高三英语一轮复习课时检测28 新课标.doc_第1页
高三英语一轮复习课时检测28 新课标.doc_第2页
高三英语一轮复习课时检测28 新课标.doc_第3页
高三英语一轮复习课时检测28 新课标.doc_第4页
高三英语一轮复习课时检测28 新课标.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时跟踪检测28(b5unit 1).单项填空1he _ some safety measures at the meeting for the 2010 shanghai expo.aput forwardbput upcput down dput off答案与解析:aput forward“提出”;put up“张贴”;put down“拉倒;拆掉房子”;put off“脱掉;推迟;拖延”。2the president _ his intention to retire before the next election.aannounced btoldcinformed dpromised答案与解析:a考查动词词义辨析。tell“告诉”;inform“通知”;promise“答应”,均不符合题意。announce的意思是“公开地宣布”,故选a项。3take care during the holidays! drinking too much can _ heart disease and cause high blood pressure.acontribute to brelate tocattend to ddevote to答案与解析:a句意:假期要注意!喝酒太多会导致心脏病,造成高血压。contribute to“导致,造成”;relate to“涉及,与相关”;attend to“照顾,处理”;devote to“把用于,致力于”。4im sorry, but i cant go with you to the cinema because i have to _ my sick brother.arefer to battend toclead to dstick to答案与解析:battend to“照料”;refer to“言及;提到”;lead to“引致”;stick to“坚持;坚守”。5_ busy schoolwork, the children also have to take arts, music and sports classes in their free time.i wonder what they will become.arather than bowing tocexcept for dapart from答案与解析:dapart from在句中含“包括”的意思,而except for则是以保留的方式对整个句子的内容进行细节上的修正。如:your composition is good except for some spelling mistakes.除了一些拼写错误外,你的作文很棒。6when i came in her room, mary was _ in her book.aabsorbed bcontrolledcexposed ddevoted答案与解析:abe absorbed in“全神贯注于”。7david _ from the analysis of the traffic accident that it had been caused by human error.aannounced backnowledgedcconcluded dconsidered答案与解析:cconclude“得出结论;断定”;acknowledge“承认,认以为真”;announce“宣布”;consider“认为”。8our team _ their team in the match, that is, our team _ the match.awon; won bdefeated; defeatedcdefeated; won dwon; defeated答案与解析:cdefeat的宾语必须是人或一个集体,而win表示在较激烈的竞争中取得胜利,其后跟的宾语不能是表示人的名词。9the girl student is very naughty and has formed some bad habits. i think the teacher should _.acure them of her bcure her of themctreat them off her dtreat her off them答案与解析:bcure sb. of sth.意为“治好某人的”,且还可引申为“纠正某人的”。后半句意为:我认为老师应该把她的那些不良习惯纠正过来。10finding information in todays world is easy. the _ is how you can tell if the information you get is useful or not.aability bcompetitioncchallenge dknowledge答案与解析:c句意:当今社会,获取信息很容易,如何辨别得到的信息是否有用才是对你的挑战。challenge“挑战”,符合题意。ability“能力”;competition“竞争”;knowledge“知识”。11_ of being involved in the attempted murder, she was questioned by the police.aconvinced bsuspectedccharged dconfirmed答案与解析:b句意:由于被怀疑和那起谋杀未遂案有关,她被警察叫去询问。suspect sb. of.为固定搭配,意为“怀疑某人”,suspect与主语she构成逻辑上的动宾关系,故用过去分词充当状语。convince“使相信”;charge“指控”,常与介词with连用;confirm“使确认”。12it was not the cyclist but the driver who _ for the traffic accident.awas blamed bwas to blamecwas to be blamed dwere to blame答案与解析:b句意:这个司机应该为交通事故负责,而不是那个骑自行车的人。be to blame意为“应(为)承担责任;应(为)受到责备”,for后跟原因。这种用法中的blame不用于被动语态中,因此b项正确。13though the situation is rather serious, financial leaders are still _ about global economy.apositive bnegativecactive dpassive答案与解析:a句意:虽然形势相当严峻,但是经济领导者们仍对全球经济持乐观态度。