免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
苏州市2014高考英语阅读理解、完形填空及阅读类训练(13)(答案及解析)阅读理解words:345难度系数:建议用时:8分钟“you are going to the united states to live? how wonderful! you are really lucky.”perhaps your family and friends said similar things to you when you left home.but does it true all the time? is your life in the new country always wonderful and exciting?specialists say that it isnt easy to get used to life in a new culture.“culture shock” is the term specialists use when talking about the feelings that people have in a new environment.“there are three stages of culture shock, ”say the specialists.in the first stage, the newcomers like their new environment.then, when the fresh experience dies, they begin to hate the city, the country, the people, and everything else.in the last stage, the newcomers begin to adjust to their surroundings and, as a result enjoy their life more.there are some obvious factors in culture shock.the weather may be unpleasant.the customs may be different.the public service systems the telephone, post office, or transportation maybe difficult to work out.the simplest things seem to be big problems.the language may be difficult.who feels culture shock? everyone does in this way or that.but culture shock surprises most people.very often the people having the worst culture shock are those who never had any difficulties in their home countries and were successful in their community.coming to a new country, these people find they do not have the same established positions.they find themselves without a role, almost without an identity.they have to build a new selfimage.culture shock gives rise to a feeling of disorientation (迷惘)this feeling may be homesickness.when homesick, people feel like staying inside all the time.they want to protect themselves from the strange environment, and create and escape inside their room for a sense of security.this escape does solve the problem of culture shock for the short term, but it does nothing to make the person familiar with the culture.getting to know the new environment and gaining experience are the long term solutions to the problem of culture shock.1when people move to a new country, they _.awill get used to their new surroundings with difficultybhave well prepared for their new surroundingscwill get used to the culture of the country quicklydwill never be familiar with the culture of the country解析:选a。由文章第三段第一句“specialists say that it isnt easy to get used to life in a new culture.”得出答案。2according to the passage, factors that give rise to culture shock include all of the following except _.alanguage communication bweather conditions and customscpublic service systemsd.homesickness解析:选d。由文章第四段可推出答案。3according to the passage, the more successful you are at home, _.athe fewer difficulties you may have abroadbthe more difficulties you may have abroadcthe more money youll earn abroaddthe less homesick youll feel abroad解析:选b。由文章第五段可知,最能感受到文化冲击的人是在家乡及社会团体中最成功的人,因为他们一切都要从头开始。4when people are homesick,they tend to _.afind some people to talk tobgo outside to have a walkcvisit their friends far away dstay indoors all the time解析:选d。由文章最后一段可得出答案。*结束passage *far from a family christmas .my air force room in florida was empty and quieti was alone. my five roommates were gone for their _36 ; i had chosen to 37 behind in the camp. being young and far from my home, i felt 38 . my room was comfortable enough, 39 i hadnt realized it until then what made it sothe 40 of others walking, joking or just lying on their beds. i was not able to sleep. i was capable of being on my own 41 , preferred it at timesbut tonight was 42 . tossing(辗转) and turning in the darkened room gave no 43 . the last sign of daylight had disappeared, 44 my inner depression. 45 , the glow (光辉) of christmas lights on the tall pines would only 46 me of my great misery. suddenly, i heard weak sound of men 47 to sing. yes, the voices grew louder and came my way. i 48 still, enjoying the sound. in the corridor (走廊) 49 my room, 50 came near enough for me to hear christmas carols being sung. suddenly, there, four airmen, identities unknown, were slightly unsteadied(走路不稳) by holiday 51 . the first held a beer bottle with a lighted candle 52 its top. the others formed a dancing line behind him. 53 i was in the room, with joyful faces in the flickering (摇曳的) light, they sang me several carols, wished me a 54 and left as fast as they had arrived. i slept soundly soon after, burying my face in my pillow, 55 that someone had cared for me. 36. a. businessb. fightsc. missions d. holidays 37. a. remainb. leavec. helpd. work 38. a. disappointedb. friendlyc. lonelyd. lost 39. a. whileb. thoughc. whetherd. but 40. a. impatienceb. presencec. interestd. delight 41. a. in factb. above all c. at firstd. on earth 42. a. poorb. goodc. differentd. standard 43. a. fun b. help c. effort d. progress 44. a. appealing tob. sticking toc. leading tod. adding to 45. a. thereforeb. otherwisec. besidesd. yet 46. a. remindb. recallc. rememberd. think 47. a. managingb. attemptingc. happeningd. deciding 48. a. satb. sleptc. laidd. lay 49. a. far fromb. beyondc. underd. within 50. a. explosions b. noisesc. soundsd. voices 51. a. whisperb. confidencec. cheerd. optimism 52. a. stuck inb. attached toc. tied tod. involved in 53. a. thinking b. seeingc. guessingd. admitting 54. a. good luckb. happy new yearc. merry christmasd. happy birthday 55. a. gratefulb. stressfulc. annoyedd. surprised 参考答案 36.d 37.a 38.c 39.d 40.b 41.a 42.c 43.b 44.d 45.c 46.a 47.b 48.d 49.b 50.d 51.c 52.a 53.b 54.c 55.a . *结束 earthquakes strike suddenly at any time of