河南省晋州市高考英语一轮阅读理解统练(4)(1).doc_第1页
河南省晋州市高考英语一轮阅读理解统练(4)(1).doc_第2页
河南省晋州市高考英语一轮阅读理解统练(4)(1).doc_第3页
河南省晋州市高考英语一轮阅读理解统练(4)(1).doc_第4页
河南省晋州市高考英语一轮阅读理解统练(4)(1).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2015河南省晋州市高考英语阅读理解一轮统练(4)及答案阅读理解-a阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 listen carefully, working people, we would like to tell you something that could save your precious time and money! best of all, it is free!its “no”.what do you ask? well say it again: “no”.sweet and simple “no”.say “no” at your office and see how quickly that pile of work on your desk disappears.“saying no to others means you are saying yes to yourself, ” said leslie charles, a professional speaker from east lansing, michigan.“time is precious. people are spending money buying time. and yet we are willing to give up our time because we cant say no.” susie watson, a famous writer, said people who always say “yes” need to say “no” without guilt(内疚)or fear of punishment. “i would rather have someone give me a loving no than an obligated(强制的) yes, ” she said. susie watson says she feels “no” obligation to give an explanation when she says “no” either socially or professionally. does she feel guilty about it? “not at all, ” said watson, who is director of advertising and public relations at timex corp in middlebury, conneticut. “most people are afraid of saying no my advice is to say yes only if you dont mean no.” watson said “no” is the most effective weapon against wasting time. “every year there are more demands on your time other people are happy to use up your time, ” watson said. time saving appears to be “nos” greatest friend.“no” can be your new friend, a powerful tool to take back your life. “no” may even take you further in the business world than “yes”.“no” is power and strength. “no” now seems completely correct. “saying no isnt easy. but finally its greatly liberating,” charles said. but, he added, a “no” project needs to be worked on every day because it is hard to change long-term habit.but, he also warns: “dont go to extremes. dont find yourself saying no to everything. in return you should learn to hear no.”1. the sentence “saying yes to yourself” means _.a. you can have more time to play with othersb. you neednt care about others feeling if you are happyc. you are selfish and treat others rudelyd. you can deal with your business as you have planned 答案解析:答案为d。本题为细节推理题。由第五、六段可知,对别人说 “不”就是对自己说 “是”,当在办公室说 “不”的时候,你可以看到你桌上的文件很快就完成了。故答案为d。2. when you say “no” to others you should say it in a _.a. secret wayb. polite wayc. proud way d. guilty way 答案解析:答案为b。本题为细节推理题。由第八段 “i would rather have someone give me a loving no ”的 “loving” 可以推断,答案为b。3. in watsons opinion, people can save much time on condition that _.a. they say “no” at a suitable timeb. they say “no” as much as possiblec. they are afraid of saying “no” d. they make others angry at them 答案解析:答案为a. 本题为推理题。结合倒数第五段的内容和该段的最后一句话 “my advice is to say yes only if you dont mean no.” 可知,watson的总结性意见是如果你不打算对别人说 “不”,那就说 “是”。故可以推断,说 “不”要在合适的时间。故答案为a。4. if a person says “no” to everything, the result he or she receive may be that he or she _.a. enjoys a wonderful lifeb. makes a lot of moneyc. faces difficulty in lifed. forgets to say “yes” in the end答案解析:答案为c。本题为推理题。由最后一段 charles 所讲的 “dont go to extremes. dont find yourself saying no to everything”可知,他认为不能凡事都说 “不”,不能走极端。故可以推断,如果凡事说 “不”,生活就会遇到麻烦。 【2014高考英语安徽省联考模拟试题】 b its not about how much money you make, and its not about who your daddy is. and no, its definitely not about whether you look like tom cruise or his wife katie holmes . what it is about is these simple things, things that maybe even a person like tom cruise does not have.were talking about being attractive in general, whether its on a job interview or just gaining the respect of your colleagues.ask lots of questionsin other words, be humble. if you come across as a know-it-all (even if you really do know it all!), it really pushes people away. rather, asking lots and lots of questions (even dumb ones) makes people feel like you care, you can be trusted, and you are. humble.stay busydo you really know the power of this? were told to stay busy to prevent depression and feelings of anxiety. but did you know you should also stay busy to be really attractive? its true. always have something to do. have you ever seen someone just sitting around, doing nothing? how unattractive. always be busy with something, even if for some reason you have to make something up.show your pearly whites (or just smile)smile more, no matter how ugly your teeth are. im not kidding about this one. its not all about the teeth. if you are smiling genuinely, you can draw everyone for 100 meters around to you.be interested in other menbe interested in the other person. again, ask them questions. dont talk about yourself. remove attention from yourself. if you are truly interested in the person, it will come across. and if you want to talk about yourself, youll find that putting the other person first actually opens him up to return the favor and ask you questions. see how fun this is?so, yes it is possible to be the most attractive person in the world. if youve noticed the ring throughout the article, it has a lot to do with just being confident in who you are. nobody needs to look like tom cruise or will smith or their wives, or anyone else for that matter. every person, of every race, of every nationality, of every background, can be the most attractive person in the world.60. in the writers opinion, attractiveness is determined by a persons _.a. good looks b. white teeth c. confidence