江苏省徐州市高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(23).doc_第1页
江苏省徐州市高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(23).doc_第2页
江苏省徐州市高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(23).doc_第3页
江苏省徐州市高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(23).doc_第4页
江苏省徐州市高考英语一轮 完形填空和阅读理解基本训练(23).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

徐州市2014高考英语一轮完形填空和阅读理解基本训练(23)附答案all students need to have good study habits. when you have good study habits, you learn things quickly. you also remember them easily. do you like to study in the living room ? this is not a good place, because it is usually too noisy. you need to study in a quiet place, like your bedroom. a quiet place will help you only to think about one thing.when you study, do not think about other things at the same time. only think about your homework. if you do so, you will do your homework more quickly, and you will make fewer mistakes. good study habits are very important. if you do not have them, try to learn them. if yours are good, try to make them better.62、each student needs to have good study_.a. timesb. habitsc. booksd. desks63、we may _ if we study in the living room.a. do our homework quicklyb. make a lot of mistakes in our homeworkc. remember words easilyd. spend little time doing much work64、it is right for us to _ when we study.a. sing a songb. watch tvc. talk with somebodyd. only think about homework65、according to (按照) the writer, which of the following can be a good study habit ?a. reading english among a crowd of people.b. thinking only about maths in a maths class.c. drawing pictures while listening to the teacher.d. thinking in chinese while talking in english.*结束阅读理解、专题训练(*)、细节理解(*)、数字计算题 技巧点拨如果问的内容是由数字表示的事实或细节,比如时间、价格、次数、人数、增长或减少的幅度、比例等,往往要经过计算后才能得出答案。所以,不要轻易用文中直接出现的数字作答,因为直接出现的某一数字往往只是依据之一,要把所有数字都找出来,确定每个数字之间的关系,经过思考换算,最后作出选择。 活学活用阅读下列短文,按要求完成读写任务the dream of flying into outer space,cherished by the chinese people for centuries,will soon come true.china launched its fourth unmanned spacecraft (飞船)“shenzhou ”on december 30 at the jiuquan satellite launch centre in gansu province.it was the 27th consecutive(连续的 )and successful launch of chinamade rockets since october 1996.this launch has made it more realistic for china to send a person into space on its own following russia and the usa.qi faren,leading designer of the spacecraft system,said all the functions (功能)designed for manned flights have withstood (经受住)the test of three previous,successful launches and return landings of the “shenzhou” spaceships.china launched the “shenzhou ”,“shenzhou ”and “shenzhou ”spacecrafts in 1999,2001 and 2002 respectively.“shouzhou ” was to make it a more comfortable place in which astronauts can live and work.all parts of the application system for manned flight are aboard the “shenzhou ”craft in all test flights.chinas manned flight programme began in 1992.a number of unmanned test flights will be launched before chinese astronauts are sent into space.leading scientists in charge of chinas manned space programme said the successful launch of the “shenzhou ” laid a solid foundation for the countrys future task of sending chinese astronauts to outer space.the spacecraft returned to the earth on january 5,after completing seven experiments in space.officials at the centre said that“ shenzhou ”,a manned spacecraft,is expected to be launched later this year.以约30词概括文章大意_.根据所读短文,选择最佳选项1how many countries can send a person into space on its own by now?a2.b3.c4. dnot mentioned.2chinas manned flight programme began in _.a1992 boctober 1996.c1999 djanuary 20033as a matter of fact,_.a“shenzhou ”has been launchedb“shenzhou ” was a manned spacecraftc“shenzhou ”and“ shenzhou ” were not launched in the same yeardthe dream of man flying into outer space has come true in china4which is the most suitable title for the passage?athe successful launching of “shenzhou ”bthe landing of “shenzhou ”cchin as manned flight programme.dthe third country sending a person into outer space.the passage tells us china launched successfully its fourth unmanned spacecraft “shenzhou ”,which laid a solid foundation for the countrys future task of sending chinese astronauts to outer space.(30 words)1解析:从第二段的following russia and the usa得知答案。答案:a 2.解析:从第六段的chinas manned flight programme began in 1992得知答案。答案:a 3.解析:从 “shouzhou ” was to make it a more comfortable place in which astronauts can live and work得知答案。答案:b 4.解析:全文都讲的是神舟4号发射成功。