



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
阅读理解强化训练7a a mother and her young son get into a bus in a small city and sit down. the bus conductor comes to them for their money. the mother says: i want one ticket(票)to the zoo and gives him one yuan. the conductor looks at the small boy for a few seconds and then says to him, how old are you, young man? the mother begins to speak, but the conductor stops her. the boy says: im four at home, and two in the buses. at last the mother has to take fifty fen out of her pocket and gives it to the conductor. (b)1. why does the conductor look at the small boy for a few seconds? 【详解】推理判断题。根据下文售票员问小男孩的年龄以及后来母亲不得不为小男孩买票可以推出,售票员认为小男孩需要买票,所以才看着小男孩。 a) she likes him. b) she thinks the boy needs to buy a half-price ticket. c) she knows the small boy. d) she saw the boy somewhere. (c)2. why does the conductor stop the mother and let the boy say? 【详解】推理判断题。售票员担心母亲为了不买小男孩的票而教小男孩撒谎,他让小男孩自己说,是因为他知道小男孩会说真话。 a) the boys words are interesting. b) the mother is a bad mother. c) the small boy can tell the truth. d) she loves the small boy. (b)3. at last the mother _. 【详解】细节理解题。根据the mother says. gives him one yuan. 以及短文最后一句at last the mother has to take fifty fen out of her pocket and gives it to the conductor.可知,全价票是1元,而母亲给孩子买的票是5角,可知给小男孩买的是半价票。 a) buys another ticket b) buys a half-price ticket for the boy c) says sorry to the conductor d) gives one yuan to the conductor (b)4. what does the word conductor mean? 【详解】猜测词义题。根据语境可知,conductor是指“售票员”。 a) 司机. b) 售票员. c) 乘客. d) 警察. (c)5. from the story we can see _. 【详解】推理判断题。根据短文内容可推知,不是每个人都要买票,2岁的可以不买,4岁的孩子买半票;故排除选项every boy must buy a ticket in the bus和when a child is four, he must buy a full-price ticket. 选项women are not good mothers说法过于绝对,并不是所有的女士都不是好妈妈,故排除。从小男孩诚实的回答可知母亲为了不买小男孩的票而教小男孩说谎,说明有的时候小孩比父母更诚实。 a) every boy must buy a ticket in the bus b) when a child is four, he must buy a full-price ticket c) sometimes a child is more honest(诚实)than his parents d) women are not good mothersb this is wang pings day. hes a young worker. his job is carrying coal(运煤). he thinks thats great. wang pings day 5:10 a.m. dont work. 5:20 a.m. go home by car. 5:30 a.m. take a shower. 5:40 a.m. eat breakfast. 6:00 a.m. go to bed. 5:00 p.m. get up. 5:10 p.m. buy vegetables or other things for supper. 6:00 p.m. have a big dinner. 6:30-7:30 p.m. watch news(新闻)on tv. 7:40 p.m. leave home and go to work. (c)1. when does wang ping have breakfast? 【详解】细节理解题。根据文中5:40 a.m. eat breakfast.可知答案。 a) at 5:20 in the morning. b) at 5:10 in the afternoon. c) at 5:40 in the morning. d) at 6:00 in the afternoon. (a)2. where does he have his breakfast? 【详解】推理判断题。根据文章内容可知,他5:20回家,5:30洗澡,6:00上床睡觉,可推知5:40应该是在家里吃饭。 a) at home. b) in the coal mine(煤矿). c) in the restaurant(餐馆). d) in the factory(工厂). (c)3. wang ping watches news _. 【详解】细节理解题。根据文中6:30-7:30 p.m. watch news(新闻)on tv.可知,下午6:30至7:30之间,王平在家看了一个小时新闻。 a) over the radio(收音机) b) on tv in the morning c) for one hour d) every morning (d)4. wang ping goes home _. 【详解】细节理解题。根据文中5:20 a.m. go home by car可知答案。a.m.表示早上。 a) at 7:40 every evening b) at 5:20 every evening c) at 7:30 every morning d) at 5:20 every morning (b)5. -how long does wang ping work every day? -_. 