浙江省苍南县高考英语二轮复习 阅读理解训练(2).doc_第1页
浙江省苍南县高考英语二轮复习 阅读理解训练(2).doc_第2页
浙江省苍南县高考英语二轮复习 阅读理解训练(2).doc_第3页
浙江省苍南县高考英语二轮复习 阅读理解训练(2).doc_第4页
浙江省苍南县高考英语二轮复习 阅读理解训练(2).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江苍南县2016高考英语阅读理解(二轮)训练(2)阅读理解 “experience may possibly be the best teacher, but it is not a particularly good teacher.” you might think that winston churchill or perhaps mark twain spoke those words, but they actually come from james march, a professor at stanford university and a pioneer in the field of organization decision making. for years march( possibly be wisest philosopher of management) has studied how humans think and act, and he continues to do so in his new book the ambiguities of experience.he begins by reminding us of just how firmly we have been sticking to the idea of experiential learning :“experience is respected;experience is sought;experience is explained.” the problem is that learning from experience involves(涉及)serious complications(复杂化),ones that are part of the nature of experience itself and which march discusses in the body of this book.in one interesting part of book,for example,he turns a double eye toward the use of stories as the most effective way of experiential learning. he says “the more accurately(精确的)reality is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story, the less realistic it is.”besides being a broadly knowledgeable researcher. march is also a poet, and his gift shines though in the depth of views he offers and the simple language he uses. though the book is short, it is demanding;dont pick it up looking for quick, easy lessons. rather, be ready to think deeply about learning from experience in work and life.( ) 1. according to the text, james march is _. a. a poet who uses experience in his writingb. a teacher who teachers story writing in universityc. a researcher who studies the way humans think and actd. a professor who helps organizations make important decisions( ) 2. according to james march, experience _. a. is overvalued b. is easy to explainc. should be actively soughtd. should be inactively sought( ) 3. what can we learn from paragraph 3? a. experience makes stories more accurate.b. stories made interesting fail to fully present the truth.c. the use of stories is the best way of experiential learning.d. stories are easier to understand when reality is more accurately described.( ) 4.whats the purpose of this text? a. to introduce a book. b. to describe a researcher.c. to explain experiential learning. d. to discuss organizational decision making.【答案与解析】【要点综述】文章介绍了james march所著的一本名为the ambiguities of experience书。本书针对人们生活中过分依赖经验这一现象作了分析实际上是告诫人们不可高估经验的作用。1c 细节理解题。根据首段“for years march( possibly be wisest philosopher of management) has studied how humans think and act,”可知。2a 推理判断题。根据首段第一句及第2段“the problem is that learning from experience involves(涉及)serious complications(复杂化),.”可得知march认为人们高估了经验的作用。3b细节理解题。根据第3段“the more accurately(精确的)reality is presented,the less understandable the story,and the more understandable the story, the less realistic it is.”可判断正确答案为b。4a 推理判断题。此题判断作者的写作意图。从首段最末一句“he continues to do so in his new book the ambiguities of experience.”及末段“though the book is short, it is demanding;dont pick it up looking for quick, easy lessons.”可推断出本文是介绍march所著的这本书。阅读理解-aone of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten. that happened last night against the lowly boston celtics. they had only won 13 games the whole year and were really struggling. we had just come off a very good win against the orlando magic on the road and were feeling good about ourselves.the day did not start out good for us when we learned that t-mac was going to miss the game with the flu. when you lose your best players (yao, t-mac) everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor. we inserted bonzi wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of t-mac. it was a nasty game. we are usually one of the best three point shooting teams in the nba and we only made 1 of 22 three point shots! i have never seen that happen. never! rafer alston, luther head, and me combined to shoot 5 of 33 from the field. ouch! you arent going to win too many games like that. even as poorly as we shot the ball, we still had a chance to win the game in the fourth quarter but failed to make the winning plays that you must make to leave the floor victorious. in the locker room after the game, everybody felt terrible. when we play a bad game, we feel that we let our teammates down. there is a bad feeling in the pit of your stomach when you leave the gym and you just want to go home and not talk to anyone. it is a terrible feeling, but it is a feeling that makes you want to try harder and do better the next time. ill talk to you guys later.shane 1. what is the passage mainly about? a. to blame the team for losing the game.b. to tell the readers about the feeling after losing the gamec. to explain why they played poorly in the game.d. to blame yao ming and tmac for being absent from the game.答案解析:答案为b。本题为主旨大意题。从第一段第一句话 “one of the worst feelings you have as a professional athlete is the feeling after losing a game to a team that you should have beaten.”并结合后段的描述可知,本文作者是在描述比赛失败后的感受。故选b。2. what can the readers learn from the text? a. the boston celtics is one of the top teams in nba.b. the boston celtics had a big win over the writers team.c. every one of the team played poorly with no energy.d. bonzi wells starts in the game with t-mac out.答案解析:答案为d。本题为细节推断题。