




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(74)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。today, ultrasonic(超声的) waves are being put to work in laboratories and factories. if an ultrasound generator is placed in a liquid, the waves move the liquid back and forth hundreds of thousands of times each second. this causes materials to mix quickly or to dissolve(使分解,使溶解) in liquids. paint manufacturers(制造商) use ultrasound to do a better job of blending colors. the companies that make film for your camera find that mixing chemicals by the use of sound waves will produce a more sensitive film. the new lightweight(轻量的) type of washing machine uses ultrasonic waves to get clothes clean. its special ultrasound generator is put into a pail of soapy water containing the soiled clothes. the sound waves drive the soapy water back and forth through the cloth so fast that everything is soon clean. there is also a new kind of dishwasher that works in much the same way. ultrasonic waves can shake a liquid so fast that tiny holes form all through it. the liquid is actually torn apart by this action. almost as soon as these holes are made, they fall together again. the result is a powerful pounding action. in the dairy industry this is used for the double purpose of making homogenized(使均匀,使匀质) milk and sterilizing(使无菌) it at the same time. if you look at some raw milk with a microscope, you find that it is made up of little drops of butter fat floating around in a watery liquid. in order to make milk easier to digest, these fat droplets(微粒) may be broken up by forcing the milk through very small openings. the result is called homogenized milk. when the ultrasonic method is used, the sound waves not only break up the droplets but also kill the germs in the milk by pounding them to pieces. (from )1. why does a paint manufacturer use ultrasound to do a better job of blending colors?a. because it is cheap to use ultrasound to blend colors.b. because the waves move the liquid so quickly that it can make materials mix quickly or dissolve in liquids.c. because they can mix chemicals by the use of sound waves.d. because the waves can clean the paint.2. what properties does ultrasound wave have?a. homogenizes and sterilizes the milk. b. mix materials and break droplets.c. kill germs and sterilize milk. d. move liquids quickly.3. what exists in the raw milk?a. little drops of butter fat. b. small holes.c. fat droplets and germs. d. chemicals.4. where is ultrasound wave not used? a. in the paint manufacture. b. in the shop mixing bread flour.c. in the film-making company. d. in the dairy industry.1. b 事实细节题。根据其上句 this causes materials to mix quickly or to dissolve(使分解,使溶解) in liquids 可知,答案选 b。2. d 事实细节题。根据文章最后一段的第 1 句 ultrasonic waves can shake a liquid so fast that tiny holes form all through it可知,答案选 d。3. c 事实细节题。根据文章最后一段的内容,特别是最后一句 when the ultrasonic method is used, the sound waves not only break up the droplets but also kill the germs in the milk by pounding them to pieces 可知,答案选 c4. b 推理判断题。根据文章第 1 段最后提到的 paint manufacturers(制造商)以及the companies that make film 两句排除选项 a、c,根据第 3 段第 5 句的 in the dairy industry this is used for 排除选项 d,从而得出答案是 b。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。in business, there is a speed difference: its the difference between how important a firms leaders say speed is to their competitive (竞争的) strategy(策略)and how fast the company actually moves. the difference is important regardless of industry and company size .companies fearful of losing their competitive advantage spend much time and money looking for ways to pick up the speed.in our study of 343 businesses, the companies that choose to go, go, go to try to gain an edge ended up with lower sales and operating incomes than those that paused at key moments to make sure they were on the right track, whats more, the firms that “slowed down to speed up “improved their top and bottom lines, averaging 40% higher sales and 52% higher operating incomes over a three-year period.how did they disobey the laws of business physics, taking more time than competitors yet performing better? they thought differently about what “slower” and “faster” mean. firms sometimes fail to understand the difference between operation speed (moving quickly )and strategic speed (reducing the time it takes to deliver value ).simply increasing the speed of production, for example ,may be one way to try to reduce the speed difference .but that often leads to reduced value over time, in the form of lower-quality products and services.in our study, higher-performing companies with strategic speed always made changes when necessary. they became more open to ideas and discussion. they encouraged new ways of thinking. and they allowed time to look back and learn. by contrast (相比而言), performance suffered at firms that moved fast all the time, paid too much attention to improving efficiency, stuck to tested methods, didnt develop team spirit among their employees, and had little time thinking about changes.strategic speed serves as a kind of leadership. teams that regularly take time to get things right, rather than plough ahead full bore , are more successful in meeting their business goals . that kind of strategy must come from the top.( ) 1. what does the underlined part “gain an edge” in paragraph 2 mean? a. increase the speed. b. get an advantage. c. reach the limit. d. set a goal.