




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
江苏海门市2016高考英语(二轮)阅读理解选练(1)lts a dogs life for the nations mutts - who are becoming anxious and aggressive through lack of play, experts fear a study of 4,000 dog owners has found a clear link between limited playtime and behaviour problems, such as being nervous when left alone, disobedience and snapping at other animals and while researchers cant be sure that playing less is directly to blame, they say that games provide vital intellectual stimulation and exercise the bristol university study showed that only one in five owners play with their dogs six times a day half play two or three times a day and 10 per cent have just one play session mark evans, former chief vet for the rspca, said that dogs are one of the few animals to play into adulthood he told the sunday times: there is a clear association in the results owners report more potential behaviour problems in dogs that play less emily blackwell - who conducted the research uncovered tonight on channel 4s dogs: their secret lives - said dogs often enjoy playing so much that they slow down or change strategy to make the fun last longer the lecturer in canine(犬科动物) welfare hopes that 10,000 people will eventually fill out the survey this will enable her to firmly establish whether lack of play is affecting dogs moods - or if their emotional problems put their owners off spending time with them for instance,they may slow down when playing chase, allowing their owner to catch up with them and the game to continue favourite games include wrestling, chase and tugging at toys, and perhaps unsurprisingly,fetch topped the list tennis balls were the favourite toys, followed by soft, squeaky toys, rubber balls and rope toysthe research comes just days after an animal charity warned that millions of dogs are becoming fat aggressive and destructive because their owners are clueless about basic animal carethe pdsa said that treats including beer, chips and leftover takeaways are making dogs fat and unwell and wamed that almost a million are never taken for a walk【小题1】if the dogs are not looked after carefully, athey may become rebelling and damagingbthey may get hurt and run away from homecthey may become less active and dislike playing with the ownersdthey are more likely to fight with other animals【小题2】what is emily blackwells opinion on dogs behavior? aif the owners spend less time with their dogs, they may become aggressivebdogs know how to make their playing time last longerconly a few owners spend enough time playing with their dogsdsome junk food or leftover may cause obesity on dogs【小题3】the underlined word this in the fourth paragraph probably refers to acanine welfarebchannel 4s dogs:their secret livescthe surveydfavourite games【小题4】what can we learn from the passage? aresearchers confirm that playing less is to blame for dogs bad behavioursbmost of the owners will play with their dogs many times in a daycchase and tennis balls are the favourites of dogsdits obvious that dogs behaviour problems are related with their playing time 【2015高考复习】阅读理解once when i was six years old,i saw an amazing picture in a book called true stories from nature about the primeval forest.it was a picture of a boa constrictor(大蟒蛇) in the act of swallowing an animal.in the book it said:“boa constrictors swallow their prey wholly without chewing it.after that they are not able to move and they sleep through the six months that they need for digestion.”i thought deeply then over the adventures of the jungle.and after some work with a colored pencil,i succeeded in making my first drawing,my drawing number one.i showed my work to the grownups and asked them whether the drawing frightened them.but they answered: “frighten? why should anyone be frightened by a hat?”my drawing was not a picture of a hat.it was a picture of a boa constrictor digesting an elephant.but since the grownups were not able to understand it,i made another drawing.i drew the inside of the boa constrictor so that the grownups could see it clearly.they always need to have things explained.thats my drawing number two.the grownups response this time was to advise me to lay aside my drawings of boa constrictors whether from the inside or the outside and devote myself instead to geography,history,arithmetic and grammar.that is why at the age of six i gave up the dream that i might have been a great painter.i had been disheartened by the failure of my drawing number one and my drawing number two.grownups never understand anything by themselves and it is tiresome for children to be always and forever explaining things to them.so then i chose another profession and learned to pilot airplanes.i have flown a little over all parts of the world,and it is true that geography has been very useful to me.at a glance,i can distinguish china from arizona.if one gets lost in the night,such knowledge is valuable.in the course of this life,i have had lots of chances to meet with a great many people.and that hasnt much improved my opinion of them.whenever i met one of them who seemed to me at all clearsighted,i tried showing him my drawing number one which i have always kept.i would try to find out if this was a person of true understanding.but whoever it was,he or she would always say: that is a hat.then i would never talk to that person about boa constrictors or primeval forests or stars.i would bring myself down to his level.i would talk to him about bridge,golf,politics and neckties.and the grownup would be greatly pleased to have met such an intelligent man.【语篇导读】作者的两幅画一直都得不到人们的真正理解,他感到非常困惑,希望能遇到一个理解自己的人,但希望总是落空。20the writer drew his first picture in order to_.ashow the grownups what the book was aboutbfrighten the grownups trying to enter the forestcremind himself of the adventures of the jungledillustrate a boa constrictors act of digesting an animal答案d推理判断题。根据第三段中的“it was a picture of a boa constrictor digesting an elephant.”可知,应选d项。21how did the writer understand the grownups response to his second drawing?ahe was actually only good at academic study.bit was a waste of time for him to keep on drawing.che had difficulty in communicating with the adults.dhe was good at anything but geography.