免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
郑州市2014高考英语一轮(暑假) 阅读理解训练(8)及答案(201*浙江卷)d it was saturday . as always, it was a busy one, for “six days shall you labor and do all your work” was taken seriously back then. outside,father and mr. patrick next door were busy chopping firewood. inside their own houses, mother and mrs. patrick were engaged in spring cleaning. somehow the boys had slipped away to the back lot with their kites. now, even at the risk of having brother caught to beat carpets , they had sent him to the kitchen for string(线). it seemed there was no limit to the heights to which kites would fly today. my mother looked at the sitting room ,its furniture disorderd for a thorough sweeping, agun she cast a look toward the window. “come on, girls ! lets take string to the boys and watch them. on the way we met mrs. patrick, laughing guiltily as if she were doing something wrong, together with her girls. there never was such a day for flying kited! we played all our fresh string into the boys kites and they went up higher and higher .we could hardly distinguish the orange-colored spots of the kites. now and then we slowly pulled one kite back, watching it dancing up and down it the wind, and finally bringing it down to earth , just for the joy of sending it up again. even our fathers dropped their tools and joined us. our mothers took their turn, laughing like schoolgirls. i think we were all beside ourselves. parents forgot their duty and their dignity; children forgot their everyday fights and little jealousies. “perhaps its like this in the kingdom of heaven,” i thought confusedly. it was growing dark before we all walked sleepily back to house. i suppose we had some sort of supper. i suppose there must have been a surface tidying-up, for the house on sunday looked clean and orderly enough. the strange thing was , we didnt mention that day afterward. i flt a little embarrassed .surely none of the others had been as excited as i. i locked the memory up in that deepest part of me where we keep“the things that cannot be and yet they are.” the years went on, then one day i was hurrying about my kitchen in a city apartment, trying to get some work out of the way while my three-year-old insistently cried her desire to “go park ,see duck.” “i cant go!” i said. “i have this and this to do, and when im through ill be too tired to walk that for.” my mother , who was visiting us , looked up from the peas she was shelling ,“its a wonderful day,”she offered,“really warm , yet theres a fine breczc . do you remember that day we flew kites?” i stopped in my dash between stove and sink . the looked door flew open and with it a rush of memories. “come on.”i told my little girl. “youre right , its too good a day to miss.” another decade passed. we were in the aftermath (余波)of a great war. all evening we had been asking our returned soldier, the youngest patrick boy, about his experiences as a prisoner of war. he had talked freely , but now for a long time he had been silent . what was he thinking of what dark and horrible things? “say!” a smile slipped out from his lips . “do you remember - no, of course you wouldnt . it probably didnt make the impression on you as it did on me.” i hardly dared speak.“remember what ?” “i used to think of that day a lot in pow camp(战俘营), when things werent too good. do you remember the day we flew the kites?”56.mrs. patrick was laughing guilnly because she thought .a. she was too old to fly kites b. her husband would make fun of herc. she should have been doing her housework thend. her girls werent supposed to play the boys game57. by“we were all beside ourselves”, the writer means that they all . a. felt confused b. went wild with joy c. looked on d. forgot their fights 58. what did the writer think after the kite-flying?a. the boys must have had more fun than the girls.b. they should have finished their work before playing.c. her parents should spend more time with them.d. all the others must have forgotten that day.59. why did the writer finally agree to take her little girl for an outing?a. she suddenly remembered her duty as a mother.b. she was reminded of the day they flew kites.c. she had finished her work in the kitchen.d. she thought it was a great day to play outside.60.the youngest patrick boy is mentioned to show that _ . a. the writer was not alone in treasuring her fond memories b. his experience in pow camp threw a shadow over his life c. childhood friendship means so much to the writer d. people like him really changed a lot after the war【答案】cbdba*结束 阅读理解猜测词义passage * let children learn to judge their own work. a child learn lng to talk does not learn by being corrected all the time: if cor rected