免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北黄冈市2016高考英语阅读理解二轮精练(51)2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。coffee is one of the most popular drinks throughout the world today. in fact, according to some estimates, over 30% of all adults in the world drink coffee at least once a day on the average. coffee contains a kind of drug called caffeine. caffeine is a chemical that stimulates (刺激) the nerves of the body. drinking coffee tends to make people a little bit more awakeat least for a short timebecause of this stimulating effect on the nervous system. a cup of coffee has, on the average, about 3% caffeine in it.one story of the discovery of the coffee plant relates to this effect of caffeine. according to the story, coffee was discovered in east africa. the story says that coffee was first found by a goat farmer named kaldi. this was about the year 850. kaldi was leading his animals through the mountains and the goats were stopping repeatedly to eat the plants near the path. suddenly, some of the goats started jumping up and down in a very strange way. kaldi figured out that the goats were acting this way because of the plants they were eating. kaldi himself tried eating some of the green beans (豆荚) that the goats had been eating. he, too, felt the stimulating effect of the beans. kaldi wanted to prove what had happened, so he picked some of the beans and took them back to the village, where he told his story.the green bean got the name kaffa and later coffee because the beans were discovered in a place called kaffa in africa. then for years, people used to eat a few of the green kaffa beans when they were in the mountains and needed extra energy to do their work. it was later found that the coffee beans could be picked and then dried until they turned brown, and then they could be stored. if the beans were dried and stored, they could be used at any time.1.what is the purpose of drinking coffee?a. to become more awake. b. to become more healthy.c. to become more happy. d. to become more clever.2.how did the goats react after eating the plants?a. they fell asleep.b. they could not find their way home.c. they started jumping up and down.d. they wanted to eat more.3.why did the green bean get the name kaffa?a. because kaldi loved his home village very much. b. because kaldis goats loved the green bean very much.c. because the beans were discovered in a place by this name.d. because the beans could be picked and dried.【参考答案】1.a2.c3.c【解析】试题分析:本文为我们介绍了咖啡豆。通过一个牧羊人的故事为我们讲述了咖啡豆名字的起源及其产地和作用。1.理解题。从第一段中“drinking coffee tends to make people a little bit more awake”中可以看出咖啡豆的作用是使人变得清醒,故选a。2.细节理解题。从文中第二段中“suddenly, some of the goats started jumping up and down in a very strange way.”可以看出吃了这种植物后,一些羊开始以很奇怪的方式的跳上跳下,故选c。3.细节理解题。从最后一段第一句“the green bean got the name kaffa and later coffee because the beans were discovered in a place called kaffa in africa.”可知,这种青豆开始叫“kaffa”后来变为“咖啡”是因为它是在非洲一个叫kaffa的地方被发现的,故选c。考点:事物说明类阅读阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。youve probably heard about sports coaches, fitness coaches, voice and music teachers, career counselors, psychiatrists(精神病医师) and other specialists who teach skills and help us cope with daily life. but theres a rapidly growing kind of professional who does a little bit of everything. she or he is called a “ life coach ”. people who are at crossroads in their lives, and corporations that want to give certain employees a career boost, are turning to them for help.the idea that one persons success story can change other peoples lives for the better goes back at least to the 1930s. dale carnegies famous self-improvement program “how to win friends and influence people” came along soon thereafter.but this new style of life coaches includes more than enthusiastic speakers or writers. they use their own experiences in business, sports, military service, or psychotherapy (心理疗法)to help others make critical life decisions.they often give their approach a slogan, such as “energy coaching” or “fearless living” or “working yourself happy”.dave lakhani in boise, idaho, for instance, works with salespeople to develop what he calls a “road map”. he says an ongoing relationship with a coach is like having a personal fitness trainer for ones career and life outside work.lakhanis bold approach coaching firm also donates some of its time to help people who are anything but successful-including battered women and struggling single mothers.but others in the so-called “helping professions” are not thrilled about the life-coaching movement. they say that anyone, trained or untrained, can call himself or herself a life coach, and that slick(华而不实的) promoters who mess with peoples lives can do more harm than good.1. which of the following is the best title for the passage?a. working yourself happy.b. life coaches help with tough decisions.c. how to cope with daily life with life coaches.d. the life-coaching movement.2. the underlined phrase “life coach” in paragraph 2 means“_”.a. the career counselor who teaches skillsb. the psychiatrist who helps us cope with daily lifec. the fitness coach who teaches us lessonsd. the specialist who helps us make important life decisions3.the last paragraph is mainly about_.a. the introductions of life coach b. the disagreements of life coachc. the effects of life coach d. the experiences of life coach4.what is the authors attitude towards life coaches?a. cautious b. approving c. casual d. disapproving参考答案14、bdba阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】2014 tfk poetry contest calling all poets! time for kids has a challenge for you:write a funny, rhyming poem. it must be an original poem that does not copy another poets work. enter it in the time for kids poetry contest. as fewer and fewer children are interested in writing poetry of their own, time for kids decides to organize and sponsor such a contest to change the situation.contest rules 1. how to enter: this contest begins 12:01 am on march 6, 2014 and ends 11:59 pm on july 24, 2014. to enter, mail the following information to 1271 avenue of the americas, 32nd floor, new york, new york 10020: (a) an original and previously unpublished poem that is humorous and has a rhyme scheme(韵律); (b) entrants first name only and a parents mail address. limit one entry per person. by entering, entrant promises that the entry (1) is original, (2) has not been published in any medium and (3) has not won an award. 