江西省贵溪市实验中学高一英语上学期期中试题(含解析).doc_第1页
江西省贵溪市实验中学高一英语上学期期中试题(含解析).doc_第2页
江西省贵溪市实验中学高一英语上学期期中试题(含解析).doc_第3页
江西省贵溪市实验中学高一英语上学期期中试题(含解析).doc_第4页
江西省贵溪市实验中学高一英语上学期期中试题(含解析).doc_第5页
免费预览已结束,剩余14页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

江西省贵溪市实验中学2015-2016学年高一英语上学期期中试题(含解析) 考试时间:120分钟 试卷总分:150分 第一部分:听力理解 (共两节,满分30分) 略第二部分:阅读理解第1节 (共15小题, 每小题2分, 满分30分) 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 a the best shopping in sydneysydney is one of the worlds biggest cities and has something for everyone when it comes to shoppingyou will find excellent australian products alongside the best that the world has to offerat the bottom of sydney tower, you can shop in 160 of sydneys favorite stores including 16 jewelry stores and many gift and fashion shopsits all at westfield centerpointtel: 9231 9300sovereign hillthis prize-winning living museum is where australias history comes alive! visit daily or stay for the night and experience life of the gold rush daysa wonderful nightly sound and light show, “blood on the southern cross” tells the story of the famous eureka uprisingenjoy shopping along with real life character and entertainment4-star hotel and breakfasttel: 5331 1944anchorage restaurantcome and enjoy our delicious cantonese seafood right on the waters edge in the historic fishing port of williamstown with views of the city centre across port phillip bayopen 7 days a weeklunch: sunday to friday 11:00 am2:00 pmdinner: monday to saturday 5:00 pm10: 30 pmtel: 9397 6270 or 9397 7799cooks cottagebuilt by james and grace cook, parents of captain james cook, cooks cottagestands proud in the fitzroy gardens as a reminder of life in the eighteenth century, and as a celebration and commemoration of the life and travels of captain james cookopen 9:00 am5:00 pm daily, and until 5:30 pm during the summerinformation: 9419 467721.where can you spend the night in a tour?a. sovereign hill. b. westfield centerpoint.c. sydney tower. d. cooks cottage.22.what is the time that cooks cottage is open on saturday in the summer?a. 11:00 am2:00 pm b. 5:00 pm10:30 pmc. 9:00 am5:00 pm d. 9:00 am5:30 pm23.the anchorage restaurant is _a. in the centre of the city b. in williamstown c. in anchorage d. in a cantonese fishing port【答案】 21.a22.d23.b 【解析】试题分析: 本文是一篇广告,提供了购物,参观及吃饭的好去处。21. a 细节理解题题。根据sovereign hill的描述“visit daily or stay for the night and experience life of the gold rush days”可知能过夜的地方为a。22. d细节理解题。根据cooks cottage的信息,open 9:00 am5:00 pm daily, and until 5:30 pm during the summer平时每天开门从上午九点到下午五点,夏季直到五点半。故选d。23. b 细节理解题。根据anchorage restaurant的信息,可知此餐厅在williamstown。故选b。考点:考查广告布告类阅读。bpeople have flown kites in japan for more than 1,000 years. there are different kinds of kites there.some look like bats(蝙蝠);others look like birds. most have pictures on themthere are many interesting stories about kites in japanone story tells about a thief(小偷)who used a kite.he wanted to steal(偷)the gold(金子)from the top of a high towerthe thief and his friends made a large kite.one dark windy night he caught hold of the kitehis friends raised(使升高)it into the airthen they moved the kite near the top of the towerthe thief was able to steal the gold.another story tells about a father and a sonthey were in trouble on an island near japan.the father made a large kitehis son flew in it back to japanthe young men of japan have kite matches.when the kites are flying, the