江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(7).doc_第1页
江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(7).doc_第2页
江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(7).doc_第3页
江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(7).doc_第4页
江苏省无锡市高考英语二轮复习 阅读理解选练题(7).doc_第5页
免费预览已结束,剩余5页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江苏省无锡市2016高考英语阅读理解(二轮)选练题(7)【2016高考训练】阅读理解推理判断题。people in several american states may be surprised to see cars in city streets without a driver. experimental driverless vehicles now are legal in florida, nevada and california. they are pointing the way to a future that is not far down the road. the high-tech company google has a number of self-driving cars, which had covered 480,000 kilometers by august. volvo is among the companies dong road tests and says in plans to sell driverless cars by 2020. in september, california governor jerry brown signed an act to allow autonomous vehicles on the roads of his state. “today were looking at science fiction becoming tomorrows realitythe driverless car.” the systems been improved through competitions sponsored by the u. s. government agency darpa. engineer richard mason of the rand corporation helped design driverless vehicles for darpa challenge races. cars have become much more fuel-efficient, and new electronic features are making hondas safer, said angie nucci of honda america. “a camera on the passenger-side mirror actually engaged on your guiding screen so you can safely change lanes.” other safety features include warning systems on the front and the sides of the cars. the syatems help drivers, but dont replace them. curatou leslie kendall of the petersen automotive museum said autonomous cars will make the high ways safer.“by taking out drivers, you also remove most risks of an accident,” kendall said, you also remove most risks of an accident,” kendall said. he said consumers, however, may be unwilling to lose control. “it may take them time to come to realize that the technology is indeed reliable, but it will have to prove itself first”,mason said the technology already works and the biggest challenge now is getting down the cost for driverless vehicles from hundreds of thousands of dollars to something more affordable. he said this will happen as the technology is improved.1. what can we learn from paragraph 1?a. driverless vehicles are now legal in the whole usa.b. volvo will be the first to sell driverless cars.c. googles self-driving cars have covered a long distance.d. driverless cars are pointing us a faraway future.2. we learn that governor of california jerry brown.a. helped design self-driving cars.b. supports self-driving cars on roads.c. considers self-driving cars science fiction.d. improved the self-driving car systems3. according to richard mason. what is the biggest challenge for driverless cars?a. they are now too expensive for consumers.b. their technical problems remain to be solved.c. they are not allowed to run on the road.d. they are more dangerous for people on the street.4. whats the best title of the passage? a . the benefits of the self-driving v cars b . the biggest challenge of the self-driving cars c. self-driving cars: science fiction future is near d. safer of more dangerousself-driving cars.语篇解读 本文主要讲述了无人驾驶车正在进入我们的生活。richard mason 认为无人驾驶汽车最大的挑战是对于消费者来说太贵了。1. c 推理判断题。根据experimental driverless vehicles now are legal in florida, nevada and california.可知,谷歌的无人驾驶汽车走了很长的距离。2. b 推理判断题。根据in september, california governor jerry brown signed an act to allow autonomous vehicles on the roads of his state. 可知,加州的州长jerry brown支持无人驾驶汽车上路。3. a 细节理解题,根据mason said the technology already works and the biggest challenge now is getting down the cost for driverless vehicles from hundreds of thousands of dollars to something more affordable. 可知,richard mason认为无人驾驶汽车最大的挑战是对于消费者来说太贵了。4. c 主旨大意题。 本文主要讲述了无人驾驶汽车正在进入我们的生活。2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。near the village, there is an old famous temple. some people want to build new houses where the temple now stands, because they can find no other area to build them, while others disagree with them. they meet to decide how to solve the problem. here are their opinions about it.the expert wants to protect the temple and believes that there are some interesting things buried in the ground. if it is destroyed or moved, people may never learn about how people lived in the past.the businessman thinks that the houses should be built. history is important, but we must think about the future. the village needs development and building new houses will offer jobs to hundreds of people.villager a says, “we should build the new houses because we need houses to live in.”villager b says, “we should protect the temple because it can attract many tourists to come for a visit. if the temple is destroyed or moved, we will lose a lot of business.”the village leader thinks that he has a duty to make life better for the villagers. they need jobs and new houses. he also thinks the cultural site (遗迹) is important and they should be careful with it as well.4. the expert doesnt want to _ the old famous temple.a. rebuild b. protect c. pull down d. fall down5. the businessman thinks building houses there can _.a. help the village develop b.help people learn about how people lived in the pastc. attract many tourists to come for a visit d. help people learn about the interesting things buried in the ground6. _ agree that they should build new houses there.a. the expert and the village leader b. the businessman and villager ac. villager a and villager b d. villager b and the businessman7. the village leader thinks _.a. they should destroy the temple b. they neednt build new housesc. they should build the temple to make life betterd. they should not only build new houses but also be careful with the temple 参考答案4-7 cabd 2016高考训练题-阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 hotel