too much, he will stop talking. he notices a thousand times a day the difference between the language he uses and the language those around him use. bit by bit, he makes the necessary changes to make his language like other peoples. in the same way, children learning to do all the other things they learn to do without being taught to walk, run, climb, whistle, ride a bicycle, compare (比较) their own performances with those of more skilled people, and slowly make the needed changes. but in school we never give a child a chance to find out his mistakes and correct them for himself. we do it all for him. we act as if we thought that he would never notice a mistake unless it was pointed out to him, or correct it unless he was made to. let him work out, with the help of other children if he wants it, what this word says, what the answer is to that problem, whether this is a good way of saying or doing this or not.if it is a matter of right answer, as it may be in mathemat ics or science, give him the answer book. let him correct his own papers. why should we teachers waste time to such routine work? our job should be to help the child when he tells us that he cant find the way to get the right answer. let the chil dren learn what all educated persons must some day learn, how to measure their own understanding, how to know what they know or do not know. 1. according to the passage, the best way for children to learn things is by_ a. listening to skilled peoples advice b. asking older people many questions c. making mistakes and having them corrected d. doing what other people do 答案:d 指导:儿童学习技能的最佳方法是模仿他人所做的事情,篇首以语言习得为例,说明儿童观察、模仿、运用的系列过程。 2. which of the following does the writer think teachers should not do? a. give children correct answers. b. allow children to make mistakes. c. point out childrens mistakes to them. d. let children mark their own work. 答案:c 指导:文章论述教学中教师应引导儿童自我发现问题、解决问题,而不应该包办代替。a、b、d与文章观点不符。 3. according to the writer, teachers in school should_. a. allow children to learn from each other b. point out childrens mistakes whenever found c. correct childrens mistakes as soon as possible d. give children more book knowledge 答案:a 指导:儿童应相互学习。根据文章中相关信息(见第一自然段末)即可判断正确答案。4. the passage suggests that learning to speak and learning to ride a bicycle are_. a. different from learning other skills b. the same as learning skills c. more important than other skills d. not really important skills答案:b 指导:根据文章陈述的观点,学习语言与学习骑车规律上是一致的。5. the title of this passage could probably be_. a. let our teachers stop work b. let us make children leam c. let children correct their exercises d. let children learn by themselves答案:d指导:主张儿童自学符合文章主题。*结束【阅读理解猜测词义】passage * some english words are made up of the same part and have different beginnings and different endings, such as import, ex- port, report and transport. all these words, you can see, have the same root port, which comes from the latin (拉丁文) word, meaning to carryor to movenfrom one place to another. and according to the bit at the beginning which we call the prefix (前缀),the meaning changes: importmeans to carry in, or to bring into a country; export exn,means out of so this word means to carry out of a country;remeans hack, so the word reportmeans to tell somebody, to bring1 back information to somebody; transport, trans means acrossand it means to carry across one place to another !lets look at the following words; supporter, reporter, importer and exporter. you can see that in this case these words are nouns which are made up of the verbs. adding a suffix erto a verb means a person who does this thing. so supporter means somebody who supports. a reporter is somebody who reports. importer is somebody who imports and exporter is somebody who exports, and so on. 1. some english words are made up of the same part. , in the sentence partmeans _. a. different beginnings and different endings b. the same part which has several meanings c. the root of a word d. the same root which has different meaning 答案:c 指导:这个相同的部分为“词根”。2. which of the following i
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 数据安全存储传输保障承诺书5篇
- 2026年浙江中医药大学临床医学院及直属附属医院公开招聘277人备考题库及答案详解(新)
- 安全紧急预案制定及执行责任书4篇
- 2026年中国医科大学附属5家医院公开招聘备考题库完整参考答案详解
- 跨部门合作沟通协调指南
- 2026年吉林省招录特殊职位公务员备考题库及1套参考答案详解
- 2026年漯河市科教文化艺术中心人才引进备考题库及一套答案详解
- 兼职翻译合同模板
- 家具加工件定制加工合同
- 2026年西藏一市公开遴选(招聘)公务员(工作人员)备考题库有答案详解
- 2026年司机劳动合同签订范本
- 厦门市2023福建厦门故宫鼓浪屿外国文物馆面向社会招聘工作人员3人笔试历年参考题库典型考点附带答案详解(3卷合一)
- 普通高中化学课程标准(2025年修订版)与2020年版对比
- 装修进场协议书
- GB/Z 142-2025杀菌用UV-C辐射产品安全指南
- 2026届八省联考(T8联考)2026届高三年级12月检测训练生物试卷(含答案详解)
- 2025中原农业保险股份有限公司招聘67人备考题库附答案
- 血液管理系统培训课件
- 河南省信阳市高中联盟2025-2026学年高三上学期12月联考语文试卷(含答案)
- 2025年陕西公务员《行政职业能力测验》试题及答案
- 2026贵州安创数智科技有限公司社会公开招聘119人笔试考试参考试题及答案解析
评论
0/150
提交评论