match startsthe young men try to break each others kite strings(细绳). the last kite left in the sky is the winner24.most kites in japan_a. look nice with pictures b. are very smallc. look like hats d. are very large25.in the kite match the young men try to_a. make their kites fly high b. draw beautiful pictures on their kitesc. make very large kites themselves d. stop each others kites from flying in the sky26.the father in the passage made a large kite to help his son to_a. fly over the sea b. fly over the island c. return home d. steal gold27.the passage mainly(主要地)tells us_a. something about the kites in japan b. how a kite match startsc. how to fly kites d. what the kites look like【答案】 24.a25.d26.c27.a考点:考查广告类短文阅读。ca frenchman was once traveling in england. he could not speak english at all. one day he went into a restaurant and sat down at a table. when the waiter came up, he opened his mouth, put his finger in his mouth and took it out. he wanted to showed, “bring me something to eat.”the waiter soon brought him a cup of tea. the man shook his head and put his finger in and out of his mouth again. the waiter understood him and took the tea away. in a moment he came back with a cup of coffee. but the man refused it. he shook his head again and again whenever the waiter brought him something to drink, for drinks were not food.when the frenchman was going away, he saw another foreigner came in. this new comer saw the waiter, and put his hand on his stomach(肚子,腹部). that was enough. in a few minutes there was a large plate meat and vegetables on the table in front of him.28.the frenchman signed (做手势) to the waiter _.a. to show he was thirsty b. to tell him bring a cup of teac. to refuse the coffeed. to ask him for some food29.the waiter took the tea away because _.a.the frenchman was angry at the him b. he was sure that the frenchman wanted coffeec. he understood what the frenchman wanted d.the frenchman told him to bring some thing to eat30.another man came in. by putting his hands on his stomach, he meant _.a. he was quite full b. he was hungryc. he had a stomachache d. he wanted something to drink31.we can infer(推断出) from the story that _.a. the frenchman went away with an empty stomachb. the waiter could not understand what the man saidc. the frenchman was at last able to get what he wantedd. the other man helped bring the frenchman the food【答案】 28.d29.b30.b31.c【解析】试题分析: 本文讲了一个法国人到英国旅游,在餐厅想点食物,手势语不被服务员理解,他准备离开时看到另一位外国人表达饿的手势,最后才吃到食物。28. d 细节理解题。根据第一段最后用一句“ he wanted to showed, “bring me something to eat.”可知,这个法国人做手势是想让服务员给他一些吃的。故选d。29. b 推理判断题。根据第二段“ the waiter understood him and took the tea away. in a moment he came back with a cup of coffee.”可知,服务员把茶端走,是因为服务员确定这个法国人想要咖啡。故选b。30.b细节理解题。根据最后一段“this new comer saw the waiter, and put his hand on his stomach(肚子,腹部). that was enough. in a few minutes there was a large plate meat and vegetables on the table in front of him.”可看出把手放在肚子上的意思是他饿了。故选b。31.c 推理判断题。根据文章最后的描述,另一个外国人走进来,只是把手放在肚子上,服务员就明白了他的意思,可推断出这位法国人也会这样做以吃到食物。故选c。考点:考查日常生活类短文阅读。