全文预览已结束
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015届高考高三英语二轮专题复习精练:阅读理解(6)a2013辽宁高考china is a land of bicycles. at least it was back in 1992 when i traveled the country. back then everyone seemed to be riding a bicycle. millions of them, all black. cars were rare. yet since my arrival in beijing last year, ive found the opposite is true. there are millions of cars. however, people still use their bicycles to get around. for many, its the easiest and cheapest way to travel today. bicycles also come in different colorssilver, green, red, blue, yellow, whatever you want.its fun watching people biking. they rush quickly through crossroads, move skillfully through traffic, and ride even on sidewalks (人行道). bicycles allow people the freedom to move about that cars just cant provide.eager to be part of this aspect of chinese culture, i decided to buy a bicycle. great weather accompanied my great buy. i immediately jumped up on my bicycle seat and started home.my first ride home was orderly (守秩序的). to be safe, i stayed with a “pack” of bikers while cars on the streets came running swiftly out of nowhere at times. i didnt want to get hit. so i took the ride carefully.crossing the streets was the biggest problem. it was a lot like crossing a major highway back in the united states. the streets here were wide, so crossing took time, skill and a little bit of luck.i finally made it home. the feeling on the bicycle was amazing. the air hitting my face and going through my hair was wonderful. i was sitting on top of the world as i passed by places and people. biking made me feel alive.1according to the author, why are bicycles still popular in china today?a. because they are traditional and safe. b. because they are convenient and inexpensive.c. because they are colorful and available.d. because they are fast and environment friendly.2the author decided to buy a bicycle because he intended _.a. to ride it for funb. to use it for transportc. to experience local cultured. to improve his riding skills3how did the author feel about his street crossing?a. it was boring.b. it was difficult.c. it was lively. d. it was wonderful.4which of the following best describes the authors biking experience?a. the author enjoyed showing off his biking skills.b. the author was annoyed by the air while riding.c. the author was praised by the other bikers.d. the author took great pleasure in biking.文章大意作者从美国来到中国,认识到中国是一个自行车王国,为了体验中国的文化,他买了一辆自行车并且开始了他难忘的体验之旅。1b。考查细节理解。根据第一段中的“for many, its the easiest and cheapest way to travel today.”可知,自行车在中国仍然很受欢迎的原因是自行车方便而且不贵。2c。考查细节理解。根据第三段的第一句“eager to be part of this aspect of chinese culture, i decided to buy a bicycle.”可知c项正确。3b。考查细节理解。根据倒数第二段的第一句“crossing the streets was the biggest problem.”可知,作者认为过马路很困难。4d。考查推理判断。文章最后一段中的“amazing, wonderful, on top of the world”和“feel alive”等说明骑自行车给作者带来了很多快乐。b2014乌鲁木齐高三年级诊断性测试“dont you have any toys you want to share?” i asked my son johnson during our communitys toy drive. “what about all those things in your closet you havent used in years?”“i dont have anything,” he said. “were so poor.” were only “poor” because we refuse to buy him the cellphone he wants.at work the next day, one of my students handed me a christmas gifta box of chocolates. the woman had been out of work for months! “thank you, joanna,” i said.i hadnt expected a gift i work at an adult education center, where we deal with people every day who struggle economically. the economic downturn is not new to those who are laid off, without work, and need an education to get ahead or for a sense of pride. when i was hired, my boss told me she tried to keep snacks around the center, because “you will hear growling bellies here. they give their food to the children before they themselves eat.”and yet these people, so grateful for a second chance of getting an education, unable to sometimes even afford the gas money to come in, manage to do something for us nearly every week. some bring in food; others do chores around the center. they give what they are able to give.when i brought the candies home to share with my family, i told them just how precious each chocolate was if you thought of how much the unemployed womans family makes a year. perhaps the way i could help my son understand best was for me to do first.immediately, i went to my bookshelf and chose several of my favorite novels to share with the center. when i had them boxed, i turned to find my son taking a basket of toys he had played with when younger. “i dont want these old things,” he said.now the students had not only impacted me, but my family as well. here i had thought i was the teacher, but joanna and the rest of the students at the center are the ones teaching me. because youre never so poor that you have nothing to give.5. johnson was unwilling to share his toys at first because _. a. he found his toys too old to shareb. he liked those toys very muchc. he couldnt afford to buy more toys d. he didnt get a cellphone as a gift6the students at the adult education center _.a. might be in bad economic conditionb. are proud of their jobs and incomec. are laid off for their poor education d. are grateful for getting a chance to work7. what helped johnson have a better understanding about sharing?a. the example of the authors sharing chocolates.b. the laidoff womans sharing chocolates with the author.c. the teaching of the author at the center.d. the words of the authors boss.8. what ca
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026届河北省高三上学期11月期中考试历史试题(含答案)
- 中医刮痧护理个案
- 四川省第五地质大队关于2025年下半年公开考核招聘工作人员(16人)备考题库含答案解析(必刷)
- 2025湖南省社会科学院湖南省人民政府发展研究中心第二批高层次人才招聘3人笔试模拟试卷带答案解析
- 2025中共南充市委目标绩效管理办公室遴选公务员2人(四川)备考公基题库附答案解析
- 2026秋季中国电建集团北京勘测设计研究院有限公司校园招聘备考题库附答案
- 2026年度全国社会工作者《社会工作实务》备考真题及答案解析(夺冠)
- 2026年安徽省面向天津大学定向招录选调生历年真题汇编及答案解析(夺冠)
- 2026年消防条令纲要知识考试题库及答案【名师系列】
- 2025招商银行唐山分行社会招聘(岗位新增)参考题库带答案解析
- 2025至2030年中国少儿书法美术培训行业发展趋势预测及投资战略咨询报告
- 国家电投集团国际能源有限公司招聘笔试题库2025
- 认知域作战基础知识课件
- 孕妇心理健康指导课件
- 大学生职业规划大赛《智能焊接技术专业》生涯发展展示
- 养老社区课件
- 学校流感宣传教学课件
- 车辆管理档案及相关表格
- 矿区钻探安全管理制度
- 德云社空降人员管理制度
- 2022浙DT9 民用建筑常用水泵和风机控制电路图
评论
0/150
提交评论