江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(6).doc_第1页
江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(6).doc_第2页
江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(6).doc_第3页
江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(6).doc_第4页
江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(6).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江苏省无锡市2016高考英语阅读理解(二轮)选练题(6)【2016高考训练】egypt may be walking towards a much-needed imf loan, but that hasnt put off some foreign partners. gb auto, the cairo-listed auto assembler(汽车组装公司), will begin putting together and selling cars from chinas geely in the second quarter of 2012. gb will assemble the cars from kits(配件) supplied by geely (the hangzhou-based carmaker that bought volvo in a $1.5bn deal in 2010), and will sell the finished product in markets across north africa, beginning with egypt. the deal is “one of several partnerships we will announce this year,” said gbs chairman, raouf ghabbour, in a statement. gb controls 32 per cent of the egyptian selling car market, where it rose to success as the largest local assembler, importer and seller of cars from south koreas hyundai. it is now the the middle easts largest car assembler. high tax on fully-assembled imported cars have encouraged a number of international auto brands, including bmw and chinas geely, to have their vehicles put together in egypt. for geely, the egyptian deal is another step in efforts to push its products out across the world, after announcing last year that it would set up a production hub(轮轴)in indonesia to target the fast-growing southeast asian market. the company plans on selling at least one model in the uk by the end of 2012. while 2011 was a tough year for car sales (and pretty much everything else) in egypt, the vehicle market is still a good prospect as a large and increasingly young population fuel long-term economic growth. gb says there are about 30 cars per 1,000 people in egypt, compared to 128 in china and 109 in morocco. gb says the tuk-tuks popularity in egypts rural inland and informal urban slums(贫民窟)made it less influenced by a slowdown in the passenger car industry. and if long-discussed reforms of egypt lead to higher fuel prices, expect tuk-tuks, powered by something barely larger than a lawnmower (割草机)engine, to become increasingly attractive for urban transport.1.what is the general idea of the pasasage?a. chinas geely is entering egypt. b. for geely, the egyptian deal is another step.c. gb covers much of egyptian car selling. d. gb will assemble the cars from kits.2.which countrys seller of cars is gb? a. china. b. korea. c. japan. d. egypt3. why do chinas geely put their kits of cars together in a foreign country?a.a number of international auto brands. b. several partners help.c. egypt s need of imf loan. d. too much tax.4.the reason why they mention the figure about china and moroccos cars is_.a. to learn from them easily. b. to show china and moroccos strength.c. to show gb has a good future. d. to beat china and morocco in selling.5. the tuk-tuks advantage is_.a. that its kits came from china. b. that its engine is smaller than others.c. gb assemble them carefully. d. it is sold in egypts rural inland.本文大意是中国吉利汽车正走向埃及市场。在开罗上市的汽车组装公司gb auto将开始组装和销售来自中国吉利公司(geely)的汽车。 1.a。主旨大意题。全文大意是中国吉利汽车正走向埃及市场。在开罗上市的汽车组装公司gb auto将开始组装和销售来自中国吉利公司(geely)的汽车。a概括全文大意,其它选项只涉及文章的部分内容。 2. b。细节理解题。从文章第三段信息句gb controls 32 per cent of the egyptian selling car market, where it rose to success as the largest local assembler, importer and seller of cars from south koreas hyundai得知gb占据着埃及32%的乘用车市场,并且是韩国现代(hyundai)汽车在埃及的独家组装商、进口商和经销商。故答案选b。 3. d。细节理解题。联系第四段信息句high tax on fully-assembled imported cars have encouraged a number of international auto brands, including bmw and chinas chery, to have their vehicles put together in egypt.得知由于针对整车进口的关税极高,包括宝马(bmw)和中国奇瑞(chery)在内的许多国际汽车品牌都采取在埃及组装的策略。故答案选d。 4. c。推理判断题。联系第五段信息句the vehicle market is still a good prospect as a large and increasingly young population fuel long-term economic growth. gb says there are about 30 cars per 1,000 people in egypt,理解做这种数据的比较是为了显示gb在埃及的销售前景看好。 5. b。细节理解题。据最后一段信息句and if long-discussed reforms of egypt lead to higher fuel prices, expect tuk-tuks, powered by something barely larger than a lawnmower (割草机)engine, to become increasingly attractive for urban transport.理解得知它的优势在于发动机比较小。2016高考阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。as we enjoy the summer ocean waves along the beaches, we may think nervously about steven spielbergs jaws and the great fear that sharks inspire in us. yet we are happy to see global efforts to protect the declining number of sharks. the world has realized that we need the species, like sharks, to keep a balanced ecosystem.sharks, in particular, are “in” these days. thanks to good public policy and famous stars such as jackie chan and ang lee, killing sharks for fin soup is no longer cool.the demand for shark fins has been rising for decades, threatening sharks with extinction - up to 100 million sharks are killed each year just for their fins. but we have started to reverse the trend, particularly in many areas of the united states and overseas where restaurants once proudly provided delicious shark fins on the menu.in california, a ban on the sale and possession of shark fin soup has gone into effect this year through the efforts of wild aid and other organizations.overseas marketing and public efforts featuring posters on public transportation systems and tv ads have been underway for the past few years. these efforts all show signs of success, on both the supply side and the demand side of trade in shark fins. actually, stopping the killing of sharks is part of a broader movement to stop the killing of wild animals and the buying and selling of wildlife products. these products come from hunting elephants, tigers and rhinos, besides killing marine life.whether it is shark fin soup or ivory piano keys, killing animals is big business. the hunting of elephants in search of ivory tusks for luxury(奢侈的)goods has become a full-scale war. the decrease of african elephant populations is alarming. together with international partners, the united states is leading the worldwide effort to reduce demand for high-end products that rely on killing animals. 1. the underlined word “reverse” in paragraph 3 probably means _. a. follow b. keep c. change d. show 2. from the passage, we know _. a. a lot of wild animals have been killed for products b. jackie chan and ang lee make fin soup popular c. steven spielbergs jaws inspires us to protect sharks d. the number of african elephants has been increased3. what can we infer from the passage? a. people have kicked the habit of having shark fin soup. b. shark fins will not be available any more in restaurants. c. global efforts have succeeded in stopping killing wild animals. d. more animals for high-end products will be saved.