d it was a winter morning, just a couple of weeks before christmas 2005. while most people were warming up their cars, trevor, my husband, had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work. on arrival, he parked his bike outside the back door as he usually does. after putting in 10 hours of labor, he returned to find his bike gone.the bike, a black kona 18 speed, was our only transport. trevor used it to get to work, putting in 60-hour weeks to support his young family. and the bike was also used to get groceries(食品杂货),saving us from having to walk long distances from where we live.i was so sad that someone would steal our bike that i wrote to the newspaper and told them our story. shortly after that, several people in our area offered to help. one wonderful stranger even bought a bike, then called my husband to pick it up. once again my husband had a way to get to and from his job. it really is an honor that a complete stranger would go out of their way for someone they have never met before.people say that a smile can be passed from one person to another, but acts of kindness from strangers are even more so. this experience has had a spreading effect in our lives because it strengthened our faith in humanity(人性)as a whole. and it has influenced(影响)us to be more mindful of ways we, too, can share with others. no matter how big or how small, an act of kindness shows that someone cares. and the results can be everlasting.32.why was the bike so important to the couple?a. they used it for work and daily life. b. it was their only possession.c. the mans job was bike racing. d. it was a nice kona 18 speed.33.we can infer from the text that _.a. the couple worked 60 hours a week. b. people were busy before christmasc. life was hard for the young family. d. the stranger brought over the bike34.how did people get to know the couples problem?a. from radio broadcasts. b. from tv news.c. from a newspaper. d. from a stranger.35.what do the couple learn from their experience?a. strangers are usually of little help. b. an act of kindness can mean a lot. c. news reports make people famous. d. one should take care of their bike.【答案】 32.a33.c34.c35.b【解析】试题分析: 这篇短文主要讲述了一对艰辛度日的年轻夫妇,在丢失家里唯一的一辆自行车后,登报求助,得到许多人帮助,甚至有人给他们买了一辆新自行车。告诉我们,有时候一个善意的行动可能对别人意味着很多,爱是能够传递的。32. a 推理判断题。根据短文第二段“the bike, a black kona 18 speed, was our only transport.” 描述,可知这辆自行车是这家人工作生活的唯一交通工具。故选a。33. c 推理判断题。根据短文第一段while most people were warming up their cars, trevor, my husband, had to get up early to ride his bike four kilometers away from home to work.及第二段描述,可知这个年轻的家庭并不是很富有,故选c。34. c 推理判断题。根据i was so sad that someone would steal our bike that i wrote to the newspaper and told them our story. 描述,可知人们是从报纸上得到这个消息的。故选c。35.b 细节理解题。根据短文最后一段描述,可知这对夫妇从他们的经历中认为到,一个善意的行动可能对某些人意味着很多事情。故选d。考点:考察故事类阅读。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。dear sir, i have to travel every day from so uk road to the airport. two buses travel along this route: no.49 and no.16. however, by the time no.16 reaches so uk road, it is always full. 36 the timetable states that there are buses from so uk road to the airport every ten minutes. 37 the instructions state that if there are empty seats on a bus, the bus must stop at every stop where people are waiting. 38 the instructions state that no bus may carry more than 40 seated passengers and 20 standing passengers. yesterday, i was the first to get off the bus when it reached the airport. 