由though引导的让步状语从句和前半句中的serious可知a项正确,positive“肯定的;积极的”。negative“否定的”;active“活跃的;积极的”;passive“被动的”。14why didnt you attend the party _ in the hall the other day?i just wanted some quiet time by myself.aheld bbeing heldcto be held dholding答案与解析:a句意:你为什么没参加前天在大厅举行的那个晚会?我只是想独自静会。由时间状语the other day可知这一动作发生在过去,同时the party与动词hold存在逻辑上的动宾关系,故用过去分词held。15do remember to be _. we must avoid any possible risks when doing this dangerous chemical experimentburns, poisonous gases or cuts from broken tubes.acautious bthoughtfulcconsiderate dcurious答案与解析:a句意:记得一定要仔细。做实验时我们必须要避免任何可能的危险,包括烧伤、毒气以及被破试管割伤身体。cautious意为“谨慎的;小心的”,符合题意,thoughtful“体贴的;关切的”;considerate“考虑周到的”;curious“好奇的”。.完形填空with a group of colleagues, i travelled to the north of thailand. i loved the heat, the streets, the busy markets and the smell of thai food.one day, i set off from my _16_ to find a temple that interested me. when i walked past some buildings, i was _17_ as i glanced between two unfinished buildings. there, an old woman in _18_ clothing lay on the dusty stones. the terrible thought crossed my mind _19_ she might be dead.feeling quite helpless, i _20_ her. she looked quite beautiful but very ill. as an instant _21_, i reached into my pocket to find some money. _22_, i pushed it into her hand. it was enough money for her to _23_ for a few months.at this moment she opened her large, brown eyes filled with tears and _24_ the money id given her. i felt like the “kind stranger”_25_ a common language, she looked at me with the _26_ and pity that could burn into a soul. she _27_ pushed back the money. i was left shocked. her eyes were _28_ me. it took at least a kilometre of walking to _29_ i was quite the fool. she didnt _30_ money. she needed covers, a bottle of water and possibly some human comfort. she was the one to teach me a valuable lesson.that evening, i sat analysing my material version of “_31_”. i knew i had to _32_ my western values. this beautiful woman had given me something that i will _33_ for the rest of my life. when i look back upon the _34_, i hope my face carries the same wise smile that _35_ laughed at me.16a.hotel bofficechome dschool17a.interested bexcitedcdisappointed dshocked18a.traditional bcleancexpensive dbeautiful19a.unless bthoughcthat dwhen20a.greeted bapproachedcnursed dmoved21a.failure bwarningcreaction dreward22a.carefully bstrangelychopelessly dunhappily23a.save bsurvivecvalue dwork24a.accepted bwoncdiscussed dexamined25a.without bincexcept dlike26a.wisdom bcomfortcluck dcourage27a.naturally bproudlycnervously dweakly28a.depending on bcaring forclaughing at dquarrelling with29a.explain brealisecagree dremind30a.need benjoycmake dwaste31a.sadness blonelinessckindness dbusiness32a.offer bsharecfollow dchallenge33a.look bcarrycstand dforget34a.experience btradecpleasure dadventure35a.still bhardlycoften donce答案与解析:本文是一篇夹叙夹议类的文章。异国的一幅凄惨景象让作者唏嘘不已,于是,作者动了怜悯之心,慷慨解囊。出乎意料的是,对方拒绝了作者的一番好意。作者意识到个人的人生价值观在特定情况下可能并不正确,即使是弱者,也有自己的尊严。16a本文首句的后半句提到作者是在泰国旅游,由此可知作者应该是居住在泰国的“旅馆”中。b、c、d三项不符合语境。