems in ways of which were unaware,” she says. researchers in the late 1960s discovered that humans are born with the ability to approach challenges in four primary ways: analytically, procedurally, collaboratively (合作地) and innovatively. at the end of adolescence,however, the brain shuts down half of that ability, preserving only those ways of thought that have seemed most valuable during the first decade or so of life.the current emphasis on standardized testing highlights analysis and procedure, meaning that few of us use our innovative and collaborative ways of thought. “this breaks the major rule in the american belief systemthat anyone can do anything, ” explains m. j. ryan, author of the 2006 book this year i will.and ms. markovas business partner. “thats
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025届广东省深圳市龙岗区中考试题猜想数学试卷含解析
- 2025年工业机器人编程与操作习题及解析
- 2025年应急局安全员资格认证题解
- 2025年建安安全员考试重点突破题及答案
- 2025年安全员C证法规题及答案
- 2025年空调维修工程师执业技能考核试题及答案解析
- 2025年金融风险管理师职业资格考试试卷及答案解析
- 2025年建筑学试题及答案解析
- 2025年婚姻家庭咨询师职业素质评定试题及答案解析
- 2025年国际贸易专家认证考核试题及答案解析
- 网络攻防原理与技术 第3版 教案 -第12讲 网络防火墙
- 第一响应人应急培训
- 初中数学七年级上册思维导图
- 中学八年级信息技术Excel-电子表格教案
- 《认识感官》课件
- 工程伦理课程课件
- 秋季传染病预防知识讲座课件
- 055.重症超声在重症相关操作中应用专家共识
- 人教版九年级上册化学第二单元 空气和氧气(单元复习课件)
- 2024小学语文教学及说课课件:二年级上册《田家四季歌》
- GB/T 44304-2024精细陶瓷室温断裂阻力试验方法压痕(IF)法
评论
0/150
提交评论