答案b推理判断题。根据文章的第四段开头可知,大人们觉得作者继续画画简直就是浪费时间。故选b项。22the underlined word “disheartened”in paragraph 4 could most probably be replaced by_.adiscouraged bdissatisfiedcdiscriminated ddisturbed答案a词义猜测题。根据上下文和画线词后面的“the failure”可知,这两幅画的失败打击了作者,故dishearten在此可理解为“使失去信心,使泄气”。故选a项。23which of the following statements is true?athe writer could have become a pilot if encouraged when young.bthe writer finally changed his opinion of grownups.cthe writer has been showing his two pictures to others ever since.dthe writer felt nobody could have really understood him.答案d正误判断题。根据最后一段中的“i would try to find out if this was a person of true understanding.but whoever it was,he or she would always say:that is a hat.”可知d项正确。【2015高考复习】阅读理解 a mother was devastated,crying,yelling all she can in that dark corner.there was nobody to hear her yell and not a soul to calm her,because outside her house is a long winding lonely road.the wind was at rest and the leaves didnt rustle,silence filling the air.loneliness was already killing her,but no one knows what made her cry!losing something you love with all your heart isnt really the pain you can ever overcome.radha lost her baby,her only means to live.she saw her child getting killed and the accident was terrible.one lonely night,she was walking down the street to get a breath of fresh air with her child hugged tight in her arms.the whole time she walked with her child in her arms,the only thing that worried her was aryans future.she was imagining and feeling every day of the childs growth,and figuring what she would have in store for him.but who knows whats in store for us tomorrow,life can change in a second. on that deserted road,were a few streetlights barely enough?it was this light that could be seen from a disktance,but as it came closer it got brighter and brighter.that light changed radhas life into darkness forever.a speeding car came down that road.the driver came at a speed of 110 kmph throwing beer bottles out of his half open window.he was definitely drunk,and the speed took everything in its path.just then,there was a loud cry,and silence set in again. but the mother wasnt hurt.she opened her eyes,unable to focus her eyes,and didnt see aryan.after a few minutes when her sight cleared up she looked all over in a panic for her baby,but alas.the child hadnt even seen life.simply,dont drink and drive.you_could_take_a_life,but_kill_a_number_of_people.【语篇导读】一位司机酒后驾车发生事故,夺去了一个充满活力的孩子的生命和一位母亲的全部希望16the underlined word“devastated”in paragraph 1 would probably mean“_”aworried bscaredcheartbroken dweatherbeaten答案c词义猜测题。从该词所在句的“crying,yelling all she can.”可知,这位母亲伤心欲绝,所以devastated语义同heartbroken,选c项。17which of the following statements is true of radha?ashe had expected much of aryan.bshe got her eyes injured in the accident.cshe was hit by one bottle on the arm.dshe had everything ready for aryans future.答案a推理判断题。从第三段的前两句可知,这位母亲对孩子的期望很高,故答案选a项。18the underlined sentence implies that_.adrunk driving is absolutely forbiddenbdrunk driving is certain to kill a lot of peoplecthe driver killed aryan and his motherdthere is more than one victim in a car accident答案d推理判断题。从文章中这位母亲撕心裂肺的哭喊及常识可推知,酒后驾车的受害者不止一个,答案选d项。19what would be the best title for the passage?athe death of a miserable child.ba sad mother on a windy night.cthe price for another mans mistake.dspeeding from drunk driving.答案c主旨大意题。文章主要讲述了一位司机酒后驾车发生事故导致一个孩子死亡,孩子的母亲伤心绝望的故事,所以c项“另一个人的错误的代价”能较好地概括全文,答案选c项。黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习科普环保类the sieferts are the kind of environmentally conscious family who has solar panels atop their home. they use timers on their kids showers and have planted drought-tolerant landscaping. but they feel kind of guilt. “i havent thought about the pool as much as i probably should,” said annette siefert. as californias drought worsens, swimming pools have become a target for those who think the classic backyard greens waste water. some water districts have banned new pools from being filled and have limited how much water existing pools can use. but some of those agencies are walking back the rules as they make a surprising discovery: pools arent the water wasters some have made them out to be. analyses by various water districts, along with scientific studies, conclude that pools and their surrounding landscapes use about the same amount of water as a lawn(草坪) of the same size. over time, pools might even use less water. with pool covers, experts say water evaporation(蒸发)can be cut by almost half, making pools significantly less wasteful than grass and about as efficient as drought-tolerant landscaping. facing complaints over a recent ban on filling pools, the santa margarita water district conducted its own water-use analysis. it found that pools require thousands of gallons of water to fill initially, but they use about 8,000 gallons less water than a traditional landscape after that. by the third year, the analysis found, the savings add up, and a pools cumulative water use falls below that of a lawn. water agencies such as the los angeles department of water and power have come to similar conclusions. armed with new information, santa margarita water district officials will reconsider their ban next week. “we want to respect the peoples rights to use thei
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 4.3.2肺与外界的气体交换说课稿2023-2024学年人教版生物七年级下册
- 2025年中国橄榄球衫和短裤行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2024-2025学年高中政治 专题3 第1节 经济生活与道德建设说课稿(选修6)
- 2025年工业厂房装配式结构设计安全防护评估报告
- 2025年中国复合材料耗材行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025年中国风机叶片增强材料行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 2025年中国分体线圈超导磁体行业市场分析及投资价值评估前景预测报告
- 劳动项目一 煮饺子教学设计小学劳动人教版五年级下册-人教版
- 第二课 展示自己的职业风采教学设计-2025-2026学年中职思想政治职业道德与法律(第3版)人教版
- 第十一章第二节《功率》教学设计2023-2024学年人教版八年级物理下册
- 手术室带教老师岗位职责
- 2025年度会计代理记账机构员工劳动合同范本
- 《慢性肾脏病相关心肌病综合管理中国专家共识(2024版)》解读
- 牛津译林版九年级英语上学期期中热点题型专练刷题03名校选词填空20篇(原卷版+解析)
- DB11T 2032-2022 工程建设项目多测合一技术规程
- 中小学教师职称评审讲课答辩英语学科全英答辩题目汇编(附汉语翻译)
- HG∕T 5087-2016 2,6-二叔丁基苯酚
- (完整)马克思主义政治经济学习题及参考答案
- 大规模模型蒸馏技术
- 12、口腔科诊疗指南及技术操作规范
- 我的家乡-枣阳
评论
0/150
提交评论