




免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 2 the olympic game 重点单词a写作单词1host (vt.)做东;主办;招待;(n.)主人2replace (vt.)取代;替换;代替3charge (vt.& vi.)收费;控诉;(n.)费用;主管4bargain (vi.)讨价还价;讲条件;(n.)便宜货5foolish (adj.)愚蠢的;傻的6deserve (vi.& vt.)应受;值得7compete (vi.)比赛;竞争competitor (n.)竞争者competition (n.)比赛;竞争competitive (adj.)竞争的,有竞争性的8admit (vt.& vi.)容许;承认;接纳admission (n.)准许进入;承认;入场费9advertise (vt.& vi.)做广告;登广告advertisement (n.)广告b阅读单词10ancient (adj.)古代的;古老的11medal (n.)奖章;勋章;纪念章12nowadays (adv.)现今;现在13motto (n.)座右铭;格言;警句14gymnasium (n.)体育馆;健身房15stadium (n.)体育场16homeland (n.)祖国;本国17fine (vt.)罚款18poster (n.)海报;招贴19hopeless (adj.)绝望的;没有希望的20pain (n.)疼痛;痛苦21glory (n.)光荣;荣誉22magical (adj.)巫术的;魔术的;有魔力的magic (n.)巫术;魔术23volunteer (n.)志愿者;志愿兵;(adj.)志愿的;义务的;(vt.& vi.)自愿voluntary (adj.)自愿的24regular (adj.)规则的;定期的;常规的regularly (adv.)规则地;定期地;常规地25basis (n.)基础;根据basic (adj.)基础的;基本的26athlete (n.)运动员;运动选手athletics (n.)体育运动;竞技27slave (n.)奴隶slavery (n.)奴隶制度28responsibility (n.)责任;职责responsible (adj.)有责任心的29swift (adj.)快的;迅速的swiftly (adv.)快速地30physical (adj.)物理的;身体的physics (n.)物理;物理学physician (n.)医生,医师;内科医生训练题一、完形填空catherine invited nelson to dinner. last term she had been in nelsons _1_,but she had to give up because her son kendall was having a _2_ in school. the problem was that he wasnt studying. catherine decided that kendall needed _3_ control. she would provide it by _4_ him like a hawk(鹰)she would also control his use of his game boy. he was _5_ to play the computer game only on weekends.nelson was a(n)_6_ man. he had been teaching various subjects for almost 40 years. he could have retired 10 years ago,_7_ he loved teaching. he said his students gave him something to _8_ every day. he planned to teach until he died in the _9_.nelson needed to take a little _10_ to catherine to show his thanks for the _11_.he couldnt think of _12_ would be suitable. opening his kitchen drawer,he found the perfect giftan unopened box of _13_.he also found some freshlooking wrapping paper(包装纸)he wrapped the box up carefully. feeling _14_ of himself,he drove over to catherines and rang the doorbell.he _15_ his gift. catherine made a funny face. she said she _16_ the wrapping paper. then she unwrapped the tea and made another funny _17_.“nelson,i gave this tea to you at the end of last term,and i wrapped it in this paper!”nelsons face turned _18_.he told himself he had to be more _19_ with gifts in the future and he apologized to catherine. she _20_ and said,“its okay. the thought of presenting a gift is more important than the gift itself.”1a.companybclasscteam dshop答案:b从第二段对nelson的介绍可知,他是一位教师,所以catherine是在他的班(class)里。2a.fever bfightcproblem dparty答案:c下一句中的problem有提示:她的儿子在学校里有点儿问题(problem)。3a.best bnocless dmore答案:d她的儿子不学习,所以她决定给儿子更多的(more)管教。4a.watching bterrifyingcprotecting dignoring答案:a为了给儿子更多的管教,她像鹰一样监视(watching)儿子。5a.allowed bbeggedcencouraged drefused答案:a她儿子只被允许(allowed)在周末玩电脑游戏。6a.busy battractivecold dfamous答案:c从下文“他教书几乎40年了,10年前本来就可以退休”可知nelson已经是一位老(old)人了。7a.so bbutcthough dif答案:b前后句子间为转折关系,故用but。8a.look forward to btry outcget rid of dshout at答案:anelson认为学生给予了他每天期望(look forward to)的东西。9a.bedroom bclassroomcplayground dkitchen答案:bnelson喜欢教学,他希望可以一直工作到自己倒在教室(classroom)里为止。10a.card bboxcgift dsnack答案:c本段第三句中的he found the perfect gift是提示:nelson要给catherine带个小礼物(gift)。11a.suggestion bexplanationcoperation dinvitation答案:d文章首句有提示,nelson给catherine带礼物是为了表示对她的邀请(invitation)的感谢。12a.who bwhatcwhen dwhere答案:b从后文中他在厨房里找礼物可知,他一时想不出送什么东西(what)是合适的。引导宾语从句且在从句中作主语,因此用what。13a.candies bbookscchocolate dtea答案:d倒数第二段中的i gave this tea to you有提示:nelson找到了一盒未启封的茶(tea)。