辽宁盘锦市高考英语 信息匹配、阅读理解训练题(2).doc_第1页
辽宁盘锦市高考英语 信息匹配、阅读理解训练题(2).doc_第2页
辽宁盘锦市高考英语 信息匹配、阅读理解训练题(2).doc_第3页
辽宁盘锦市高考英语 信息匹配、阅读理解训练题(2).doc_第4页
辽宁盘锦市高考英语 信息匹配、阅读理解训练题(2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

辽宁盘锦市2014高考英语信息匹配、阅读理解训练题(2)及答案信息匹配(3)下面是一篇关于bbc广播电台中bbc kids preschool这个栏目下的一些具体小节目的介绍,请阅读下列应用文和相关信息,并按照要求匹配信息。首先请阅读下列应用文:bbc kids pre-school pre-school programs air mondayfriday from 6:00 a.m to 12 p.m.a.theodore tugboat theodore tugboat is a cheery tugboat featured in this awardwinning animated maritime series.living in the magical big harbor,theodore (“the friendliest tugboat in the world”)works for the great ocean and salvage company fleet with his friends.b.postman pateveryone,s favorite postman,postman pat and his faithful companion,jess the cat,are back in a completely new series packed full of humor,excitement and adventure.these all new adventures see the nations favorite postman doing much more than just delivering post! from snowboarding to managing a pop band and even making his very own hollywood movie,pat is a 21st century hero indeed!c.pingupingu is a charming young penguin who spends his time playing with friends and familyalways up to playing tricks and getting himself into funny situations in his own subzero world.d.tweeniestweenies is an entertaining and informative preschool series in which the characters experience all the joys and challenges of three to five year olds.through songs,rhymes,games,stories,puzzles and creative play,the tweenies encourage young children to wonder,explore,enjoy and develop a range of life skills that will promote confidence before they start school.e.fimblesthis u.k.preschool hit follows three curious creatures as they start a neverending path of discovery,exploration and entertainment.revolving around three special creatures living in a magical valley,fimbles is full of the surprise,wonder and stimulation that children experience when discovering new things.each new “find” is a drive for play,invention and storytelling within the program.f.teletubbiesthe four colorful teletubbies play in teletubbyland.they take part in fun,infantpleasing activities such as rolling on the ground,laughing,running about,and watching real children on the televisions on their bellies.this childrens program,starring tinky winky,dipsy,laalaa and po is now watched by young children in 113 countries and is translated into 45 languages.五个小孩少儿栏目1mikeatheodore tugboat2joseph bpostman pat3anna cpingu4ian dtweenies5susan efimbles fteletubbies参考答案15:fcbad*结束if you want to get rich, leave new york city, washington d.c. or los angeles and head to plano, texas;aurora, colorado or omaha, nebraska, where wages are high and life is good, a new survey showed.a poll(民意测验)that ranked 69 us cities with populations of more than 250,000 people showed the best places to build personal wealth and raise a family were in cities where some of the nations largest companies are headquartered.the no.1 city, plano, is the ninth largest city in texas and home to companys headquarters including soft drink company dr pepper snapple group, pepsicos snack foods company fritolay and movie theater company cinemark. “the city has a reputation as one of the best places in the country for employers to do business and for families to live and work. plano has a nationally acclaimed public education system and well-educated, diverse residents.”aurora, the third most popular city in colorado, came in second, according to the survey which said its economy is booming and it is a business leader in key growth industries such as biotechnology, aerospace and high technology.nebraskas largest city omaha, home to famous us investor warren buffett, nabbed third place. buffett, who is the richest man in the world according to forbes magazine, is often called the “sage of omaha” for his successful investments(投资).new york city came in last, behind washington d.c. and los angeles.“these cities do have some of the highest average wages in the country, but when it comes to increasing your dollar for the future, it is difficult to do in these cities,” said.64.according to the passage, if you want to become rich, youd better go to_. a.washington d.c. b.omahac.los angeles d.new york city65.how many famous companies are mentioned in this passage?a.3. b.5. c.6. d.1066.which of the following statements is right according to this passage?a.the no.1 city, plano, is the ninth largest city in washington.b.this poll was held in all american cities.c.aurora is the third most popular city in nebraska.d.plano has a public education system and well educated diverse citizens.