the day or night, theres no way to tell when. if an earthquake happens, it may cause many deaths and injuries and great damage. decide how and where your family will get together if separate. choose an out-of-state friend or relative that the family members can call after the quake to report where they are and how they are. know the safe places in each room: under the strong tables, desks, or against inside walls and keep enough food, water and other things, including a flashlight, a radio, medicines and clothing. during the earthquake, you should keep a clear head and never be too nervous to know what to do. protect your head and neck with your arms. if possible, take a book, a pillow or any other things to protect yourself from falling glass and ruins. if you are indoors, you must immediately lie under any strong furniture. if outdoors, move to an open area away from trees, buildings, walls and power poles. in a narrow valley, move to the center of it and look out for falling stones. if you are in the car, move to the side of the road and stop the car. do not stop near buildings, power lines and on or under the bridges. stay in your car until the shaking stops.do not move badly injured person unless they are in great danger after the earthquake. do not use the telephone immediately unless there is a serious injury or fire. turn on your radio for instructions and news reports. be prepared for aftershocks. if you should leave your home, post a message inside your home telling family members where you can be found.61before the earthquake, you should make sure_.a. the phone number of your friend who lives near your homeb. the place where you can find your family after the earthquake c. the time when the dangerous earthquake may happend. the money with which you can buy food, water and other things62. the writer wants to tell us that_.a. why the earthquake is very dangerousb. how to prepare the dangerous earthquakec. when the earthquake usually happensd. where to stay during the earthquake63. after the earthquake, you should_.a. move the injured person quicklyb. use the telephone right after the earthquakec. turn on the tv to get the news reportd. leave a message in your home before you leave64. if the earthquake happens when you are driving, you can _.a. find the strong building to hideb. leave the car as soon as possiblec. go on driving quickly without stopd. move to the side of the road and stop65. from the text, we can know _.a. you should keep calm and know what to do clearlyb. the buildings and walls can protect us if we are outdoorc. all the earthquakes will cause great damaged. the falling glass can be used to help us 参考答案-61-65 bbdda*结束践低碳生活,要注意节电、节气、熄灯一小时从这些点滴做起。从近近几年的试题中,我们发现这些话题的题目有一些特点:1. 多数属于议论题材,作者提出观点,然后进行论证,引起人们的共鸣。2. 有很多也属于新闻报道类,体现当今社会、政府对低炭排放政策的关注。3. 温室效应带来的地球变暖话题。4. 二氧化碳的高排放量对人类环境造成的危害话题。5. 低炭生活的表现的方面,和为此进行的一些改进措施、发明等等。6.提倡全社会都来进行低炭生活的倡导文章。链接高考 链接1 . (2012四川卷)plants are flowering faster than scientists predicted (预测)in reaction to climate change, which could have long damaging effects on food chains and ecosystems.global waning is having a great effect on hundreds of plant and animal species around the world, changing some living patterns, scientists say.increased carbon dioxide (co,) in the air from burning coal and oil can have an effect on how plants produce oxygen, while higher temperatures and changeable rainfall patterns can change their patterns of growth.predicting species reaction to climate change is a major challenge in ecology, said the researchers of several u. s. universities. they said plants had been the key object of study because their reaction to climate change could have an effect on food chains and ecosystem services.the study, published on the nature website, uses the findings from plant life cycle studies andexperiments across four continents and 1,634 species. it found that some experiments had underestimated (低估) the speed of flowering by 8.5 times and leafing by 4 times.across all species, the experiments under-predicted the speed of the advance for both leafing and flowering that results from temperature increases, the study said.the design of future experiments may need to be improved lo belter predict how plants will react to climate change, it said.plants are necessary for life on the earth. they are the base of the food chain, using photosynthesis (光合作用) to produce sugar from carbon dioxide and water. they let out oxygen which is needed by nearly every organism on the planet.scientists believe the worlds average temperature has risen by about 0. 8 since 1900, and nearly 0.2x. every ten years since 1979.so far, efforts to cut emissions (排放) of planet-warming greenhouse gases are not seen as enough to prevent the earth heating up beyond 2.c this century a point scientists say will bring the danger of a changeable climate in which weather extremes are common, leading to drought, floods, crop failures and rising sea levels.57.what is the key information the
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- (完整版)苏教六年级下册期末数学质量测试真题及解析
- 员工关系企业文化建设方案
- 应急救援专业人员面试攻略
- 掘进队队长岩层掘进技术操作规程
- 家长工作负责人家长投诉处理流程
- 广场物业管理的创新模式与实践案例
- 2025重庆长途汽车运输集团招聘7人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025蜀道集团下属四川金通工程试验检测有限公司招聘18人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025甘肃莫高实业发展股份有限公司人才招聘20人笔试历年参考题库附带答案详解
- 奎屯社区面试官选拔标准与面试技巧
- 尾矿库相关知识培训课件
- 中华优传统文化 课件 第八章 中国传统科学与技术
- 2025年四川中国铁路成都局集团有限公司招聘笔试参考题库附带答案详解
- 第3章正弦交流电路李婷云船舶电气设备63课件
- 2025北京西城高三(上)期末物理试卷(含答案)
- 2025年全国法制宣传日宪法知识竞答题库及答案(共120题)
- 绿篱机使用方法与注意事项课件
- 腹泻临床管理新实施指南
- 农村土地永久性转让合同
- 培训施工方案编制
- GB/T 17145-2024废矿物油回收与再生利用导则
评论
0/150
提交评论