




免费预览已结束,剩余21页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015-2016学年高三上学期英语期中试卷考试时间 120分钟 满分 150分第卷第一部分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题; 每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a 、b 、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. how old is the man now? a. 16. b.20.c.46.2.what does the man probably think the woman should do? a. give up smoking. b. have a cigarette outdoors. c. borrow a lighter from someone else.3. why wont the man give the woman a lift? a. he doesnt have any time today. b. something is wrong with his car. c. he doesnt know how to get to the airport.4.whats the weather like from may to july? a. changeable.b. sunny.c. rainy.5.what does the man think of the movie? a. interesting but not exciting. b. boring and disappointing. c. exciting and amusing.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a 、b 、c三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6、7题。6. how many people will live in the apartment? a. 2b. 3c. 47.what will the man do tomorrow? a. help his friends pack. b. move into the apartment. c. pack at home.听第7段材料,回答第8、9题。8. why did the woman call the man? a. to ask ted to go to a school trip. b. to ask why ted missed the school trip.c. to learn about teds sleeping habits.9. what did the man do last night? a. he played with ted. b. he worked in his company. c. he worked overtime at home.听第8段材料, 回答第10至12题。10. how old is the woman now?a.71b. 75c.7711.who were in the picture?a. some soldiers.b. the womans friends.c. the womans family.12. what happened to the other pictures? a. they were lost.b. they were destroyed in the war.c. they were taken away.听第9段材料, 回答第13至16题。13. how often does the woman give jenny candy?a. every day.b. twice a week.c. once a week14. what has the man learnt from the article? a. cause of obesity in children.b. severe diseases children suffer.c. the harm of eating too much candy.15. who never allowed the man to eat too much candy?a. jim b. his grandma.c. his mother.16. what will the woman probably do next?a. go to pick up her husband.b. give jenny some candy.c. cook dinner at home.听第10段材料, 回答第17至20题。17. what can they do with the apples?a. eating them and take some.b. eat them but cant take any.c. feed them to pigs. 18. how long will they pick apples?a. for fifteen minutes.b. for twenty minutes. c. for forty minutes.19. where is the pig garden on the farm?a. in the centre.b. in the south.c. in the east.20. whats the arrangement for the time between 5:30 and 6:00?a. picking apples.b. free activities.c. riding horses.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。apeople all need friends because nobody wants to be lonely and a friend can help you in good and bad times. youve made friends since childhood,but you still dont know who your true friends are. here are some signs to tell you if your friend is a true friend.always honesthonesty is important to keep a relationship alive. a true friend always tells you the truth. it may be hard sometimes but lying can destroy a friendship. it is important that your friend speaks honestly and never makes up stories.there are always periods in your life when you have problems or difficulties. a true friend will always have time to listen to your problems and give you advice. it may not be able to offer a solution to your problems but the fact that your friend makes time to listen is a sign he/she cares for you. your friend is not a true friend if he/she can never make time for you when you are in trouble. you also need to be reasonable and accept that your friend also has other things to do so he/she cant always listen immediately to your problems.always respectfula true friend will always respect your opinion no matter whether he/she agrees or not. your true friend may disagree but never insists that he/she is correct.always understandingit is possible that some problems will arise between you and your friend. a true friend will always be forgiving and understanding,even if it isnt his/her fault. we are all different people and we all make mistakes. a true friend is always forgiving and understanding because he/she doesnt want to take the risk of losing his/her best friend.21.whats the best title for the third paragraph?a. keep your secrets b. always there for youc. always happy for you d. remember