【详解】推理判断题。根据文章内容可知,王平晚上7:40去上班,早上5:10下班,工作大约10个小时。 a) more than fifteen hours b) about 10 hours c) less than five hours d) about seven hoursc mrs. fangs day at 7:40 when mrs. fang is at breakfast, there comes a call. twenty minutes later, she is with ann, because she cannot stop her baby from crying. there, mrs. fang helps wash anns three-day-old baby and it calm(安静)down. it is her first child and she is learning what to do. after that, mrs. fang goes on to see mr. johnson, a rich old man who lives alone. his arm was broken and cannot wash or put on his clothes himself. he must be looked after every day. then mrs. fang gets her second call that day. she goes to the home for the old. there she works with the old people till 2: 00 p.m. one by one, she answers their questions and helps them take their medicine, while the doctor takes care of other more serious problems. mrs. fang keeps hurrying around all day and sometimes she can be rung up even late at night when the sick must be helped. she is busy, but she likes her job and enjoys helping others. (b)1. who does mrs. fang get her first call from? 【详解】细节理解题。根据短文第一段第一二句at 7:40 when mrs. fang is at breakfast, there comes a call. twenty minutes later, she is with ann. 可知是ann给她打的第一个电话。 a) from a baby. b) from ann. c) from mr. johnson. d) from the doctor. (c)2. what does mrs. fang help ann do? 【详解】细节理解题。根据短文第一段第三句there, mrs. fang helps wash anns three-day-old baby and it calms(安静)down.可知答案。 a) help ann make the baby cry. b) help ann make some milk for the baby. c) help ann calm down the baby. d) help wash ann. (d)3. why does mrs. fang look after mr. johnson? 【详解】细节理解题。根据短文第一段倒数三句话mrs. fang goes on to see mr. johnson, a rich old man who lives alone. his arm was broken and cannot wash or put on his clothes himself. he must be looked after every day.可知答案。 a) because he is a rich old man. b) because he lives alone. c) because he is too old to wash or put on his clothes himself. d) because his arm was broken; he cant wash or put on his clothes himself and needs to be looked after. (a)4. what does mrs. fang do for the old people? 【详解】细节理解题。根据短文第二段第三、四句there she works with the old people till 2: 00 p.m. one by one, she answers their questions and helps them take their medicine.可知答案。 a) she looks after the old people. b) she reads for the old people and helps them take their medicine. c) she answers their questions and takes care of other more serious problems. d) she plays with the old people and answers their questions.
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 17、条形统计图(一)教学设计小学数学四年级上册浙教版
- 1.4 C程序的上机步骤说课稿-2025-2026学年中职信息技术(信息科技)编程语言基础-C语言(第5版)高教版
- 第4课 认识大数据(教学设计)六年级上册信息技术浙江摄影版
- 2025年LED控制与驱动产品项目申请报告模板
- 独家战略合作框架协议7篇
- 素养提升 感知地球运动教学设计初中地理商务星球版2024七年级上册-商务星球版2024
- 无轨胶轮车司机考试题库及答案
- Unit 4 My Family Lesson 5 说课稿 冀教版(2024)七年级英语上册
- 2025建设监理考试题库及答案
- 2024年免疫规划工作总结范文
- 行前说明会流程
- 人教版七年级历史下册各单元测试题(全套,含答案)
- 《另眼观察》(课件)-2024-2025学年沪书画版五四学制(2024)美术六年级上册
- 2023部编新人教版五年级(上册)道德与法治全册教案
- 竞选竞选大学心理委员参考课件
- 体育运动概论1
- DZ∕T 0248-2014 岩石地球化学测量技术规程(正式版)
- FBS-GC-001-分布式光伏施工日志
- 月考试卷讲评课课件
- 游戏:看表情符号猜成语PPT
- 影视鉴赏-第一章-影视鉴赏的基本概念
评论
0/150
提交评论