2. judging: all entries will be judged by poet kenn nesbitt, based on the following criteria: creativity and originality (50), use of language and rhyme (25) and appropriateness to the theme of the contest (25). the length of the entry will not be taken into consideration.3. prizes: our judge will select four semifinalists(半决赛选手)from which one grand-prize winner and three finalists will be chosen. the one grand-prize winner will receive an online class visit from childrens poet kenn nesbitt and a signed copy of his newest book of poetry, the armpit of doom:funny poems for kids, approximately value: $275. the three finalists will each get a signed copy of nesbitts newest book of poetry,the armpit of doom: funny poems for kids,and both their poems and that of the grand-prize winner will be published at .4. eligibility(参赛资格):open to legal citizens of the 50 united states and the district of columbia who are primary school students and are 8 to 13 years old at time of entry 5. winners list:for names of the winner and finalists,visit (after august 1, 2014, available for a period of 10 days)1. the purpose of the contest is to_. a. encourage children to learn from other poets b. help children realize the dream of poetry writing c. encourage childrens interest in poetry writing d. encourage children to read more original poems2. which of the following characteristics of a poem is valued most in judging?a. being creative and originalb. using a proper number of wordsc. using proper language and rhymed. being appropriate to the contest theme3. what can be known about the finalists of the contest? a. they will get a great deal of money. b. their poems can be read at . c. they will receive an online class visit from nesbitt d. their poems will appear in nesbitts newest book of poetry.4. according to the contest rules,_. a. poems can be sent to the organizers by e-mail b. all children have the right to take part in the contest c. the number of poems to enter the contest is not limited d. the result of the contest will be unknown before august, 2014参考答案1-4、cabd 2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 two recent studies have found that punishment is not the best way to influence behavior.one showed that adults are much more cooperative if they work in a system based on rewards. researchers at harvard university in the united states and the stockholm school of economics in sweden did the study.they had about two hundred college students play a version of the game known as the prisoners dilemma. the game is based on the tension (紧张气氛) between the interests (利益) of an individual and a group. the students played in groups of four. each player could win points for the group, so they would all gain equally. but each player could also reward or punish each of the other three players, at a cost to the punisher.harvard researcher david rand says the most successful behavior proved to be cooperation. the groups that rewarded it the most earned about twice as much in the game as the groups that rewarded it the least. and the more a group punished itself, the lower its earnings were. the group with the most punishment earned twenty-five percent less than the group with the least punishment. the study appeared last month in the journal science.the other study involved children. it was presented last month in california at a conference on violence and abuse. researchers used intelligence tests given to two groups. more than eight hundred children aged two to four the first time they were tested. more than seven hundred children aged five to nine.the two groups were retested four years later, and the study compared the results with the first test. both groups contained children whose parents used physical punishment and children whose parents did not. the study says the iqs-or intelligence quotients-of the younger children who were not spanked were five points higher than those who were. in the older group, the difference was almost three points.murray strauss from the university of new hampshire worked with mallie paschall from the pacific institute for research and evaluation. professor strauss has written extensively about physical punishment of children. he says the more they are spanked, the slower their mental development. he also looked at average iqs in other nations and found them lower where spanking was more common.1which could be the best title of the passage?a. punishmentb. the best way to influence behavior.c. punishment or reward: which works better on behavior?d. two recent studies.2the underlined word “spanked” probably
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 摩托车节能减排标准创新创业项目商业计划书
- 复古铜器复刻创新创业项目商业计划书
- 垃圾焚烧发电厂灰渣综合利用技术创新创业项目商业计划书
- 摩托车创新研究创新创业项目商业计划书
- 塑料家具雕刻艺术推广创新创业项目商业计划书
- 小学美术教师招聘考试试题及答案A
- 水系连通惠民:开封包公湖清淤工程改善生态环境纪实 -2026 届高三语文主题读写素材 11 月热点时事写作素材
- 2024年秦皇岛市抚宁区为乡镇街道和区直单位选调全额事业人员真题
- 2025年基因编辑技术的临床应用伦理规范
- 人教版(2024)六年级全一册信息科技第28课 使用系统讲安全 教案
- 请潜水水手的合同协议书
- 中原银行面试题目及答案
- GB/T 15237-2025术语工作及术语科学词汇
- 爬楼梯课件教学课件
- 贷款过账协议合同协议
- 时事点评面试题及答案
- 结直肠癌围手术期护理
- 装配式建筑混凝土构件深化设计任务预制柱的深化设计课件
- 物业公司安全生产事故应急预案汇编
- 绿色仓储的实施策略与计划
- 医院保安服务投标方案投标文件(技术方案)
评论
0/150
提交评论