参考答案64、bad *结束 the taj mahal(泰姬陵) is to open on moonlit evenings 20 years after security fears ended night visits.indias supreme court will allow the famous monument to love to open four nights a month, at the beginning for three months.the taj, built in the 1600s by the mughal emperor shah jahan as a shrine(神殿) for his wife, is a world heritage site.only 400 visitors will be let in each night, and parking limitations will be strictly controlled around the marble mausoleum(陵墓)the supreme court announcement came as state officials in uttar pradesh were celebrating the tajs 350th anniversary close to its site in the city of agra.state tourism minister kaukab hamid described the ruling as “heartening”“this reopening of the taj for moonlight viewing is going to draw fantastic crowds from across the globe,” he said.“we will ensure strict security and follow visitor guidelines laid down by the supreme court.”tourist chiefs said more than 300,000 foreigners visited the taj mahal site in 2003, but numbers are down since the terror attacks in the us on 11 september 2001.night visits to the taj, once a romantic highlight of any visit to india, were banned in 1984 for fear that militant(好战的) sikhs battling the government would attack the shrine.the sikh insurgency(锡克教叛乱) ended in the mid1990s, but indian authorities have remained unwilling to let visitors back to the taj after sunset.during the height of tensions between india and pakistan in 2001, officials drew up plans to camouflage(伪装) the taj to hid it from possible pakistani air attacks.shah jahan built the taj mahal as an expression of love for his wife mumtaz mahal.located on the banks of river yamuna, the shrine is largely made of white marble that reflects the changes of colour visible during sunset and clear, moonlit nights.it became a unesco world heritage site in 1983, meaning the indian supreme court must rule on major works or changes likely to influence site.5why were visitors banned on visiting the tai mahal in the evening 20 years ago?a. because the indian government feared that the increasing visitors would destroy it.b. because there were the terror attacks in the us.c. because the indian authorities were unwilling to let visitors visit at night.d. because the indian authorities were afraid their conflict with sikhs would lead them to attack the shrine.6what is the attitude of state tourism minister kaukab hamid when he described the new rule?a. disapproving. b. uncertain.c. cheerful. d. disappointing.7which of the following statements is not true according to the text?a. the taj mahal will be open 48 nights a year.b. the number of visitors at night is strictly limited.c. its the indian supreme court that is responsible for the security of the taj.d. the project of the taj mahal was completed 350 years ago.8what would be the best title for the text?a. the reopening of the taj mahal.b. the tai mahalmoonlit viewing again.c. the glorious history of the taj mahal.d. the taj mahala world heritage site.答案5d。细节理解题。从文中第十段“night visits to the taj. were banned in 1984 for fear that militant(好战的) sikhs battling the government would attack the shrine.”部分内容知20年前,出于安全考虑,泰姬陵取消了晚间观光活动。 6c。考查篇章结构及人物态度。由文中第六段知,国家旅游部长考卡布哈米德称这一决定是“heartening”“令人振奋的”,整篇文章的基调都是欢迎这一新举措的。7a。推理判断题。由第二段内容可知,印度最高法院将允许这座著名的“爱情纪念物”每月有四天在夜间开放,初步决定试行三个月。而不是全年均如此,故a错。8b。主旨大意题。整篇文章都围绕“印度泰姬陵即将在月光照耀的夜晚(对游人)开放”这一主题展开。*结束 athe first harvest means the death of the crops as grain is gathered, and the thanksgiving of the people to the goddesses who provided them with life sustaining grains.late july and early august mark the middle of summer and the beginning of the harvest season. famine (饥荒) was common during july as the previous years harvest supplies were almost totally used up. harvesting grains in august ensured the continuance of life and was recognized by many cultures as a time of thanksgiving.in ancient rome the grain goddess ceres was honored on the first harvest called ceresalia in her honor. our modern word cereal comes from her name. other goddesses celebrated at the first harvest were demeter, persephone, venus and the corn mother. many native american tribes honor the corn grandmother during the festival of green corn. it was held during the full moon when the corn was ready to be harvested. the celebration lasted for several days and was a time to be thankful and a time of forgiveness.lughnasadh was a happy time regarded as the first of three harvest festivals. lughnasadh honors the god lugh, and his fostermother taillte who died while clearing the fields of ireland for agriculture. in old irish lunasa means “august”. the celts celebrate this day from sunset of august 1 to sunset on august 2 as the wake of lugh, the sunking whose light began to decline after the summer solstice(夏至). at_this_time_oaths(誓言)_were_taken_and_contracts_were_signed.this day was known to the saxons as lammas, or loafmass, a time when grains were