39 there were 129 of them. clearly printed on the back of every bus is a sign that says “maximum speed: 50mph.” 40 saturday morning a no. 49 bus traveled the distance in ten minutes, at an average speed of 60 mph. at times it must have done at least 80 or even 90 mph. it is obvious that our bus companies have neither respect for the instructions nor consideration for their passengers. can nothing be done about this? jerrya. the distance from so uk road to the airport is 10 miles.b. is there anything we can do to change this? c. this leaves no.49 which sometimes has empty seats on it. d. why is it that half-empty buses go straight past me when i am standing at the bus stop?e. i counted the other passengers as they got off.f. if this is so, why do i have to wait half an hour for a bus nearly every day? g. the problem is that we have to pay more for our trip.【答案】 36.c37 f38.d39.e40a【解析】试题分析: 这篇文章是一个乘客给公共汽车公司的投诉信。36.c 考查对上下文语境的理解。空前的意思是:然而,当16路到达so uk road时车上总是很满的。这里选c(这使得49路经常有空位就开走了。)与上下文一致。37. f考查对上下文语境的理解。空前的意思是:时刻表说每十分钟都会有从so uk road到the airport 的车。所以这里选f(如果这样的话,为什么我几乎每天都要等半个小时公共汽车呢?)与上下文一致。38.d 考查对上下文语境的理解。空前的意思是:说明上说,如果车上有空座位,公交车必须在有乘客等待的每一站停车。所以这里选d( 为什么我站在公共汽车站的时候只坐了一半的公共汽车直接从我身边开走呢了?)与上下文一致。39.e考查对上下文语境的理解。空前的意思:昨天,公共汽车到达机场时,我是第一个下车的乘客。 空后的意思是:共有129人。所以这里选e(当他们下车时,我数了其他乘客。)与上下文一致。40.a考查对上下文语境的理解。空后句意:星期六早上,一辆49路车10分钟跑这段路程,平均速度60 mph。所以这里选a(从so uk road到机场的距离是10英里。)与上下文一致。考点:考查七选五短文。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题15分,满分30分) 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项a,b,c,d,中选出最佳选项,并填在答题卡上。in 2002, when my father was transferred (调动) to the us to work there for seven months, i had to attend school in manhattan, new york, so i was upset. how would i, an eight-year-old girl from kerala, india, 41 friends in america?on my first day at anna silver public school, i 42 miss alice mcnally, my class teacher, who couldnt get my name 43 although she tried hard, she usually 44 me diya or diva instead of divya. but she 45 to speak to me in a way that was easy for me slowly, 46 words clearly to get me used to the american 47 . there were no indians in my class 48 to make me comfortable, she asked me to sit with some bangladeshi(孟加拉国的) children. when discovering that i enjoyed 49 , she took me to meet the art teacher. miss mcnally made sure that i was in perfect harmony with her 50 , and before i knew it, i had as much 51 as any schoolgirl could have from school.when my father was transferred back to india, i had to 52 anna silver public school, and i was 53 again. i was going to leave before a scheduled fishing trip, and id 54 the class photo session (集会) 55 . therefore, with a heavy heart, i left my school and the us. 56 in kerala, i received a 57 surprise one day a package in which miss mcnally and my 24 former classmates had written me a letter each, 58 me about the fishing trip and interesting things that happened while taking the class photo. miss mcnally said she missed me and along with her good wishes, she added, “keep up with your drawing, 59 you love it so much.” miss mcnally not only made a 60 little girl feel at home in a faraway country, she also taught me and the others, at an early age, the importance of being kind to others.41.a. visitb. makec. invited. tell42. a. recognizedb. puzzledc. hurt d. met43. a. rightb. smartc. briefd. similar44.a. refused b. offered c. called d. showed45.a. took overb. took controlc. took backd. took care46.a. spelling b. shoutingc. sayingd. writing47.a. ceremonyb. accent c. educationd. custom 48.a. asb.or c. ifd. but49.a. music b.drawingc. advertisingd. sports50.a. classb. familyc. voiced. friend51.a. funb. luckc. patienced. pride52. a.leaveb. disturbc. choose d. begin53. a. silentb. special c. upset d. interested54.a. supportb. miss c. pland. enjoy 55.a. toob. herec. laterd. only56.a. oftenb.togetherc. nowhered. back57.a. lastingb. mildc. hopefuld. pleasant58.a. embarrassingb. teachingc. tellingd. fooling59.a. onceb. thoughc. sinced. until 60.a. sweetb. beautifulc. brave d. shy【答案】41.b42.d43a44.c45.d46.c47.b48.d49.b50.a51.a52.a53.c54.b55.a56.d57.d58.c59.c60.d【解析】试题分析:在本文中作者通过讲述自己童年时代的一段经历,回忆了一位给自己带来很大影响的老师。