d. race61. the underlined sentence means that _.a. if you are a know-it-all, you are surely welcomeb. being a know-it-all may keep people away from youc. a person should pretend to be a know-it-all when communicating with othersd. people admire a person who know it all62. in order to be attractive, you should do followings except _.a. behave like tom cruise b. ask questions c. smile d. keep busy63. the main idea of the article is to tell us _.a. how to make friends b. how to build your confidencec. how to reduce depression d. how to be attractive 【参考答案】60-63 cbad 【2014高考英语安徽省联考模拟试题】 cbbc sports program sunday.we are currently planning our volunteer program, which will ensure volunteers are trained and ready to go for 2012.up to 70,000 volunteers will be needed to help put on the london 2012 olympic and paralympic games. our program will aim to encourage a wide range of people to join in. we will provide the training to make sure our volunteers skills are of the highest standard. london 2012 is an opportunity to inspire everyone to develop their interests and volunteerin sport and also more widely within their community.applications will open in the late 2011.well recruit(招募) volunteers from across the ukfrom a range of communities and backgrounds. our recruitment process will be open and fair. our goal is to select applicants who meet our standards and who will bring passion, enthusiasm and energy to the games. previous volunteering experience is not necessary. well give each successful applicant a specific role, allowing them to contribute meaningfully to the games. there will be two kinds of games volunteerspecialist and generalist.specialist volunteers will have specific existing skills or qualifications that are needed for them to complete the role, for example, sport or medical training.generalist volunteers will not need any special skills or qualifications and will receive full training. they might be given roles in areas such as event services, uniform distribution (分发) and village operations. all volunteers will be expected to attend training events that will give them the knowledge they need to carry out their role.there are lots of charities and sporting organizations that are looking for volunteers to help them. while you are waiting for applications for the london 2012 volunteer program to open in the late 2011, why not consider getting involved locally? you can find opportunities to volunteer in a range of activities in your local area by following the links on the right hand side of this page or make local enquiries about the needs in your community.64where will you probably find this article?a. in a newspaper. b. on a webpage.c. in a magazine. d. in a textbook 65who can apply to become a volunteer in the 2012 olympics?a. people from some english-speaking countries.b. people with volunteering experience.c. people who meet the standards.d. people with a knowledge of the olympic history.66which of the following statements is wrong?a. two kinds of volunteers will be needed.b. specialist volunteers do not have to attend training events.c. applications will not be accepted until 20.d. generalist volunteers will be fully trained.67what can you do in july, 2011?a. do some volunteering work locally.b. apply to become a volunteer in the 2012 olympics.c. get trained in the volunteer program.d. join in the olympic games.【参考答案】64-67 bcba 阅读理解-b sitting on the peaceful coast of galapagos islands. ecuador, watching the sun move quietly into the sea, you shouldnt forget that charles darwin (1809-1882) arrived here in 1835. he stayed on the islands for five weeks, observing various animals. this finally inspired (启发) his famous work, on the origin of species. you can certainly follow darwins footsteps and enjoy a trip from four to seven days to the islands. the islands are certainly a paradise (天堂) for wildlife, as there are no natural killers on the islands and the number of boats and visitors is under government control. though you cannot walk freely as darwin did about 200 years ago, each day is as impressive as it could be. the most well-known animal of the galapagos is the giant tortoise(巨型海龟), which can be seen moving slowly around the highlands of sanra cruz, the second largest island in the archipelago(群岛). some of these creatures are so old that they might have been seen in their youth by darwin himself. despite strict control over activities and timing, your stay on the galapagos will be remembered as a chain of incomparable pictures: diving with sea lions that swim and play within inches of you; feeling small sharks touch your feet as you swim; and, most magically, seeing a whale and her baby surface with a great breath of air. travelling between the islands and observing the wildlife that so inspired darwin, you will feel as though you are getting a special view of an untouched world. at night you will sleep on board the ship, leaving the wildlife in complete occupation of the islands, which are as undisturbed now as they have been since the beginning of time. ( ) 1. what do we know about darwins visit to the islands? a. he studied different creatures on the islands b. he completed his famous book on the islands c. he was touched by the geography of the islands d. he was attracted by well-known animals of the islands ( ) 2. which of the following plays a role in making the islands a paradise for wildlife? a. animals on the islands feed on grass. b. local government forbids killing wildlife. c. people cannot visit the islands as they w

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论