14a.proud btiredcfond dshy答案:anelson不仅找到了自己认为很棒的礼物,而且还仔细包装起来。所以他感到自豪(proud)。15a.bought bawardedcpresented ddisplayed答案:cnelson来到了catherine家,按了门铃,并展示(presented)自己的礼物。16a.made bpreferredcdisliked dloved答案:d从catherine made a funny face及i wrapped it in this paper可知,这个包装纸是她曾经用过的,她自然喜欢(loved)。17a.joke bfacecexample dsound答案:b上文funny face有提示:当看到茶时,她又做了个有趣的表情(face)。18a.green bwhitecred dblack答案:c当nelson被告知自己送的礼物是catherine送给他的后,他自然感到不好意思,脸变红(red)了。19a.concerned bcarefulcfamiliar dpleased答案:b得知自己送错了礼物,他告诉自己以后一定要在送的礼物方面多加小心(careful)。20a.smiled bangeredcscreamed dcried答案:a从catherine说的话可推知她应该是微笑着(smiled)的。二、阅读理解(一)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 (2013吉林省长春市高中毕业班第一次调研测试)when was the last time you did something really fun with one of your parentsjust the two of you?parents who take their young children to music,swimming and art classes often stop arranging such activities once their kids are older and in school all day.but it doesnt have to be that way.doing something enjoyable with your kids just might make you look at each other in a whole new way,especially if you do it through a class or an event.when parent and child become students together,it puts them on the same level,at least for a while.“i really like parents to come to class with their kidsthey start sharing things and talking about what theyre doing and what they like,” said art teacher pyper dixon.however,finding something new in common is a big choice for them,especially when kids get involved in sports and other afterschool activities.but its possible to learn a new skill or hobby together.thats certainly true of lauren,11,from silver spring,who is in dixons class with her father,dennis.“i was just going to drop her off,” dennis said,“but dixon persuaded me to stay.”now lauren gets to nag her father about doing his art homework.“he always leaves it to the last minute,” she said.“but then hell turn around to do amazing drawings,” she added.“we have different styles of drawing,so its interesting to talk it over with him.”without the saturday morning art class,dennis said,he would be reading the paper,and lauren would be on her own in her room or on the computer.but they talk more now.“i cant think of an experience where you communicate with your kid so closely,” he said.1the author raises the question at the beginning to_.aexpect an answer bcriticize some parentscintroduce the topicdsupport his argument2what does dixon think is the benefit of parent and child studying art together?athey will become equal.bthey will communicate more.cthe child will learn art much better.dthe parent will learn something new.3the underlined word “nag” in the text probably means_.aurgebhelp cignore dteach4we can learn from the text that_.alauren used to talk a lot with her fatherbdennis enjoys studying art with laurenclauren dislikes her fathers drawingsddennis likes playing computer games【参考答案】阅读理解语篇解读父母应与孩子一起参与有意义的活动,通过和孩子一起学习、运动等,可以增加与孩子交流的机会,从而增进感情。1解析:篇章结构题。作者在第一段提出问题后,紧接着在第二段提出自己的观点,因此第一段提出问题是为了引出要讨论的话题,故选c。答案:c2解析:细节理解题。根据第三段中pyper dixon所说的“they start sharing things and talking about what theyre doing and what they like”可知,dixon认为父母同孩子一起上美术课的好处是可以增进交流。答案:b3解析:词义猜测题。根据画线词后面的“he always leaves it to the last minute”可知,lauren的父亲总是拖着不做作业,此处表示lauren敦促父亲完成作业。答案:a4解析:推理判断题。根据最后一段的最后两句话可知,dennis喜欢与lauren一起上美术课。