当作者的父亲因工作原因调到美国的时候,作者也随父亲一起来到了这个陌生的国度,是miss mcnally老师用心地照顾她,使她在小小的年纪就知道了对人友善的重要性。41. b 考察固定动词的搭配以及对语境的理解 make friends交朋友;句意:我-一个8岁的来自kerala, india的女孩怎么在美国囧朋友的。根据句意可知选b。42. d 考察动词以及对语境的理解a. recognized识别,辨认;b. puzzled使迷茫;c. hurt伤害;d. met.见面; 根据上文可知当作者来到一个新的学校,所以是遇到了miss alice mcnally,答案选d。.43. a 考察形容词以及对语境的理解 a. right正确的,右边的;b. smart灵巧的;c. brief简洁的;d. similar相似的;根据下文she usually called me diya or diva instead of divya.可知老师叫不对作者的名字,get sth right“彻底搞清楚”,故选a。44. c 考察动词以及对语境的理解 a. refused拒绝;b. offered主动提供;c. called称作,打电话;d. showed展示,领;句意:她经常喊我diya或者 diva 而不是divya。故选c项。45. d 考察动词短语以及对语境的理解 a. took over接管;b. took control控制;c.took back 拿回;d. took care 照顾,小心;根据空后面内容可知老师为了让她能听清楚,说话速度很慢,由此判断老师对作者很关照,take care to do sth 意思是“格外用心地做某事”,故答案选d。46. c 考察动词以及对语境的理解 a. spelling拼写; b. shouting喊;c. saying说;d. writing写。由空前内容speak to me可以判断此处指老师和作者说话,答案选c。47. b 考察名词以及对语境的理解 a. ceremony仪式; b. accent口音; c. education教育; d. custom习俗;根据上文内容可知作者从印度来到美国,虽然印度也是说英语国家,但是发音不同,所以老师用缓慢的语速和她说话,目的是为了让作者习惯美国的口音,答案选b。48. d 考察连词以及对语境的理解 a. as当,随着;b.or或者,否则;c. if如果;d. but但是;句意:在我的班级里没有印度人,但是为了让我感觉舒服,她让我和一些孟加拉国d孩子坐在一起。根据句意可知正确答案为d项。49. b 考察名词以及对语境的理解a. music音乐;b.drawing 画画; c. advertising 广告;d. sports运动。根据下文内容keep up with your drawing,可知作者是喜欢画画,答案选b。50.a 考察名词以及对语境的理解 a. class课堂;b. family家庭;c. voice声音;d. friend朋友;句意:mcnally老师确认我能很好的融入艺术老师的课堂。故选a。51. a考察名词以及对语境的理解 a. fun乐趣; b. luck 幸运; c. patience 耐心;d. pride骄傲。根据语境判断喜欢画画的作者被老师介绍到美术班,所以她从中获得了很多的乐趣,选a。52.a 考察动词以及对语境的理解 a. leave 离开;b. disturb 扰乱;c. choose选择; d. begin开始。根据前句内容可知父亲要调回印度了,所以作者也不得不离开美国,选a.53.c 考察形容词以及对语境的理解 a. silent沉默的;b. special特别的;c. upset失落的;d. interested有趣的;句意:我的爸爸被调回印度,我不得不离开anna silver学校,我又一次感到失望。顾璇c。54. b 考察动词以及对语境的理解 a. support 支持; b. miss想念,错过;c. plan 计划;d.enjoy欣赏,享受;根据前句i was going to leave before a scheduled fishing trip,可知作者没能参加计划好的钓鱼活动,再由后面的too判断,她也没能参加摄影集会,故答案选b。55. a 考察副词以及对语境的理解a. too也;b. here这儿;c. later后来;d. only唯一的;句意:我也会错过摄影集会。故选a。56.d 考察副词以及对语境的理解 a. often经常;b.together一起;c. nowhere无处,任何地方都不;d. back返回;回到kerala以后,作者收到老师和同学们寄来的信。故选d。57.d考察形容词以及对语境的理解a. lasting持久的; b. mild 温和的;c. hopeful有希望的;d. pleasant愉快的。根据下文内容可知作者收到了mcnally老师和同学们邮寄来的照片和信,这对失落的作者是一个很大的惊喜,选d。58. c. 考察动词以及对语境的理解 a. embarrassing使羞愧;b. teaching教;c. telling告诉;d. fooling愚弄;上文我收到老师和同学们的信,信中告诉我关于钓鱼活动以及拍集体照时发生的有趣事情。故选c。59.c 考察连词以及对语境的理解.a. once一旦;b. though尽管;c. since因为,既然;d. until 直到;句意:继续画画,因为你那么喜欢。可知选c。60. d 考察形容词以及对语境的理解a. sweet 甜的;b. beautiful漂亮的; c. brave勇敢的; d.shy 害羞的;从上文第一段内容i was upset. how would i, an eight-year-old girl from india, make friends in america?可知8岁的作者在到美国这个陌生的地方时感到局促不安,是老师让她融入到了同学们中,故答案选d。考点:考查故事类阅读。第二节 英语知识运用(共10小题;每小题1.5分 满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于三个单词)或括号内单词的正确形式im 61 only daughter of my parents, so they are worried 62 everything i do. for example, 63 i ride my bike, my parents wont let me 64 (ride) by myself. they are afraid i might fall off my bike and hurt 65 .

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论