河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(12) (2).doc_第1页
河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(12) (2).doc_第2页
河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(12) (2).doc_第3页
河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(12) (2).doc_第4页
河北省邯郸市邯山区高考英语一轮阅读理解选练(12) (2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

河北省邯郸市邯山区2016高考英语一轮阅读理解选练(12)阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。more than half of rich americans have not shown their full wealth to their children,a new survey showed last tuesday. the survey,published by the bank of america, studied the rich with $3 million or more in assets.it found that “surprisingly few of those surveyed have welldeveloped plans to preserve and pass on their assets to their children”the majority of the 457 people surveyed are selfmade,firstgeneration rich.fiftytwo percent of parents have chosen not to tell their children just how wealthy they are,and 15 percent have given away nothing about the family wealth.one in three parents said they had never thought to do it. they are worried that their children would become lazy,spend money freely,make bad decisions and even become a target for gold diggers.only 34 percent strongly agreed that their children would be able to handle any inheritance(遗产)they plan to leave them. “there is an expectation about the wealthy parents that they have a responsibility to pass down their fortune to the next generation,”said sallie krawcheck,president of the global wealth and investment management of the bank of america.“our research,however,uncovered changing views of what one generation owes the next.”the trend is led by the worlds richest man bill gates,who promised in 2008 that he would leave his $58 billion fortune to the charity started by him and his wife,the bill and melinda gates foundation(基金会),and not to his children.“we want to give it back to society in the way that it will have the most positive impact,”he said.of his plans for his children,gates said:“i will give the kids some money but not a meaningful percentage.they will need to work but they will feel reasonably taken care of.”【语篇解读】 调查表明,大部分美国富人不愿向孩子炫富,甚至不打算将丰厚的资产传给后代。1we can learn from the passage that _.arich parents may not know how to manage their inheritancebrich parents dont equal rich kids,at least in the uscamerican children dont get to inherit their parents wealthdpoor children dont expect themselves to be as rich as their parents解析推理判断题。第二段的后半部分提到在被调查的美国富人中,几乎没有人计划为他们的孩子保留资产或者将资产传给孩子,由此可推断在美国,父母富有并不意味着孩子富有。答案b2according to the survey,most rich americans _.athink they owe their children nothingbthink it best to give their money back to societycdoubt their childrens ability to handle wealthd. are confident of their childrens ability to handle wealth解析推理判断题。根据第四段内容可推知,大部分美国富人怀疑他们的孩子处理财富的能力。答案c3the underlined word“they”in paragraph 6 refers to _.aresponsible childrenbbill gates and his wifecfirstgeneration richdrich parents解析词义猜测题。富裕的父母们希望把他们的财富传给 下一代,此处they指代的是画线词前面的“the wealthy parents”,即“rich parents”。答案d4from the last paragraph,we can see that bill gates wants to show _.athe trend of leaving no inheritance to childrenbthe positive impact of charity on societycthe way of giving back to societydthe importance of independence for children解析推理判断题。根据本段中比尔盖茨所说的话可推知,他更强调孩子的个人奋斗,认为培养孩子的自立很重要。答案d。【2013界广东省茂名市一模】阅读理解sunny countries are often poor. a shame, then, that solar power is still quite expensive. eight19, a british company by cambridge university, has, however, invented a novel way to get round this. in return for a deposit of around $10 it is supplying poor kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity, a battery that can deliver a three amp(安培) current to store this electricity, and a lamp whose bulb is a light-emitting diode(二极管). the firm thinks that this system, once the battery is fully charged, is enough to light two small rooms and to power a mobile-phone charger for seven hours. then, next day, it can be put outside and charged back up again.the trick is that, to be able to use the electricity, the systems keeper must buy a scratch cardfor as little as a dollaron which is printed a reference number. the keeper sends this reference, plus the serial number of the household solar unit, by sms to eight19. the companys server will respond automatically with an access code to the unit.users may consider that they are paying an hourly rate for their electricity. in fact, they are paying off the cost of the unit. after buying around $80 worth of scratch cardswhich eight19 expects would take the average family around 18 monthsthe user will own it. he will then have the option of continuing to use it for nothing, or of trading it in for a bigger one, perhaps driven by a 10-watt solar cell.in that case, he would go then through the same process again, paying off the additional cost of the upgraded kit at a slightly higher rate. users would therefore increase their electricity supply steadily and affordably. according to eight19s figures, this looks like a good deal for customers. the firm believes the average energy-starved kenyan spends around $10 a month on oilenough to fuel a couple of smoky lampsplus $2 on charging his mobile phone in the market-place. regular users of one of eight19s basic solar units will spend around half that, before owning it completely. meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper. 41. the underlined word “get round” in the first paragraph can be replaced by _ .a. make use of b. come up with c. look into d. deal with 【答案】d【解析】词义猜测题。make use of利用; come up with想出; look into调查; deal with处理。根据solar power is still quite expensive及eight19, a british company by cambridge university, has, however, invented a novel way to因为太阳能仍然很贵,所以eight19发明了一个新的方法来解决这个问题,故选d。 42. what should the user do when the electricity in the battery is used up?a. buy a scratch card. b. recharge it outside.c. buy another solar cell.d. return it to the company.【答案】b【解析】细节理解题。根据文章第一段最后一句then, next day, it can be put outside and charged back up again.可知没有电了,你可以把它放在外面重新充电,故选a。43. how much would users pay for the cell and scratch cards before they own a 2.5-watt solar cell?a. around $10. b. around $80. c. around $90. d. around $180.