参考答案13、cad 2016高考阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。beaches are not only great for lying on and doing water sports, and in fact one of the best ways of enjoying them is a classic beach walk. here at iwantsun. co. uk, weve been searching the globe to find you the worlds best and most glorious beach walks, and heres our pick of the top.the footpath of the gods, amalfi coast, italythe name says it all really and you truly do feel up there to walking along this wonderful mountain coastal path, which offers some of the most striking views on the planet. the path begins at town of bomerano to charming positano along the unesco world heritage area of the amalfi coast. the whole walk will take you approximately four and a half hours to complete and pass over narrow rocky paths, past sheer cliffs and shining blue bays.sydneys great coastal walk, australiasydneys coastline is one of the most beautiful and diverse in the world. here you have national parks, historic sites, steep cliffs, sparkling beaches and quiet bays all in one place. sydneys great walk runs all the way from barrenjoey in the north to royal national park in the south and takes an incredible seven days to complete. however, if youre not up to doing the full walk, then there are many different parts of the walk that you can do right in the city. walking from the citys famous bondi beach to the sweeping curve of bronte beach takes just an hour, which takes in some top scenery.great ocean walk, australiathe great ocean walk stretches 104 km along victorias famous great ocean road, located on the southern coast of australia, from the resort town apollo bay to the magnificent twelve apostles. the twelve apostles are the areas famous stone landmarks which stand out like giants from the sea. the walk passes through a range of landscapes and sights, from national parks, famous surfing spots and deserted beaches, to wild coastlines, cascading waterfalls, lush forests, historic lighthouses and ghostly shipwrecks. day walks and shorter three-hour walks such as the wreck beach walk or the lighthouse cemetery and lookout walk can also be enjoyed.so next time when youre looking for a beach holiday dont just think about the resorts and the sand, but consider a more active sun holiday, discovering some of the best beaches in the world.1. the author intends to tell us _.a. the wonderful beaches in the world b. the worlds best places for beach walks c. the beautiful beaches in australia d. the ideal tourism resort for health2.when you arrive at the amalfi coast _.a. you will be fascinated by the scenery b. you must be fed up with the footpathc. you can start walking from positano d. you may be trapped in narrow rocky paths3. what is special about sydneys great coastal walk? a. it starts from royal national park in the south. b. it takes about more than five hours to complete. c. it really has the longest coastline in the world. d. it provides visitors a variety of great landscapes.according to the fourth paragraph we can know that _. a.the twelve apostles exists below the surface of the sea b.most visitors can finish the 104 km walk in three hours c.apollo bay is at the end of the great ocean walk d.the wreck beach walk can also give visitors pleasure参考答案14、badd 社会生活类。in the more and more competitive service industry, it is no longer enough to promise customer satisfaction. today, customer “delight” is what companies are trying to achieve in order to keep and increase market share. it is accepted in the marketing industry, and confirmed by a number of researches, that customers receiving good service will promote business by telling up to 12 other people; those treated badly will tell their tales of woe to up to 20 people. interestingly, 80 percent of people who feel their complaints are handled fairly will stay loyal. new challenges for customer care have come when people can obtain goods and services through telephone call centers and the internet. for example, many companies now have to invest(投资)a lot of money in information technology and staff training in order to cope with the “phone rage” caused by delays in answering calls, being cut off in mid-conversation or left waiting for long periods. “many people do not like talking to machines, “ says dr. storey, senior lecturer in marketing at city university business school. “banks, for example, encourage staff at call centers to use customer data to establish instant and good relationship with them. the aim is to make the customer feel they know you that you can trust themthe sort of comfortable feelings people have during face-to-face chats with their local branch manager.”recommended ways of creating customer delight include:under-promising and over-delivering(saying that a repair will be carried out within five hours, but getting it done within two); replacing a faulty product immediately; throwing in a gift voucher(购物礼券) as an unexpected “thank you” to regular customers; and always returning calls, even when they are complaints. aiming for customer delight is all very well, but if services do not reach the high level promised, disappointment or worse will be the result. this can be eased by offering an apology and an explanation of why the service did not meet usual standards with empathy (for example, “i know how you must feel” ), and possible solutions(replacement, compensation or whatever fairness suggests best meets the case). airlines face some of the toughest challenges over customer care. fierce competition has convinced them that delighting passengers is an important marketing tool, while there is great potential for customer anger over delays caused by weather, unclaimed luggage and technical problems. for british airways staff, a winning telephone style is considered vital in handing the large volume of calls about bookings and flight times. they are trained to answer quickly, with their name, job title and a“we are here to help” attitude. the company has invested heavily in information technology to make sure that information is available instantly on screen. british airways also says its customer care policies are applied within the company and staff are taught to regard each other as customers requiring the highest standards of service.customer care is obviously here to stay and it would be a foolish company that used slogans such as“we do as we please”. on the other hand, the more customers are promised, the greater the risk of d

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论