your important days22.according to the passage,a true friend will always _. .a. follow your adviceb. offer a solution to your problemsc. respect your opinion even if he/she disagrees with itd. listen immediately to your problems23. which of the following is not mentioned in the passage?a. never tell lies to friends.b. making time for friends.c. paying attention to a friends opinion.d. sharing fun with friends.24.whats the authors purpose of writing this passage?a. to tell us how to find out if a friend is a true friend.b. to find out how long a friendship can last.c. to introduce his experience in making friends.d. to teach us how to make true friends.【答案】21.b22.c23.d24.abno trip to chicago is complete without a visit to the art institute, which is the second largest art museum in the nation.opening hours:mon - wed & fri - sun, 10:30 am - 5 pm; thu, 10:30 am- 8 pm; closed on new years day, thanksgiving, and christmas day.highlights: the modern wing contains contemporary(当代的)masterpieces by dali, matisse, miro, picasso, pollock, and warhol. view one of the worlds finest impressionist collections, including masterpieces by monet, degas, renoir, seurat, gauguin, and van gogh. thorne miniature rooms offer a detailed view of european homes from the 16th century through the 1930s and american homes from the 17th century to 1940. the past returns as over 550 works from 4,000 years of art come together in of gods and glamour, located in the beautiful new mary and michael jaharis galleries of greek, roman, and byzantine art.advice for visitors: free guided tours are available daily at noon. free art-making activities are available for children each weekend from 11 am to 2 pm. visit the family room in the ryan education center, open daily from 10:30 am 5 pm, and introduce your child to the museums collections with a variety of hands-on activities. assemble (组装) puzzles based on masterpieces youll see in the galleries, build architectural wonders with colorful blocks, and learn about art through stories and games at curious corner. check out the lions trial tour for children ages 5-10. this tour is especially designed for the young people in your group! dont miss it!getting there:you can take the follow buses: 1, 3, 4, 6, 7, 14, 26, 28, 126, 143.25.the art institute of chicago can be visited on _. .a. christmas dayb. new years dayc. independence dayd. thanksgiving day26.whose works can you see in the impressionist collections?a. picassosb. monetsc. pollocksd. warhols27.at curious corner, children can _. .a. take part in many hands-on activities b. join the lions trail tourc. enjoy free art-making activitiesd. get free guidance 【答案】25.c26.b27.a【解析】试题分析:本文介绍了旅游景点art institute。25.c考查细节理解。根据 closed on new years day, thanksgiving, and christmas day,排除a选项, b选项, d选项。故选c。26.b考查细节理解。根据including masterpieces by monet, degas, renoir, seurat, gauguin, and van gogh,可知b选项正确。故选b。27.a考查细节理解。根据introduce your child to the museums collections with a variety of hands-on activities. assemble (组装) puzzles based on masterpieces youll see in the galleries, build architectural wonders with colorful blocks, and learn about art through stories and games at curious corner。故选a。考点:考查旅游广告类短文阅读 cfilmmaker jennifer nelson had to pay $1,500 to have “happy birthday to you” sung in the movie shes making. the money went to warner music group, a company that claims to own the copyright on the song. a copyright is the legal right to use or sell a creative product such as a song, a tv show, a book, or a work of art. warner has claimed the copyright for “happy birthday to you” since 1988.“i never thought the song was owned by anyone,” nelson said in an e-mail to the new york times. “i thought it belonged to everyone.”nelsons movie is a documentary(纪录片) a film that uses pictures and/or interviews with people to create a factual report of real-life events and is actually about the history of the “happy birthday” song itself.two sisters named mildred and patty hill wrote a song called “good morning to all” in 1893. over a short period of time, people began to sing the words “happy birthday to you” in place of the original lyrics to the tune of the hill sisters song.a number of history experts say that there is no record of who actually wrote the “happy birthday to you” lyrics(歌词). historians also