( ) 2. the underlined part “the laws of business physics” in paragraph 3 means _. a. spending more time and performing worse.b. spending more time and performing betterc. spending less time and performing worse d. spending less time and performing better ( ) 3. what can we learn from the text? a. how fast a firm moves depends on how big it is.b. how competitive a firm is depends on what it produces.c. firms guided by strategic speed take time to make necessary changes.d. firms guided by operational speed take time to develop necessary team spirit.( ) 4. which could be the best title for the text? a. improve quality? serve better. b. deliver value? plough ahead.c. reduce time? move faster. d. need speed? slow down.【参考答案】1-4、bdcd阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。the way we do things round here some years ago,i was hired by an american bank. i received a letter from the head of the personnel department that started,“dear john,i am quite pleased that you have decided to join us.” that “quite” saddened me. i thought he was saying “were kind of pleased you decided to join us although i wish we had hired someone else.”then i discovered that in american english “quite” sometimes means “very”, while in british english it means “fairly”so the first lesson about working in other countries is to learn the language and by that i dont just mean the words people speak. it is body language,dress,manners, ideas and so on. the way people do things highlights many of the differences we see between cultures (文化)some of these differences may be only on the surfacedress,food and hours of workwhile others may be deeper and take longer to deal with. mostly, it is just a question of getting used to the differences and accepting them, like the climate (气候),while getting on with business. some of the differences may be an improvement. people are more polite;the service is better;you ask for something to be done and it happens without having to ask again. however,other differences can be troubling, like punctuality (准时). if you invite people to a party at 7 oclock your guests will consider it polite to turn up exactly on time in germany, five minutes early in the american midwest,an hour early in japan, 15 minutes afterwards in the uk, up to an hour afterwards in italy and some time in the evening in greece. i prefer not to use the word “late” because there is nothing wrong with the times people arrive. it is simply the accepted thing to do in their own country.本文介绍了作者所感受到的文化差异。1. the author was unhappy as mentioned in paragraph 1 because he thought _.a. the american bank didnt think much of himb. the american bank might hire another personc. its difficult to get used to american cultured. its easy to misunderstand americans答案:a。推理判断题。由第一段中“that “quite” saddened me”可以推断出作者认为这家美国银行不重视他。2the underlined word “highlights” in paragraph 2 probably means _.a. encourages b. helps to narrowc. increases d. draws attention to答案:d。词义猜测题。由下文可知人们做事情的方式引起了作者对文化差异的关注。3according to the author,what should we do with most cultural differences?a. ask the native people for help.b. understand and accept them.c. do things in our own way.d. do indepth research.答案:b。细节理解题。由第三段最后一句可知我们要习惯文化差异并接受存在的文化差异。4when invited to a party the people who are usually punctual are_. a. italians b. germans c. greeks d. the british答案:b。细节理解题。由最后一段“if you invite people.on time in germany.”可知b项正确。【2016模拟题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 according to the us government, wind farms off the pacific coast could produce 900 gigawatts of electricity every year. unfortunately, the water there is far too deep for even the tallest windmills to touch bottom. an experiment under way off the coast of norway, however, could help put them anywhere. the project, called hywind, is the worlds first large-scale deepwater wind turbine (涡轮发电机). although it uses a fairly standard 152-ton, 2. 3-megawatt turbine, hywind represents totally new technology. the turbine will be fixed 213 feet above the water on a floating spar, a technology hywinds creator, the norwegian company statoilhydro, has developed recently. the steel spar, which is filled with stones and goes 328 feet below the sea surface, will be tied to the ocean floor by three cables ; these will keep the spar stable and prevent the turbine from moving up and down in the waves. hywinds stability in the cold and rough sea would prove that even the deepest corners of the ocean are suitable for wind power. if all goes according to the plan, the turbine will start producing electricity six miles off the coast of southwestern norway as early as september. to produce electricity on a large scale, a commercial wind farm will have to use bigger turbines than hywind does, but its difficult enough to balance such a large turbine so high on a floating spar in the middle of the ocean. to make that turbine heavier, the whole spars center of gravity must be moved much closer to the oceans surface. to do that, the company plans to design a new kind of wind turbine, one whose gearbox (变速箱) sits at sea level rather than behind the blades. hywind is a test run, but the benefits for perfecting floating wind
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025版室内设计师离职保密及客户信息保护合同
- 2025年二手房交易定金及房屋维修基金缴纳协议
- 2025版桩基工程劳务分包与施工进度控制合同
- 2025年防水施工质量检测与分包合同
- 2025第二行政小区居民楼道清洁与安全巡查合同
- 海南省临高县2025年上半年公开招聘村务工作者试题含答案分析
- 2025版高端住宅售房协议范本及细则
- 2025版商业物业服务与绿色建筑认证合同
- 贵州省织金县2025年上半年公开招聘城市协管员试题含答案分析
- 2025电商运营入职合同范本:试用期规定及转正流程
- 日地空间灾害性天气的发生发展和预报研究课件
- 西安大唐不夜城的项目整体推广的策略提案的报告课件
- 可下载打印的公司章程
- 《英语教师职业技能训练简明教程》全册配套优质教学课件
- 少先队辅导员工作记录表(共7页)
- 农业模型PPT讲稿课件
- 公开课教学评价表
- 消防验收规范标准(最新完整版)19844
- 教研工作手册
- 独树一帜的中国画(课堂PPT)
- 制钵机的设计(机械CAD图纸)
评论
0/150
提交评论