答案:b(二)【2016高考训练题】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 its graduation daya day thats getting quite familiar to marc and beverly ostrofsky of houston.today, theyll attend two graduation ceremonies, one for their daughter shelly, 22, from washington university in st.louis and another for their daughter, mary grace, 18, from kincaid high school.mary grace will head to boston university.kelly, 22, graduated last sunday from duke university.tracy, 20, is a sophomore (二年级学生) at the university of denver.the oldest, maddy, 23, graduated from berklee college of music last year.so whats the cost of putting five daughters through college?beverly told abc news $60,000 to $70,000 a year.in total, the family will spend about $1.5 million on college after taxes and thats not including graduate school.one daughter informed marc that she now wants to seek her phd.marc is the bestselling author of get rich click, and a multimillionaire from internet businesses.“were fortunate that we can take care of it,” beverly said.“we decided a long time ago we didnt want the girls to take out college loans, so that was our commitment to them.”marc and beverly married five years ago, blending (融合) their own daughters into one big family of collegeready girls.beverly said they wanted their daughters to have a choice of where they wanted to go to college, but having their children spread throughout the us created another expenseflying all of them home for holidays and visits.just this week, marc flew to north carolina for kellys graduation, then to st.louis for shellys graduation and hopes to make it back just in time to houston for mary grace s graduation tonight.with the last child leaving home for college, marc says he and beverly are going to take a breather“its like wiping the sweat off the forehead now.its time to think about what we can do.perhaps well take a vacation abroad,” he said.the ostrofsky family said their advice to parents who have many children is to start planning and saving from the day the children are born.1graduation day is familiar to marc and beverly ostrofsky because_athey like going to school on graduation daybthey need to attend their daughters graduation ceremony several timescthey have experienced it on their own graduation daydthey are often invited to school to have a speech on graduation day2what do we know about mr and mrs ostrofsky from paragraph 2?athey would rather their daughters had applied for college loans.bthey now work hard in order to pay for the college expenses.cthey dont want their daughters to go to graduate school.dthey can afford their daughters college expenses.3what does paragraph 3 mainly tell us?amr and mrs ostrofsky like visiting their daughters by plane.bmr and mrs ostrofsky s daughters often come back home for holidays.cmr and mrs ostrofsky spend a lot of money on their daughters traveling.dmr and mrs ostrofsky are tired because their five daughters are in different colleges.4the underlined word “breather” in paragraph 4 probably means_acheck bbreak cadventure dattempt参考答案1-4 bdcb 三、短文改错(2015哈尔滨师大附中东北师大附中辽宁省实验中学联合模拟一)of all my teachers,mr.smith is the one who impresses me most.because he is 54,he looks very young at his age.and hes one of the most popular teachers in our school.compared with other teacher,mr.smith pays more attention to his
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年丙酮行业需求分析及创新策略研究报告
- 2025年新型烟草制品行业前景分析及投资机遇研究报告
- (2025年标准)技术合作委托协议协议书
- 电力工程施工现场安全防护措施
- 2025年导航设备行业需求分析及创新策略研究报告
- 核电站应急响应hse演练及培训计划
- (2025年标准)活动分成协议书
- 2025年票务系统应用行业前景分析及投资机遇研究报告
- 教育评估体系提升教学成绩的改进措施
- 2025幼儿园暑假安全教案5篇
- 2024-2030年中国代理记账行业发展现状调研与数据监测分析研究报告
- 初中军训方案
- 2023年起重机械检验员资格考核试题及答案
- DLT 671-2010 发电机变压器组保护装置通.用技术条件
- 文物行业操作人员安全培训
- 养老院安全培训课件
- 《数理经济学讲义》课件
- 工程造价咨询服务方案(技术方案)
- 立式气液分离器计算
- 高中休学半年后复学申请书
- 旧变压器移位专项方案
评论
0/150
提交评论