答案:a*结束社会生活类-2012四川卷 aon a hill 600 feet above the surrounding land, we watch the lines of rain move across the scene, the moon rise over the hills, and the stars appear in the sky. the views invite a long look from a comfortable chair in front of the wooden house.every window in our wooden house has a view, and the forest and lakes seldom look the same as the hour before. each look reminds us where we are. there is space for our three boys to play outside, to shoot arrows, collect tree seeds, build earth houses and climb trees.our kids have learned the names of the trees, and with the names have come familiarity and appreciation. as they tell all who show even a passing interest, maple(枫树)makes the best fighting sticks and white pines are the best climbing trees.the air is clean and fresh. the water from the well has a pleasant taste, and it is perhaps the healthiest water our kids will ever drink. though they have one glass a day of juice and the rest is water, they never say anything against that.the_seasons_change_just_outside_the_door. we watch the maples turn every shade of yellow and red in the fall and note the poplars(杨树) putting out the first green leaves of spring. the rainbow smelt fills the local stream as the ice gradually disappears, and the wood frogs start to sing in pools after being frozen for the winter. a family of birds rules our skies and flies over the lake.41. what can be learned from paragraph 2?athe scenes are colorful and changeable.bthere are many windows in the wooden house.cthe views remind us that we are in a wooden house.dthe lakes outside the windows are quite different in color.42. by mentioning the names of the trees, the author aims to show that _.athe kids like playing in treesbthe kids are very familiar with treescthe kids have learned much knowledgedthe kids find trees useful learning tools43. what does the underlined sentence in the last paragraph mean?athe change of seasons is easily felt.bthe seasons make the scenes change.cthe weather often changes in the forest.dthe door is a good position to enjoy changing seasons.44. what is the main purpose of the author writing the text?ato describe the beauty of the scene around the house.bto introduce her childrens happy life in the forest.cto show that living in the forest is healthful.dto share the joy of living in the nature.【要点综述】本文为记叙文,描述了作者与家人身居大自然中的切身感受。文章主要展示了作者居住环境的优美和在此美景中生活的惬意。41. a推理判断题。本段中提到,每面窗户都会有一幅不同的风景,森林和湖泊与一小时之前所见到的都不一样。据此可知,作者身居的环境是多彩和变化的。故选a。42. c推理判断题。根据第四段话中“our kids have learned the names of the treesas they tell allwhite pines are the best climbing trees.”可知孩子们已经了解了周围环境包括树在内的很多知识。故答案选c。43. a推理判断题。根据本段对于周围大自然的变化的描述可知,作者身处此地,能够很容易地感觉到季节的变换。故答案为a。44. d推理判断题。此题推测文章的写作目的。通读全文,不难了解,作者是与读者分享身居大自然中的快乐生活。故答案为d。*结束(2011辽宁卷)this year i decided to do something to regain my good name as a kindly uncle.my _1_, tony,had never forgiven me for the dictionary i had bought him as a birthday present last year.his_2_ had no reason to be thankful to me either,because the year before,i had _3_ their dear son with a pot of paste (浆糊) and some funny pictures.instead of_4_ them into a book,tony had naturally covered every wall in the house with them.this year,_5_, i decided to let him _6_ for himself.we went into a big shop,but tony was very particular about _7_.although i tried to show him toy after toy,he was not to be _8_.then i saw he suddenly became _9_;he had discovered something he really liked:a large tin drum.i was quite happy too_10_ i thought what tonys mother would say when she saw it.nobody would get any _11_ for weeks!i led tony away _12_,saying that the drum was too expensive.tony asked for permission to go off _13_ and i made the most of my chance to sit down and _14_ my aching feet.fifteen minutes passed but there was still no sign of tony.i began to get _15_ and got up to look for him.i asked a young lady if she had seen a little boy in a grey suit.she looked _16_ her helplessly and pointed out that there were so many _17_ in grey suits.i was just going to call the police for help,when i saw a strange _18_ dressed in strange orange clothes.he was wearing a false beard and had a cavemans axe (斧子) in one hand,and a space gun in the other.it was,of course,tony,who informed me _19_ that he was the first_20_to fly into space.本文讲述了作者与侄子之间发生的事情,前年给侄子买了一瓶浆糊和一些图片,结果侄子贴的满屋都是。去年给他买了词典,也没得到原谅,今年决定干点赢回名声的事情,结果差点把侄子丢了。1a.cousin bdaughtercgrandson dnephew答案:d。由上文的uncle和下文的son可知,此处应填nephew侄子。2a.friends bparentscclassmates dbrothers答案:b。由3空后的their son判断,此处应填parents,父母。3a.presented bannoyedcconfused doccupied答案:a。我给了他们儿子一瓶浆糊和一些图片。present.with.送给某人某物;annoy使烦恼;confuse.with.把和混淆;occupy占据。4a.entering bdividingcsticking ddrawing答案:c。他没有把图片贴进书里,而把图片贴的满屋都是。enter进入;divide分开;stick粘贴;draw画。5a.anyhow bthoughcagain dtherefore答案:d。根据上下文的意思,此处表示因果关系。therefore所以,符合题意。anyhow不管什么;though尽管。 6a.guess bchoosecpay dsee答案:b。上文提到的礼物,侄子都不满意,所以这次决定叫他自己选择。7a.sweets btoyscclothes dbooks答案:b。由下文的toy after toy可知,此处填toy。be particular about对挑剔。8a.pleased bdisturbedcaccepted ddisappointed答案:a。尽管看了一个又一个玩具,但他都不满意。pleased满意的,高兴的;disturbed不安的,心理不正常的;accept接受;disappointed失望的。9a.surprised bhopefulcpatient dexcited答案:d。从下文中我们知道,tony看到了他喜欢的东西,故他很兴奋。surprised惊讶的;hopeful有希望的;patient耐心的;excited兴奋的。10a.after buntilcunless dsince答案:b。看到侄子高兴,自己也高兴,但是想到他母亲的话后,自己不再高兴。也就是高兴到自己想到tony妈妈说的话为止。11a.sh

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论