say there is no way to know when the general public began singing the “happy birthday” song, but they believe it was being sung by the public long before it was printed and owned by a company.nelsons lawyers say this piece of musics history proves that “happy birthday to you” belongs to everyone in the general public. that would mean warner music group has no right to charge anyone a fee to sing the song in any setting.experts estimate that warner/ chappell, the publishing division of the warner music group, has made about $2 million a year from licensing fees for “happy birthday to you.”nelsons lawyers are asking a court in new york city to order warner/chappell to return fees they have collected over the past four years for use of the “happy birthday” song.28. jennifer nelson had to pay warner music group to _. .a. own the copyright on a songb. have it write a song for her movie c. have it play a song in her movied. have a song sung in her movie29.the history experts statement can prove that the “happy birthday” song _.a. does not belong to warner music group b. has more than 200 years historyc. was initially owned by another companyd. has always been very popular30.according to nelsons lawyers, to sing the “happy birthday” song, people _. a. should pay the hill sistersb. should pay warner music groupc. need not pay for any purpose d. need not pay except for commercial use31.if the court supports nelsons lawyers claim, _. .a. she can obtain the copyright on the songb. warner will return about $8 million c. warner will have to pay her for her damagesd. she only needs to pay a little money to use the song【答案】28.d29.a30.c31.b【解析】试题分析: jennifer nelson因为在电影中使用了祝你生日快乐这首歌,需要付1500美元给华纳音乐集团。因为华纳音乐集团说他们拥有这首歌的版权,但是历史学家认为在这首歌版权归于华纳集团之前已经流行开来了。因此jennifer nelson的律师提起了诉讼。28.d考查细节理解。根据filmmaker jennifer nelson had to pay $1,500 to have “happy birthday to you” sung in the movie shes making,可知d选项正确。故选d。 dshould we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city? in order to answer this question, we must first examine whether people really want to preserve the historic feel of an area. not all historical buildings are attractive. however, there may be other reasonsfor example, economic(经济的) reasonswhy they should be preserved. so, let us assume that historical buildings are both attractive and important to the majority of people. what should we do then if a new building is needed?in my view, new architectural styles can exist perfectly well alongside an older style. indeed, there are many examples in my own hometown of tours where modern designs have been placed very successfully next to old buildings. as long as the building in question is pleasing and does not dominate(影响) its surroundings too much, it often improves the attractiveness of the area.it is true that there are examples of new buildings which have spoilt(破坏) the area they are in, but the same can be said of some old buildings too. yet people still speak against new buildings in historic areas. i think this is simply because people are naturally conservative(保守的) and do not like change.although we have to respect peoples feelings as fellow users of the buildings, i believe that it is the duty of the architect and planner to move things forward. if we always reproduced what was there before, we would all still be living in caves. thus, i would argue against copying previous architectural styles and choose something fresh and different, even though that might be the more risky choice.32.what does the author say about historical buildings in the first paragraph?a. some of them are not attractive.b. most of them are too expensive to preserve.c. they are more pleasing than modern buildings.d. they have nothing to do with the historic feel of an area.33.which of the following is true according to the author?a. we should reproduce the same old buildings.b. buildings should not dominate their surroundings.c. no one understands why people speak against new buildings.d. some old buildings have spoilt the area they are in.34.by “move things forward”in the last paragraph, the author probably means “_”a. destroy old buildingsb. choose new architectural stylec. put things in a different place d. respect peoples feelings for historical buildings35.what is the main purpose of the passage?a. to explain why people dislike change.b. to warn that we could end up living in caves.c. to argue that modern buildings can be built in historic areas.d. to admit how new buildings have ruined their surroundings.