a选项没有在文章中提到;b选项与第一段第三句话“they had only won 13 games the whole year and were really struggling.”不符;c选项与第二段第二句话 “. everyone must play a little harder and do a little bit more on the floor.”不符合。d选项可以从第二段最后一句话 “we inserted bonzi wells into the lineup (he was the only one to have a good game for us), in place of t-mac.”相符合,意为“我们插入bonzi wells来代替t-mac,与d选项意思一致,故选d。3. how do you think the writer might describe his performance that night?a. tough b. relaxing c. terrible d. efficient答案解析:答案为c。本题为细节题。从倒数第二段最后一句话 “it is a terrible feeling”得知,答案为c。4. the text most probably comes from the writers _ .a. blog b. telephone message c. note d. interview答案解析:答案为a。本题考查考生判断文章体裁的能力。a 意为 “博客 ”;b 意为 “电话消息 ”;c 意为“笔记”;d 意为“采访”。解答本题可以结合第一题的问题,通篇文章都是在抒发作者比赛失败后的感觉,所以此内容最有可能是从博客中看到。故选a。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。 some kids are orchidsmost of us think we know the kind of kid who becomes a killer, and most of the time we are right. boys commit about 85% of all youth homicides, and in those cases about 90% conform to a pattern in which the line from bad parenting and bad environment is usually clear. through my work, i see these boys in the courtroom and in prison with depressing regularity. their lives start with abuse, neglect and emotional deprivation at home. add the effects of racism, poverty, and the drug and gang cultures, and it is not surprising that in a violent society like ours, damaged children become deadly teens.but what about the other 10% of kids who kill: the boys who have loving parents and are not poor? what about smart privileged boys like dylan klebold and eric harris who killed over a dozen schoolmates in columbine school? are their parents to blame when these kids become killers? i have learned as a researcher in youth homicide cases that the answer is usually no.most children are like dandelions; they thrive if given half a chance. some are more like orchids. they do fine while young enough to be nurtured by loving parents, but wilt as adolescents subjected to peer competition, bullying and rejection, particularly in big high schools. research shows that while most fragile children do fine in early childhood, 50% have significant adjustment problems once they enter adolescence. then children respond to the influence of peers and the larger culture in the neighborhood and the nation. the us youth homicide rate is about 10 times higher than in canada.the normal culture of adolescence today contains elements that are so nasty that it becomes hard for parents and teachers to distinguish what in a teenagers talk, dress and taste in music, films and video games indicate psychological trouble and what is simply a sign of the times. most kids who adopt the mafia lifestyle, or have multiple body piercings, or listen to savage music, or play the video game doom are normal kids caught in a toxic culture.intelligent kids with good social skills can be quite skillful at hiding who they really are from their parents. they may do this to avoid punishment, to escape being identified as crazy, or to protect the parents they love from being disappointed or worried. klebold successfully hid his inner turmoil from his loving parents. anyway, how many parents are capable of thinking the worst of their son - for example, that he has murderous fantasies, or that he could go so far as to acting them out? even if parents know their child as an individual, they may not understand what he is capable of when in company of another boy. though it appears from public accounts that harris was more prone t violence than klebold, neither kid was likely to go on this killing rampage alone.i think many of us are too ready to blame good parents for how their children cope with a violent and coarse society. even loving, attentive parents can lose children who are temperamentally vulnerable - if they develop a secret life, get caught up in the dark side of the culture and form dangerous peer alliances. and thats the scary part for any parent to acknowledge. 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。motorismthe scene is a petrol station somewhere in england. a queue of cars stretches back over a kilometer down the road. as vehicles move slowly towards the pumps, the air fills with the sound of the car horns. people are getting frustrated and angry. suddenly a fight starts. two respectable-looking men in business suits are hitting each other. one has accused the other of jumping the queue. the british petrol crisis started in sep. 2000, and car owners began panic buying. many are genuinely worried about being able to get to work. but many more had no need for petrol. they still waited for hours to put tiny amounts in the fuel tank. others wasted their fuel driving from place to place trying to buy more. soon a serious shortage developed.things are back to normal now. but the big scare has raised lots of questions about the effect of car culture on society in general. according to sociologists, a motorist is not just a person who uses a car to go from one place to another. he is someone whose attitudes and beliefs are closely linked to the fact that he owns a car. he has a certain way of looking at he world. call it motorism. it is a philosophy that can be summed up in two words - me first.to the committed motorist, the car represents freedom. people without cars have to wait for bus or train. they go where it wants them to go. and they have no choice over who goes with them. the car driver can go exactly where he wants. he can choose the time of

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论