【答案】c【解析】细节理解题。根据文章1,3段after buying around $80 worth of scratch cardswhich eight19 expects would take the average family around 18 monthsthe user will own it. 和in return for a deposit of around $10 it is supplying poor kenyan families with a solar cell able to generate 2.5 watts of electricity可知在你拥有这些之前,你要花费90元。故选c。44. it can be inferred from the last paragraph that _.a. kenyan families would find it difficult to afford the solar cellb. using the solar cell would help kenyan families save money c. few kenyan families use mobile phones for lack of electricityd. the company will make a great profit from selling solar cells 【答案】b【解析】推理判断题。根据文章最后一段the firm believes the average energy-starved kenyan spends around $10 a month on oilenough to fuel a couple of smoky lampsplus $2 on charging his mobile phone in the market-place. regular users of one of eight19s basic solar units will spend around half that, before owning it completely. meanwhile, as the cost of solar technology falls, it should get even cheaper.可知这样做会让太阳能的成本降低,会给肯尼亚的人来到好处。故选b。45. what might be the most suitable title for the passage?a. solar energy: starting from scratch.b. eight19: a creative british company.c. kenyan families: using solar energy for free.d. poor countries: beginning to use solar energy.【答案】a【解析】标题归纳题。根据文章主题段第一段内容可知本文讲述的是eight19,这家英国的公司所采用的使用太阳能的一种新的方法,故选a。阅读理解。motorists over the age of 75 face compulsory tests of their eyesight and ability to drive under proposals being considered by ministers the biggest overhaul of motoring law in a generation could also lead to all drivers having to give assurances(保证) of their fitness to get behind the wheel every 10 years other changes under consideration include issuing(发放) daylight driving licenses for motorists with night blindness, together with stricter checks on all drivers whose medical condition brought a threat to other road users it is understood that the proposals will be part of a review of the law governing the medical fitness of drivers that will be announced publicly by the summer the driver and vehicle licensing agency is dealing with a rising number of motorists who are concerned that they have conditions-from failing eyesight to epilepsy-that could affect their driving in 2006, the dvla dealt with 600,000 motorists whose physical ability to drive needed to be recertified(重新认证), a 20 per cent rise on the previous year with an ageing population, the biggest challenge is dealing with the rising number of elderly motorists by 2021, there will be an estimated three million drivers over the age of 70 on britains roads drivers must renew their licenses at the age of 70 and every three years thereafter the applicant is legally required to tell the dvla of any conditions that could weaken their ability behind the wheel ministers have ruled out a compulsory maximum age for driving but will instead rely on tightening up the checks on motorists over the age of 75 the most likely option would be tests to ensure motorists were fit to drive they would include an eyesight test and a cognitive(认知) test that would prove a drivers ability to react to road signs, driving conditions, pedestrians and vehicles however, checks are likely to be tightened at all ages the strictest controls are expected to be imposed(强制) on motorists of any age who have had a heart attack or stroke they could have to produce a doctors approval to resume(重新得到) driving anyone making a false declaration would be guilty of a criminal offence1 which of the following statements is true according to the passage?a the new motoring law will come into effect by the summerb drivers over the age of 75 must renew their licenses every three yearsc doctors will decide whether one can get their driving licensesd drivers at all ages will be expected to provide their medical condition2 what is the biggest challenge to the traffic safety in britain according to the writer?a ageing population b increasing number of carsc increasing number of elderly motorists d driving conditions3 the underlined word “overhaul” in paragraph 2 means _ a change b consideration c concern d challenge4 what can be learned from the passage?a there will be more and more aged drivers in britainb anyone can get a driving license as long as he/she is in good healthc health tends to decline as one gets old d it will be guilty to make a false declaration【参考答案】14、dcac 阅读理解-bin november of 2007, nbc universal launched its first official green week throughout the week, nbc universal presented over 150 hours of environmentally themed content across multiple platforms now, nbc universal is proud to present green week 2009 with a new theme and message of green your routine, here at nbc and nbccom we celebrate our talent in the the more you know psa campaign, presenting green-themed tips in several of our daytime life, among several other features here on the green your routine sitefashion & beautythrow a clothes swap party! dying for that sweater your friend wore the other day? well, maybe shell trade for that old t-shirt you have heres a website that helps you organize a swap party (wwwswapstylecom), or just plan your own! go natural with organic make-up applying unnatural products directly on your skin wasnt exactly what nature intended try switching to a line of organic make-up and cosmetics for a different way to bring out your natural beauty home drop a brick in your toilet tank! literally! according to the epa, flushing(冲洗)makes up 30 percent of a households water use (about three to six gallons per flush) by placing a brick in your toilet tank, you can help to conserve the amount of water used during each flush workprint smarter printing and copying can be one of the most costly operations in any office to save on ink and paper costs, print double-sided and try to fit more than one page on a sheet more printing tips can be found here: lifehackercom turn off your computer do you leave your computer on overnight? if so, youre using up a good amount of electricity when you can, try turning off your computer and the power strip its connected

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论