informationbaymont inn ft. lauderdale.3800w. commercial, ft. lauderdale. fl 33309.lowest prices 110% guaranteedroom informationrooms are equipped with double, queen , or king bed (s) , smoking or non-smoking based on location and availability. provided in each spacious guest room is a hair dryer, coffee maker, iron, ironing board, 25tv and guest voice mailcheck-in time:7:00 p. m. hotel amenities(设施):air conditioned, free parking, 24 hour front desk, pool, television with cable, coffee maker in room, hairdryers availablebeach plaza hotel625 nfort lauderdale beach blvd, ftlauderdale, fl 33304room information the oceanfront accommodations at beach plaza hotel are some of the most affordable on fort lauderdale beacheach room features direct-dial telephone, cable television and daily maid servicethe very affordable efficiency studios even include full kitchens! all rooms surround the private poolside garden courtyardcheck-in time:7:00 p. m.hotel amenities:air conditioned, coffee maker in room, 24 hour front desk, parking, hairdryers available, pool, television with cablefort lauderdale plaza hotel 3711 nocean blvd, ftlauderdale, fl 33308room information guest rooms feature tvs, in-room movies, internet access, in-room safes, alarm clock radios, hairdryers, refrigerators, microwaves, and balconiescheck-in time:7:00 a.m.hotel amenities:parking,heated pool, television with cable, and coffee maker in room8which hotel gives a promise? abaymont inn hotel bbeach plaza hotel cbaymont inn ft . lauderdale dfort lauderdale plaza hotel9in which hotel parking is the cheapest? abaymont inn ft . lauderdale bbeach plaza hotelcbaymont inn hotel dnot mentioned.10if you _ , you will probably go to beach plaza hotelaenjoy seeing films without leaving your hotel roombwant to eat food cooked by yourself in the hotelcare fond of swimming in heated waterdare a cigarette smoker11which of the following is not true to the ads? aall of the three hotels provide television with cablebin beach plaza hotel a 24-hour maid is availablecyou can keep your money in the room safe in fort lauderdale plaza hoteldwhile staying in fort lauderdale plaza hotel, you can surf the internet参考答案8-11 abbb 社会生活类。the internet will open up new vistas (前景),create the global villageyou can make new friends all around the world. that,at least,is what it promised us. the difficulty is that it did not take the human mind into account. the reality is that we cannot keep relationships with more than a limited number of people. no matter how hard the internet tries to put you in communication,its best efforts will be defeated by your mind.the problem is twofold (双重的). first,there is a limit on the number of people we can hold in mind and have a meaningful relationship with. that number is about 150 and is set by the size of our brain. second,the quality of your relationships depends on the amount of time you invest (投入) in them. we invest a lot in a small number of people and then distribute whats left among as many others as we can. the problem is that if we invest little time in a person,our engagement with that person will decline (减弱)until eventually it dies into “someone i once knew”.this is not,of course,to say that the internet doesnt serve a socially valuable function. of course it does. but the question is not that it allows you to increase the size of your social circle to include the rest of the world,but that you can keep your relationships with your existing friends going even though you have to move to the other side of the world.in one sense,thats a good thing. but it also has a disadvantage. if you continue to invest in your old friends even though you can no longer see them,then certainly you arent using your time to make new friends where you now live. and i suspect that probably isnt the best use of your time. meaningful relationships are about being able to communicate with each other,face to face. the internet will slow down the rate with which relationships end,but it wont stop that happening eventually.1. what is stressed in the first paragraph?a. the present situation of the internet.b. the difficulty in communication on the internet.c. the socially valuable function of the internet.d. the role of the human mind in the internet communication.2. the underlined word “engagement” in the second paragraph probably means“”.a. appointmentb. connectionc. interviewd. agreement3. according to the passage,the author holds the view that.a. the internet fails to play so valuable a role in communication as it promisedb. the internet determines the quality of social relationshipsc. the internet greatly increases the size of social circlesd. the internet communication is no less effective than the face-to-face talk4. what is the authors attitude towards the use of the internet to strengthen relationships?a. he is uncertain about it. b. he is hopeful of it.c. he approves of it. d. he doubts it.【参考答案】76.1-4 dbad 社会生活类。george prochnik would like the worldto put a sock in it. he makes his case in a new book,listening for meaning in a world of noise. here he explains himself(using his indoor voice):“weve become so accustomed to noise,theres almost a deep prejudice against the idea that silence might be beneficial. if you tell someone to be quiet,you sound like an old man. but its never been more important to find continuing quiet. silence focuses us,improves our health,and is a key to lasting peace and satisfaction.we need to excite people about the sounds you start to hear if you merely quiet things down a little. during a japanese tea ceremony,the smallest sounds become a kind of artthe spoons making a light ringing sound on a bowl,the edges of a kimono(和服)brushing against the floor.deaf people are very attentive(专注的) in almost every aspect of life. if two deaf people are walking together,using sign language,they constantly watch out for each other and protect e

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论