harvested and baked into bread. the grain was harvested, giving its life so that people might live. the grain was made into bread, and the bread was symbolic of the gods. christians later adopted this holiday as a day when bread, made from the first fruits of the harvest, was brought to the church to be blessed.august is a time to reflect on the past year, on things that have come to fruition and things that failed. a time to let go of regrets and say farewell to things that have passed and preserve all the fruits that have been gathered to hold onto for future memories.5the passage should be entitled _.a. august harvest festivalsb. august traditionc. gathering graind. special august time6what was the significance of harvesting grains in august?a. it welcomed the death of the crops.b. it provided the chance of thanksgiving.c. it guaranteed the continuance of life.d. it marked the middle of summer.7which of the following is not a close relationship according to the passage?a. ancient romansthe grain goddess ceres.b. native americansthe corn grandmother.c. christiansthe god lugh and his fostermother taillte.d. the celtslugh, the sunking.8from the last sentence of the 4th paragraph “at this time oaths were taken and contracts were signed”, we can infer that the celts are _.a. happy at that time b. serious about the dayc. are full of hope d. thankful at that time答案七月底八月初是收获季节的开始,此时收获的粮食保证了生命的延续,人们把这个时候看做是向诸神表示感激的时机,感谢神灵给他们维系生命的粮食。本文介绍古罗马人、土著美洲人、爱尔兰人、凯尔特人、撒克逊人和基督徒为感谢诸神、欢庆丰收而举行的各种丰收节日。5a。考查主题大意。全文介绍了不同地方、不同文化的人们在八月收获季节开展的各种庆祝丰收的节日,从全文内容可知本文的标题应该选a,八月丰收节日。6c。考查细节理解。第二段说,每年七月,饥荒很普遍,因为此时头年收获的粮食已几乎吃完了,而七月底八月初的粮食丰收确保了生命的延续,因此在很多文化里被视为感恩的时候。7c。考查推理判断。第五段说基督徒采用了凯尔特人的节日,而凯尔特人的节日与taillte没有关系,taillte是爱尔兰人在丰收节祭祀的神,因此c项搭配不对,而其他选项都符合文章的叙述:古罗马祭祀司粮女神ceres,土著美洲人缅怀corn grandmother,凯尔特人感激lugh, the sunking。8b。考查推理判断。第四段的语境说到誓言、签署合同、契约,由此判断,他们是非常虔诚地对待这个节日的。*结束researchers in britain are driving the environmental movement to a whole new level. a team from the university of warwick has built what it calls the worlds first completely environmentallyfriendly formula three racing car.the car is made mainly of sustainable and renewable materials, like plants and vegetables. the structure around the car is made from natural plant fibers and potatoes. the steering wheel is made from root vegetables like carrots. the engine uses biofuel made from vegetable oil and waste chocolate.the new race car is extremely fast. the car has a top speed of 215 kilometers an hour. and it can go from zero to 95 kilometers an hour in just two and one half seconds. the race car meets all of the formula three racing requirements except for its biodiesel(生质柴油) engine.the car resulted from the efforts of the university of warwicks manufacturing group and the warwick innovative manufacturing research center. they developed the car because of criticism of the racing industry.automobile racing is one of the most widely watched sports in the world. but it also is considered one of the least friendly to the environment. race cars burn a lot of fuel, and create a lot of air pollution.in recent years, the racing industry has taken steps to protect the environment. more racing companies are now producing cars that use less energy. these cars produce less pollution than vehicles that depend on traditional fuels, like gasoline.last year, two american government agencies and an international organization announced a number of policies for environmentallyfriendly racing. they are known as the green racing protocols(协议)the two agencies are the united states department of energy and the us environmental protection agency. the organization sae international represents engineers and technical experts in the transportation industry. officials from the american le mans series also were involved in the effort.the american le mans series became the first racing event to use the protocols in its green challenge competition. the race was held in october of last year.last month, the world first formula three racing car was set to run in its first competitive race at the formula three championship final at brands hatch. it would have been the first biodieselpowered car to race at formula three.current formula three rules let only gasolinepowered cars compete. officials needed permission from all of the other formula three racers for the biodiesel world first car to compete. they were unable to contact one of the drivers, so the world first car was barred from the event.in test runs, the world first car was the fifth fastest among formula three racing cars. supporters are hoping to have the fuel issue resolved in time to compete next season.语篇解读:英国研究者使环境保护再上一个新台阶:最近他们研制出一款新型的节能环保赛车,这种赛车的速度丝毫不逊色于传统赛车。9which of the following ca

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论