【答案】32.a33.d34.b35.c【解析】试题分析: 文章是对于现在人们经常讨论的问题是否现代的建筑应该和古老的历史建筑在一起-进行阐述,在作者看来历史建筑应该保存,但是我们的建筑风格也应该改变,不能因为历史建筑破坏我们的生活。32.a考查细节理解。根据第一段的句子:not all historical buildings are attractive.这是部分否定的句子,可知一些历史建筑不够有吸引力。故选a。33.d考查推理判断。根据第三段的第一个句子:it is true that there are examples of new buildings which have spoilt (破坏) the area they are in, but the same can be said of some old buildings too.新建筑破坏了古建筑,而古建筑也是这样,可知作者认为一些历史建筑将他们生活的地方破坏了。故选d。34.b考查推理判断。根据文章第四段的句子:if we always reproduced what was there before, we would all still be living in caves .如果建筑师不改变建筑风格,我们现在还住在山洞里面,可知“moving things forward”意思是“选择新的建筑风格”。故选b。35.c考查作者的写作态度和意图。根据文章第一段的第一个的句子:should we allow modern buildings to be built next to older buildings in a historic area of a city?可知这篇文章是论证现代的建筑可以建在历史遗迹的地方。故选c。考点:考查历史文化类短文阅读第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。注意 e选项填涂ab, f选项填涂ac,g选项填涂ad。taking good notes is a time-saving skill that will help you to become a better student in several ways 36 . second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. third, note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest.you will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report. 37 .whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process. 38 .the following methods may work best for you.read the text quickly to find the main facts and ideas in it.carefully read the text and watch for words that can show main points and supporting facts. write your notes in your own words. 39 . note any questions or ideas you may have about what was said or written.as you take notes, you may want to use your own shorthand(速记). when you do, be sure that you understand your symbols and that you use them all the time. 40 .a. use words, not complete sentences.b. there are three practical note-taking methods.c. you must write your notes on separate paper.d. otherwise, you may not be able to read your notes later.e. you will also want to develop your own method for taking notes.f. that means you must first decide what is important enough to include in your notes. g. first, the simple act of writing something down makes it easier for you to understand and remember it.【答案】36.g37.e38.f39.a40.d【解析】试题分析:本文讲了记笔记的方法。36.g考查对上下文的理解和推理判断能力。根据second, your notes are excellent materials to refer to when you are studying for a test. third, note-taking offers variety to your study time and helps you to hold your interest.可知这里想说首先,根据下一句second,说明g正确,g是第一点,接下来的是第二点。故选g。37.e考查对上下文的理解和推理判断能力。根据you will want to take notes during classroom discussions and while reading a textbook or doing research for a report. whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process (选择过程).可知这里想说你可能想形成记笔记的自己的方法。故选e。38.f考查对上下文的理解和推理判断能力。根据whenever or however you take notes, keep in mind that note-taking is a selective process (选择过程),可知这里想说那就意味着你必须首先决定在你的笔记中,要包括些什么重要内容。故选f。39.a考查对上下文的理解和推理判断能力。根据as you take notes, you may want to use your own time-saving method. when you do, be sure that you understand your symbols (符号) and that you use them all the time.可知这里想“说用词,不用完整的句子”。故选a。40.d考查对上下文的理解和推理判断能力。根据when you do, be sure that you understand your symbols (符号) and that you use them all the time.可知这里想说“否则,你可能在后来,不能阅读自己的笔记”。故选d。考点:考查信息匹配第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)i was in my third year of teaching creative writing at a high school in new york, when one of my students, 15-year-old micky, gave me a note from his mother. it 41 his absence from class the day before.i had seen micky himself writing the note at his desk. most parental-excuse notes i received were penned by my 42 . the forged(伪造的) excuse notes
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 工程竣工验收与交付方案
- 2025病理技师考试试卷真题及答案
- 2025滨海社区考试真题及答案
- 医生护士笔试题目及答案
- 混凝土搅拌站环保整改方案
- 2025标准员考试真题及答案
- 2025年锁骨骨折考试试题及答案
- 全球定位系统原理及应用考试题
- 冷轧生产线项目技术方案
- PlayAR框架优化-洞察与解读
- 八上数学预习每日一练小纸条 30天【空白】
- 【初中语文】第二单元测试卷+统编版语文七年级上册
- 少先队知识竞赛题及答案
- 干细胞皮肤再生技术-洞察及研究
- 天气现象科学课件
- 肿瘤科工作流程及年终总结
- 航海船舶航线选择指南
- 2025年中小学校长岗位竞聘面试题库及答案
- Unit 3 Same or Different- SectionA(1a-Pronunciation)公开课一等奖创新教学设计-人教版英语八年级上册
- 国家局、省局信息化数据填报管理规定
- 2025-2026学年高一上学期《学习榜样精神+做新时代好少年》主题班会课件
评论
0/150
提交评论