17d下文提到这位女士躺在脏兮兮的石头上,看起来好像已经去世,由此可知作者对眼前的景象感到非常震惊。此处shocked意为“震惊的”。a、b、c三项都与下文内容不太相符。18a结合本句后半部分中的内容以及下一句的内容可知,此处是为了突出这位女士的悲惨处境,所以四个选项中只有a项最符合语境,即她穿着“传统的”衣服。19c“she might be dead”是thought的同位语从句,对thought的具体内容进行解释说明,此处需要用that。20b上文提到的是作者从远处观察女士,再结合下一句中的内容可知此处是指作者“靠近”女士。a项表示“打招呼”;c项表示“照顾”;d项表示“移动”,均不符合题意。21c作者看到眼前的凄惨景象后产生了怜悯之心,立刻作出“反应”,即将手伸进口袋,拿出一些钱来给对方。故选c项。22a作者与这位女士素昧平生,而对方又躺在脏乱的石头上,似乎已经死去,由此可推断作者小心翼翼地把钱塞进她的手中。b、c、d三项均不符合语境。23b作者看到这位女士已经奄奄一息,所以才慷慨解囊,认为这笔钱能够让她“挺过”几个月。所以 survive“幸存,挺过”符合题意。24d根据下文的内容可知女士并没有接受作者的施舍,由此可知她只是“审视”着这笔钱。25a文章开头部分提到作者是在泰国旅游,由此可推断作者和她无法进行语言沟通。b、c、d三项都不符合语境。26a此处与最后一段最后一句中的“wise”相呼应,即这位女士的眼光中透露出睿智和遗憾。b、c、d三项在文章中都没有信息支持,故可被排除。27d第二段提到女士躺在脏乱的石头上,似乎已经死了;第三段第二句提到她病得非常厉害,由此可知她非常“虚弱地”拒绝了作者的资助。故选d项。28c此处与最后一段最后一句中的“laughed at me”相呼应。a项表示“依赖”;b项表示“照顾”;d项表示“和争吵”,都不符合语境。29b作者出于好心想帮助对方,未曾想她竟然不肯接受,作者百思不得其解。走了至少一公里后作者才“意识到”自己的愚蠢。故选b项。30a此处与下一句前半部分中的“needed”相呼应。所以a项符合题意。31c作者本来想通过钱来表达自己的同情,没想到对方竟然拒绝,所以作者认真分析这种物质上的“善意”是否可取。此外,第四段最后引号部分中的“kind stranger”也是提示。32d文章开头部分提到作者到泰国旅游,再结合本句中的“western”一词可知作者是西方人,由此可推断作者当时是用西方人的价值观去帮助那位女士,遭到拒绝后才开始觉得这种价值观受到了挑战。a、b、c三项分别表示“提供”、“分享”、“遵循”,都不符合语境。33b这位漂亮女士给作者上了生动的一课:金钱不是万能的。这个教训将陪伴作者的余生,让作者终生难忘。本句中的“for the rest of my life”是时间状语,表示“余生”。所以carry“携带”符合语境。34a当作者回忆起那次“经历”时,希望自己的脸上也能浮现出那种睿智的微笑。35d那位女士的眼神中透露出嘲笑是以前“曾经”发生的事情。a、b、c三项都与上文内容不符。.阅读理解information has always been at the center of human communication. you may ask why. well, communication between people contains giving and receiving information. the way we give and receive information today has experienced a revolution in the development of the mass media in the 20th century. the first truly mass communication medium was the newspaper. for the first time in history people could read about events in their country and from around the world every day. however, there were two problems with newspapers of that time. firstly, newspapers were available only in large cities, for getting newspapers to the countryside was a difficult and timeconsuming (耗时的) task. secondly, newspapers werent always reliable, as there was a limited range of opinions. nowadays, we can choose from a wide variety of sources to get information. television and the internet have given us the chance to be informed about everything the minute it happens. large numbers of radio and tv stations, satellite channels and millions of websites help people keep up with the latest news. people live in history and are part of it. the media have come a long way in the last century and there is no doubt that we now live in the information age. whatever type of media we choose, it all comes down to the need for information. this will always be a basic need as long as communication is part of human nature.36. information is considered the center of human communication because _. a. human communication means information exchange b. human communication involves peoples participation c. information is now experiencing a revolution d. information helps people gather together3

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论